Nyári vakációBarátokkalÉrdemes megnézniKedvenc szállásokToplistákVárosnézésekVidéki víkend

TOP szállások és programok a VeszprémFest idejére

3 perces olvasási idő

A VeszprémFest tagadhatatlanul Magyarország egyik legsokszínűbb fesztiválja. Több mint 20 éve világsztárokat vonultat fel. Idén sem lesz ez másképp. Lássuk, milyen programok, látnivalók és szállások várnak benneteket Veszprémben július 16-20. között!

VeszprémFest története

Mészáros Zoltán fesztiváligazgató fejében már régóta megszületett a gondolat, hogy kellene egy olyan remek zenei rendezvényt csinálni a városban, mint amilyen a VeszprémFest lett. Nem szeretett volna elköteleződni egyetlen zenei műfaj mellett sem, de azt feltételként szabta ki a szervezőbizottságnak, hogy minőségileg a legmagasabb nemzetközi színvonalat érintse.

Ennek köszönhetően az opera, a jazz, a klasszikus zene és a popzene területéről számtalan fellépő érkezett már az utóbbi években Veszprémbe, akik a környékbeli, az országos és a környező országból érkező rajongókat szórakoztatták.

TOP szállások és programok a VeszprémFest idejére
VeszprémFest

2024-ben a VeszprémFest ismét nem okoz majd csalódást a zeneszerető vendégek számára. A Nagyszínpadon fellép például Milky Chance, akik a folk, a rock, a reggae, a jazz és az elektronikai zene stílusjegyeiből merítenek ihletet a számaikhoz. Eljön még Paloma Faith is, akinek a zenéje a soul és a jazz sajátos elegyéből építkezik, éneklési stílusát sok esetben Amy Winehouse-hoz és Etta Jameshez is hasonlítják.

A Jezsuita Templomkertben 3 napon keresztül Snétberger Ferenc és a vendégei szórakoztatják a nagyérdeműt, a Rozé, Rizling és Jazz napok keretében hazai és külföldi jazzelőadók is fellépnek. További információkat, a jegyvásárlással kapcsolatos tudnivalókat és pontos dátumokat a VeszprémFest weboldalán találhattok. 

Ezeket fedezzétek fel a VeszprémFest mellett!

Amíg nem a VeszprémFest előadóit hallgatjátok, addig ismerjétek meg Veszprém látnivalóit és éttermeit. Milyen lehetőségeitek nyílnak, ha ebbe a mesés városba látogattok?

Fenyves Malom

2019-ben még egy sivár terület volt a ma már pezsgő, élettel teli Fenyves Malom helyén. A tulajdonosok óriási lelkesedéssel és rengeteg energia befektetéssel alkották meg ezt a remek programhelyszínt, ahol Ti is megismerhetitek egy malom működését.

Vegyetek részt az interaktív malomtörténeti kiállításon, melynek keretein belül szórakozva tanulhattok a múltról és jelenről. Kipróbálhattok olyan eszközöket, amiket régen használtak, valamint végig követhetitek a búza útját az őrléstől egészen a kenyérsütésig.

TOP szállások és programok a VeszprémFest idejére
Fenyves Malom – Veszprém

A malom gyerek – és kutyabarát hely, ami előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Bejelentkezni a +36704554134 telefonszámon, vagy a fenyvesmalom@gmail.com e-mail címen lehetséges. 

Füge Fagyiudvar és Kávézó

Ha Veszprémbe látogattok, nem hagyhatjátok ki az Óváros téren található Füge Fagyiudvart és kávézót. Ellenállhatatlan finomságaival, mennyei kávékkal és kedves fogadtatással várnak benneteket. A főzött fagylaltok 100%-ban természetes alapanyagokból készülnek, mellettük pedig olyan különlegességek is megtalálhatóak a pultban, mint a tojássalátás croissant, a fetakrémes, rukkolás, sonkás ciabatta, vagy a zöld pestós szendvics.

TOP szállások és programok a VeszprémFest idejére
Füge Fagyiudvar és Kávézó – Veszprém

A sütemények közül megkóstolhatjátok a vegán, tej-, cukor- és gluténmentes termékeket, valamint olyan egyedi italokat is fogyaszthattok, mint a Kapolcsikum szörpök, vagy a környékbeli borok és pálinkák. Érdemes egy kitérőt tenni erre a helyre a VeszprémFest idején is!

KUNSZT!

Szintén az Óváros téren található Veszprém talán legegyedibb helye, a KUNSZT!. Ez nem csak egy egyszerű kávézó és étterem, hanem egy közösségi találkozóhely és egy dizájnbolt is egyben. Itt egy finom kávé vagy sütemény mellett megcsodálhatjátok a balatoni kötődésű iparművészek munkáit, amiből akár haza is vihettek magatokkal.

TOP szállások és programok a VeszprémFest idejére
KUNSZT! – Veszprém

Maga a hely alapítója is jártas a művészet világában, aki nem más, mint Tóth Andrej festőművész és grafikus, a népszerű Art Hekk márka megalkotója. Reggel 8-tól délután 6-ig bármikor betérhettek akár egy finom reggelire vagy ebédre, és élvezhetitek a páratlan megjelenésű vendéglátóhely minden apró részletét. 

További programlehetőségek és éttermek Veszprémben>>

Ellátogatnátok a VeszprémFestre és megismernétek a várost egy kicsit közelebbről is? Ajánlunk most nektek 10 kiváló veszprémi szállást, ahol élmény lesz a pihenés!

1. Hanna Apartman Veszprém

Veszprém belvárosától mindössze 10 perc sétára található a Hanna Apartman, amely egész évben várja a látogatókat. A kéthálószobás lakásban összesen 6 fő fér el kényelmesen.

A szálláshoz tartozik egy erkély is, valamint egy jól felszerelt konyha, ahol finom reggelit és ebédet készíthettek magatoknak a fesztiválozás előtt. Teát és kávét is biztosítanak a számotokra a rugalmas tulajdonosok, akik mindenben a segítségetekre lesznek.

2. ICE Premium Apartments Veszprém

A Jégcsarnok épületében található Apartmanok kényelmes szállást biztosítanak a számotokra. Egyedi felhasználói kódokkal juthattok be az épületbe, amelynek használatáról a szállásadó tájékoztat majd benneteket. Az apartmanokhoz tartozik parkoló is, ahol bátran otthagyhatjátok az autótokat a pihenésetek idejére.

A legközelebbi étterem 500 méterre található, boltot pedig mindössze 200 méterre találtok. Kapcsolódjatok ki a VeszprémFesten és hajtsátok a fejeteket álomra ezen a remek szálláson!

3. VM Szálló Veszprém

Ha tényleg csak aludni mentek Veszprémbe, akkor a VM szállót ajánljuk. Az 5 szobával és 17 férőhellyel rendelkező szállás tiszta és rendezett, 3 km-re található Veszprém belvárosától.

Egy közös, teljesen felszerelt konyhával és étkezővel, két külön fürdőszobával rendelkezik, valamint egy spájzzal, ahol értékmegőrző szekrény is található. A házigazdák rugalmasak és segítőkészek, így bármilyen kérdéssel fordulhattok hozzájuk.

4. Skyline Resort Apartman Balatonalmádi

Ha összekötnétek a VeszprémFest remek programjait egy kis balatoni kiruccanással, akkor válasszátok a prémium minőségű szállást kínáló Skyline Resort Apartmant Balatonalmádiban. Ennen a modern üdülőházban három apartman található mely mindegyikéhez saját kertrész, privát jakuzzi és panoráma tetőterasz is tartozik.

A kertben található sóbontásos medencét a nyaralók közösen használhatják, emellett pedig a szobákban kényelmesen kipihenhetitek a fesztiválozást. Egy apartmanban 8 fő fér el összesen, így akár nagyobb társasággal is birtokba vehetitek ezt a pazar helyszínt.

5. Vámosi Vendégház Nemesvámos

Veszprémtől mindössze 5 kilométerre található a Vámos Vendégház, amely három, családias, lakásjellegű apartmanból áll. A vendégház fedett teraszokkal, klubhelyiséggel, látvány konyhával, fürdődézsával, finn szaunával, parkosított udvarral, játszótérrel, valamint zárt parkolóval 20 fő kényelmét szolgálja egész évben.

A hely saját pincéjében akár egy borkóstolón is részt vehettek, ahol a finom italok mellett harapnivalókkal is készülnek számotokra a vendéglátók. Négy éjszakát meghaladó foglalás esetén ajándék fürdődézsa használatot biztosítanak a számotokra, valamint minden idelátogatót saját kézműves borokkal és bodzaszörppel várnak.

6. Eklektika Apartmanok Balatonalmádi

A műemlék erődtemplom szomszédságában találhatóak az Eklektika Apartmanok Balatonalmádiban. Az igényesen felújított szállások saját erkéllyel rendelkeznek, ahol esténként kellemes beszélgetésekben lehet részetek. A konyha rendkívül jól felszerelt, kávéfőzővel, mosogatógéppel és indukciós főzőlappal gondoskodnak a tökéletes pihenésetekről.

Emellett a közös használatú, részben fedett hangulatos teraszon csocsó, darts, kártyák és sakk segíthet nektek a kikapcsolódásban, valamint lehetőségetek van szalonnasütésre, vaslapos grillezésre és bográcsozásra is. Igény esetén 3 db bicikli is a rendelkezésetekre áll, amelyet térítésmentesen használhattok az ott tartózkodásotok alatt. 

7. Vakáció Apartman Balatonalmádi

Ha egy patak partján szeretnétek kipihenni a VeszprémFest okozta fáradalmakat, akkor válasszátok a Vakáció Apartman Balatonalmádiban. Az erkélyről és a hálószobákból remek kilátás nyílik a csörgedező patakra, amely teljes nyugalmat és békességet áraszt.

A konyha és a szobák jól felszereltek, rövid tartózkodásra tökéletesen alkalmas a szállás. Az udvaron található egy kemence, valamint grillezésre is lehetőségetek van. 200 méteren belül található bolt és étterem is, így könnyedén gondoskodhattok az étkezésetekről a kikapcsolódásotok alatt.

8. Vass Villa Vendégház és Pincészet Felsőörs

Ha csak hét közben látogatnátok ki a VeszprémFestre, akkor a Vass Villa Vendégház szívesen fogad benneteket! A nemrégiben épült, klimatizált vendégház csendes, nyugodt és szőlővel határolt környezetben található. A tágas nappaliból és a teraszról pazar kilátás nyílik a Balatonra, amelyben egész nap gyönyörködhettek.

2023-ban egy borospince is felépült a telken, így akár megkóstolhatjátok a Vass Pincészet kiváló nedűit is a pihenés alatt.  Töltsetek el pár napot ezen a minőségi helyen és élvezzétek a vendégház adta csodálatos környezetet!

9. Pelso Apartman Balatonalmádi

4 személynek nyújt tökéletes pihenést a Pelso Apartman Balatonalmádiban, ahol egy panorámás szoba áll a rendelkezésetekre. Jól felszerelt konyhát és egy hatalmas erkélyt is találhattok itt, ahonnan páratlan rálátásotok nyílik Magyarország legnagyobb tavára.

Az udvarban egy medence is a kényelmeteket szolgálja, valamint az autótoknak parkoló is kialakításra került. 500 méterre található egy hangulatos borospince grill és kemencés ételekkel, ahol megalapozhatjátok a hangulatot a VeszprémFestre!

10. Pataky Apartmanok Veszprém

Látogassátok meg a Pataky Apartmanokat Veszprémben, amely a fesztivál kezdetének idején még rendelkezik szabad szállással. A kedves szállásadók mindent megtesznek azért, hogy jól érezzétek magatokat ezen a csodás helyen. Csendes, mégis központi helyen található a 3 apartmanból álló vendégház, ahol akár a családdal, akár baráti társasággal is megszállhattok.

A kertben napozásra és grillezésre is lehetőségetek van, valamint egy asztali tenisz bajnokságot is megrendezhettek, ha kedvetek van hozzá. A szomszédban egy kisbolt van, étterem pedig pár száz méteren belül a rendelkezésetekre áll.

Válasszátok ki a számotokra szimpatikus szállást a VeszprémFest idejére és ismerjétek meg a várost közelebbről. További apartmanok és hotelek is foglalhatóak a helyszínen, ha máskor utaznátok >>

Kihagyhatatlan látnivalók Veszprémben >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%