CsobbanóhelyekBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

16 tuti tóparti nyaralóhely, ha valami újat is kipróbálnál

2 perces olvasási idő

A Balaton örök kedvenc, akárcsak a Velencei-tó és a Tisza-tó, de eljön az a pont, amikor az ember vágyik valami újdonságra is, nem? Most olyan tóparti nyaralóhelyek következnek, ahol a tömeg hiánya, vagy a homokos tópart, netán a kiváló, tiszta vízminőség vagy a festői környék garantálja majd, hogy szuper tóparti nyaralásban legyen részetek!

16 tóparti nyaralóhely, ha új vízparti helyeket fedeznétek fel:

Deseda-tó, az aktív pihenők kedvence – Kaposvár

Sportolók, strandolók, ezt a helyet nektek találták ki! Strandröplabdapálya, szabadstrand, játszótér, büfé, árnyékot adó fák – minden van. Ráadásul a Deseda-tó melletti 17 km hosszú kerékpárúton is tekerhettek. Friss levegő, idilli környezet, tömeg nélkül!

Mesés kirándulóhely a természetben: lombkoronasétány és kalanderdő a Deseda-tónál >>

Szelidi-tó és a homokos tópart – Dunapataj

Szelidi-tó az egyik legjobb homokos tópart Magyarországon, ráadásul megsúgjuk, hogy innen, a tóparti sétányról valami elképesztően szép az alföldi naplemente. Ha fontos számotokra, hogy a tópart alaposan kiépített legyen, nem fogtok csalódni: egymást érik a tóparti szállások és a vendéglők, valamint kerékpárút is van.

A Szelidi-tó hangulatos világa >>

Vadása-tó, az őrségi dombok ölelésében – Hegyhátszentjakab

Vadása-tó nagy népszerűségnek örvend nyáron, mégsem érződik zsúfoltnak. Kristálytiszta és kellemes a vize, árnyékos a partja, és az őrségi dombok festői vidékén terül el. Csobbanjatok, kiránduljatok, vagy kapjátok elő a pecabotot, itt mindenre van lehetőség! Hiszen ilyen egy tökéletes tóparti nyaralóhely.

Vadása-tó – Eldugott erdei tó az Őrségben >>

Szállástipp Hegyhátszentjakabon: Őrségi Nádkunyhó Vendégház Hegyhátszentjakab

További szálláshelyek Hegyhátszentjakabon >>

Pajkaszegi-horgásztó, A mi kis falunk helyszínén – Búbánat-völgy, Esztergom

Megvan a kép, ahogy A mi kis falunk sorozatban Károly a pecabotja társaságában ücsörög a tónál? A híres Pajkaszegi-horgásztó hivatalos neve Dédai-tó, és Pilisszentlélektől körülbelül fél óra autóútra található.

Ez egy bájos, hangulatos tópart kissé félreeső helyen, ahol ti is horgászhattok egyet, vagy körbesétálhatjátok a tavat, netán beülhettek a tóparti büfébe. A környék is csodás, hisz a Dunakanyar és Esztergom vonzáskörzetében pihizhettek.

Tuti tóparti nyaralóhelyek, ha valami újat is kipróbálnál
Pajkaszegi-horgásztó

Szállások a Pajkaszegi-horgásztó környékén >>

Lak-völgyi tó, vadregényes környezetben – Bélapátfalva

Az észak-magyarországi tavak egyik legszebbje, melynek hűsítő, friss vize jól fog esni a kánikulában. Ugyanis a gyönyörű Lak-völgyi tóban nem csak pecázni lehet, de a kijelölt szakaszon strandolhattok is. Közben friss hegyi levegőt szippanthattok, és élvezhetitek a bükki erdő hangjait.

Irány a Lak-völgyi tó vadregényes világa! >>

Tóparti nyaraló Bélapátfalván: Vass-Kovács Vendégház Bélapátfalva

További szállások Bélapátfalván >>

Öreg-tó, a megunhatatlan – Tata

Meglehet, hogy a tó öreg, de a partja tele van élettel! Talán nem a fürdés az első, ami eszünkbe jut róla, pedig egyes szakaszain lubickolásra és vízi sportokra is van lehetőség.

Az Öreg-tó körül hangulatos sétát vagy kerékpártúrát is tehettek, és egymást érik a kávézók, éttermek is. Csodaszép hely – ugyan nem a természet lágy ölén, viszont egy izgalmas, látnivalóktól hemzsegő város központjában! 

Séta a tatai Öreg-tó körül >>

Arlói-tó, egy csendes és eldugott tópart – Arló

Elég volt a hétköznapi nyüzsiből? Akkor irány a tömegmentes Arlói-tó, az észak-magyarországi tavak egyik legszebbje. Gyorsan mélyül, de ha tapasztalt úszók vagytok, imádni fogjátok. A természet háborítatlan csendje ölel körbe, a fürdés mellett pedig jó program még egy tóparti piknik vagy egy erdei túra is.

Szálláshelyek Arló közelében >>

Hévízi-tó, ahol élmények és gyógyulás vár – Hévíz

Hévíz nem tud kimenni a divatból – és ne is menjen! A , a mediterrán hangulatú belváros, és a Balaton közelsége miatt nagy kedvenc, ráadásul jobbnál-jobb szállodák szegélyezik. 

Tudtátok, hogy a 2020-as Év Szállás fődíjának nyertese is egy négycsillagos hévízi szálloda, a Hotel Európa Fit Hévíz****?

Aktív nyaralás Hévízen és környékén >>

Gébárti-tó, ami a Göcsej nyugalmával vár – Zalaegerszeg 

A patkó alakú tavat egy nagyon kellemes, füves, parkos terület veszi körbe. Nyugis, békés hely, ahol lelassulhattok egy kicsit. Lehet fürödni, valamint van tenisz-, foci-, és strandröplabdapálya is. A Balaton pedig autóval csak egy fél óra, akárcsak a sümegi vár!

Szállástipp Zalaegerszegen: Zsuzsi Vendégház Zalaegerszeg

További szálláshelyek Zalaegerszegen >>

Orfű, családbarát kiépített- és szabadstrandokkal – Orfű, Pécs

Az orfűi tórendszer legnagyobbika a Pécsi-tó, ahol mindent lehet, amit a Balatonon is, csak itt nyugodtabb környezetben: lehet fürödni, horgászni, vízi sportolni. Kulturált, kellemes partja van, nem hiába itt rendezik meg a Fishing on Orfű fesztivált is. Az elhelyezkedése is nagy előny: Pécs és a Mecsek lankái is egy kőhajításnyira vannak.

Toplistás látnivalók és 10 szuper szállás Orfűn >>

Bánki-tó, a hangulatos észak-magyarországi tavak egyike – Bánk

Nógrád-megyében várja a Bánki-tó, hogy szerényebb ismertsége ellenére felfedezzétek és kiélvezzétek! Egyszerre horgászparadicsom, strand, és kirándulóhely.

A kijelölt helyen nem csak úszhattok, de vizibiciklizhettek is, a büfétől kezdve a játszótérig minden van, ráadásul egy kalandpark is épült a partján. Remek hely lehet családi nyaraláshoz, de azt jó tudni, hogy a tó vize kicsit gyorsan mélyül.

Tóparti nyaraló Bánkon: Tavi-fészek Vendégház Bánk

További szálláshelyek Bánkon >>

Palatinus-tó, az egyik legtisztább vizű bányató – Esztergom

Helyi nevén Dorogi-tó, a magyarországi bányatavak egyik legtisztább vizű példánya. Ha egy látnivalóktól hemzsegő nagyváros mellett fürödnétek, ezt ajánljuk: Esztergom és Budapest is közel van, a homokos tópart pedig mindennel felszerelt. Csúszdázhattok és csónakázhattok is, itt kicsik és nagyok sem fognak unatkozni!

Szállások Esztergomban >>

Sóstó, a családi élménykavalkád – Nyíregyháza-Sóstó

Gyerekbarát tavak Magyarországon, amit a felnőttek is élveznek? A sóstói üdülőövezet épp ilyen. A homokos tóparton és a lassan mélyülő vízben biztonságosan dagonyázhatnak a kicsik, és ha a szabadvízi strandot megunjátok, ott a gyógy-, és a gyerekmedence is.

A fák kellemes hűst nyújtanak, csupa zöld vesz körül, a sóstói Állatkert és az Aquarius Élményfürdő pedig további izgalmakkal kecsegtet.

Szállástipp Sóstón: Crystal-Sóstó Apartman Nyíregyháza

További szálláshelyek Nyíregyházán >>

Malom-tó, Budapest vonzáskörzetében – Veresegyház 

Mintegy 30 km-re a fővárostól egy kifejezetten kellemes tóparti nyaralóhely bújik meg: a veresegyházi Malom-tó. Homokos parttal vár, emellett van étterem, játszótér és mosdó is, a vízben pedig bójákkal jelölik, hol lehet fürödni.

TIPP: Tudtátok, hogy Veresegyházon termálfürdő is van? Ha gyógyulni szeretnétek, keressétek fel a tóstrand után a termált is!

Szállások Veresegyházon >>

Vadnai-tó, a sokszínű tóparti nyaralóhely – Vadna

Miskolctól kb. fél óra autóútra, a Vadna Park üdülőközpontban terül el a tó, aminek különböző strandszakaszai változatos élményeket és szolgáltatásokat nyújtanak. Akad elkerített rész a kutyások számára, a gyerekbarát rész pedig a mélyvíztől elzárva, játszótérrel és családi stéggel csalogat pihenésre.

A bulizósabb fiatalok egy másik partszakaszon lazulhatnak, a nyugis horgászásra vágyó pecázok pedig ugyancsak egy külön számukra elkerített területen hódolhatnak hobbijuknak. 

Szállások Miskolcon >>

Vadkerti-tó, a kisgyerekes családok egyik kedvence – Soltvadkert

A Vadkerti-tó a part menti sekély vize, az árnyékos részekben bővelkedő homokos partja és a kiépítettsége miatt felettébb közkedvelt a családosok körében. Kemping, szálláshelyek, éttermek, és szórakozási lehetőségek is megtalálhatók a tó körül. Kellemes, kulturált, kényelmes, és folyamatosan fejlesztik!

Soltvadkerti szálláshelyek >>

Tippek vízpart imádóknak:

Válogassatok bátran, mert van élet a Balatonon túl is, ha szuper tóparti nyaralóhelyekről van szó! Itt találtok még több szállást Magyarországon >>  

(Fotók: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
76%
Imádom
Imádom
16%
Vicces
Vicces
4%
Hűha
Hűha
4%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%