HorvátországKoronavírus utazási információk

Újra kérik a védettségi igazolványt a horvát határon – Friss beutazási szabályok Horvátországba!

1 perces olvasási idő

Ha Horvátország felé veszitek az irányt, ne felejtsétek otthon a védettségi igazolványt! Továbbra is szabad a beutazás Horvátországba, azonban új járványügyi intézkedések lépnek érvénybe július 1-jétől. A magyar, illetve az uniós állampolgárok esetében, akinek van igazolása, továbbra is minden korlátozás nélkül beléphet az ország területére – mondta Davor Božinović horvát belügyminiszter. Azok a személyek, akik nem rendelkeznek igazolvánnyal;

  • csak oltási igazolással,
  • vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén teszttel,
  • vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel léphetik át a horvát határt. (Index.hr)

A nyaralásból hazaérkezőknek továbbra is jó hír, nincs kötelező karantén a horvátországi hazatérés után. A jelenleg hatályos magyarországi szabályok nem változtak.

A Magyar Közlönyben kedd éjjel jelent meg a hazaérkezést megkönnyítő jogszabály. A kormány módosította a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) kormányrendeletet. A módosítás Ausztriából, Horvátországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából június 23-tól lehetővé teszi a korlátozások nélküli belépést Magyarország területére, kivéve légi úton. Ukrajnával kapcsolatban nem tett ilyen könnyítést hazánk (Turizmusonline.hu).

Aktuális horvátországi szabályok- friss járványintézkedések

Továbbra is kötelező a maszk viselése zárt terekben (pl. bolt), valamint egyes esetekben nyílt téren is kötelező. Ilyen alkalomnak minősülnek a vásárok, gazdasági és turisztikai rendezvények, ahol értékesítenek, kiállítanak vagy termékeket mutatnak be. A kávéházak számára továbbra sem engedélyezett a beltéri kiszolgálást, valamint csak és kizárólag ülő vendégeket szolgálhatnak ki. A diszkók és éjszakai bárok kinyithatnak, azonban csak nyílt téren engedélyezett a szórakozás, illetve ebben az esetben is védettségi igazolással fogadhatják a vendégeket. Nyilvános rendezvények esetében továbbra is száz főben határozzák meg a résztvevők felső létszámhatárát, valamint magánrendezvényeken maximum harminc fő vehet részt védettségi igazolvány nélkül az eseményen. (Index.hr)

További információk és a Konzuli Szolgálat elérhetősége >>

Szállásfoglalás

A horvát tengerpartra történő kiutazás ugyan igazolványhoz vagy teszthez kötött jelenleg, de a Horvátországi szállásfoglaláshoz nem szükséges a védettségi igazolvány, a szálláshelyek nem kérnek a vendégektől igazolást vagy tesztet sem.
Idén sem kell lemondani a tengerparti nyaralásról, csapjatok le a kedvezményes ajánlatokra 07.04-ig a Szallas.hu-n! 

Csábító Horvátország karantén nélkül! Irány a promóciós ajánlatokra >>

A szabályozás jelenleg egyes horvátországi helyszíneken eltérő lehet, abban a tekintetben, hogy a Magyarországon kiállított védettségi igazolványt elfogadják-e az unióssal egyenértékűnek, ezért a Konzuli Szolgálat arra kér minden utazót, hogy tájékozódjon az aktuálisan érvényes szabályokról

Tippek horvátországi nyaraláshoz

70+ horvátországi szállástipp és programtipp nyaralásodhoz »

Kerüld ki a határon való sorbanállást és utazz repülővel. Az út mindössze 1 óra 15 perc lesz, az árak pedig igazán barátiak, ha fapados járattal, turistaosztályon utazol. Oda-vissza akár már 20.000 forintból megoldható a repülés 1 fő számára. A város repülőtere 8 km-re fekszik a városközponttól délre.


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%