Nyári vakációCsaládi kiruccanás

Ezt nem ússzátok meg szárazon! TOP 10 hazai aquapark

2 perces olvasási idő

Tudtátok, hogy Magyarország számos remek fedett és szabadtéri csúszdaparknak ad otthont? Nem? Akkor mutatjuk, hogy hol találjátok hazánk legjobb vízi parkjait, melyekben hűsítő medencékbe csobbanhattok és átélhetitek a száguldás élményét is! Figyelem! Kihagyhatatlan aquapark lista következik Budapesttől vidékig!

TOP 10 hazai aquapark 

1. Adrenalinbomba mindenkinek: Aquaréna, Mogyoród

Budapest közelében, 11,5 hektárnyi területen szédületes vízi élményekkel vár rátok hazánk legnagyobb aquaparkja, ahol 26 különböző pályán összesen 1,5 kilométeren maxolhatjátok ki a csúszdázások örömét! A Repülőszőnyeg névre hallgató csúszdán még Aladdin pulzusa is megemelkedne, ahogy a Szabadesés és a vizuális effektekkel felturbózott Fekete lyuk is tartogat izgalmas pillanatokat. Ám nem muszáj száguldással tölteni az egész napot: ugrálhattok sziklaszirtről, elmerülhettek a hűsítő medencékben vagy sportolhattok is a parton. A döntés a Tiétek!

Bővebb információért kattintsatok IDE >>

Szállások Budapest környékén >>

TOP 5 hazai aquapark
Aquaréna, Mogyoród

2. Modern megoldások: Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, Miskolctapolca

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolctapolcai Strandfürdő, mely egyedülállóan modern elemekkel gazdagodott. Az Ellipsumban ráadásul korosztályonként is felejthetetlen élményekre lelhettek. A Ramazuri csarnokban például nem csak a gyorsaságotokat, hanem az ügyességeteket is próbára tehetitek csúszdázás közben vagy egy másik dimenzióba is átléphettek a virtuális szemüvegeknek köszönhetően! Eredjetek Atlantisz nyomába vagy lépjetek be a Maják Birodalmába! Természetesen mindezek ne tartsanak vissza titeket attól, hogy a sakk-, a pezsgő- vagy a wellness medencét is kipróbáljátok!

Bővebb információért kattintsatok IDE >>

Szállások Miskolctapolcán >>

TOP 5 hazai aquapark
Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, Miskolctapolca

3. Szabadeséstől az Amazonas medencéig: Hungarospa Hajdúszoboszló

Természetesen nem maradhatott le a listáról a külföldön is híres Hajdúszoboszló, mely 30 hektáros területen nyújtózik el, miközben 15 élménymedencét kínál a fürdőzni vágyóknak. Napozzatok a mediterrán tengerparton, vagy térjetek be a frissen átadott Prémium zónába a VIP kalandokért. Mik ezek? Nos, az Amazonas medencében például pezsgő élményekre leltek, míg a Plitvice részlegen úszkálva varázslatos vízesésben gyönyörködhettek. A vakációra pedig természetesen az aquaparkban tehetitek fel a koronát, ahol 15 óriáscsúszda csavarja el a fejeteket. Köztük: a Szabadesős alagút, az Űrcsónak vagy a Vízhurok!

Bővebb információért kattintsatok IDE >>

Szállásötletek Hajdúszoboszlón >>

TOP 5 hazai aquapark
Hungarospa Hajdúszoboszló

4. Télen-nyáron: Aquaworld, Budapest

Minden évszakban átélhetitek a wellness élményeket a fedett, budapesti Aquaworldben, melynek égisze alatt 15 medence és 11 adrenalin fröccsre csábító csúszda rejtőzik. A látványnak sem utolsó környezetben igazi trópusi hangulatba kerültök majd, ahol a sodrófolyót és a hullámmedencét is letesztelhetitek. Ha pedig megnyugodnátok egy kicsit, akkor érdemes közelebbről megnézni a nyugalom szigetét: a pihentető szaunavilágot.

Bővebb információért kattintsatok IDE >>

Budapesti szállásokat itt találtok >>

TOP 5 hazai aquapark
Aquaworld, Budapest

5. Az egész családnak: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Egyik személyes kedvencünk a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, mely valóban minden korosztálynak tartogat meglepetéseket. Az éltető termálvizeket az idősebbek, a családi élményfürdőt pedig a család minden tagja élvezni fogja. Ráadásul nem csak bent, de kint is számos csúszda segítségével emelhetitek meg az adrenalin szintet. Mérkőzzetek meg a négypályás versenycsúszdákon, tapasztaljátok meg a súlytalanság élményét, és ne feledjétek el kipróbálni a rendszeres időközönként induló hullámmedencét sem! A legkisebbek pedig a vízi várat, a kalandmedencét, valamint a játszóteret is imádni fogják!

Bővebb információért kattintsatok IDE >>

Sárváron is találtok bőven szálláshelyet >>

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

6. Csúszás előtt fantasztikus kilátás: Napfényfürdő Aquapolis, Szeged

A napfény városa tárt karokkal készül az érkezésetekre, ugyanis a település fürdőjében 9 beltéri és 4 kültéri csúszda került kialakításra, melyek összesen több, mint egy kilométernyi csúszófelületet biztosítanak! A 30 méter magas toronycsúszdák pedig kilátóként is funkcionálnak, ugyanis 360 fokos körpanorámával ajándékozzák meg a nézelődőket. Itt valóban minden korosztály megtalálja a számításait, ugyanis a gyermekmedencében még két bébi csúszda is helyet kapott. Ha pedig szeretnétek egy kicsit elbújni a világ elől és igénybe venni a sokszínű szauna kínálatot és jakuzzit, akkor az exkluzív spa részleget kell keresnetek, ahová csak 16 éven felüliek léphetnek be!  Pihenjetek a rönkszaunában, az aromaszobában vagy teszteljétek le a legjobb testkezeléseket is!

Bővebb információért kattintsatok IDE! >>

Szállások Szegeden >>

Napfényfürdő Aquapolis, Szeged

7. Óriásfánkoktól a sodrófolyóig: Gyulai Várfürdő

Suhanjatok óriási fánkokon, vessétek bele magatokat a fényalagút szemkápráztató homályába, ha pedig igazán bátrak vagytok, akkor az ugrómedence sem rémít meg titeket! Kisebb gyerkőcökkel érkezők esetében külön öröm lehet, hogy akár az egész család egyszerre csúszhat le a széles, négyszemélyes csúszdán. Ha pedig már úgy érzitek, végleg az erőtök végére értetek, akkor frissüljetek fel a vízi bárban, majd feküdjetek el a masszázspadokon, vagy csak ringatózzatok a sodrófolyó megnyugtató hullámain!

Bővebb információért kattintsatok IDE! >>

Gyulai szálláshelyet itt találtok >>

Gyulai Várfürdő

8. Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője: Cascade Barlang és Élményfürdő, Demjén

Exkluzív és különleges hangulatú csúszdázásban lehet részetek, ha Demjénbe utazva útba ejtitek a Cascade Barlang és Élményfürdőt, mely 1500 négyzetméternyi vízfelületével biztosan elvarázsol majd titeket. Vegyetek nagy levegőt, mert szélsebesen értek majd le a Turbó csúszdán, hogy utána a Tündérbarlang titkait is kifürkészhessétek! Miután elmerültetek az éltető gyógyvízben, levezetésként térjetek be a Titkok barlangjába, ahol a lágy zene és a megnyugtató környezet teljesen feltölt majd titeket!

Bővebb információért kattintsatok IDE! >>

Szállástippek Demjénben >>

Cascade Barlang és Élményfürdő, Demjén

9. Vízi és szárazföldi élmények: Aqua Land Termál és Élményfürdő, Ráckeve

Strandoljatok gyönyörű zöld környezetben, Budapesttől nem messze, Ráckevén, ahol a vízi kalandokat 4 szuper csúszdával is kiegészítették! Élményekre szomjazóknak az ufó csúszdát, bevállalós adrenalin hajhászoknak pedig a Kamikaze csúszdát ajánljuk, míg a gyerkőccel utazóknak a családi lesiklás lesz a legjobb választás. Még többre vágytok? Akkor töltődjetek fel a gyógyvizes medencékben, egyensúlyozzatok a víz fölött átívelő kalandpályán, finom falatokért pedig fedezzétek fel az Ízek utcáját is! Ne aggódjatok, mert szárazföldi örömökben sem lesz hiány: a foci- és strandröplabdapálya, valamint a remek játszótér is csak arra vár, hogy felfedezzétek!

Bővebb információért kattintsatok IDE! >>

Ráckevei szállást itt találtok >>

Aqua Land Termál és Élményfürdő, Ráckeve

10. Egy csipet tengerpart, csúszdázással felturbózva: Aquacinema Gyógy-és Wellness Fürdő, Kisvárda

Őrületes, ötemeletes toronyból 14 csúszda vezet a kristálytiszta, hűsítő medencékbe az Aquacinema Gyógy-és Wellness Fürdőben, ahol még a legkisebbekre is gondoltak. Az alsó szintről induló csúszdákat ugyanis már 2 éves kortól lehet használni. Kerüljetek tengerparti hangulatba és mártózzatok meg a hullám- vagy balimedencében, majd frissüljetek fel a pezsgőfürdő buborékai között, esetleg szaunázzatok egyet, ha épp úgy tartja kedvetek! A feszített víztükrű, 50 méteres versenymedence ráadásul ideális lesz azoknak is, akik szeretnék egy kicsit átmozgatni magukat két csúszdázás között.

Bővebb információért kattintsatok IDE! >>

Kisvárdán is bőven akad szálláshely >>

Aquacinema Gyógy-és Wellness Fürdő, Kisvárda

Ha pedig az ország többi aquaparkját is szívesen kipróbálnátok, itt találtok szuper szálláshelyeket >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%