Családi kiruccanásBalcsiVidéki vendégség

19 + 1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál – Nyaralj te is kényelmesen gyerekekkel!

4 perces olvasási idő

Végre felvirradt a nagy nap, indul családi nyaralásotok a Balatonnál! A csomagok az előszobában tornyosulnak, köztük a kisgyerekek ellátásához nélkülözhetetlen etetőszék, utazó babaágy, kiskád, ágynemű, bébiétel melegítő… Vagyis a fél ház, melyet, ha törik, ha szakad, be kell szuszakolni a csomagtartóba. Aztán még jön a többi csomag. Ja, és ti, magatok. És mi lesz, ha a gyerekek unatkozni fognak? Nyugi! Hunyd le a szemed és képzeld el, hogy semmi ilyesmiért nem kell aggódnod. A csöppséged ellátásához szükséges felszerelési tárgyakat biztosan megtalálod majd, s a gyerkőcök számára rengeteg izgalmas program vár, hiszen szuper szállást foglaltál a Balatonnál. Hogy megtaláld a tökéletes helyet, íme 19+1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál. Mutatjuk, melyek ezek! 

19 + 1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál

19 + 1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál

1. Nosztalgikus szálláshely a hegyek között – Tekeress Vendégház Káptalantóti

A hegyek ölelésében fekvő Tekeress Vendégház Káptalantóti igazi különlegesség a gyerekbarát balatoni szálláshelyek színes palettáján. Aki komolyan gondolja, hogy szeretne elvonulni a világ zajától, és azt sem szeretné, ha a gyerekek kizárólag a telefonjuk társaságában töltenék a szünidőt, itt megtalálja, amit keres. A szépen felújított parasztház TV és internetelérés nélkül várja vendégeit, így bebizonyíthatjátok utódaitoknak, igenis jó mulatság társasjátékozással, kártyázással, olvasással és a környék felfedezésével tölteni a rendelkezésre álló időt.

Káptalantóti és a Káli-medence egyedülálló látványosságokkal várnak. Válogass programjaik közül >>

19 + 1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál
Tekeress Vendégház Káptalantóti

2. Bababarát játszótér és szabadstrand mezítlábas távolságra – Wellapartmanok Széplak Zamárdi 

Melyik kisgyermekes szülő ne vágyna arra, hogy a családi strandolás a világ legegyszerűbben megvalósítható programja legyen? Semmi cipekedés, semmi idegeskedés, csak a vidám pancsolás. Ha ilyen helyen szeretnéd tölteni a balatoni nyaralást a gyerekekkel – és ki ne szeretné? -, válaszd a Wellapartmanok Széplak Zamárdi szálláshelyet, mely közvetlenül a Balaton partján fekszik. Akár papucs nélkül kisétálhatsz a ház előtti, játszótérrel kiegészült strandra, s ugyanilyen könnyen vissza is mehetsz a házba, ha odabent maradt a gyerekek kedvenc úszógumija, vagy épp te innál egy friss kávét. Hidd el, ez kincset ér. A szállás ráadásul teljesen felszerelt, itt tényleg mindent megtalálsz, amire egy kisgyermekes famíliának csak szüksége lehet. 

Zamárdi a déli part egyik gyerekparadicsoma. Győződj meg róla te is, ismerd meg helyi programjaikat >>

19 + 1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál
Wellapartmanok Széplak Zamárdi

3. Csillagászat, kenyérillat, gombásztúrák Zamárdi közelében – LillaLulla Vendégház Lulla

A dimbes-dombos vidéken fekvő Lulla falucskája Zamárdiból körülbelül 10 pernyi autózással elérhető, az itt működő LillaLulla Vendégház pedig különleges programok egész tárházát nyújtja gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. A családbarát szálláshelyen szakértő vezető segítségével csillaglesen vehettek részt, süthettek kenyeret kemencében, bográcsozhattok, bérelhettek kerékpárt és akár a gombászást is kipróbálhatjátok. Nincs az a kisgyermek vagy akár kamasz, aki itt unatkozna.

Lulla és vidéke számos felfedeznivalóval vár mindenkit >>

19 + 1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál
LillaLulla Vendégház

4. Közel a Balaton-part, távol a nyüzsgés – Kormorán Vendégház Badacsony

Badacsonytomaj az északi part egyik legszebb települése, ahol együtt él a borkultúra és a balatoni strandolás. A Kormorán Vendégház kiemelten népszerű családok és társaságok körében egyaránt, hisz a központhoz közel, mégis csendes helyen fekszik, tágas, tiszta, a környezet pedig csodaszép. Az év bizonyos időszakaiban ráadásul nagyobb csoportot is fogadni tudnak, sőt, állatbarát szálláshelyként szívesen látják kutyusodat és cicádat is.

Badacsony minden évszakban elvarázsol. Légy részese az élménynek te is >>

19 + 1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál
Kormorán Vendégház

5. Családi wellness és híres fürdőhelyek minden mennyiségben – Mózer Wellness Vendégház Alsópáhok

Ha kikapcsolódásotokat legszívesebben „vizes” élmények sokasága közepette töltitek, a Hévíz peremén található alsópáhoki Mózer Wellnes Vendégház felé vegyétek az irányt. A mediterrán stílusú közkedvelt szálláshely sokféle wellness élményt nyújt az egész család számára, s ha ez nem lenne elég, innen könnyen elérhető több hírneves fürdőhely is, mint például Hévíz, Kehidakustány vagy Zalakaros, és persze a Balaton part sincs messze. Fürdőzésre fel!

Alsópáhokról Hévíz csak egy macskaugrás, fedezd fel te is >>

19 + 1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál
Mózer Wellnes Vendégház

6. Kiváló szálláshely családoknak az északi parton – Neptun Vendégház Balatonfüred

Balatonfüred az északi part egyik kultikus városa, mely nívós szállodákkal, hajóállomással és évszázados kulturális emlékekkel büszkélkedhet. Az újonnan épült Neptun Vendégház a Balaton partjától sétatávolságra található, s mindennel felszerelt, amit csak egy XXI. századi családbarát szálláshelytől elvár az utazó. Kiváló bázisotok lehet, bármilyen programra is indultok, hiszen alig pár száz méternyire fekszik az Annagora Aquaparktól, s a Bodorka Balatoni Vízivilág sincs messze.

Ha még van, amit nem láttál Balatonfüreden, itt megnézheted, merre indulj programok után >>

19 + 1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál
Neptun Vendégház

7. Tágas családi szobák, kerti élmények – Márta Guesthouse Gyenesdiás

A Márta Guesthouse Gyenesdiás nagyon kellemes atmoszférájú vendégház, mely nemcsak világos szobáival, de óriási zöld kertjével is az otthonosság érzetét adja. A szobák kifejezetten tágasak, kényelmesek, kertjében pedig, többek között egy remekül felszerelt kerti grillsziget vár, ahol isteni vacsorákat készíthettek az egész családnak. Ha pedig szerettek ejtőzni a kertben, kényelembe helyezhetitek magatokat az elegáns és dizájnos kerti fotelekben. 

Gyenesdiás egész évben számtalan gyerek- és családi programmal vár. Látogass el ide te is >>

19 + 1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál
Márta Guesthouse Gyenesdiás

8. Nívós szállás családoknak, társaságoknak télen-nyáron – Zsóka Fogadója Vendégház Szentantalfa

A Balaton-felvidéki Szentantalfán egész évben szívesen látnak a Zsóka Fogadója Vendégház tulajdonosai, hogy nyáron a kerti medencében hűsölve, télen pedig a kandalló lobogó lángja mellett melegedve pihenhessétek ki a dolgos hétköznapokat. A terméskőből épült, rendkívül igényes és szép vendégház családok, baráti társaságok, de párok számára is tökéletes helyszín a lazításra. A helyben működő étteremben teljes ellátást is kérhettek, ami nagy könnyebbséget jelenthet a családnak. A környéken változatos túraútvonalakon sétálhattok, s még borászatokat is felkereshettek, melyek kiválasztásában a tulajdonos szívesen segít.

Szentantalfa és a Balaton-felvidék szépségei minden évszakban várnak >>

19 + 1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál
Zsóka Fogadója Vendégház

9. Ideális pihenőhely kamaszoknak is balatoni panorámával – Tóranéző Vendégház Balatongyörök

Amint azt neve is sejteti, a Tóranéző Vendégház Balatongyörök minden szobája erkéllyel egészül ki, melyekről csodálatos panoráma nyílik a Balatonra. A vendégház tulajdonosai nemcsak a kisgyerekekre, de a nagyobbakra is gondoltak, hiszen kamaszoknak is ideális szórakozási lehetőségekkel, csocsóasztallal, darts játékkal várják a családokat. Ha szeretitek az aktív pihenést, ez a vendégház az egyik kedvencetek lesz, hiszen a balatoni kerékpárút közelében fekszik, illetve túraútvonalak is futnak erre. A Balaton parti strand pár száz méterre található, s ellátogathattok a hajóállomásra és több kilátóba is.

Balatongyörök sokféle programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt >>

19 + 1 legjobb gyerekbarát vendégház a Balatonnál
Tóranéző Vendégház Balatongyörök

10. Családbarát balatoni szálláshely Budapesthez közel – Liliána Vendégház Balatonfűzfő

Balatonfűzfő a magyar tenger keleti csücskében található, így, többek között, Budapestről rövid idő alatt elérhető. A Liliána Vendégház Balatonfűzfő kiválóan felszerelt szálláshely, kertjében játszótér és trambulin várja a gyerekeket, tőle sétatávolságra pedig gyerekbarát strandot találhattok, lassan mélyülő vízzel és vízijátékokkal. Különösen vonzóvá teszi a szálláshelyet, hogy a gyermekek 10 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak itt. 

Balatonfűzfőn kalandparkok, strandok és sok más érdekesség vár >>

Liliána Vendégház Balatonfűzfő

11. Erdei szálláshely családoknak a Séd patak partján – Tamás Bátyó Gunyhója Vászoly

Mintha egy mesebeli erdő eldugott malmára leltél volna, olyan érzést kelt a Tamás Bátyó Gunyhója Vászoly vendégház, amely első pillantásra elvarázsolja a látogatót. A csobogó Séd patak partjára épült családbarát erdei szálláshely két épülete közül választhatjátok a Malomházat vagy a Molnárházat, ez utóbbit még egy működő malomkerék is díszíti, mely a gyerekek körében mindig sikert arat. A buja, zöld növényzet, a vadregényes környezet bújócskázásra, a környék felfedezésére csábítanak, s még abban az esetben is tárt karokkal várnak, ha kisebb rendezvényhez keresel helyszínt, hisz rendelkeznek egy 75 fős rendezvényteremmel

Vászoly és környéke minden utazó számára feledhetetlen balatoni élményekkel ajándékoznak meg >>

Tamás Bátyó Gunyhója Vászoly

12. Medencés szálláshely a Balaton-felvidéken – Gyümölcsöskert Vendégház Köveskál

A Gyümölcsöskert Vendégház Köveskál csendes, nyugalmas helyen vár a Káli-medencében, ahol kényelmes, garzonlakás méretű apartmanokban vagy kisebb stúdiókban lakhatnak az ide látogatók. A modern, minden igényt kielégítő családi szálláshely hatalmas kerttel is rendelkezik, melyben helyet kapott egy családi medence és egy árnyas terasz is. Ha szerettek lovagolni, kerékpározni vagy túrázni, a közelben mindezt megtaláljátok. 

Köveskál és környéke természeti csodák és történelmi emlékek sokaságával várnak >>

Gyümölcsöskert Vendégház Köveskál

13. Gyerekbarát vendégház Siófok központjában – Bella Villa Siófok

A Bella Villa Siófok központi fekvésű, mégis csendes helyen található, így tökéletes gyerekbarát szálláshely Siófokon pihenésre és a déli part fővárosának felfedezésére egyaránt. Sétatávolságra található a Jókai park, ahol több modern játszótér vár, a hajóállomás, ahol kalózhajóra is felszállhattok, de a Víztorony és a strand felkereséséhez sem kell autóba ülnötök. Ha négylábú családtag is él veletek, magatokkal vihetitek, hisz a Bella Villába háziállat bevihető

Siófokon programok sokasága vár, fedezd fel őket >>

Bella Villa Siófok

14. Badacsonyi vendégház fűtött medencével – Szivárvány Vendégház Badacsony

A Szivárvány Vendégház Badacsonyban akkor is felhőtlenül telnek majd a balatoni nyaralás percei, ha épp nem ragyog a nap. A szálláshely hatalmas kertjében egy 150 cm mély fűtött medence csábít merülésre, így vízimádó csemetéidnek sem kell nélkülözniük a fürdést borúsabb időben. Ha már elteltek a lubickolással, tegyetek kirándulásokat a környéken, hisz Badacsony bővelkedik egyedülálló természeti szépségekben is.  Egy-egy aktívabb nap után jólesik majd elpihenni a panorámateraszon, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra.

Ezek a legnépszerűbb látnivalók Badacsonyban gyerekeknek, felnőtteknek >>

Szivárvány Vendégház Badacsony

15. Gyerekparadicsom a déli parton – Kid’s Paradise Vendégház Balatonboglár

Valószínűleg nehéz lenne olyan gyereket találni, aki a Kid’s Paradise Vendégház Balatonboglár játékkészletét látva ne lelkesülne fel. A gyerekbarát déli parti vendégház kisgyerekeknek és kamaszoknak egyaránt rengeteg szórakozási lehetőséget kínál. Várja őket játszótér, trambulin, játszósarok konyhával, csocsó, ping-pong asztal, tollaslabda, társasjátékok, kerékpár, sőt, még egy menő biliárdasztalt is találtok, ami a felnőttek számára is remek játéklehetőséget biztosít. Ez már önmagában főnyeremény, ám ha még azt is hozzátesszük, hogy 12 éves korig a gyerekek ingyenesen tartózkodhatnak a szálláshelyen, akkor már biztosan te is úgy gondolod, hogy ez itt a paradicsom.

Balatonboglár a Gömbkilátón kívül is sokféle izgalmas programot tartogat az egész családnak >>

Kid’s Paradise Vendégház Balatonboglár

16.  Hévízi szálláshely mexikói stílusban – Corona Villa Hévíz

A mexikói stílus jegyében berendezett, frissen felújított Corona Villa Hévíz napsütötte színeivel és remek ízléssel berendezett szobáival igazán barátságos hangulatot áraszt, s a vendégek a legnagyobb kényelemben pihenhetnek itt. A gyerekbarát hévízi vendégház pár száz méternyi távolságban fekszik az egregyi pincesortól és a világhírű termáltótól, akár egy kellemes családi séta keretében is felkereshetitek bármelyiket. A Balaton pár perc autózással elérhető, így a strandolás például Keszthelyen könnyen megvalósítható. 

Fedezzétek fel Hévízet családdal vagy kettesben, programok sokasága vár >>

17. Hangulatos vízparti nyaralóház családoknak a Balaton nyugati felében – Villa Friends Balatonberény

A Villa Friends Balatonberény vendégeként úgy érezheted, saját strandotok van, hisz a ház teraszáról kilépve máris a Balaton partján, illetve a szabadstrandon találod magadat. A hajósok stílusában dizájnolt nyaralóház közelében számos sportolási lehetőséget találnak a labdasportokat kedvelő gyerekek és felnőttek egyaránt. Cicátokat, kutyátokat ingyenesen magatokkal vihetitek a szálláshelyre, mely nagyobb társaságok elhelyezésében is szíves-örömest áll rendelkezésre.

Szívesen ajánljuk figyelmedbe Balatonberény és környékének legjobb programjait >>

Villa Friends Balatonberény

18. Ingyenesen lemondható bababarát szállás – Villa Marcello Vendégház Balatonvilágos

Balatonvilágos a Balaton keleti felében fekszik, autóval kényelmesen elérhető innen Siófok vagy épp Veszprém. A Villa Marcello Vendégház Balatonvilágos lélegzetelállítóan elegáns miliője biztosan elvarázsol majd, ám ez az élmény abszolút megfizethető. A szálláshely az aligai Magasparttól pár lépésnyi távolságra található, ahonnan csodás panoráma nyílik a Balatonra. A gyerekbarát szálláshelyre tulajdonképpen alig valamit kell vinned, ha pici gyerekkel utaztok, hisz itt valóban minden, babagondozáshoz szükséges felszerelés megtalálható. További könnyebbség, hogy ha bármi okból meghiúsulni látszik balatoni nyaralásotok, a foglalás ingyenesen lemondható

Balatonvilágos remek kiindulópontja egy családi kirándulásnak, sokféle programot találtok erre >>

Villa Marcello Vendégház Balatonvilágos

19. Szálláshely családoknak a Balaton egyetlen kutyás strandja közelében – Superpanorama Ház Fonyód

A nyüzsgő Fonyód gyerekekkel az egyik legjobb nyaralóhely a Balaton déli partján, hisz sok egyéb mellett számos stranddal büszkélkedhet, köztük a Balaton egyetlen kutyabarát strandjával. Fonyód kikötőjéből hajóval eléritek Badacsonyt is. A Superpanorama Ház Fonyód a Balatontól csak 150 méterre található, s a körpanorámás épületből mesés kilátás nyílik Badacsonyra és az egész Balatonra. A vendégház kertjében játszótér várja a kicsiket, s persze a kutyusotokat is magatokkal vihetitek.

Fonyód és környéke gyerek- és felnőtt programokkal vár, válogassatok közülük itt >>

Superpanorama Ház Fonyód

+ 1 Népszerű gyerekbarát szállás közvetlenül a Balaton partján – Gyöngyvirág Apartman Zamárdi

A Gyöngyvirág Apartman Zamárdi szállásra látogató vendégek egybehangzó véleménye szerint ez a gyerekbarát vendégház minden tekintetben szuper. Nemcsak remek felszereltségével vívja ki vendégei elismerését, de ugyanekkora vonzerővel bír egyedülálló elhelyezkedése miatt. A szálláshely kapuja egy szépen karbantartott játszóteres szabadstrandra nyílik, amely csodaszép öböllel egészül ki. Itt csónakok ringatóznak a nádas szélén, kócsagok, hattyúk és vadkacsák látogatják, s a gyerekek vízisiklókat és békákat is megfigyelhetnek. A víz lassan mélyül, kicsiknek is biztonságos, az erkélyről pedig varázslatos kilátás nyílik a Balatonra.

Zamárdi látványosságai akár gyalogosan elérhetőek a szálláshelyről, szemezgessetek a bőséges programkínálatból >>

Gyöngyvirág Apartman Zamárdi

Még több szálláshely a Balaton északi és déli partján >>

(fotók: szallas.hu shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
80%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
20%