VárosnézésekCsaládi kiruccanásNyári vakációVidéki vendégség

Szegedi programok 2019 – mit csináljunk nyáron Szegeden?

1 perces olvasási idő

Szeged tipikusan az a város, ahol minden évszakban találunk kedvünkre való elfoglaltságot. A belváros felfedezése önmagában remek program, de ezen kívül is akad bőven látnivaló és élmény az idei nyárra.  A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) és a Szegedi Szabadtéri Játékok a két legnagyobb esemény lesz, de a Füvészkert, az állatkert és a Tisza is tartogat 1-2 meglepetést. Lássuk, milyen szegedi programok közül válogathatunk idén nyáron!

Ezek a legjobb szegedi programok 2019. nyarán

Szegedi Szabadtéri Játékok 

„Csodás előadások a csillagos ég alatt gyönyörű háttérben.” A szallas.hu egyik vendégértékelésénél aligha lehetne frappánsabban megfogalmazni a Szegedi Szabadtéri Játékok lényegét, amely június 29. – augusztus 19. között kerül megrendezésre a Dóm téren. Az előadások között a fergeteges Queen-musical, a We Will Rock You (jún. 28., 29., júl. 5., 6.), a Szerelmes Shakespeare romantikus komédia (júl. 12.,13.), Aida opera (júl. 26., 27.) és a Titanic musical (aug. 9., 10., 11., 16., 17., 18.) is megtekinthető lesz.

Részletes programok >>

Szegedi Ifjúsági Napok 

2019. augusztus 28. és 31. között koncertektől lesz hangos a város, a nyár záró buliját ezúttal is a SZIN szolgáltatja. 4 napig csak a fesztiválozóktól nyüzsög a partfürdő és a város. Zárd vidáman a nyarat 2019-ben is!

Fellépők és programok >>

szegedi programok

Pontoon Boat Élményhajózás

Hívd meg barátaidat egy élményhajózásra és élvezzétek együtt a tiszai naplementét! A Pontoon Boat tökéletes alkalom lehet városnézésre, amely során megnézhetitek az árvízi emlékművet, a város hidait, valamint a Maros-Tisza torkolatot!

További részletek >>

szegedi programok nyáron

Napfényfürdő Aquapolis 

Nem telhet el nyár napfény és fürdő nélkül! A szegedi Napfényfürdő Aquapolis a megyeszékhely legnagyobb fürdőkomplexuma, ahol nemcsak a feltöltődésre, hanem a gyógyulásra, sportolásra vágyók is megtalálják a megfelelő elfoglaltsági formát. A négy évszakos vízi város külső és belső medencéi több mint 4 400 m2-es vízfelülettel várják a vendégeket. Európa leghosszabb éves üzemelésű vízicsúszdája a maga 272 m hosszúságával méltán vált az adrenalinimádók kedvencévé. 

Olvass tovább Szeged kedvenc fürdőjéről >>

Napfényfürdő Aquapolis, Szeged

Szegedi Füvészkert 

A Szegedi Füvészkert az ország legnagyobb botanikus kertjeinek egyike, ahol hatalmas terület, gyönyörű környezet és nyugodt, barátságos hangulat várja az idelátogatót. Az üvegházakban megcsodálhatjuk az orchideákat, láthatunk banánt, kávét, de akár még húsevő növényeket is, míg a füvészkertben egy rózsakert és kaktuszgyűjtemény is helyet kapott. Érdekesség, hogy Közép-Európában csak itt látható indiai lótusz, amely virágzáskor 1200 négyzetméternyi tófelületet fed le. Kihagyhatatlan nyári látnivaló!

Tovább a Füvészkert oldalára >>

szegedi programok nyáron
Lótuszvirágzás a Szegedi Füvészkertben

Tisza Parti Élmény és Kalandpark

A Tisza Parti Élmény és Kalandpark ideális helyszínt biztosít egy izgalmas és tartalmas nyári programhoz. A park élményelemei között található íjászat, játszóvár, óriás sakk, slackline, ping-pong, quadozási lehetőség és mászófa, illetve képességeknek és korosztálynak megfelelően több drótkötélpálya is – így mini-, gyermek- és felnőtt kötélpálya 1000 méter hosszú lombkorona sétánnyal.

TIPP: Ha a szallas.hu-n foglalsz, 10 % kedvezmény jár a belépőjegy árából!

További részletek >>

szegedi programok nyáron
Tisza-parti Élmény- és Kalandpark, Szeged

Szegedi Állatkert

„Jártam már jó néhány nagy állatkertben, de itt sok olyan állattal találkoztam, melyekkel máshol még soha. Nagyon átgondolt, nincs túl sok extra attrakció, de ettől olyan természetközeli. A gyerekek alig akartak hazamenni, de felnőttként is élvezhető.” (vendégértékelés a szallas.hu oldalán)

szeged állatkert
Szurikáták a Szegedi Állatkertben

A Szegedi Vadaspark az ország legfiatalabb és egyben legnagyobb állatkertje (TOP 10 vidéki állatkertről itt olvashatsz). 1989 tavaszán nyitotta kapuit a Napfény Városában, mára már közel 45 hektáron várja az érdeklődőket. A belvárostól csupán néhány kilométerre, a hatalmas, fákkal borított területen, földrészekre bontva, tágas kifutókban láthatjuk a különböző állatokat. A park közel 1000 egyednek ad otthont. Magyarországon egyedüliként itt fellelhető a Darwin-nandu, az aranyarcú gibbon, az ezüstös selyemmajom, valamint a sörényes hangyász is, továbbá 2018 májusától már ázsiai elefánttal is találkozhatnak a látogatók.

Belépők és nyitva tartás >>


Itt azonban nem ért véget a szegedi programok és látnivalók sora. Még több élményért és kedvezménykuponért látogass el a szallas.hu oldalára! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%