Tippek utazáshoz

Tippek első repüléshez, hogy utad élmény legyen pánik helyett

1 perces olvasási idő

Két hónapja utaztam először repülőgépen Varsóba. Nem volt hosszú az út és könnyedén ment, viszont az előtte eltelt néhány napot pánikkal töltöttem. Mi van, ha valami gond lesz? Annyi fura repülős sztorit hallottam…Kell nekem egyáltalán repülni? Hasonló gondolatokkal indultam neki az utazásnak, ami végül életre szóló élmény lett! Hoztam nektek néhány tippet az első repüléshez, hogy a Ti utatok ugyanolyan csodás legyen, mint amilyen az enyém volt!

tippek első repüléshez

Tippek első repüléshez

1. Higgadj le!

Vegyél egy mély levegőt, és vágj bele! Nem fogod megbánni! Szuper élmény lesz!

2. Tájékozódj a repülésről…de nem mindegy, hol!

Fontos, hogy utazás előtt tisztában legyünk néhány információval, amit nem biztos, hogy a szüleinktől vagy barátainktól kell megkérdeznünk. A légitársaságok rendelkeznek saját weboldallal, ahová mindig friss információkat töltenek fel. Hány csomagot vihetek a gépre? Mekkorát? Mit és milyen zacskóban? Ismerős kérdések? Keress rá a légitársaság honlapjára, vagy hívd fel az ügyfélszolgálatukat! Garantáltan nem maradsz infó nélkül!

tippek első repüléshez

3. Tervezd meg a csomagodat!

Egy repülős útnál sajnos nem vihetünk magunkkal akármit csomagjainkban, mint az autóban. Még egy táska ide, egy másik oda. Itt sajnos annyi csomagot vihetsz magaddal, amennyit a társaság felenged a gépre, és amennyiért korábban fizettél. Első repüléshez praktikus lehet egy digitális kézi bőröndmérleg beszerzése, ami a táskádban is elfér, így bárhol bármikor csekkolhatod a bőröndöd és kézipoggyászod súlyát.

tippek első repüléshez

4. Repülj reggel!

Akármikor repülök, csak reggeli vagy délelőtti utakat választok az út hosszától függően, tanulva az első repülésből. Minél hamarabb odaérsz a kiválasztott városba, annál hamarabb kezdődhet a móka! Délelőtt leteheted a poggyászt a szálláshelyen, és már indulhatsz is a városnézésre, vagy megcélozhatod a legközelebbi tengerpartot! Jól hangzik nem?

Európai nagyvárosok, ahová már fapados repülővel is megszökhetsz egy hosszú hétvégére

5. Érkezz jóval korábban a reptérre!

Mindenképpen két órával az indulás előtt javasolt odaérni a reptérre. Becsekkolni, átmenni a vámmentes boltba, nézelődni. Nekem nagy megnyugvást adott egy finom jegestea a repülés előtt, de ha először repülsz és amúgy is ideges vagy, javaslom, hogy a koffeint kerüld. Igyál limonádét, teát, vagy egyél egy sütit, és közben nézd, ahogy a repülőgépek felszállnak. Hamarabb megnyugszol, mint gondolnád!

6. Ülj az ablak mellé!

Az első repülésnél annyira féltem, hogy nem az ablak mellé ültem, amit azóta is sajnálok, mert amikor felszállt a gép, én pedig teljesen megnyugodtam, csodálatos kilátás nyílt az alattunk lévő felhőkre, az icipici házakra és városokra. Szóval ülj az ablak mellé, és készíts annyi felhős képet, amennyit csak lehet!

7. Rágózz!

Azt hiszem ezt nem kell hosszan kifejtenem, ha bedugul a füled, rágj. Rágózz, és nyelj nagyokat!

8. Vegyél nasit!

A repülőgépeken mindig felajánlanak vizet, kávét, teát és nassolnivalót a légiutaskísérők. Igyál egy kis vizet, és egyél mogyorót vagy kekszet, főleg ha hosszabb a repülőút, mint az én varsói utam. Ha nem eszed meg, leszállás után éhes leszel, és jól fog jönni!

9. Gondolkozz!

Persze itt nem arra gondolok, hogy ess kétségbe, és minden negatív kimenetelt gondolj át az úttal kapcsolatban. Emlékezz vissza egy kellemes emlékre vagy tervezd meg a nyaralás mozzanatait. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mit fogok csinálni majd a pár napos nyaralás alatt, hova fogok ellátogatni, és mi az, amit már nagyon várok, hogy lássak. Varsóba menet az éttermekre gondoltam, és a finom lengyel karamellre…de lehet, hogy már csak annyira éhes voltam, hogy más nem jutott eszembe.

TOP 5 étterem Varsóban
TOP 5 étterem Varsóban >>

10. És végül: élvezd az utazást!

A szallasguru.hu oldalán rengeteg külföldi repülős ajánlat közül választhatsz! Első repülős utazáshoz tökéletes választás, hiszen:

tippek első repüléshez
  1.  Nem kell külön foglalnod a repjegyet, itt komplett utazási csomagok között keresgélhetsz. Az árak tartalmazzák a repjegy, az illeték és adók, a poggyász valamint a szállás díját is!
  2. Rendkívül jó áron csíphetsz el akciós utakat. Akár -20% – 60% -kal olcsóbban repülhetsz külföldre, ha figyeled az ajánlatokat.
  3. Te döntheted el, mikor utazol! Itt nem fix dátumra foglalsz, egy-egy ajánlat mellett megtalálod a felhasználhatóság időpontját, így biztosan nem okoz gondot, ha szabadságot kell kivenned, vagy az útitársakkal össze kell hangolni a nyaralás időpontját.

Megnézem az akciós repülős utakat >>

(fotók: Tóth Boglárka, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%