Programok hétvégéreBudapest és környékeCsaládi kiruccanásÉlményajánló (POI)Kedvenc szállásokTippek utazáshozVárosnézések

A hely, ahol kiélheted a gyermeki éned és órákra megfeledkezel a világról — élménybeszámoló egy menő LEGO eseményről

2 perces olvasási idő

Neked is az egyik kedvenc gyerekkori játékod jut eszedbe, ha azt mondom LEGO? Nathan Sawayanak, a New York-i származású művésznek ez a szenvedély nem maradt meg régi emlékként. Az alkotó több, mint 1 millió LEGO-kocka felhasználásával összesen 105 alkotást hozott létre.

Az ezekből készült, The Art of the Brick nevű vándorló kiállítás eddig 5 kontinenst járt meg, és több, mint 7 millióan látták. Most Budapesten tekinthető meg. Mi Kincses Era kollégámmal ellátogattunk. Mutatjuk, milyen:

Szállások Budapesten >>

A LEGO kiállítás egészen 2023. januárjának végéig tekinthető meg. Mi egy hétköznap délelőtt látogattunk el a belvárosi Király utca 26-ba (3-4 perc séta a Deák Ferenc tértől, az M2-es metróval vagy a 47-es/ 49-es villamossal könnyen megközelíthető). Ez egészen jó döntésnek bizonyult, hiszen már nyitás után néhány perccel megjelentek a látogatók, de egyáltalán nem volt kellemetlenül nagy tömeg.

Ha tehetitek, inkább délelőtt menjetek. Emellett itt is érvényes az az örökérvényű tipp, hogy ne hagyjátok a programot a budapesti zárás előtti utolsó napokra. Én már egyszer-kétszer megjártam emiatt. Például a Magyar Nemzeti Múzeumban, amikor utolsó előtti napon mentem el megnézni a Word Press Photo kiállítást.

A hely, ahol az idős párok, fiatal szerelmesek és gyerekek is egyformán kikapcsolódnak

A kiállításon a bejárat után rögtön egy rövidfilm található az alkotóról, aki az egyetem elvégzése és néhány év munkatapasztalat után rájött, hogy inkább kreatívabb irányba mozdulna a jogászkodás helyett. Azóta már a LEGO-rajongók körében világhírre tett szert az építőkockákból összerakott szobrainak köszönhetően.

A kiállításon a legtöbb alkotás körülbelül 5 és 15 ezer közötti építőkockából áll össze. Van itt 6 méter hosszú Tyrannosaurus Rex, megtaláljuk Van Gogh Csillagos Éj című festményét, Michelangelo Dávidját, de LEGO-hegedűt és LEGO-kutyát is.

Nathan Sawaya célja, hogy az építőkockák által olyanokhoz is közelebb hozza a művészetet és a történelmet, akik addig ezeket nem tartották izgalmas területeknek. Szerintem kiváló ötlet, hogy művészettörténetileg fontos alkotásokat LEGO-kockák segítségével hozunk közelebbivé, szerethetőbbé minden korosztály számára.

Sawaya azt szeretné, hogy a gyerekek mellett a felnőttek is újra megtapasztalják az önfeledt játék örömét. Ez a kiállításon eltötött néhány perc után sikerül is, és kitart egész idő alatt. Mi is csillogó szemekkel csodálkoztunk rá egy-két kiállított darabra, és ezzel nem voltunk egyedül.

Láttunk itt unokát és nagymamát, szülőket kisiskolásokkal (a szülők legalább olyan izgatottak voltak, mint csemetéik), de a kedvenceim egy idős házaspár voltak, akik az egyik szobor előtt arról beszélgettek, hogy ez annyira tetszik nekik, hogy megpróbálják majd otthon is megépíteni egy kisebb verzióban. Itt egy pillanatra meg is hatódtam azt látva, hogy a játékosság nem kell, hogy kivesszen az emberből a kor előrehaladtával.

Szállások Budapesten >>

A végén vár a legjobb: játszósarok és LEGO bolt

A kiállítás körülbelül 1 óra alatt végigjárható, de ha ti is a rácsodálkozós, minden táblát elolvasós táborba tartoztok, mint mi, akkor inkább 2-2,5 órával számoljatok. A The Art of the Brick a kijárat előtt is tartogat meglepetéseket: játéktér és LEGO bolt is van itt. Ezen a helyen még legalább egy fél órát el lehet tölteni. (Nem, mi sem bírtuk ki, hogy ne másszunk bele az építőkockákkal teli medencébe :D)

Fontos információk a The Art of the Brick kiállításról

Helyszín
Komplex Event (1061 Budapest, Király u. 26.)

Időpont
2022. szeptember 30. – 2023. január 31.

Nyitva tartás
Vasárnap-Péntek – 10:00-18:00
Szombat – 10:00-19:00

Jegyárak
Felnőtt (hétköznap) – 4.500 Ft
Felnőtt (hétvégén) – 5.500 Ft
Diák / Nyugdíjas (hétköznap) – 3.900 Ft
Diák / Nyugdíjas (hétvégén) – 4.500 Ft
2-12 év között (hétköznap) – 3.500 Ft
2-12 év között (hétvégén) – 3.900 Ft
2+2 családi ár (hétköznap) – 13.900 Ft
2+2 családi ár (hétvégén) – 15.900 Ft

Szállások Budapesten >>

A The Art of the Brickről készült élménybeszámoló TikTokon is vár:

@szallas.hu Nagyon jól szórakoztunk! 😄😍 Ti voltatok már? 📍@theartofthebrickbudapest #program #lego #szallashu #theartofthebrick #legotiktok #kiállítás #mutimitcsinálsz #budapest ♬ ses ne ara ünlü oldu lan – sadeceays

+ 1 tipp: játék után irány a dzsungel

Közvetlenül az Art of the Brick kiállítás mellett találod Budapest egyik legkülönlegesebb gasztronómiai helyét. Ez a Király utca 26. alatt található Twentysix. A helyen egészen különleges hangulat vár. Annyi gyöngyörű növény van itt, hogy azt még a nagymamám virágoskertje is megirigyelné.

A nyüzsgő belvárosi forgatagból belépve itt egy pillanat alatt teljesen más világban érezheted magad. Természetközeli, nyugodt érzés fog el. A több órás játék és LEGO-nézegetés után érdemes megpihenni itt legalább egy kávényi időre.

A hely, ahol kiélheted a gyermeki éned  — élménybeszámoló a legmenőbb LEGO eseményről, az Art of the Brick kiállításról

Ha meg is éheztetek, akkor mindenképp próbáljatok ki egy-két fogást az étlapról. Mi sütőtökkrémlevest ettünk. Bár az árak nem itt a legpénztárcabarátabbak, az étel valóban minőségi és ízletes volt. Emellett a környezet is kárpótolt minket, így nem bántuk meg.

Próbáljátok ki ti is! Ha többnapos kirándulást terveztek Budapesten, akkor szállásokból itt válogathattok kedvetekre. Lejjebb pedig összegyűjtöttük a mi aktuális kedvenceinket:

Szállj meg Budapesten és élvezd ki a város minden élményét!

Kedvenc szállásaink a városban:

Aquaworld Resort Budapest

La Prima Fashion Hotel Budapest

The Hotel Unforgettable Hotel Tiliana by Homoky Hotels & Spa

Metropolis Budapest

Erzsébet Spa Apartment Budapest

Vagabond Downtown Budapest

Még több budapesti szállás >>

Még több budapesti élményről itt olvashatsz >>

TIPP: Töltsd le most a Szallas.hu mobil appot ingyenesen, találj és foglalj szállást egyszerűen! Letöltöm Androidra >> , Letöltöm iOS-re >>

(Fotók: Kincses Era, Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%