ÍzkalandBarátokkalNyári vakációRomantikus kikapcsolódásVidéki vendégség

10 kihagyhatatlan nyári fröccsfesztivál

2 perces olvasási idő
10 kihagyhatatlan nyári fröccsfesztivál

Kisfröccs, nagyfröccs, hosszúlépés? Ízlés dolga, de abban mindannyian egyetérthetünk, hogy kevés jobb nyári program akad annál, mint egy kellemes estén összegyűlni a szabad ég alatt és meginni valami finomat a barátainkkal, lehetőleg némi zenével a háttérben. Következzen most 10 kihagyhatatlan fröccsfesztivál, ahol az alkohol mellett koncertek és kulturális programok is gondkosodnak a jó hangulatról! Jó hír: az alábbiak mindegyikébe díjmentes a belépés!

10 kihagyhatatlan nyári fröccsfesztivál

10 fröccsfesztivál Magyarországon

1. XIII. Miskolci Fröccsfesztivál – Miskolc

A Miskolci Fröccsfesztiválon 27 pincészet borait ízlelhetjük meg; a tokaji borok mellett bükki, egri, és balatoni termékeket is kóstolhatunk. Az élőzenei skálán a jazz, blues, rock és folklór is helyet kap, idén már 3 színpadon!

10 kihagyhatatlan nyári fröccsfesztivál
XIII. Miskolci Fröccsfesztivál

A helyszín a kisavasi történelmi vigalmi negyed és pincesor. A fesztivál ráadásul egybeesik a Múzeumok Éjszakájával is, így egyszerre kapjuk a legjobbat a gasztronómiából és a művészetekből is. Szállást keresel Miskolcon? >>

Cím: 3529 Miskolc, Kisavas Első sor 2.

Dátum: 2019. június 21. – június 22.

2. XXVIII. Soproni Borünnep – Sopron

Immár 28. éve kerül megrendezésre a Soproni Borünnep, május 31. és június 2. között, úgyhogy ez egy tökéletes nyárköszöntő buli lehet! Több, mint 20 soproni termelő borát kóstolhatjuk meg, de mellette bőséggel válogathatunk a lekvárok, mézek és pálinkák közül is. Míg mi a kézművesvásárban bóklászunk, addig a gyerkőcök a játszóházat fedezhetik fel.

Szállások Sopronban >>

Cím: 9400 Sopron, Fő tér

Dátum: 2019. május 31. – június 2.

10 kihagyhatatlan nyári fröccsfesztivál
Néptáncosok fellépése a Soproni Borünnepen

3. Rozé Fröccs Fesztivál – Villány

A méltán híres villányi borok fesztiválja ez, ahol a falu történelmi pincesorán ismerkedhetünk meg a különféle borokkal. A pincesor Villány főutcájának két oldalán húzódik és jellemzően a borturisták egyik kedvenc célpontja. A fesztivált egyébként úgy is hívják, hogy „rózsaszín fesztivál” és „Rozémaraton”, mivel a rendezvény szerves része a futóverseny, amikor a rozé színeiben, azaz rózsaszínben futnak a vendégek. A hangulat fiatalos és lendületes, olyan extra programokkal, mint a Rozé Szépségverseny, Jelmezmustra és Utcabál – az elmaradhatatlan koncertek mellett persze.

Cím: 7773 Villány, Ady Endre fasor, Rendezvénytér

Dátum: 2019. július 12. – július 13.

10 kihagyhatatlan nyári fröccsfesztivál
Villányi pincesor

Szállástipp Villányon: Polgár Pince Panzió

A panziótól minden fontos látványosság sétatávolságon belül található, étterme házias ízeket kínál, emellett baba-és kutyabarát.

4. XXIII. Egri Bikavér Ünnep – Eger

Ez talán az egyik legnépszerűbb borfesztivál, és bizony nem ok nélkül. Eger egyik legnagyobb fesztiválja 4 napon keresztül nyújt minőségi gasztronómiát és szórakozást; nem csupán az Egri Bikavér és Egri Csillag borokra számíthatunk, hanem a helyi borászok rozé borait is megkóstolhatjuk. Mellé pedig olyan ínycsiklandó fogásokat ehetünk, amelyek remek kísérőül szolgálnak a különböző borok mellé. A helyszín ezúttal is a belvárosban található tágas, zöld Érsekkert lesz. Idén már huszonharmadjára rendezik meg; ha eddig nem volt alkalmad ellátogatni, most pótolhatod!

Szállások Egerben >>

Cím: 3300 Eger, Érsekkert

Dátum: 2019. július 11. – július 14.

10 kihagyhatatlan nyári fröccsfesztivál
Késő estébe nyúló programok az egri Érsekkertben

5. XV. Győri Rotary Fröccsnapok – Győr

Ivás jótékony célra? Naná, hogy jöhet! Az ország Rotary Klubjainak összefogásával 12 faház árusít fröccsöt a látogatóknak, és az ebből – illetve az elmaradhatatlan zsíros kenyér árából – befolyó összeget jótékony célokra fordítják. A rendezvényt tematikus séták, játékok és zenei programok színesítik.

10 kihagyhatatlan nyári fröccsfesztivál
Győri Fröccsnapok a Széchenyi téren

A helyszínül szolgáló Széchenyi tér mellett ott található a szódásszifon alakú Jedlik-csobogó; a szökőkút Jedlik Ányos bencés szerzetesnek állít emléket, mivel úgy tartják, hogy Jedlik fontos szerepet játszott a mesterséges szénsavas víz előállításában. A híres győri szódavízzel pedig bizonyára még finomabb a fröccs!

Szállások Győrben >>

Cím: 9022 Győr, Széchenyi tér

Dátum: 2019. július 26. – július 28.

6. Mórikum Kultúr-Fröccs Fesztivál – Mór

A Székesfehérvártól mintegy félóra autóútra található Móron a fröccsök mellett a helyi unikomoké a főszerep, amit a rendezvény neve is tükröz (Mórikum = Mór + Unikum). A fesztivál egyik vonzereje, hogy a város ikonikus részén, a gyönyörű Lamberg-kastélyban és annak udvarán kerül megrendezésre. A kastélyt az 1700-as évek végén építette a gróf Lamberg család, nyári rezidenciájukként, ma pedig kulturális központként működik. És valóban, az italkóstolás mellett a kultúra sem lesz elhanyagolva: a kastélyudvar kiváló akusztikáját kihasználva koncertek és színházi előadások gondoskodnak a szórakozásunkról.

Cím: 8060 Mór, Szent István tér 5.

Dátum: 2019. augusztus 17. – augusztus 20.

10 kihagyhatatlan nyári fröccsfesztivál
A Lamberg-kastély, a Mórikum színhelye

Szállástipp Móron: Hétkúti Wellness Hotel, Mór

Saját wellnessrészleggel rendelkező, festői környezetben található hotel, amely olyan programokat is kínál, mint lovaskocsis bortúra vagy vadászat.

7. Bor- és Fröccsfesztivál – Siófok

A Bor- és Fröccsfesztivál már évek óta kihagyhatatlan része a nyári balatoni kiruccanásnak. Közvetlenül a tó partján élvezhetjük a legkiválóbb balatoni borokat, helyi és környékbeli termelőktől, különleges ételek társaságában. Több mint egy teljes héten át tart a fesztivál, így sokféle program színesíti az élményt, a gasztro- és kézműves standoktól kezdve a különféle koncertekig. A gyerekprogramok pedig gondoskodnak róla, hogy a kicsik se unatkozzanak!

Szállások Siófokon >>

Cím: 8600 Siófok, Siófoki hajóállomás, Krúdy sétány 2.

Dátum: 2019. július 26. – augusztus 4.

A siófoki hajóállomás egy része

8. VIII. Hévízi Borünnep – Hévíz

Hévízen a térség borainak legjavával ismerkedhetünk meg, egyedülálló gasztronómiai fogásokkal kiegészítve. A kisebb, zalai termelők borait is megkóstolhatjuk, a több napon át tartó programsorozat zárásaként pedig a Hévízi Borünnep pohárral gazdagodhatunk. Elérhető közelségben találjuk a gyerekparadicsomnak számító Gyenesdiás strandot, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot és persze a keszthelyi Festetics-kastélyt is.

Szállások Hévízen >>

Cím: 8380 Hévíz, Rákóczi utca

Dátum: 2019. augusztus 16. – augusztus 20.

10 kihagyhatatlan nyári fröccsfesztivál
A Hévízi Borünnep pohara

9. Etyeki Nyári Piknik, Etyek

Etyekről valószínűleg a legtöbbünknek a filmstúdió jut eszébe, azonban más miatt is érdemes ellátogatni ide! Bár az etyeki nyári pikniken a gasztronómiáé a főszerep, természetesen a jobbnál-jobb borokról sem kell lemondanunk; lesz rozékóstolás is. Pezsgő hangulat és olyan sokszínű programok jellemzik a pikniket, mint a kézművesvásár, az állatsimogató vagy a különböző koncertek. Nyárköszöntő evés-ivás az etyeki szőlősorok között? Jöhet!

Szállások Etyeken >>

TIPP: És csak hogy visszatérjünk a filmstúdióra: június 2-án óránként indulnak csoportok a Korda Filmstúdió kulisszák mögötti kiállítására!

Cím: 2091 Etyek, Gasztrosétány

Dátum: 2019. június 1. – június 2.

+1 Aachen Wine Festival (WeinSommer Aachen 2019)

A határon túl szeretnél egy jó pohár borral fesztiválozni? Semmi akadálya, külföldön is akad a jóból! Igaz, Németországban a sör népszerűbb, mint a bor, de azért nem csak sörfesztiválokat szerveznek. Az egyik legjobb német borfesztivál helyszíne Aachen, ahol közelebbről is megismerkedhetünk a helyi ételekkel és kultúrával. A város nagyon közel esik a belga és holland határhoz is, és jelentős magyar történelemmel rendelkezik. Már csak a helyszín miatt is érdemes hát felkeresni!

Ki ne hagyjátok a gyönyörű, 9. században épült dómot, ahol Nagy Károly van eltemetve (főleg, mivel maga a fesztivál is a dóm mögötti téren kerül megrendezésre.) Sőt, itt található a magyar kápolna is, a székesegyház egyik mellékkápolnája, mely Nagy Lajos király megrendelésére épült a 14. században, mivel a székesegyház már akkor is jelentős búcsújáróhelynek számított.

Cím: 52062 Aachen, Klatschhof

Dátum: 2019. augusztus 22. – augusztus 25.


Szedjük össze a csapatot és látogassunk el valamelyik bulira! Ti merre veszitek az irányt?

(fotók: Kalácska Erika, shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%