VárosnézésekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégére

6 családi program gyerekekkel – Mit lehet csinálni Pécsen?

1 perces olvasási idő

Pécs gyerekekkel remek választás, a város az egyik legizgalmasabb úti cél, amely mediterrán hangulattal, és ezernyi programmal várja a családokat. Nem is lehet kérdés, hogy akár kisebb gyerekekkel is érdemes Pécsen várost nézni, hiszen a színes szabadidős elfoglaltságok, és aktív programok garantáltan megszerettetik a várost a csemetékkel. Mutatjuk a legizgalmasabb programtippeket!

6 családi program gyerekekkel - Mit lehet csinálni Pécsen?
Pécs belvárosa

5+1 családi program Pécsen – Kikapcsolódás gyerekekkel

Élmények a Pécsi Állatkertben

A Pécsi Állatkertben emlősök, madarak, hüllők, és kétéltűek várják a családokat, akik szívesen találkoznának oroszlánnal, nílusi vízilóval, tevével, vagy akár egy tigrispitonnal. A gyermekeknek általában nagyon tetszenek a medúzás akváriumok, a planktonbemutató, és a cápás akvárium is, ahogyan a különféle papagájok sokasága is. Az Állatkert területén étterem, büfé, játszótér és ajándékbolt is található.

Tipp! A gyerekekkel érdemes megfigyelni az interaktív táblákat, és a látványetetéseket is kár lenne kihagyni! 

Bámulatos panoráma a Pécsi tv-toronyból

A gyerekek és felnőttek számára egyaránt nagy élmény a tv-torony felkeresése, amely 197 méter magasan áll az 535 méter magas Misina-hegy csúcsán. A körkilátóban szívesen nézelődnek a gyerekek, a toronyban található étteremben pedig étkezés közben szintén csodaszép kilátás várja a kirándulókat. 

Szálláshelyek Pécsen >>

A toronyban tett látogatás a gyermekek számára talán azért is nagy kaland, mert nem lépcsők vezetnek a kilátóba, hanem egy lift, amelyben 8-10 embernél többen aligha férnek el. Bár a liftet nem a látogatók kezelik, egy ekkora épülethez képest a lift elég kicsinek tűnik, izgalmas élmény utazni vele. 

A nagyobb gyerekeket is feltétlenül el kell hozni ide, főleg akkor, ha érdeklődnek a fotózás iránt, innen ugyanis minden évszakban, minden napszakban más-más kilátás tárul elénk. 

Éljenek a pécsi desszertek! – Jókai Cukrászda

A Jókai Cukrászda Pécs belvárosában, a Jókai téren található, és színesebbnél színesebb desszertekkel várja a vendégeit. A hangulatos kerthelyiségben jóleső érzés megenni egy süteményt a gyerekekkel az Állatkert vagy akár a tv-torony felkeresése után, de a lakatfal, az Ókeresztény Sírkamra és a Székesegyház környékén is érdemes tenni egy sétát néhány gombóc házi készítésű fagylalt társaságában. 

Akik szeretik a különleges formájú és ízű édességeket, azokat garantáltan lenyűgözi majd a pisztácia praliné, a feketeáfonya zselé, vagy akár a Mangó-gyömbér-maracuja-brownie. Egy pécsi cukrászda a pécsiek ajánlásával. Mi is csak ajánlani tudjuk!

Jégkorszaki maradványok a Természettörténeti Múzeumban

A Természettörténeti Múzeum lenyűgözi majd azokat a kalandvágyó gyerekeket, akik érdeklődnek a régészeti kincsek, illetve a különleges kihívások iránt. A múzeumban megtekinthetőek a Pannon-tenger mocsaras partjain élő mecseki dinoszaurusz nyomai, és a jégkorszaki ősmaradványok között a „pécsi mammut” csontjai is. A programot 9-16 éves gyerekeknek ajánljuk!

Mecsextrém Erdei Kalandpark – A gyerekek ajánlásával

Magyarország egyik legnagyobb erdei kalandparkja olyan élményekkel várja a gyerekeket, amelyek garantáltan megkoronázzák a pécsi kikapcsolódást. A Park melletti 4,5 km hosszú Mókus tanösvény 11 állomása az erdészek munkájáról, az erdészeti térképekről, és a helyi élővilágról mesél a gyerekeknek. 

Szálláshelyek Pécsen >>

Érdekesség! A kalandparkban alpesi kötélpark, tiroli csúszópálya, erdei bob, mászófal, hófánk csószdapálya, lőszimulátor, spinfizz, játszóház, ugrálódomb, fenyveslabirintus, lövészet és íjászat várja a gyerekeket. 

A park felkeresése egész napos programot jelent, nem érdemes nagyobb kirándulást tervezni mellé, de egy ropogós pizza az Elefántos étteremben biztosan jó választás lesz a kimerítő kaland után! 

6 családi program gyerekekkel - Mit lehet csinálni Pécsen?
Mecsextrém Erdei Kalandpark

Séta a pécsi Botanikus Kertben

A Botanikus Kert szubtrópusi-, angol-, japán-, télálló kaktusz- és sziklakerttel, pálmaházzal, mediterránházzal, kaktuszházzal, és látványos tavakkal várja a látogatókat. A kertben megfigyelt 66 állatfajból 60 védett.

Mivel találkozhatunk a Botanikus Kertben?

  • 8000 féle növénnyel 
  • Több mint 150.000 egyeddel 
  • 350 védett, vagy fokozottan védett fajjal 

A Botanikus Kert felfedezése után szuper családi program lehet egy közösen elfogyasztott ebéd a Ciao Pizzéria és Ristorante étteremben, a kerthez közel pedig kellemes kikapcsolódást biztosít a Hotel Barbakán

Kiknek ajánljuk a pécsi kikapcsolódást? 

  • Akik szívesen felfedeznék a város kevésbé ismert részeit
  • Családoknak kisebb és nagyobb gyerekekkel is élmény lesz Pécsen a városnézés
  • Az aktív kikapcsolódást kedvelőknek
  • Akik szívesen túráznak

A családi kikapcsolódáshoz a szállás.hu kínálatában rengeteg szálláshely közül választhattok, Pécs gyerekekkel mindenképpen nagy élmény!

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
100%