Budapest és környéke

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Budapesttől (+szállástippek)

2 perces olvasási idő

Kikapcsolódnál a családdal Budapest környékén? Töltsd várak, kilátók, kastélyok és természeti kincsek társaságában a napod! Mutatjuk, milyen egy felejthetetlen kirándulás vonattal 1 órás útra Budapesttől!

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Budapesttől

Szereted a szabadtéri programokat, emellett szívesen ismerkedsz hazánk váraival, kastélyaival és rendhagyó programjaival is? Összegyűjtöttünk öt hangulatos úti célt alig 1 órás vonatútra Budapesttől, ráadásul remek szállást is ajánlunk neked hozzájuk!

Fedezd fel Esztergomot, a Dunakanyar fővárosát!

Esztergom nem véletlenül a Dunakanyar fővárosa, hiszen a jelentős történelmi emlékek, mint pl. a Bazilika és a Vármúzeum mellett különleges természeti kincsek és szórakoztató programok várják a látogatókat.

Top programok Esztergomban >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Budapesttől (+szállástippek)

A Duna Múzeum és a Babits Mihály Emlékház mindenképpen bakancslistás látnivaló, a Strázsa-hegyi tanösvény és a kilátó pedig Esztergom mesés panorámájával ajándékoz meg. 

Aki vizes élményeket keres, azt tárt karokkal várja a Palatinus Tófürdő és az Aquasziget Élményfürdő.

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Budapesttől (+szállástippek)
Aquasziget Élményfürdő, Esztergom

Szállástipp – eHotel Panzió Esztergom

A panzió tökéletes választás azoknak a családoknak, baráti társaságoknak, túrázóknak, és kirándulóknak, akik Esztergom belvárosához és a vasútállomáshoz közel fekvő szálláshelyet keresnek. 

Minden szobához saját fürdőszoba tartozik, szintenként pedig egy-egy teljesen felszerelt közösségi konyha áll rendelkezésre.

Ismerd meg Vác történelmi és természeti kincseit! 

Egy váci kikapcsolódás több élménnyel ajándékoz meg, mint gondolnánk. A kirándulás vonattal roppant gyors és egyszerű Budapestről, a vasútállomástól a város látnivalói kényelmesen megközelíthetők gyalogosan.

Látnivalók és programok Vácon >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Budapesttől (+szállástippek)

Vácon található Magyarország egyetlen diadalíve, emellett kihagyhatatlan látnivaló még a barokk főtéren álló Fehérek temploma és a Memento Mori kiállítás. A Váci Nagyboldogasszony-székesegyház monumentális méretein mindig csodálkoznak a kirándulók.

A város vízparti sétányai elvarázsolnak a mesés dunai panorámával, ráadásul a közelben számos étterem és cukrászda található. 

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Budapesttől (+szállástippek)
Erzsébet sétány, Vác

Szállástipp – DunapArt Apartman Vác

Az apartman Vác belvárosának közepén, a főtértől 50 méterre, közvetlenül a Duna-parton található. A két fő számára kialakított stúdiólakás mediterrán hangulata és a sétálóutcák közelsége igazán pihentető, hangulatos kikapcsolódással ajándékoz meg bennünket. 

Kihagyhatatlan élmények a Velencei-tó körül

A Velencei-tó különlegessége abban rejlik, hogy csendesebb a Balatonnál, a környék számos programlehetőséget kínál, ráadásul a kirándulás vonattal olyan rövid, hogy szinte el sem indult a vonat Budapestről, máris megérkeztünk. 

Top programok a tó körül >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Budapesttől (+szállástippek)
Velencei Szabadstrand

A természet kedvelőinek bakancslistás élményt nyújt Velencén a Babák Rózsakertje, a gárdonyi Kaktuszkert, és a Bence-hegyi kilátó, ahonnan mesés kilátás nyílik a tóra.

Gyerekekkel érdemes útba ejteni a pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétumot, a dinnyési Várpark és Skanzent, illetve a Gárdonyi Rönkvár és Miskahuszár szobra is érdekes látnivaló számukra. 

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Budapesttől (+szállástippek)
Várpark és Skanzen, Dinnyés

Szállástipp – Velence Resort & Spa

A hotel Magyarország egyik legnépszerűbb gyermek- és családbarát wellness szállodája, amely Budapesttől mindössze 45 km-re, a Velencei-tó partján fekszik, sétatávolságra a vasútállomástól. 

A Velencei-tó és környéke izgalmas kirándulási lehetőségeket tartogat, a szálloda 3.600 négyzetméteres élményfürdője pedig már csak hab a tortán. 

Tárt karokkal vár Székesfehérvár!

Székesfehérvár hazánk egyik legjelentősebb történelmi múltjával bíró városa, a királyok városaként is emlegetik. A Középkori Romkert és a legendás Országalma mellett vízi élményeket és rendhagyó programokat is tartogat számunkra.

Top programok Székesfehérváron >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Budapesttől (+szállástippek)
Országalma, Székesfehérvár

Székesfehérvár legkedveltebb pihenőhelye a Zichy-liget, ahol egy zenepavilon is várja az ide látogatókat. A Sóstó tanösvény madármegfigyelő toronnyal, információs táblákkal és cölöpsétánnyal teszi különlegesebbé a városnézést. 

A Bory-vár igazi kuriózum, az igaz szerelem jelképe és egyben Bory Jenő saját maga által megteremtett életműve és múzeuma. 

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Budapesttől (+szállástippek)
Bory-vár, Székesfehérvár

Szállástipp – Hotel Szárcsa Székesfehérvár

A székesfehérvári hotel különlegessége, hogy a szobák, a termek, sőt a terasz is antik, stíl, és parasztbútorokkal vannak berendezve. 

A vendégek kényelmét fedett uszoda és szabadtéri élményfürdő szolgálja, nyáron kerthelyiség és gyermeksarok várja az ide érkező családokat és baráti társaságokat. 

Megunhatatlan látnivalókkal csalogat Gödöllő

Alig van ember Magyarországon, akinek Gödöllő hallatán ne a Királyi Kastély, népszerű nevén a Sisi-kastély jutna eszébe. A kastélykertben minden évszakban érdemes tenni egy sétát, itt sétált annak idején Sisi és I. Ferenc József is.

Látnivalók a városban >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Budapesttől (+szállástippek)
Gödöllői Királyi Kastély

A kirándulás vonattal is könnyedén kivitelezhető, a városnézés mellett érdemes időt szánni a szabadidős elfoglaltságokra is. 

A Gödöllői Arbo-Park egy ezerszínű erdei kirándulóhely, ahol a családi kikapcsolódást szép játszóterek, kanyargós sétautak és kisvasutazás tesz még színesebbé. 

Aki pedig karácsony táján visszatér a városba, azt a Karácsonyház igazi ünnepi mesevilággal kápráztatja el. 

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Budapesttől (+szállástippek)
Gödöllői Arbo-Park (Gödöllői Arborétum)

Szállástipp – Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő

Minőségi szolgáltatásokkal, hangulatos étteremmel, barátságos szobákkal és figyelmes személyzettel várja vendégeit a hotel Gödöllőn, a világszerte ismert Gödöllői Királyi Kastély szomszédságában

Az állatbarát szálláshely ideális választás azok számára, akik hátizsákkal fedeznék fel Gödöllő környékét.  

A kirándulás vonattal is igazán izgalmas, csak körültekintően kell kiválasztani az úti célt, és a szállást, ahol pihenni szeretnél. Böngéssz a legjobb szálláshelyek között, és csapj le a kedvencedre a Szallas.hu kínálatában >>

Budapesttől egy órára több szuper kirándulóhelyet is felfedezhettek >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
25%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
25%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Programok hétvégére

    A legjobb húsvéti programok Budapesten, kicsiknek és nagyoknak

    1 perces olvasási idő
    Toplisták

    TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte

    2 perces olvasási idő
    Budapest és környéke

    Hová menjünk esős időben Budapesten? – Különleges beltéri programok gyerekeknek, felnőtteknek

    3 perces olvasási idő