BalcsiCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásVidéki vendégség

Virágos teraszok, hangulatos faházak, kerti sütögetés – A legszebb Balatoni vendégházak

4 perces olvasási idő

A Balaton Magyarország talán legnépszerűbb belföldi nyaralóhelye, mely számtalan természeti csodájával, élénk kulturális életével és tiszta, gyerekbarát strandjaival minden ide látogató felnőtt és gyerek első számú kedvence. A déli part főként a könnyed szórakozást, a fesztiválokat és a sekélyebb vízmélységű strandokat kereső fiatalok és kisgyerekes családok által látogatott. Az északi partot hagyományosan a művészetekért, borkultúráért és történelmi emlékekért rajongók kedvelik, s persze a vitorlázók is erre a tájegységre esküsznek. Ha szállást keresel a Balaton partján, olvass tovább, íme TOP 10+6 szuper balatoni vendégház a magyar tenger mellett. 

Virágos teraszok, hangulatos faházak, kerti sütögetés - A legszebb Balatoni vendégházak
Pazar kilátás a Balatonra

A legjobb balatoni vendégházak az északi parton

Nádasház Gyenesdiás 

Az egész évben nyitva tartó Nádasház Gyenesdiás már azelőtt elvarázsol, hogy belépnél az udvarára. A fehérre meszelt, nádtetős parasztház kertjében burjánzik a rózsa és a muskátli, s hangulatával a régmúlt balatoni időket hozza vissza.

A családok számára ideális balatoni vendégház eszményi kiindulópontja lehet bármilyen kirándulásnak a tónál, hisz akár Keszthely és a Kis-Balaton, akár a Balaton-felvidék felfedezését tervezitek, ide könnyű hazatalálni. A hatalmas kertben napozhattok, sütögethettek is. Ha kistestű házi kedvenc is tagja családotoknak, nem probléma, a szálláshelyre bevihető kisállat

TOP 10 vendégház a Balaton északi és déli partján
Nádasház Gyenesdiás

Gyenesdiás többek között a “Balaton családbarát strandja” címet elnyert Diási Játékstrandról híres, de találtok itt állatsimogatót, Kerámiásházat és sok más gyermekprogramot. Keszthely és Badacsony egyaránt nagyon közel fekszik, így kulturális programok, borkóstolók is szerepelhetnek bakancslistátokon.

Gyenesdiás számos látnivalóval vár, ismerd meg ezeket itt >>

Virágos teraszok, hangulatos faházak, kerti sütögetés - A legszebb Balatoni vendégházak
Diási Játékstrand

Rita Vendégház Balatonfüred


A Rita Vendégház Balatonfüred rendkívül különleges történettel rendelkezik. Egy gazdag zsidó ékszerkereskedő építtette, s a legenda szerint talán még mindig rejtőzik a falban elrejtett kincs. Ha imádjátok az izgalmas helyeket, válasszátok a Rita Vendégházat, mely persze sok más előnyös tulajdonsággal is rendelkezik.

Bababarát balatoni vendégház, ahol 4 éves korig ingyenes a tartózkodás. Központi fekvésének – mely mégis csendes hely – köszönhetően tökéletes bázisotok lesz Balatonfüred és a régió felfedezésére. 

TOP 10 vendégház a Balaton északi és déli partján
Rita Vendégház Balatonfüred

Balatonfüred az egyik legjobb úti cél a Balatonnál felnőtteknek és gyerekeknek, mely az északi part nagy múltú városa. Irodalmi és művészeti nagyságaink éltek itt, nagy forgalmú kikötője minden nap fogad sétahajókat, híres szállói rengeteg családot vonzanak.

Fedezd fel Balatonfüred színes programkínálatát >>

Virágos teraszok, hangulatos faházak, kerti sütögetés - A legszebb Balatoni vendégházak
Balatonfüredi kikötő

Centrum Vendégház Tihany

A családias méretű Centrum Vendégház Tihany épülete modernitás és tradíció tökéletes ötvözete. Nevéhez híven Tihany központi részén található, ennek köszönhetően kényelmes sétatávolságra van az apátságtól, a közeli erdős sétautaktól, ráadásul egy nívós fagyizót is találtok itt. 

TOP 10 vendégház a Balaton északi és déli partján
Centrum Vendégház Tihany

Tihany maga az élő történelem. Ide biztosan ellátogat mindenki, aki a Balaton északi partján kirándul vagy nyaral, hisz az évszázadok óta itt álló bencés apátság, az illatos levendulatenger és a tóra nyíló lélegzetelállító panoráma kihagyhatatlan látnivaló. A főutcán egymás mellett sorakozó aprócska boltok a kézművesség hagyományairól tanúskodnak. Tihany komppal is nagyon könnyen megközelíthető a déli part irányából.

Engedd, hogy Tihany szépsége magával ragadjon. Fedezd fel a község minden látnivalóját itt >>

Virágos teraszok, hangulatos faházak, kerti sütögetés - A legszebb Balatoni vendégházak
Tihanyi Bencés Apátság

Tihanyi Panoráma Apartman

A Tihanyi Panoráma Apartman igazi romantikus kuckó, egy csendes zsákutcában található, legfőbb vonzereje a Balatonra nyíló gyönyörű kilátás. A szállás egy családi ház alsó szintjén található, külön bejárattal, saját udvarral gyönyörűséges virágos kerttel és tóra néző pihenő terasszal, valamint zárt parkolási lehetőséggel. Az otthonos, balatoni vendégház 2 fő számára nyújt kényelmes elhelyezést, de igény esetén plusz 1 gyerek elszállásolására is van lehetőség. A Tihanyi-Apátság (falu központ), a Belső-tó és a legközelebbi strand 1,5 km távolságban helyezkednek el.

Tihanyi Panoráma Apartman -  kilátás a vendégházból a Balatonra
Tihanyi Panoráma Apartman – kilátás a vendégházból a Balatonra
Tihanyi Panoráma Apartmanvirágos kertje
Tihanyi Panoráma Apartmanvirágos kertje

Oszter-Ház Falusi Vendégbirtok Kékkút

Kékkút a Balaton-felvidék szívében, dombok ölelésében fekvő kis falu, amely többek között kiváló minőségű ásványvizéről híres. Aki a nyugalmat, a kis falvak nyújtotta békét és a természet közelségét keresi, itt biztosan megtalálja a kedvenc balatoni vendégházát. A közeli települések is igen gazdagok történelmi és természeti kincsekben, érdemes bejárni mindegyiket. 

Az Oszter-Ház Falusi Vendégbirtok a falusi turizmus jegyében épült szépséges vendégház. Látogatóit tökéletes kényelem és meseszép környezet fogadja, a ház teraszáról csodálatos panorámát élvezhettek a Káli-medencére rálátva. Bababarát szálláshely a Balaton-felvidéken, kiváló megoldás családoknak és minden utazónak, aki a világ zajától távol szeretne pihenni. 

TOP 10 vendégház a Balaton északi és déli partján
Oszter-Ház Falusi Vendégbirtok

Fedezzétek fel Kékkút és a Káli – medence kincseit. A legjobb programokat a Káli – medencében itt találod >>

Virágos teraszok, hangulatos faházak, kerti sütögetés - A legszebb Balatoni vendégházak
Csobánc vára

Vazul Vendégház Vászoly

A Vazul Vendégház a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park dimbes-dombos völgyének kellős közepén, a festői Balaton-felvidéki településen, Vászolyon áll.

Virágos teraszok, hangulatos faházak, kerti sütögetés - A legszebb Balatoni vendégházak

A családias balatoni vendégház 3 teljesen különálló szobával rendelkezik, minden szobához saját fürdőszoba tartozik, ezenfelül van egy teljesen felszerelt közös konyha is. Minden adott egy családi vakációhoz, nagy, árnyas kert, ingyenes WI-FI áll rendelkezésre, valamint síkképernyős TV, és ventillátor is található minden szobában.

Megnézem a szabad időpontokat >>

Virágos teraszok, hangulatos faházak, kerti sütögetés - A legszebb Balatoni vendégházak

A festői Vászolyból 5 kilométer hosszú, védett bükkerdőn, majd a tó felé egyenletesen ereszkedő, napsütötte szőlőültetvények között kanyargó út vezet a Balatonhoz.

Oázis Vendégház Aszófő

Az Oázis Vendégház Aszófőn csendes lakó-pihenő övezetben áll, Balatonfüred és Tihany közvetlen közelében. Külön bejáratú, hatalmas, gondozott kertrésszel rendelkezik, ahol minden megtalálható, ami a pihenéshez kell: pergola, kerti bútorok, grillező, bográcsozó hely, csúszda, hinta, homokozó, trambulin. Ha már Balaton, meg kell említenünk, hogy nem a tó az egyetlen vízpart a szállás közelében. Egy igazi patakparti vendégházról van szó, ugyanis a kerten keresztül folyik a Séd patak! A ház mögötti Öreg hegyről csodálatos panoráma nyílik a Balatonra. 

Ha nagyobb családdal keresel szálláshelyet, számodra ideális, hiszen 6-8 fő is elfér itt.

Virágos teraszok, hangulatos faházak, kerti sütögetés - A legszebb Balatoni vendégházak
Az Oázis Vendégház Aszófő csodás kertjén át folyik a Séd patak

Látni szeretném a szabad időpontokat>>

Ha Aszófőre látogatsz biztos nem fogsz unatkozni! A települést behálózó patakok,a természetvédelmi területté nyilvánított erdője patakkal, vízesésekkel igazi természeti csodákat rejt, de sokakat lenyűgöz a település romtemploma is. A szállás 5 km-es körzetében 6 vízparti strand van vízi csúszdával, kültéri edzőgépekkel. A közelben felfedésre adnak lehetőséget a gyermek, felnőtt és bringás Észak-Balatoni kalandparkok, csodálatos levendula ültetvények, sziklába vájt barát „lakások” és kézműves piacok.

Relax Holiday House Balatonrendes

Balatonrendesen, az északi part közepén fekvő nyugodt, romantikus településen rejtőzik a Relax Holiday House. Elhelyezkedéséből adódóan tökéletes kiindulópont a Káli-medence és a Balaton-felvidék gyönyörű tájainak, programjainak felfedezéséhez mint például a Káptalantóti Piac. Ugyanúgy kiváló bázis gyalogos vagy kerékpáros túrákhoz. A Észak-Balaton nagyobb városai, akár Keszthely vagy Balatonfüred is fél óra autózással elérhetőek innen. A Relax Holiday House önálló ház távol a tömegtől, a legideálisabb szálláshely hosszabb családi nyaralásokra, hiszen minimum 5 éjszakára foglalható.

Virágos teraszok, hangulatos faházak, kerti sütögetés - A legszebb Balatoni vendégházak
Relax Holiday House Balatonrendes saját medence vár a balatoni vendégházban

A ház jól felszerelt, minden igényt kielégít. A kényelmes pihenéshez, gondozott kert, medence, nyugágyak, pingpongasztal, kerti sütő állnak rendelkezésére. A konyhában automata kávéfőző, mosogatógép, főzőlap, elektromos sütő, mikrosütő, hűtő és fagyasztó szekrény is megtalálható. Már csak le kell foglalni, és indulhat a relax!

Megnézem, mikor elérhető >>

Relax Holiday House Balatonrendes gondozott kert várja a vendégeket
Relax Holiday House Balatonrendes

A déli part legjobb vendégházai

Anna Vendégház Siófok

Siófok a déli part fővárosa, amely balatoni nyaraláshoz gyerekekkel tökéletes választás. Hajókikötő, óriási strand, szuper játszóterek, a PLÁZS és kereskedelmi létesítmények sokasága járul hozzá az igazi balatoni nyárhoz. 

Siófok – Plázs

Az Anna Vendégház Siófok üdülőövezetben található, pár percre a szabadstrandtól. Ha nincs kedvetek felkerekedni, a nyaralóház kertjében kialakított medencében is pancsolhattok. A modern, mediterrán hangulatot árasztó vendégház kényelmes távolságra van a népszerű siófoki látnivalóktól is. 

TOP 10 vendégház a Balaton északi és déli partján
Anna Vendégház Siófok

Ha még nem ismered a legjobb siófoki programokat, itt mindet megtalálod >>

Munkácsy Vendégház Zamárdi

Zamárdi vitathatatlanul a Balaton egyik leghíresebb városa. Itt egy helyen megtalálható hatalmas szabadstrand, díjnyertes lángosozó, a ritkaságszámba menő kertmozi, több korszerű játszótér, a nevezetes Zamárdi Kalandpark, s a település egész nyáron változatos családi és gyerekprogramokat kínál. Persze nem feledkezhetünk el a világhírű nyári fesztiválokról sem, melyek fiatalok ezreit vonzzák. 

Jegenye strand

A Munkácsy Vendégház Zamárdi az üdülő település egyik kisebb forgalmú utcájában található, sétatávolságra a Balatontól. Akár gyalog, akár biciklivel elérhetitek innen Zamárdi frekventált részeit, így a szabadstrandot is. A balatoni vendégház kertjében gyerekjátszótér is vár benneteket, s biztosan kellemes estéket töltötök majd a dús növényzettel beültetett kertben bográcsozva, borozgatva.

TOP 10 vendégház a Balaton északi és déli partján
Munkácsy Vendégház Zamárdi

Zamárdiban számos izgalmas program garantálja a szórakozást, dobjátok fel a nyaralást gyerekekkel ezek segítségével >>

A Zöld Ajtós Ház Balatonlelle

Balatonlellén a Kishegyen, a gondosan megművelt szőlők között helyezkedik el A Zöld Ajtós Ház. Az újépítésű vendégház teraszáról csodálatos badacsonyi panoráma tárul eléd. Esténként a szemfülesek vaddisznókat és szarvasokat is láthatnak!

A szobák otthonos, komfortos berendezése fiatalos, romantikus hangulatot áraszt. Ha a nevéből nem találtad volna ki, a házigazdák itt tárt karokkal és zöld ajtókkal várnak. 🙂

Zöld Ajtós Ház Balatonlelle- a házigazdák itt tárt karokkal és zöld ajtókkal várnak. 🙂

A házigazdák autentikus balatoni, vidéki ízekekkel kényeztetik az ide látogatókat. A reggeli házi és helyi termelőktől vásárolt finomságokból, nyáron a vendégház veteményeskertjében termő zöldségekből áll. A vendégek a szobákhoz tartozó teakonyhából kávét, teát és ásványvizet kedvükre fogyaszthatnak. A vendégházhoz tartozik egy szőlészet és borászat, így a házigazdák saját szőlőinkből készített chardonnay-t, rozét, vagy kékfrankosát is megkóstolhatjátok. Kora tavasztól késő őszig lehetőség van gyalogosan ellátogatni két étterembe és három borászatba.

Megnézem a szabad időpontokat >>

TOP vendégház Balaton
Zöld Ajtós Ház Balatonlelle – a szőlősbirtok

RádLiget Vendégház Balatonlelle

Balatonlelle az egyik legnyüzsgőbb település a Balaton déli partján, igazi kisváros kiváló infrastruktúrával és rengeteg családi programlehetőséggel. Sok egyéb közt hajóállomása, több szabadstrandja, gokart pályája, vidámparkja, s még egy Árpád-kori romtemploma is van. 

Ismerkedj meg Balatonlelle és környéke színes programkínálatával >>

Balatonlelle kikötő
Balatonlelle kikötője

A Rádliget Vendégház Balatonlelle különleges, felnőttbarát szálláshely, amely 14 éves kortól fogad látogatókat. Balatonlelléhez tartozik, mégis a tótól távolabb eső Rádpusztán, a Rádpusztai Gasztro Élménybirtok mellett található. Ha gyermekzsivajtól mentesen, mégis a Balaton közelében szeretnéd tölteni nyaralásod, ez a balatoni vendégház neked való. A legközelebbi szabadstrandra akár biciklivel is eljuthatsz.  

TOP vendégház Balaton
Rádliget Vendégház Balatonlelle

White House Balatonboglár

Balatonboglár szintén nagyon kedvelt nyaralóhely a déli parton immár évtizedek óta, hisz minden korosztály megtalálja a számára legszórakoztatóbb programot. A Gömbkilátó, a hajóállomás, strandok, kis kápolnák, a híres KULTKikötő és számos egyéb látnivaló teszi vonzóvá Boglárt családok és párok számára egyaránt. 

Balatonboglár legjobb programjait itt találod >>

Gömbkilátó Balaton
Gömbkilátó

A White House Balatonboglár bababarát szálláshely, mely nagyon közel fekszik a hajóállomáshoz, a városközponthoz és több strandhoz is, így ha gyerekekkel nyaraltok, a legérdekesebb programokért sem szükséges autóba ülnötök. Sőt, kedvenc házőrzőtöket sem kell másra bíznotok, mivel a vendégházba kutya is bevihető.  

top 10 vendégház Balaton
White House Balatonboglár

Farsang Vendégház Balatonberény

Balatonberény a Balaton nyugati felének egyik népszerű üdülő települése. Innen rövid utazással eléritek Keszthelyt, Hévízet vagy a Kis-Balatont, illetve felfedezhetitek Zala megye különleges látnivalóit, élményeit. Balatonberény szabadstrandja 2 kilométer hosszú, így kényelmesen elfértek majd ti is.

Ismerd meg Balatonberény és környéke további látnivalóit is >>

TOP vendégház Balaton

A Farsang Vendégház Balatonberény a település üdülőövezetében, a Balaton parttól mindössze 50 méterre található, így komolyabb készülődés nélkül elsétálhattok a strandra. A vendégház bababarát szálláshely, ahol 7 éves korig ingyenes a tartózkodás. 

top 10 vendégház Balaton
Farsang Vendégház Balatonberény

 
Kis-Balatoni Ökoporta Zalaszabar

Zalaszabar a Kis-Balaton mellett fekvő kedves kis falu, amely azonban több, országos hírű látványossághoz és szabadidős helyszínhez esik közel. Családok körében rendkívül népszerű a Zobori Élménypark, amely mindössze pár percnyi autózással könnyen elérhető innen. A Kis-Balaton szépségeit mindenképpen érdemes felfedezni, s ha arra támad kedvetek, nincs messze a Zalakarosi Fürdő és a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum sem. 

Zala megye sok izgalmas programmal vár, ismerd meg mindet >>

Balatoni program
Zobori Élmény Park

A szépen felújított parasztházból kialakított Kis-Balatoni Ökoporta Zalaszabar nagyon különleges szálláshely, mivel nevéhez híven tulajdonosai környezettudatos gazdálkodást folytatnak, s ennek folyamatába még vendégeik is bepillantást nyerhetnek. A felszolgált finomságok is természetesen öko-forrásból származnak. 

top 10 vendégház Balaton
Kis-Balatoni Ökoporta Zalaszabar

Jókai Apartman Balatonszárszó

Családoknak ideális választás ez a Balatonszárszón található modern nyaraló. A Jókai Apartman zöld övezetben, a Balaton körüli kerékpárúton, településközponttól 800 méterre található, a legközelebbi szabad strand 200 méter. A vadiúj vendégház 2020 elején készült el, így az elsők közt veheted birtokba a nyári vakáció alatt! Két szoba található benne, egy fürdő, és egy stílusosan berendezett amerikai konyhás nappali, étkezővel. Az apartman klímával felszerelt.

TOP vendégház Balaton -Jókai Apartman Balatonszárszó
Jókai Apartman Balatonszárszó – modern pihenősarok

Saját telekrésszel és terasszal rendelkezik, ahol lehetőség van grillezésre, kerti sütögetésre. A gépkocsi beálló a saját udvaron belül található, így a parkolás is megoldott a balatoni vendégház kertjében.

Lecsekkolom a szabad időpontokat >>

TOP balatoni apartmanok -Jókai Apartman Balatonszárszó nappali
Jókai Apartman Balatonszárszó – stílusos, modern nappali

A Balaton minden évszakban tökéletes úti cél üdüléshez pároknak, családoknak kisgyerekkel és kamaszokkal egyaránt. Válaszd ki a legjobb szálláshelyet a déli vagy az északi parton, s biztos lehetsz benne, hogy fantasztikus élményekben lesz részed.

Ne habozz, tervezd meg most következő üdüléseteket a Balatonnál, válogass a legjobb ajánlatok közül >>

Balatoni szállodák, apartmanok, vendégházak sokaságából válogathatsz, s a foglalás csak 2 perc.

(fotó: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%