Tavaszi zsongásCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekHegyek-völgyek

10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel

2 perces olvasási idő

Unod már a hagyományos húsvéti programokat? Olyan helyre látogatnál, ahol történelmi értékek, panoráma, és számos más izgalmas látnivaló vár? Ez a 10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel garantáltan kalandos hétvégét tartogat számodra. Kapd fel a hátizsákot, és irány a természet!

10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel – Gaja-völgyi Tájcentrum, Vörös-kő kilátó, Hegyes-tető

1. Mesés élményekkel vár a Gaja-völgyi Tájcentrum Fehérvárcsurgón

A Gaja-völgyi Tájcentrum a Bakonyban fekszik, Fehérvárcsurgó és Bodajk között. Ha húsvéti programot keresel, bátran vedd célba gyerekekkel a szurdokot, annál is inkább, mert az egész terület kitűnően bejárható babakocsival is. 

A környéken horgászásra alkalmas tó, büfé, pihenő- és tűzrakó hely, illetve játszótér várja a látogatókat, a Károly-kilátóból pedig csodás kilátás nyílik a környékre. 

Fehérvárcsurgó környéke még több programot kínál >>

10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel
Gaja-völgyi Tájcentrum

Ezeket a szállásokat ajánljuk Fehérvárcsurgón és környékén >>

2. Keresd fel Nyúl rangidős pincéit!

Persze Nyúl község valójában nem a húsvéti nyúl bázisa, de ha igazán stílusos szeretnél lenni, a hosszú hétvégén keresd fel a nyúli pincesor pincéit! A völgyben az évszázadok során számos borospincét alakítottak ki, melyek akár 30 méterre is benyúlhatnak. A pincesor legnépszerűbb pincéje, a Sárkánylik megközelítőleg 500 éves. Sétálj egyet a környéken, és ha belefér az idődbe, feltétlenül látogass el Pannonhalmára is

A legjobb programok Pannonhalmán >>

10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel
Nyúli pincesor

Szálláskínálatunk Pannonhalmán >>

3. Jártál már a Kockásfülű nyúl miniszobránál?

Kolodko Mihály szobrocskáival Budapest számos pontján találkozhatsz, ha azonban kifejezetten a Kockásfülű nyúl szobrát keresed, a Budai Várat kell célba venned. A szobrocskát a Budavári Sikló felső állomásánál fogod megtalálni, nem messze a Sándor-palotától. Ne lepődj meg, a szobor kifejezetten pici, de a turisták és a helyiek így is annyira szeretik, hogy a hóesésben például pulóvert is horgolnak neki. 

A nyúl a kisebb gyerekeknek is nagyon szokott tetszeni, a Várban tett séta pedig velük is könnyen kivitelezhető.

Programok Budapesten >>

10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel
Kockásfülű nyúl miniszobra

A legjobb szálláshelyek a Várhoz közel és távolabb tőle >>

4. Kirándulj a Dera-szurdokban, a Pilis egyik legszebb részén!

A kis fahídjairól ismert Dera-szurdok bejárása kisebb (de nem egészen pici) gyerekekkel is remek program, annál is inkább, mert a patak sok helyen tartogat a kirándulók számára kalandokat. A rövidebb körtúra 2 óra alatt megtehető (4 km), míg a hosszabb úton 13 km-t, vagyis nagyjából 5 órát kell gyalogolni. 

A legjobb szállások Pilisszentkereszt közelében >>

Tipp! Az útvonalon babakocsival nem lehet végigmenni, ezért inkább a hordozókendőt javasoljuk. Piknikezéshez bátran használd a szurdok déli végpontjánál kihelyezett padokat és asztalokat

10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel
Dera-szurdok

A Pilis-hegység számtalan kincset rejt, fedezd fel őket >>

5. Mesés panorámát ígér Mátraszentimrén a Vörös-kő kilátó!

Nagyobb gyerekekkel keresel kirándulástippet a húsvéti hétvégére? A mátraszentimrei Vörös-kő kilátó tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a közeli településekre, a Galyatető tornyaira, a Karancsra, a Medvesre, és a Bükk-fennsíkra

A 781 méter magasan álló kilátó ingyenesen látogatható, az út gyalogosan akár 20 km is lehet, de tömegközlekedéssel is megközelítheted az építményt. 

A Mátrában még több kaland vár >>

Vörös-kő kilátó

Foglalj szállást Mátraszentimrén! >>

6. Járd körül a Tettyei romokat Pécs közelében!

A Tettye népszerű pécsi kirándulóhely a romok, az arborétum és a jól felszerelt játszótér miatt. Sőt, ha kisgyerekekkel utazol, kifejezetten ajánljuk a hosszú csúszdákat, a gyerekek általában rajonganak értük, bár a romok között is szívesen sétálgatnak. Húsvéti kiránduláshoz szuper választás a pécsi kirándulóhely! 

Kattints a legjobb pécsi programokra! >>

10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel
Tettyei romok

Itt szállj meg Pécsett >>

7. Kukkants be Noszvajon a barlanglakások izgalmas világába!

Noszvajtól csupán néhány perces sétára találod a barlanglakásokat, amelyekben a 19. században a település szolgálatában dolgozó napszámosok laktak. A kőbe vésett termeket végigjárva kanyargós folyosókat és zárt fülkéket találsz majd, melyek látványa kissé ijesztő, de egyben izgalmas is. 

Kamaszgyerekek már értékelni fogják a noszvaji kirándulást a barlanglakásoknál. A területen jelenleg helyi művésztelep működik, de az egykori lakrészek látogathatóak.  

Szállást keresel Noszvajon? >>

Noszvaji barlanglakások

Noszvaj és környéke programválasztéka >>

8. Fedezd fel a legendás kaptárköveket Szomolyán! 

Szomolya határában található a 132 darab riolittufa fülke, amelyek a kaptárkövek nevet viselik. A fülkék rendeltetéséről, készítőiről és koráról számtalan elmélet született – gondolták őket temetkezési helynek is -, ám a régészeti feltárások egyiket sem igazolták. 

A sziklaképződményeket egy jól kiépített tanösvényről is tanulmányozhatod, a bejárása nem vesz igénybe több időt 30 percnél. A kihelyezett információs tábláknak köszönhetően még többet megtudhatsz a terület történetéről. 

Szomolya környéke még több látnivalóval vár >>

10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel
Kaptárkövek Szomolyán

Megnéznéd a kaptárköveket? Itt szállj meg >>

9. Kirándulj a Törökmező tanösvényen, a Hegyes-tető legszebb részén!

A Hegyes-tetőről mindenkinek a Julianus-kilátó jut először eszébe, pedig a környéken halad a Törökmező tanösvény is, amely a Börzsöny természeti értékeit hivatott bemutatni. A nagymarosi kirándulás azonban kétségkívül akkor lesz igazán teljes, ha a tanösvény utolsó állomását, a kilátót is felkeresed, ugyanis elképesztő panoráma tárul majd a szemed elé. 

Programtippek a környéken >>

Az útvonal minden évszakban járható, és akár piknikezni is megállhatsz útközben, de babakocsival nem érdemes útnak indulni. 

10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel
Törökmező tanösvény

Szállások Nagymaros környékén >>

10. Nézz le a fák lombjaira a makói Lombkoronasétányról!

A makói Lombkoronasétány 2012-ben nyitotta meg a kapuit, célja, hogy bemutassa a környék élővilágát. A séta során áthaladsz majd egy függőhídon, majd megpihenhetsz a Hagymateraszon, végül a 10 méter magas és 191 méter hosszú sétány végén felmászhatsz a 18 méter magas kilátótoronyba. Hangulatos húsvéti program lesz!

A legjobb makói szállásokat itt találod >>

10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel
Makói lombkoronasétány

Még több lombkorona-tanösvény Magyarországon >>

Megtetszett egy-egy húsvéti kirándulás? Nézelődj a helyi apartmanok és vendégházak között, és tölts el egy hosszú hétvégét a környéken! >>

(Fotók: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
86%
Imádom
Imádom
14%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Kedvenc szállások

    Kapcsolódjatok ki tavasszal is – Top 15 apartman húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő