Családi kiruccanásTavaszi zsongás

Vagány fiús programok – nem csak gyermeknapra

2 perces olvasási idő
Balatoni Bob Szabadidőpark Balatonfűzfő

Magyarországon 1931 óta tartjuk a gyermeknapot, amely minden év májusának utolsó vasárnapjára esik. Idén május 26-án ünnepeljük a gyermekeket, amikor is minden róluk szól: kicsik és nagyok, fiúk és lányok választhatnak a jobbnál-jobb hazai programok és rendezvények között. Mi most a „fiús programok” közül válogattunk!

„Az ENSZ közgyűlése 1954-ben javasolta, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyermeknapot. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. Javasolták a kormányoknak, hogy mindenhol olyan napot jelöljenek ki erre a célra, amit megfelelőnek gondolnak.”

wikipédia

Összegyűjtöttünk néhány vagányabb helyet és tevékenységet, amelyek nem csak gyermeknapra, hanem egy apa-fiú programnak is tökéletesen megfelelnek (természetesen a lányok is bármikor csatlakozhatnak a srácokhoz). Van közöttük bobpálya, kalandpark, paintball, csillagászat és állatkert is, csak győzzenek választani a gyerkőcök szuper „fiús programok” közül!

fiús programok

Vagány fiús programok

Zselici Csillagpark – Zselickisfalud

A természet és az Univerzum csodái iránt érdeklődő gyerekeket vár a Zselici Csillagpark, amely egy bemutató csillagvizsgálóból, a hozzá tartozó kilátóból, valamint erdei pihenőpontokból áll. A bemutató csillagvizsgálóban megismerhetjük az érintetlen csillagos égbolt és a fényszennyezés hatásait, valamint a Naprendszer, a Tejút és a világűr tulajdonságait. A távcsöves bemutatókon a leglátványosabb égitesteket mutatják be az érdeklődőknek.

Zselici Csillagpark

„Kedves, munkájukat szerető emberek, a csillagászon látszott, hogy nagyon szereti a munkáját, nagyon élvezetes előadást tartott. A kilátóból fantasztikus kilátás nyílt a környékre, kellemes, nyugodt hely.” (vendégértékelés a szallas.hu oldalán)

Tovább a csillagpark oldalára >>

Zamárdi Paintball – Zamárdi

Idősebb korosztálynak vagy örök gyerekeknek ajánljuk a Balatontól 200 m-re található paintballpályát, amely első osztályú felszereléssel, biztonságos, tiszta körülmények között várja a kalandvágyókat. Kisebbeknek gyermekpaintballra is van lehetőség. A pályát védőháló öleli körül, így a várakozó szülők is figyelemmel kísérhetik a játékot.

Tovább a paintballpálya oldalára >>

fiús programok

Dunakanyar Motorcsónakozás – Pilismarót

Felejthetetlen cabrio-vízi élményben lehet részed a Dunakanyarban, a motorcsónakozás idején, amelynek technikai hátterét a professzionális V8-as amerikai speedboat és a benne rejlő 310 lóerő biztosítja (max 6 fő). Száguldás közben megcsodálhatod a Dunakanyart egy új szemszögből, vagy próbáljátok ki a barátokkal a négy személyes fánkozást. Kérdés, vajon ki tud a legtovább fennmaradni?

Még több információ >>

Gokart – Hajdúszoboszló

Ha lételemed a száguldás, szereted az adrenalint és élsz-halsz a versenyzésért, akkor itt a helyed! A kb. 300 méteres pálya vonalvezetését Forma 1-es versenypályák ihlették (többek közt Monaco és Montreal), a Hubi Kart HK3-as és HK7-es gokartok a német D&M Motorsport 200 ccm-es 4 ütemű motorjaival vannak szerelve. Vigyázat! Egy menet garantáltan nem lesz elég!

Tovább a gokartpálya oldalára >>

fiús programok

Balatoni Bob Szabadidőpark – Balatonfűzfő

„Nem kispályás” a Balatoni Bob Szabadidőpark, amely a két szuper (összesen 1,5 kilométer hosszú!) bobpálya köré épült. Itt a bobozás dupla élmény, hiszen Magyarországon ez a leghosszabb olyan dupla bobpálya, amelyen a bobok sínre rögzítve futnak. Nincs mese, ki kell próbálni!

További részletek a szabadidőparkról >>

fiús programok
Balatoni Bob Szabadidőpark Balatonfűzfő

Mecsextrém Erdei Kalandpark – Pécs

Pécstől alig egy ugrásnyira található a Mecsextrém Park, Magyarország egyik legnagyobb erdei kalandparkja, amely egyedülálló élményt kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Több tucat játékelem, így pl. erdei bob, alpesi kötélpálya, mászófal, x-jump, íjászat, lőszimulátor, rodeó bika, kalandvár, gokart pálya vagy 3D-karika biztosítja az aktív kikapcsolódást, emellett nyáron egy emberi mosógépet, a spinfizzt is kipróbálhatják a bátor gyerkőcök.

Még több érdekesség a kalandparkról >>

fiús programok
Mecsextrém Kalandpark Pécs

Veszprémi Állatkert – Veszprém

Ki szeretne megismerkedni Pablóval, az orrszarvúval vagy Zurival, a kiszsiráffal? De kötelező megnézni Alfrédot, a híres huszármajmot is a Veszprémi Állatkert lakói közül. A vadonatúj pingvin és fóka bemutatótér, valamint az Európában is díjazott Madárröpde mellett a hazánkban egyedülálló Dínó Park is felejthetetlen élményeket kínál az Állatkert látogatóinak.

Tovább a Veszprémi Állatkert oldalára >>

Elefánt a Veszprémi Állatkertben

Aquarius Élmény- és Parkfürdő – Nyíregyháza

Nyíregyháza üdülőövezetében, a Sóstógyógyfürdő varázslatos világának szívében található az Aquarius Élmény- és Parkfürdő. Az Élményfürdő az év minden napján nyitva tart, a szabadtéri Parkfürdő pedig nyáron várja a látogatókat. A két fürdő különlegessége, hogy szomszédosak egymással, a nyári szezonban egy belépőjeggyel látogathatók, itt a család minden tagja megtalálja a számára kedves kikapcsolódási formát. A fedett Aquarius Élményfürdőben a gyermekeket mesés Gyermekvilág várja!

Még több fotó és információ az élményfürdőről >>

Aquarius Élmény- és Parkfürdő – Nyíregyháza

Csodák Palotája – Budapest

A Csodák Palotájában (1036 Bécsi út 38-44.) minden korosztály játszva ismerkedhet meg a természettudományokkal. A Tudósok csarnoka, Természet Műhelye, Űrállomás, Mágneses mező, Record, Logikai megálló önfeledt és tartalmas kikapcsolódást biztosítanak a családoknak, akár 4-5 óra időtartamot is érdemes tervezni a játékok megismerésére. A Csopában további fiús programok, pl. tematikus szabadulószobák, különleges csocsók, billiárdfoci pályák, élményvetítések (9D, Körmozi, 4D) és a Scinece show-k állnak még rendelkezésre külön térítés ellenében.

Kattints a további részletekért >>

fiús programok
Csodák Palotája – Budapest

Városi Tömegközlekedési Múzeum, Szentendre

Milyen volt az első lóvasúti vonal Budapesten? Hogy néztek ki a korabeli jegyfajták? Milyen volt egykor és ma Magyarország nagyvárosainak közlekedése, villamoshálózata, járművei? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a szentendrei Városi Tömegközledési Múzeumban, ahol a régi darabok mellett mintegy 60 felújított járművel is várják a közlekedés szerelmeseit. Nem csak gyerekek számára jelenthet élményt, hogy a kiállított járművek egy részére fel is szállhatnak!

A kép illusztráció

Hosszabbítsátok meg a gyermeknapot és töltsetek el egy wellness hétvégét a belföldi családbarát hotelek valamelyikében >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%