ToplistákCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

10 szuper nyaralóhely Magyarországon – Van élet a Balatonon túl is!

4 perces olvasási idő

Városnézés, pörgős sportprogramok, vízparti kikapcsolódás, múzeumok, kiállítóhelyek, állatbarát helyek. Úgy gondold, van élet a Balatonon túl is? Hát persze! Mutatjuk is, melyik az a 10 szuper nyaralóhely Magyarországon, ahol garantáltan felejthetetlen élmények várnak, akár a családdal, akár a barátokkal tervezel kiruccanást.

10+5 szuper nyaralóhely Magyarországon – Van élet a Balatonon túl is!

1. Tengernyi program vár Lillafüreden! 

Lillafüreden pihennél, de nem tudod, mivel tedd színesebbé a kikapcsolódást? Feltétlenül keresd fel a Lillafüredi vízesést, a függőkertet, és a Libegőparkot is. Az erdei vasút és a kalandpark a gyerekek nagy kedvence, a túrázók számára pedig az Oxigén sétakör tartogat élményeket. 

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Lillafüred

További programok Lillafüreden >>

Szállástipp!

A Sebesvíz Panzió Lillafüred legszebb részén fekszik, 640 méteres magasságban. A panzió területén két tó, és három patak található, a környék kirándulásra és pihenésre is kiválóan alkalmas. A szálláshely bababarát, és a kisállatokat is szívesen látják!

További szálláshelyek Lillafüreden és környékén >>

2. A tökéletes városnézős pihenéshez irány Debrecen! 

Ha igazi városnézős kikapcsolódásra vágysz, Debrecen ideális úti cél lehet számodra. A városban kötelező látnivaló a Nagyerdei Park, a Kossuth tér és a Szabó Magda Emlékház, gyerekekkel pedig vedd célba a Kerekerdő Élményparkot, és az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőt

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Debrecen

Még több látnivaló Debrecenben >>

Szállástipp! 

A Péterfia Panzió Debrecen belvárosában található, a Nagytemplomtól 5 perces sétára. A bababarát szálláshely családias hangulattal várja a pihenni vágyó, és az átutazó vendégeket egyaránt.  

Szálláshelyek Debrecenben és környékén >>

3. Fedezd fel Szilvásvárad természeti kincseit!  

Szilvásvárad az egyik legnépszerűbb település az országban, annak ellenére, hogy rendkívül kevesen lakják. A környéken mindenképpen bakancslistás hely a Szalajka-völgy, a Milleniumi-kilátó és az Istállóskői barlang, ha pedig messzebbre is szívesen kirándulnál, 40 percre találod az Egerszalóki Sódombot, és a Saliris Gyógy- és Wellness fürdőt

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Szilvásvárad

A legjobb programok Szilvásvárad környékén >>

Szállástipp! 

A Kincsem Vendégház Szilvásvárad gyönyörű környezetben található, erdő mellett, takaros udvarral – sőt, fedett medencével, szaunával és jacuzzival is rendelkezik. 

További szálláshelyek Szilvásváradon és környékén >>

4. Vár a Dunakanyarban Visegrád, az élő középkor városa! 

A Dunakanyar felkeresése kihagyhatatlan program minden évben, főleg akkor, ha kedveled a friss levegőt, a páratlan panorámát, az izgalmas kirándulóhelyeket, kilátókat és vízi élményeket.

Ha Visegrádot veszed célba, feltétlenül látogass el a Zsitvay-kilátóhoz, a Fellegvárba, és az Apátkúti-völgybe! A szomszédos településről, Dömösről pedig a Rám-szakadék is megközelíthető. 

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Visegrád

Még több visegrádi programot keresel? >>

Szállástipp! 

A Mókus Ház Visegrád központjában 400 m2-es kerttel várja azokat, akik számára a kirándulás, hajózás, és bobozás jelenti a tökéletes kikapcsolódást. A ház ideális nyaralási lehetőség családoknak, és kisebb baráti társaságnak, a közelben található a Királyi Palota és a Salamon torony is.

A gyerekek pedig garantáltan élvezni fogják a Mátyás Király Történelmi Játszópark játékait. 

A Dunakanyar szálláshelyei egy helyen >>

5. Történelmi és vizes élményekkel vár Tata!  

Ha jártál már Tatán, akkor tudod, hogy az Öreg-tó környéke valóságos Paradicsom azok számára, akik élvezik a vízparti sétákat, biciklizést, evezést, és szívesen olvasnak az árnyat adó fák alatt.

Egy tatai kikapcsolódás során mindenképpen ismerkedj meg a Fényes Tanösvénnyel, a Tatai várral, és az Agostyáni Arborétummal. A páratlan kilátásról a Fellner Jakab kilátó gondoskodik, a romantikus élményekhez pedig ideális célpont az Angolpark. 

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Tata, Öreg-tó

A legjobb programok Tata környékén >>

Szállástipp! 

A Parti Panzió Tata legnépszerűbb részén, az Öreg-tó partjának közelében található. Ha ezt a szálláshelyet választod, a kimerítő kirándulás és városnézés után jóleső érzés lesz megpihenni a jól felszerelt, kényelmes szobákban, illetve a panzió hangulatos teraszán

Tatai szálláshelyek>>

6. Tiszafüred, a horgászat és vízi túrák szerelmeseinek! 

Tiszafüred a tökéletes célpont, ha kihagynád idén a Balatont, de nem szeretnél lemondani a strandolásról, az érdekes látnivalókról és a pörgős programokról.

A környéken kötelező úti cél Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, de a motorcsónakos túrákról se mondj le, ha már kistrandoltad magad a tiszafüredi szabadstrandon. Kutyákkal toplistás hely a Tisza-tavi Mancsos Pancsoló.

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Tiszafüred

Még több program Tiszafüred környékén >>

Élmények a Tisza-tónál >>

Szállástipp! 

A Csuka Vendégház Tiszafüred üdülőterületén fekszik, alig 2 perces sétára az élő Tiszától. A csend és a nyugalom itt garantált, de aki túrázásra, motorcsónakozásra, vagy kerékpározásra vágyik, annak is remek választás a szálláshely.

Az udvaron sütögető és kerti pavilon is található. Jó választás azok számára, akik horgászni is szeretnének a pihenés alatt. 

További csodás szálláshelyek Tiszafüreden és környékén >>

7. Járd be Aggtelek mesés barlangját! 

Ha nem ragaszkodsz a vízparti pihenéshez, ellenben örömmel kirándulsz, az egyik legszebb úti cél Aggtelek lehet számodra. Az Aggteleki Nemzeti Park szervezésében megismerheted a Baradla-barlang két különböző szakaszát, az aggteleki illetve jósvafői rövidtúra keretében, valamint a vörös-tói középtúrát is felveheted a programok közé. 

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Aggteleki cseppkő barlang

Ezek a legjobb programok Aggtelek környékén >>

Szállástipp! 

A családbarát Csipkés Apartmanház a Baradla-barlang bejáratától kb. 800 méterre található, és felszerelt konyhával, nemdohányzó szobákkal, saját kerttel, és zárt parkolóval várja a vendégeket. A kertben szalonnasütési és bográcsozási lehetőség is van. 

Szálláshelyek Aggtelek közelében >>

8. Veszprémi kikapcsolódás minden korosztálynak! 

Veszprém, a királynék városa ideális nyaralóhely pároknak, baráti társaságoknak és kisgyermekes családoknak is. A város számos érdekes programot tartogat. Kötelező látnivaló a Veszprémi Állatkert, a Tűztorony, Veszprém vára, a Hősök kapuja, és természetesen a Gizella Királyné-kilátó is.

Ha kipróbálnád, milyen a bobozás balatoni panorámával, teszteld a balatonfűzfői bobpályát

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Veszprémi állatkert

Még több programot keresel Veszprém környékén? >>

10 ok, amiért Veszprém lett idén Európa kulturális fővárosa >>

Szállástipp! 

A Corner Vendégház Veszprém történelmi városrészében található, alig 15 perces sétára a belvárostól. A 6 fős ház udvarában grillezni és bográcsozni is lehet, ideális választás akkor, ha ragaszkodsz a kényelmes pihenéshez, de szívesen főzöl a kikapcsolódás ideje alatt a szabad ég alatt.

Szálláshelyek Veszprémben és környékén >>

9. Ismered Feked és Szálka mesés környékét?

Kedveled a kevésbé frekventált helyeket? Pontosan ilyen úti célra vágysz a nyaralás idején? Éppen itt az ideje, hogy felfedezd a Pécs és Szekszárd között fekvő gyönyörű kis településeket, Feked és Szálka községet

A két falu bájos házainak látványa már önmagában is élmény, a közelben pedig érdemes felkeresni a Mausz kápolnát, a Bati kereszt kilátót és a Szálka strandot. Egy pécsi és szekszárdi kikapcsolódást is betervezhetsz a pihenés ideje alatt. 

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Mausz kápolna

További programok a közelben >>

Szállástipp! 

A Forrás Vendégház ideális célpont a horgászat szerelmeseinek, a fürdőzőknek, a falusi turizmus iránt érdeklődőknek, és a gyalogtúrázóknak egyaránt. A bababarát szálláshelyen a kisállatokat is szeretettel látják, a kertben sütögetési lehetőség is van. 

Szállások Szálkán és környékén >>

10. Válaszd a pihenéshez Pécs csodaszép mediterrán városát! 

Pécs az egyik leghangulatosabb magyar város. Az utcák, a mediterrán életérzés, a történelmi értékek és a beülős helyek már az első találkozás alkalmával meggyőznek arról, hogy szuper nyaralóhely.

Ha itt pihensz, keres fel a Dzsámit, a székesegyházat, a Tv tornyot, és az Ókeresztény Mauzóleumot. Gyerekekkel a Pécsi Állatkert és a Mecsextrém Erdei Kalandpark kihagyhatatlan program. 

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Pécsi Tv-torony

Még több pécsi programot keresel? >>

Szállástipp! 

A Szinbád Hotel Pécs *** panzió mindössze 6-7 perc gyaloglásra található a Dzsámitól és a Csontváry Múzeumtól. Ízléses berendezéssel és – vendégvélemények szerint – kiváló konyhával várják a vendégeket!

Pécsi szállások >>

11. Családi programkavalkádért irány Nyíregyháza-Sóstó!

A gyógyvizéről ismert Sóstófürdő a Nyíregyháza mellett elterülő tölgyerdő szomszédságában található, és számos programlehetőséget nyújt kicsiknek-nagyoknak egyaránt.

Hangulatos, parkos területen tudtok fürödni, csónakázni, vagy vizibiciklizni. A Nyíregyházi Állatpark, avagy a Sóstó Zoo Magyarország egyik legjobbja, de a szabadtéri Sóstói Múzeumfalu is sok érdekességgel szolgál!

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Sóstófürdő

Nyíregyháza-Sóstó programlehetőségei >>

Szállástipp!

A Park Hotel Nyíregyháza-Sóstófürdő *** egy nyugodt környezetben található, barátságos légkörű szállás, reggelivel az árban. Szuper helyen van: mindössze 200 méteren belül elérhető a Tófürdő és a Nyíregyházi Kalandpark is.

További szálláshelyek Nyíregyháza-Sóstón >>

12. Tutajosék nyomában: töltődés a Kis-Balatonnál

A Kis-Balaton vidékét nem csak Matula és Tutajos szereti, hanem mi is: a Kis-Balaton Nemzeti Park gazdag vadvilága igazán klassz élménnyé teszi az itt tartózkodást, ráadásul lehet jókat biciklizni, kirándulni, evezni a Zala-folyón, vagy ha strandolni szeretnétek, a Balaton nagyon közel van.

Keressétek fel a Kis-Balaton Látogatóközpontot, Fekete István emlékhelyét, vagy a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot is!

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Kányavári híd a Kis-Balatonnál

Programok a környéken >>

Szállástipp!

Ha természetközeli, csendes szálláshelyet kerestek, ahol még jacuzzi és szauna is van, akkor a Mónika Apartman Zalaszabar évén meg is találtátok! A ház Keszthelytől 22 km-re található, és erdőre néző, 6 fős apartmannal vár.

Kis-balatoni szálláshelyek >>

13. Abádszalók, egy igazi víziparadicsom

A Tisza-tó egyik legjobb strandja kétségkívül Abádszalókon található: a homokos part, a sekély víz és a jellemzően kellemes vízhőmérséklet garantálja a fesztelen strandolást, mindemellett kifejezetten sok vízisport lehetőséget nyújt a kalandosabb kedvűeknek.

A parton pedig jobbnál-jobb éttermek sorakoznak. Ha tehát unjátok a Balatont, irány Abádszalók!

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Vízisportok Abádszalókon

Szuper programok Abádszalókon >>

Szállástipp!

A Riviéra Apartmanok Abádszalók egy 16 férőhelyes, modern és letisztult stílusú szállás, ami kiváló választás nagycsaládok és nagyobb baráti társaságok számára. Saját medencével vár, árnyékot nyújtó diófás kertben, ráadásul van ping-pong és csocsó is.

Abádszalóki szállások >> 

14. Nyári élmények a napfény városában

Ha nyár, akkor napsütés és mediterrán hangulat, erre pedig aligha akad jobb választás Szegednél (és Pécsnél). Jöhet egy sétahajózás a Tiszán, vagy egy csúszdás-csobbanás a Napfényfürdő Aquapolisban?

Ha inkább természetes vízben fürödnétek, ne hagyjátok ki a Sziksósfürdői Strandot sem! Esetleg pattanjatok fel a szegedi városnéző kisvonatra, vagy keressétek fel a Szegedi Vadasparkot.

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
A Szegedi Dóm, a Tiszával a háttérben

Szegedi programdömping >>

Szállástipp!

Jól felszerelt és otthonos szállást kerestek Szeged belvárosában? Íme! A 8×8 Tetőtér Apartman Szeged 5 fő befogadására alkalmas, és verhetetlen helyen található, rövid sétatávolságra a főbb látnivalóktól. Ennek ellenére kifejezetten csendes, így nyugodtan pihenhettek itt!

Szegedi szálláshelyek >>

15. Természet, víz, és felhőtlen kikapcsolódás vár Orfűn

Orfű egy igazi csodahely! A Mecsek lankái mellett található orfűi tavak kulturált és kellemes stranddal várják a kisgyerekes családokat is, emellett számos kirándulási lehetőség is megtalálható a közelben.

Sétáljatok végig a Vízfő tanösvényen, nézzetek szét a Balázs-hegyi kilátóból, vagy vegyetek részt vezetett kalandtúrán a Trió-barlang gyönyörű, cseppkövekkel díszített termeiben!

10 szuper nyaralóhely Magyarországon
Orfű Kistó strand

Strandok, túrák és egyéb programok Orfűn >>

Toplistás látnivalók és 10 szuper szállás Orfűn >>

Szállástipp!

Csend, jó levegő és panoráma vár a Pampa Apartmanban Orfűn! Tóra néző, csendes zsákutcában lévő, igényesen felújított 7 fős apartmanban szállhattok meg, ha az orfűi aktív kikapcsolódás mellett döntötök.

Orfűi szállások >>

Reméljük, találsz olyan célpontot, ami felkerül majd a bakancslistádra. Annál is inkább, mert ez a 10 szuper nyaralóhely Magyarországon rengeteg élményt ígérFoglalj szállást a Szallas.hu kínálatából, és élvezd az önfeledt pihenést az ország legszebb részein!

(Fotók: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
70%
Imádom
Imádom
5%
Vicces
Vicces
2%
Hűha
Hűha
2%
Nem tetszik
Nem tetszik
21%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Kedvenc szállások

    Kapcsolódjatok ki tavasszal is – Top 15 apartman húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő