Balaton 111BalcsiCsaládi kiruccanásÍzkalandNyári vakációToplisták

Családi ízutazás — Íme a TOP 10 gyerekmenüs balatoni étterem

1 perces olvasási idő

Tengerparti világot idéző teraszok, ízbombákat rejtő fogások és dekoratív tányérok örvendeztetnek meg benneteket azokban a klassz balatoni éttermekben, melyek nem csupán a felnőttek, hanem a gyerkőcök érkezésére is fel vannak készülve. Nézzétek meg a most következő nagyszerű gyerekmenüs helyeket!

TOP 10 gyerekmenüs balatoni étterem

1. Streetfoodtól a tengeri herkentyűkig: Olive Bistro & Delicates

Bélszín hamburger hagymalekvárral vagy tengert idéző, mediterrán kagylótál? A balatonföldvári Olive Bistro & Delicates patinás villaépületében mindenki megtalálja a fogára valót – még a gyerkőcök is, akik kétféle menüből választhatnak. Például jöhet egy tejszínes pappardelle baconnel? 

2. Látványra is elképesztő: Kedvesem Bisztró

Minőségi alapanyagokból születnek a legkiválóbb fogások a balatonlellei ékszerdobozban, a Kedvesem Bisztróban, ahol a legkisebbeknek mozzarellával megbolondított paradicsomos spagettit találnak a hagyományos rántott csirkemellen vagy sajton túl.

TIPP: A legszebb látnivalók mellé itt találod a legkényelmesebb balatoni szállásokat >>

3. Vízparti lazítás gyerekmenüvel: Tópart Hotel és Étterem

A Balaton fodrozódó hullámaitól pár lépésnyire vár benneteket a balatonvilágosi Tópart Hotel és Étterem, ahol a klasszikus magyar és a nemzetközi konyha ízvilágban merülhettek el. Persze a gyerekről sem feledkeztek meg, akik daragaluskás húslevest, házi halrudakat és roston csirkét is fogyaszthatnak.

4. Egyedi ízvilág: Bistro Sparhelt

3 féle ízletes gyerekmenü sorakozik a balatonfüredi Bistro Sparhelt étlapján, melyek között a húsleves, a bolognai spagetti, valamint a gyümölcsszószos csirkés rizs is megtalálható. A felnőtteket eközben paradicsomos halragu és csipkebogyós céklával, valamint burgonyapürével felturbózott vaddisznószűz kápráztatja el. 

5. Remek kiszolgálás, kiváló gyerekmenü és fesztelen környezet: Szomszéd Kertje

Családias hangulattal, baráti kiszolgálással és mennyei ízekkel vesz le a lábatokról a csopaki Szomszéd Kertje, mely folyton megújuló étlapjával még a válogatós gyermekek számára is ellenállhatatlan fogásokkal készül. Visszatérő vendég a menüben az édesburgonyával körített rántott csirke, valamint házi halrudacska is.

6. Laza és sikkes balatoni étterem: Kővirág Étel-Ital-Ágy

Az extra stílusos, köveskáli Kővirág Étel-Ital-Ágy étteremben kacsamáj pástétom, érlelt hátszín és pompás desszertek csavarják el a fejeteket. A 2-3 fogásos gyerekmenü pedig a nagycsaládok számára is tökéletes célponttá teszi a helyet.

7. Gyerekmenüs gasztrotúra a Balaton-felvidéken: Sáfránkert Vendéglő

Paloznak igazi fellegvára a gasztronómiának, amiről a Sáfránkert Vendéglőben ti is megbizonyosodhattok. A letisztult étlap kínálata a vegánokra és a gyerekekre is berendezkedett. A legkisebbeknek házi gnocchival kedveskedik a séf, füstölt sajttal.

8. Kuriózum a Balaton parton: Konyha-Kert Bisztró és Bár

Balatonszepezd szívében, a Balaton mentén terül el a híres Konyha-Kert Bisztró és Bár, ahol a fantasztikus hús- és halételeket szenzációs desszerttel koronázhatjátok meg. A gyerkőcök pedig addig jóllaknak a rántott fogasfilével és a csirkemell falatokkal. Kihagyhatatlan balatoni étterem, ahol szuper gyerekmenü is vár!

9. Nem mindennapi „strandélmény”: Kalóz Strandbisztró

Balatonudvari egyik legjobb étterme az innovatív és tradicionális fogásokat felvonultató Kalóz Strandbisztró, mely a helyi termelőktől beszerzett alapanyagokból mesteri ételeket varázsol a tányérokra. Az éhes lurkókéra például eszméletlen hot-dogot és hamburgert! Kiváló választás, ha olyan helyet kerestek, ahol gyerekmenü is van.

TIPP: Kipróbálnád a Balaton legjobb éttermeit? Ennél egy jó lángost? Kiváncsi vagy, hol a legfinomabb a fagyi? Jöhet egy pohár kéknyelű a badacsonyi naplementében? Imádsz jókat enni, inni, de annyi a lehetőség, hogy nem tudod merre indulj, mit próbálj ki? A Balaton 111 nevű térképünkön összegyűjtöttük a nyár kihagyhatatlan programjait >>

10. Generációk kedvence: Vitorlás Bisztró

A keszthelyi Vitorlás Bisztróban eperkrémlevessel, húslevessel, rántott sertéskarajjal, valamint parmezánnal díszített paradicsomos spagettivel kenyerezik le a gyerekeket. Ám természetesen a felnőttek sem maradnak ki a jóból: nekik szuper főételek, mártogatósok, levesek és saláták állnak a rendelkezésükre.

A kulináris élvezetekhez és gyerekmenüs helyekhez szállást is ajánlunk:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő