Utazói történetek

Utazói történetek: Házassági évfordulónkon megtaláltuk Telkibánya aranyát

1 perces olvasási idő
utazói történetek: Házassági évforduló
utazói történetek: Házassági évforduló

Napjainkban valószínűleg elszigeteltebbnek érezzük magunkat, mint valaha, de ezek az utazói történetek színt visznek az olvasóink hétköznapjaiba. Tervezgetni egy következő utazást mindig jó! Köszönjük az élmények megosztását és az évfordulós utazós tippet a Szallas.hu blog lelkes olvasójának, Csabának.

Meséld el, mi volt a fotó sztorija! 

Az 5. házassági évfordulónkat Telkibányán ünnepeltük. Azért itt, mert itt (is) voltunk nászúton, sőt gyerekkoromban néném itt lakott. Én számos alkalommal fordultam meg nála, így nagyon megszerettem ezt a kis falut, szerettem volna megmutatni páromnak. Ő is hamar beleszeretett, ezért mindig visszajárunk egy hétvégére amikor csak tehetjük.

Úgymond még „fiatal házasként” különleges volt az 5. évforduló, ezért kis meglepetést eszeltem ki! A Szallas.hu-s foglalásom után, felkerestem a fogadót, megkértem őket, hogy mielőtt megyünk csempésszenek be egy csokor rózsát nekem. Feleségem mit sem sejtve, majd jól meglepődik mikor odaadom, fogalma sem lesz, hogy hol rejtegettem azt előtte.

Sikerült is megbeszélni a szállással a tervem. Mikor odaértünk, elfoglaltuk a szobát, kerestem is a virágot, hogy átadjam, de nem találtam sehol. Valamilyen indokkal lelopakodtam a recepcióra, ahol már vártak. Ott volt a virágom, de ők kicsit tovább gondolták a tervem, javasolták, hogy mivel úgyis késő délután értünk oda, menjünk vacsorázni, aztán a vacsora után adjam oda a virágot. 🙂 Így is történt. Hogy mit ettünk arra már nem emlékszem, de feleségem örömteli mosolyát sose felejtem el! 🙂

Hol szálltál meg, és mi tetszett a legjobban?

Aranygombos Fogadó Telkibánya

Aranygombos Fogadó Telkibánya

Mi volt a legjobb étel, amit ettél az úton?

Telkibányai raguleves

Mi tipped annak az utazónak, aki ide látogat?

1. Kiránduljon egyet a telkibányai fenyvesek közt

2. Nézze meg Mátyás király kútját, ahol egyedülállóan jéghideg víz folyik még nyáron is. A felette lévő barlangban pedig természetes módon nyáron is jég van, talán ilyen máshol nincs is a világon.

3. Közel van a Füzéri vár

Utazói történetek: a Füzéri vár

Miért jó az úticél gyerekszemmel?

Tele van Telkibánya arannyal, lehet keresgélni! 🙂 Na jó, ha nem is arannyal, de számos különleges ásvány lelőhelye, van ásványboltja is a falunak!

Mottó: „Akkor érzi mindenki jól magát az utazás alatt, ha …

… ha mindenki boldog és kellemesen elfáradt a kirándulásban” 🙂

Mi a következő úticél a bakancslistádon?

Legközelebb valószínű, a Tátra valamelyik hegyét mászom meg.

A szerzőről 

Varga Csaba, a Szallas.hu munkatársa igazi szenvedélyes kiránduló, hobbija a rejtett kincsek és túraútvonalak megörökítése, csodás képeit a Bükki Fotós néven találjátok. 🙂
https://www.facebook.com/bukkifotos


Reméljük, tetszett az olvasói történet, és meghozta a kedved a következő utazáshoz. Ha úgy érzed, szívesen ragadnál tollat, oszd meg velünk saját élményeidet!

Készítsük el a legnagyobb online fotós útinaplót, őrizzük közösen az utazás szenvedélyét! Miért ne osztanád meg a legjobb pillanatokat másokkal is? Havonta 500.000 magyar utazót inspirálhatsz a történeteddel! Lássam a részleteket >>

Küldd be a sztoridat a blog.szallas.hu-ra, most közzétesszük a legjobb útinaplókat!

Még több történet a Szallas.hu utazóitól:


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%