Romantikus búvóhelyekToplistákVidéki vendégség

Bájos búvóhelyek a hegyek lábainál

2 perces olvasási idő

Kilépnétek a hétköznapok mókuskerekéből, hogy helyette mesebeli vendégházakban töltsétek a szabadságotokat, ahol függőágy, szauna és eszméletlen panoráma fogad? Ha igennel feleltek, akkor mutatjuk, merre kell indulnotok a legjobb hegyaljai vendégházak felé!

1. Örökpanoráma a vár tövében: Hegyalja Vendégház, Csókakő

Gyönyörködjetek a nyaralás minden napján a csodálatos csókakői várban, amit a 6 fős Hegyalja Vendégház takaros kertjéből, akár az esti szalonnasütés közben is élvezhettek! Ebben a klimatizált, otthonos, közel 50 négyzetméteres kis házikóban különálló konyha, zuhanyzós fürdőszoba és gyermekbarát szolgáltatások biztosítják a kényelmeteket.

2. Alpesi pihenés a Tátránál: Kútágapuszta Vendégház, Zabar

A hegyek és erdők övezte Kútágapuszta Vendégház a nagy családok és baráti társaságok igényeire lett kialakítva. Túrázzatok egyet a meseszép környéken, majd utána melegedjetek fel a kandalló mellett! A wellness szolgáltatások közül a kellemes jacuzzit és a méregtelenítő finn szaunát ajánljuk a fáradt izmaitokra, de szép időben a szezonálisan működő kültéri medencében is úszhattok pár hosszt. 

3. Valóra vált álom: Puckó Family Vendégház, Perőcsény

Stílusos berendezéssel, kandallóval, hatalmas kanapéval és olvasósarokkal készül az érkezésetekre a Puckó Family Vendégház, ahol 10-en is jól megfértek majd. Süttessétek a hasatokat a földöntúli nyugalmat ígérő napozóteraszon, miközben elvesztek az eszméletlen kilátásban, vagy sétálgassatok a süppedős gyepen és szakítsatok bátran az itt sorakozó gyümölcsfák terméséből!

4. Egy ház, aminek lelke van: Csillagnéző Házikó, Bernecebaráti

Varázslatos, privát kuckóra vágytok, ahol stresszmentesen, zavartalanul töltődhettek fel? Akkor térjetek be a Csillagnéző Házikóba, mely csendszobával, napozóterasszal és egész évben használható dézsafürdővel csábít benneteket lazításra. Főzzetek jókat a fantasztikus konyhában, olvassatok egy jó könyvet a pompás kilátást ígérő nappaliban és fürkésszétek ki a csillagokat a kétszemélyes függőágyból!

5. Harmónia a Börzsönyben: Liget Vendégház, Szokolya

Akár a nyugalom szigetének is nevezhetnénk a Dunakanyartól karnyújtásnyira fekvő Liget Vendégházat, mely egy virágos rét és az erdő találkozásánál fekszik. Az igényesen berendezett, modern épületben teljesen felszerelt konyha és fürdőkád is helyet kapott. Eregessetek sárkányt, andalogjatok a Török-patak mentén és tartsátok nyitva a szemeteket, mert útközben az erdő lakóival is találkozhattok!

6. Remek kilátások: Panoráma Vendégház, Szendehely

Bár az Országos Kéktúra útvonalán terül el, mégsem csak bakancsos kirándulóknak ajánljuk a hegyekre néző Panoráma Vendégházat, hanem azoknak a pároknak is, akik romantikára és csendre vágynak. Huppanjatok bele a függőágyba, sütögessetek a szabad ég alatt, borozgassatok a fedett teraszon vagy merüljetek el a medencéből a csodálatos kilátásban, ami a természetre nyílik! 

7. Mint a mesékben: Maja Erdei Pihenőház, Kismaros

Végtelenül bájos, 6 fős vendégház rejtőzik a Dunakanyarban, ami utánozhatatlan vintage hangulatával, letisztult megjelenésével és praktikus berendezésével minden látogatóját elbűvöli. Ez a Maja Erdei Pihenőház. Bográcsozzatok vagy grillezzetek a fenyőfák tövében, csobbanjatok a fürdődézsában és borozgassatok a kandalló pattogó fahasábjai mellett! Itt ugyanis garantáltan hibátlan szieszta vár rátok!

8. Bohém lak az erdőben: Börzsönyi Ékszerdoboz, Kismaros-Börzsönyliget

Szökjetek meg a világ elől a Börzsönyi Ékszerdobozba, mely nevéhez hűen aprólékos odafigyeléssel készült, hogy minden óhajotokat teljesítse! A szinte teljes egészében egylégterű, galériás, összkomfortos ház konyhájában mosó- és mosogatógépet, valamint kapszulás kávéfőzőt is találtok. Nevezzetek be egy kerti sütögetésre, míg a gyerekek birtokba veszik a játszóteret!

9. Lazsálásra tervezve: Vértestolna Vendégház, Vértestolna

A Gerecse vadregényes vidékén lelt otthonra a Vértestolna Vendégház, mely melengető cserépkályhával, panorámás nappalival és szuper felszereltségével gondoskodik a vakációtok önfeledt napjairól. Kortyoljátok el a reggeli kávét a verandán álló hintaágyban és szerezzetek felejthetetlen emlékeket – akár 8-an is egyszerre – ezen a kitűnő szálláshelyen! 

10. Kisgyermekkel is megfelelő: Magasles Vendégház, Szokolya

Erdőszéli, káprázatos panorámával körülölelt helyen terül el a gyógynövényillatba burkolózó Magasles Vendégház, ahol egy izgalmas kirándulás után a 3 kényelmes szobában álló, pihe-puha ágyak valamelyikén nyújtózhattok el. Kisgyermekes családoknak szuper hír, hogy rengeteg bababarát szolgáltatás akad a szálláshelyen, ami 2 éves korig ingyenes. 

11. Hely, amivel nem lehet betelni: Tiramisu Vendégház, Csókakő

Lágyan ringó levendulák és árnyas fák övezik a csókakői Tiramisu Vendégházat, mely egyszerre 4 embert tud fogadni. Válasszátok ezt a klassz kis menedéket a nyaraláshoz, ahol egy kiadós vártúrát, borkóstolót vagy sziklamászást követően a tévé elé bekuckózva, a kellemes meleget adó kályhánál lazíthattok! 

12. Üdülés a Mátra tetején: Csillagles Vendégház, Mátraszentlászló

Tea- és kávébekészítés is vár rátok a Csillagles Vendégház hatalmas konyha-nappalijában. Ám, ha itt jártok, akkor a többi helyiséget is érdemes szemügyre venni – köztük a luxus érzetet keltő, esőztetős zuhanyt és a szundikálásra csábító szobákat. Csapjatok óriási grillezéseket vagy bográcsozásokat, hátatok mögött az erdővel és engedjétek, hogy a hely szelleme átjárja a lelketeket!

13. Minden ízében különleges: Faluhely Major Vendégház, Mátranovák

Kedvelitek az extravagáns szállásokat, amikkel nem lehet betelni? Akkor jó helyen kopogtattok, mert a Faluhely Major Vendégháznak éppen ez a védjegye! A helyszínen megálmodott 4 mesés szoba az évszakok után kapta a nevét és közös tulajdonságuk, hogy mind egytől egyig gyönyörű. Persze élményekben sem lesz hiány, mert a meditációs japánkerten és a melengető dézsafürdőn túl a lebilincselő kilátásban is elmerülhettek. 

14. Nógrád kincse: Dézsafürdő Vendégház, Cserhátsurány

Takaros, felújított parasztházban tölthetitek az éjszakákat a 6 fős Dézsafürdő Vendégház falai között. Ebben az álomszép házikóban a múlt és a jelen összeér egymással, amit az autentikus bútorok és a modern kényelem mesteri elegye is jól mutat. A 75 négyzetméteres, tágas házban 2 nagyszoba kapott helyet, melyek mindegyike tévével felszerelt. Az egyik kedvenc tartózkodási helyetek azonban minden kétséget kizáróan a fantasztikus, kültéri dézsafürdő lesz.

15. Élmények a Cserhát szívében: Szekeres Vendégház, Alsótold

Engedjétek át magatokat a felhőtlen pihenésnek a Szekeres Vendégházban, melyhez hangulatos pincehelyiség, csodás terasz és sok-sok kiváló szolgáltatás is tartozik! Süssetek jókat bent vagy akár kint is, mérkőzzetek meg egymással dartsban, fedezzétek fel biciklivel a környéket vagy lazuljatok le a méregtelenítő finn szaunában

16. Mindenki szereti: Tepke Vendégház, Garáb

Naphosszat gyönyörködhettek a Garábi-nyereg és a Cserhát vonulataiban a Tepke Vendégházból, mely minden generáció igényeinek megfelel. Ráadásul a figyelmes vendéglátók még egy kedves kis játszósarkot is kialakítottak a jól felszerelt konyhában, hogy a gyerkőcökkel is meglegyen a közös sütés-főzés élménye. 

17. Bájos búvóhely távol a világtól: Kontyos Vendégház, Felsőtold

A magával ragadó Felsőtold csupán egy kőhajításnyira fekszik a látnivalókban bővelkedő Hollókőtől, melyhez ideális szálláshely lehet a Kontyos Vendégház. A fehérre meszelt falak között síkképernyős tévé és praktikus konyhasarok is van vagy akár ki is ülhettek egy kis borozgatásra a gondozott udvarra! Ne hagyjátok ki!

Ezt a kirándulást ajánljuk, ha szívesen felfedeznéd a Cserhát természeti értékeit, és örömmel látogatsz olyan szurdokokat:

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
90%
Imádom
Imádom
10%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%