BalcsiCsaládi kiruccanásÍzkalandRomantikus kikapcsolódás

Top 5 balatoni étterem, ahol meseszép panoráma fogad

1 perces olvasási idő
balatoni étterem panoráma
Csodás panoráma a tihanyi Echo étteremből

Hagyományos ízek, finom borok, balatoni panoráma, romantikus étterem … Jól hangzik, ugye? Habár számos jobbnál-jobb balatoni helyszín közül válogathatunk, ennél a listánál az egyik legfőbb szempont a pazar kilátás volt. Ezért elsősorban az északi part éttermei jutottak be a top 5-be!

balatoni étterem panoráma
Csodás panoráma a tihanyi Echo étteremből

5 balatoni étterem, ahol mesés a panoráma

Szőlőhegy Bisztró – Badacsonytomaj

A korábban Szeremley Borház és Étterem néven működő vendéglátóegység ma a Szőlőhegy Bisztró nevet viseli, és családi tulajdonban áll. Az alapanyagokat frissen, sokszor az étterem saját konyhakertjéből szerzik. Az elsősorban klasszikus ízek és a badacsonyi táj a régi,  badacsonyi vendéglátás hagyományait idézi. Kísérőnek pedig a kiváló badacsonyi borok közül válogathatunk. A teraszról lenyűgöző kilátás nyílik a tóra és a környező vidékre!

Szállások Badacsony közelében >>

Szállástipp: Hotel Bonvino Badacsony Badacsonytomaj ****

Laci Pince Csárda – Balatonudvari

A balatonudvari Öreghegyen található a Laci Pince Csárda, ahol a csodás panoráma az ebéd vagy a vacsora szerves részét képezi. Tradicionális, magyaros ételek és húsfélék széles választéka vár, bőségesen kimért adagokkal, és remek balatoni borokkal. Nyugodt, barátságos környezetre számíthatunk, ahol a külső teraszról nem csak a Balaton tárul elénk, hanem a környező zöld dombok és a Tihanyi-félsziget egy része is!

Szállások Balatonudvariban >>

Szállástipp: Panoráma Vendégház Balatonudvari

Echo Restaurant & Café – Tihany

Innen bármelyik irányba is nézünk, lenyűgöző kilátás fogad! Egyrészt a tihanyi domb magaslata meseszép rálátást nyújt a Balaton türkiz zöld vizére és a habokat szelő vitorlásokra, másrészt a közeli, impozáns Tihanyi Apátságot is megcsodálhatjuk az asztalunk mellől. Ami az ételválasztékot illeti, a hangsúly a mennyiség helyett inkább a minőségen van; a hagyományos magyar ízek mellett nemzetközibb ételeket is fogyaszthatunk, a desszerteket pedig friss, szezonális alapanyagokból készítik. Ha romantikára vágytok, tökéletes választás!

balatoni étterem panoráma
Az Echo Restaurant & Café terasza

Szállások Tihanyban >>

Szállástipp: Napsugár Panzió Tihany

Bock Bisztró Balaton – Vonyarcvashegy

A Bock Bisztró egyik legnagyobb vonzereje a teraszról nyíló fantasztikus kilátás, mivel az étterem viszonylag magasan helyezkedik el. Az étlapról minőségi ételek közül választhatunk, a hagyományostól a különlegesebb ízekig, ráadásul külön odafigyelnek arra, hogy a fogásokat stílusosan tálalják. Az étterem a Zenit Hotel Balatonhoz tartozik, de természetesen nem csak szállóvendégek használhatják!

balatoni étterem panoráma
A Bock Bisztró terasza

Szállástipp: Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegy ****+superior

Négycsillagos wellness szálloda Keszthelytől 5 km-re, melynek legfőbb jellemzői a csend, a jó levegő és a lenyűgöző panoráma, hiszen a Balaton-felvidéki Nemzeti Park mellett található. A wellness-részleg egyik fénypontja a kültéri, panorámás jacuzzi, de szauna, masszázs, gyermekmedence, úszómedence is segít a feltöltődésben. A közelben található a vonyarcvashegyi strand, a Festetics Helikon Taverna Múzeum (amit a LEGO asztal és a makettek miatt a gyerekek is nagyon kedvelnek) és a Borászati Kiállítótér, hogy csak egy pár látványosságot említsünk.

Siófoki Víztorony és Kávézó – Siófok

Igaz ugyan, hogy nem étterem, viszont kávé és balatoni panoráma miatt ez a legjobb helyszín Siófokon! 45 méteres magasságával ez a város legikonikusabb épülete, amiben panorámalift szállítja a vendégeket. A nyitott teraszról addig csodálhatjuk a várost és a Balatont, ameddig a szem ellát. Itt viszont még nincs vége a mókának, hiszen a legfelső szinten találjuk a Samsung élményközpontot, ahova már csak csigalépcsőn juthatunk fel. Ezen a szinten a padló 360 fokban forog körbe, és az interaktív, érintőképernyős Samsung Surface2 asztalokon a legújabb technológiával ismerkedhetünk meg. Ha tehát a város felett szeretnétek meginni egy finom cappuccinót vagy egy jó rozét, esetleg az élményközpontot felderíteni, akkor ki ne hagyjátok!

balatoni étterem panoráma
Siófoki Víztorony, ahonnan körpanoráma nyílik Siófokra és a Balatonra

Szállások Siófokon >>

Szállástipp: Marina Panzió Siófok

Ti voltatok már valamelyikben? Ha nem, idén nyáron ejtsétek útba az egyiket!

Még több belföldi szálláshely a szallas.hu oldalán >>


(fotók: szallas.hu, Instagram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
33%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
33%
Nem tetszik
Nem tetszik
33%