ToplistákCsaládi kiruccanásKülföldi kalandokNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

TOP 10 hely, amit mindenképp nézz meg, ha Marrákesben jársz!

1 perces olvasási idő
Bahia Palota, Marrákes

Al Hamra, vagyis „vörös város”. Így is nevezik Marrákest (francia írásmóddal Marrakech, angolul Marrakesh vagy Marakesh), Marokkó negyedik legnagyobb városát, amely egyúttal az országba érkező turisták legnépszerűbb úti célja is. Gyönyörű mecsetek, paloták, kertek és piacok sorakoznak az egykori királyi városban, mutatjuk, melyeket érdemes felkeresni ezek közül.

Bahia Palota, Marrákes

Jemaa El-Fnaa piac

Marrákes szíve és lelke, a Jemaa El-Fnaa piac napközben kígyóbűvölők, hennatetováló művészek, árusok kedvelt helye, míg éjszaka bárányból készült ételeket és frissen facsart narancslevet kínálnak itt.

Piac

Varázslatos tér, ahol a turisták megtapasztalhatják az igazi marokkói hangulatot!

Cím: Place de Marché Animée Jemaa el-fna, Medina Marrakech

Jardin Majorelle

Marokkó egyik legnépszerűbb helyszíne, a Jardin Majorelle a francia Jacques Majorelle festőművész alkotása, aki 40 évnyi szenvedélyt és kreativitást ölt a mágikus kertbe.

Jardin Majorelle

A varázslatos kis ösvényekkel, festői patakokkal és több mint 300 fajta lenyűgöző növénnyel rendelkező Jardin Majorelle tökéletes hely azoknak, akiknek a forgalmas belváos mellett csendes kikapcsolódásra is vágynak.

Cím: Rue Yves Saint-Laurent

Hammam

Marokkóban járva érdemes felkeresni egy helyi fürdőházat, hammamot, ahol a szauna és hámlasztó masszázs után egy jéghideg medencében lehet csobbanni.

Marokkói hammam

Marrákes területén számos fürdőház található, és a turisták számára az ára 50-100 dirham között mozog. Jó tanács: ne felejts el saját törülközőt vinni!

Koutoubia mecset

Tekintettel arra, hogy a mecsetek milyen fontosak az arab kultúrában, a Koutoubia-mecset a környékbeliek számára kötelező vallási helyszín.

Koutoubia mecset

Marrákes legnagyobb mecsetje, a Koutoubia nemcsak spirituális központ, hanem a marokkói építészet egyik gyöngyszeme is, különösen a 12. században épült minaret nyújt lenyűgöző látványt.

Szállás egy riadban

A riadok olyan rejtett kincsei Marrákesnek, amelyeket legtöbbször az óváros szűk utcái rejtenek.

Riad Marrákesben

Aki Marrákesben tartózkodik, legalább egy éjszakát töltsön el egy riadban, ahol a színes csempék és medencék, valamint a tetőterasz panorámája megmutatja a város igazi arcát.

Saadi sírok

Ezeket a sírokat azért hozták létre, hogy a Saadi-dinasztia uralkodóinak és a családtagoknak végső nyughelyül szolgáljanak.

Saadi Mauzóleum

A saadiai sírokat 1917-ben újra felfedezték, miután évszázadokig rejtve voltak a kíváncsi szemek elől. Az egyik legszebb a fényes csempékkel, arab kalligráfiával és bonyolult faragásokkal díszített Ahmed al-Mansour Eddahbi szultán sírja. A Marrákes külvárosában található síremlékek könnyen megközelíthetők, és felkeresésük remek alternatíva a nyüzsgő belvárossal szemben.

Cím: Rue de La Kasbah

Bazárok

Egy marokkói városnézés kötelező eleme a varázslatos bazársorok felfedezése, és ez alól Marrákes sem kivétel.

Bazársor Marrákesben

A szűk kis utcák labirintusában minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere: kézműves portékák, gasztronómiai fogások és egyéb kincsek. A látogatók akár órákat is eltölthetnek a sorok között „elveszve”, alkudozni pedig kötelező!

Ben Youssef Madrasa

A mútbéli oktatás ismerhető meg a Ben Youssef iskolában, amely Észak-Afrika legnagyobb, az iszlám törvények tanításának szentelt intézménye volt.

Madrasa

A 14. századi épületben a látogatók több mint 100 apró, ablak nélküli hallgatói kamrát fedezhetnek fel, és megcsodálhatják a lenyűgöző építészeti megoldásokat az udvaron és az imaházban.

Cím: Rue Assouel, Marrákes

Múzeumok

Marrákes tele van gyönyörű múzeumokkal, köztük is kiemelkedik a Dar si Said, amely a marokkói építészet és művészet legjavát sorakoztatja fel.

Marrakesh Múzeum

A Dar Menebhi Palotában lévő Marrakech Múzeum a kortárs művészetek otthona, míg a Maison de la Photographie a város történelmi fotóit mutatja be. A város új részében számos kortárs művészeti galéria található, amelyek a helyi tehetségekkel foglalkoznak.

Bőrkészítő műhelyek

A medina északkeleti részén található műhelyeket is érdemes útba ejteni.

A jellegzetes szagot követve juthatunk el a műhelyekhez, ahol nem csak bőrből készült táskákat és ruhákat lehet vásárolni, hanem megnézhető, hogy a dolgozók miként készítik elő a nyers bőrt a feldolgozásra.


Forrás: theculturetrip.com

Fotók: shutterstock


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%