ToplistákCsaládi kiruccanásÉrdemes megnézniProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Top 5 magyar virágoskert, amely áprilisban a leggyönyörűbb – barangolj nárciszok, tulipánok és cseresznyefák között

1 perces olvasási idő

„S ne feledd el a virágot/Ne feledd el ezt/Hozz belőle, amennyit csak/Elbír két kezed” – kéri Petőfi Sándor a tavaszt. Ha kinézünk az ablakon láthatjuk, hogy az április teljesíti a költő kívánságát, pompás virágzással örvendeztetve meg mindannyiunkat. Most gyönyörű vidéki és budapesti virágoskerteket, virágba borult fák lelőhelyeit kötöttük egy csokorba. 

1. Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert – Vácrátót

Csodálatos látvány fogadja áprilisban a Vácrátóti Arborétum látogatóit, hiszen tulipánok és nárciszok serege bont szirmot ebben a hónapban. A virágzás a Budapesthez közeli szép vidéki kertben fantasztikus családi és páros program, ne maradj le te sem a virágoskert élményről!

Szállások a környéken:
Pimpernel Piknik Park Vendégház Vácrátót

Éden Lounge Étterem és Panzió Veresegyház

2. Kámoni Arborétum – Szombathely

Az egyik leggyönyörűbb magyar virágoskert vitán felül a szombathelyi Kámoni Arborétum, ahol nárciszok, krókuszok, tulipánfák, aranyesőbokrok kápráztatják a szemet. Jelszavuk: „Vigyázat, a Kámoni Arborétum látogatása már három alkalom után függőséget okoz! A szenvedélybetegség neve: dendrománia!” 

Szállástippek a közelben:
P4W Hotel Residence Szombathely***

ART HoMe Szombathely

3. Vérszilva fasor – Gyöngyöstarján

Gyöngyöstarján a bizonyíték arra, hogy egy település bekötőútja is országos hírű látványossággá válhat a természet szépségének köszönhetően. Az utat kísérő vérszilva fasor minden tavasszal virágba borul, lenyűgöző látvánnyal örvendeztetve meg a látogatókat, így az elmúlt évek alatt a fotósok Mekkájává vált ez a hely. Az illatos virágú, savanyás gyümölcsöt hozó fák sora immár a település jelképe, melyet értő gondoskodással óvnak a helybeliek. 

Top 5 magyar virágoskert, amely áprilisban a leggyönyörűbb - barangolj nárciszok, tulipánok és cseresznyefák között
Vérszilva fasor – Gyöngyöstarján

Szállásajánlataink a környéken:
Avar Hotel Mátrafüred****+superior

MohApartman Gyöngyössolymos

4. ELTE Füvészkert – Budapest

Az ELTE Füvészkertje nem csak A Pál utcai fiúk című regény révén híres és népszerű. Ha elbűvöl az áprilisi cseresznyefa virágzás, nem kell Japánig utaznod, hogy közelről láthasd. A Füvészkertben évek óta megrendezik a cseresznye virágzást éltető Sakura – ünnepet, melynek jegyében a japán harcművészet, zene és kézművesség értékeit is megismerhetik a látogatók

Budapesti szállások:
Blue Luxury Apartment Budapest

Castle Apartments Budapest

5. Kőröshegyi Tulipánszüret – Kőröshegy

A Kőröshegyi Levendulásban tavasszal minden a tulipánokról szól. Idén áprilisban is megrendezik a Kőröshegyi Tulipánszüretet a Balaton déli partján, ahol 258 000 szál tulipán virágzásában gyönyörködhetünk, illetve saját kezűleg szedhetünk is a virágokból. Jó időben még piknikezni is lehet, így ha süt a nap, plédet is vigyél magaddal!

Kőröshegyi Tulipánszüret

Szállástippek a közelben:
Borkúti Panzió és Apartman Balatonföldvár-Kőröshegy

Casa Iringo Apartman Balatonföldvár

Íme 7 csodás japánkert, ahol a cseresznyefa virágzás, a csobogó patak, a sziklakert és az egzotikus növények mind a keleti kultúrát idézik meg:

Látogass el te is áprilisban ezekre a gyönyörű helyekre, hagyd, hogy a természet és néhány gyönyörű virágoskert magával ragadjon. Foglalj ehhez szálláshelyet oldalunkon!

(Képek: Szallas.hu, instagram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
27%
Imádom
Imádom
73%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%