Horvátország

5 meseszép horvát úti cél, ahova vonattal is eljuthatsz

2 perces olvasási idő

Tudtad, hogy a nyári időszakban néhány óra alatt, kényelmesen eljuthatsz Horvátországba vonattal is? Attól függően, hogy pontosan hova utazol, nappali és éjszakai járatot is választhatsz, továbbá modern, klímás, étkezőkocsival ellátott vonattal vagy éppen a ’80-as évek hangulatát idéző Retro Istria Expresszel is elérheted az Adriai tengert. Így biztosan elkerülheted a dugóban araszolást!

5 vonattal is elérhető város Horvátországban

Split, Dalmácia ékköve

Menetidő vonattal: 14 óra 59 perc, átszállás nélkül

Split a Dalmáciai régió legnagyobb városa, igazgatási és gazdasági központja, melynek óvárosa rengeteg csodálatos látnivalót rejt. Ha itt jársz, mindenképp nézd meg a pálmafákkal körülölelt, több mint 1700 éves Diocletianus-palotát és a Szent Dujam-székesegyházat, valamint a gyönyörű velencei városrészt is érdemes bebarangolni. 

5 meseszép horvát úti cél, ahova vonattal is eljuthatsz
Split

Ha pedig a tengerparton andalognál, akkor irány a Riva sétány, a város legszebb és legnépszerűbb parti sétánya, ahol rengeteg étterem és kávézó várja a látogatókat. De ha meg is mártóznál a tengerben, akkor azt Bacvice lassan mélyülő, homokos és betonos strandján vagy Znjan strandján is megteheted, amit főként a kristálytiszta víz miatt kedvelnek a nyaralók. Duilovo kutyás strandján pedig akár a házi kedvenced is veled csobbanhat!

Split, Dalmácia ékköve >>

Zágráb, a csodálatos horvát főváros

Menetidő vonattal: 6 óra 35 perc, átszállás nélkül

Zágráb bájos, macskaköves utcácskái és hangulatos, kiülős éttermei azonnal elvarázsolnak. Ha vonattal érkezel, egyből a Zrinjevac parkban találod magad, ahol a magas, árnyékos fáknak köszönhetően nagyon kellemes sétálgatni vagy piknikezni, télen pedig ez a park ad otthont a meseszép karácsonyi vásárnak is.

De érdemes ellátogatni a zágrábi székesegyházba és a Lotrscak toronyba, ahonnan csodás kilátás nyílik Zágrábra, valamint a város legszebb és legpezsgőbb utcájába, a Tkalciceva utcába.

5 meseszép horvát úti cél, ahova vonattal is eljuthatsz
Zágrábi székesegyház

Rijeka, a képeslapra illő kikötőváros

Menetidő vonattal: 12 óra 34 perc, átszállás nélkül

Rijeka – vagy ahogy sokan ismerik, Fiume –  Horvátország harmadik legnagyobb városa, egykor az Osztrák-Magyar Monarchia legfontosabb kikötője volt. Itt mindenképp érdemes végig sétálni a város nyüzsgő főutcáján, a Korzón, ami a társasági élet központja, telis-tele kiülős éttermekkel és kávézókkal.

5 meseszép horvát úti cél, ahova vonattal is eljuthatsz
Rijeka

Ha pedig a tengerben hűsölnél, természetesen arra is van lehetőség. Rijeka legnépszerűbb strandja, a Ploce strand, ami a víz tisztaságát jelölő Kék zászló minősítéssel is rendelkezik, így nem véletlenül a nyaralók nagy kedvence. De mellette a Kantrida kutyás strandon is lazíthatsz a kis kedvenceddel, vagy akár a Sablicevo apró kavicsos strandjára is ellátogathatsz.

Opatija, a villákkal tarkított ékszerdobozka

Menetidő vonattal: 12 óra 18 perc, átszállás nélkül

A Magyarországhoz egyik legközelebb eső üdülőhely, Opatija, vagyis Abbázia egy kis halászfaluból nőtte ki magát. A település csodaszép villái, amik a 19. században kezdtek el épülni, mára a város szimbólumává váltak. A Lungomarén, vagyis Opatija elegáns tengerparti sétányán nagyon romantikus kézen fogva andalogni – már csak azért is megéri ellátogatni, mert káprázatos onnan a naplemente.

5 meseszép horvát úti cél, ahova vonattal is eljuthatsz
Opatija

Legnépszerűbb strandja a Slatina strand, ami a város szívében helyezkedik el a meseszép villák alatt. A betonos parton amint bemegyünk a tengerbe, rögtön derékig ér a víz, viszont a gyerekek számára is ki van alakítva egy homokos partszakasz, ahol a víz lassan mélyül, így a legkisebbek is élvezhetik a strandolást.

Karlovac, a kristálytiszta folyók városa

Menetidő vonattal: 9 óra 19 perc, két átszállás

Karlovac, vagyis Károlyváros II. Károly főhercegről, I. Ferdinánd magyar király egyik fiáról kapta a nevét. Ez a tökéletes horvát úti cél, ha a strandolás helyett inkább kirándulni szeretsz.

Ha itt nyaralsz, a Duba folyó felett épült, középkori Dubovaci várhoz, a Ferences kolostorhoz, valamint Európa legnagyobb édesvízi akváriumához, a lenyűgöző Aquatikához mindenképp érdemes ellátogatni.

Mivel a városban jó pár folyó található, a környéken sok helyi étterem étlapján édesvízi halakból készített specialitásokat találhatsz, amiket megéri megkóstolni!

5 meseszép horvát úti cél, ahova vonattal is eljuthatsz
Karlovac

5 szállás a vonattal is elérhető városokban

Apartman Split – CDE656

Az önálló, ízlésesen berendezett, nyolc fős apartman tökéletes választás lehet családok vagy baráti társaságok számára. A nyaralóban klímás szobákban hűsölhetsz, míg az ablakokból és az erkélyről egész nap gyönyörködhetsz a tenger látványában, a teraszon pedig grillsütő is a vendégek rendelkezésére áll. 

Még több szállás Splitben >>

TOP 10 apartman Splitben >>

Hotel Central Zagreb***

Hotel Central Zagreb 74 kényelmes, klímás szobával várja a vendégeit mindössze 20 méterre a vonatállomástól. A szállás ára magában foglalja az ínycsiklandó reggelit, de akár az ebédet és a vacsorádat is elfogyaszthatod a hotel modern és hagyományos ételeket is kínáló éttermében.

Top szállások Zágrábban >>

Hotel Jadran Rijeka****

A Hotel Jadran Rijeka igényesen berendezett két és háromágyas szobákkal várja vendégeit. A szobák nagy része rendelkezik erkéllyel, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a tengerre. A közelben kavicsos és betonos strand is található, így pár perc séta után már csobbanhattok is a hűsítő tengerbe, valamint a vonatállomás is közel, csupán 3 km-re helyezkedik el.

Még több szállást Rijekában itt találsz >>

Apartments Grozić Opatija

Az Apartments Grozić-ban teljesen felszerelt, klímás, panorámás apartmanban szállhatnak meg a vendégek, ahova akár négylábú kedvencüket is magukkal vihetik. A pálmafákkal és virágokkal tarkított, mediterrán hangulatú udvaron medence, hintaágy és napozóágyak állnak a nyaralók rendelkezésére, ahol kedvükre lazíthatnak. A kilátás az udvarról és az erkélyről is káprázatos!

Még több szállás Opatijában >>

Hotel Korana Srakovčić Karlovac****

A családi butique hotel festői környezetben, a Korana folyó partján wellness részleggel várja a látogatókat.  A hotel saját étterméből a kilátás csodálatos, a folyóra néző teraszon igazán különleges élmény elfogyasztani az ebédet vagy a vacsorát. A szállodát körülvevő park az UNESCO által védettnek nyilvánított terület.

Szállások Karlovacban >>

Ha pénztárcabarát, tengerparti szállásokat keresel Horvátországban, itt böngéssz tovább >>

További szállások Horvátországban >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
25%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%