HorvátországNyári vakációTengerparti szállásokToplisták

Bibinje TOP strandokkal, látnivalókkal és szállásokkal csalogat

2 perces olvasási idő

Utazz el a türkizkék tengerpartok és a vérpezsdítő nyarak hazájába! Bibinje a fürdőzők horvát mekkája, ahol ugyan nem köszönnek rád minden sarkon ezeréves történelmi emlékek, de ha nyitott szemmel jársz, páratlan kincsekre bukkanhatsz.

Most egy helyre gyűjtöttük a legjobb strandokat, látványosságokat és szálláshelyeket, hogy neked már csak csomagolni kelljen. Lássuk, mi mindent tartogat számodra a napfényes Bibinje!

Bibinje kincsei – Strandok, látnivalók és szállások a tökéletes horvátországi nyaraláshoz

Hol található Bibinje?

A karrierjét pöttöm halászfaluként indító, majd egyik pillanatról a másikra üdülőparadicsommá avanzsált Bibinje alig 20 perces autóútra fekszik Zadar szikrázó partjaitól. Ha Budapest belvárosából indulsz, összesen 633 kilométert kell legyűrnie a kocsidnak ahhoz, hogy ebéd után már az Adriában mártóztasd a lábad. Úgy számolj, hogy az autópályadíj 180 kn körül fog mozogni.

Bibinje TOP strandokkal, látnivalókkal és szállásokkal csalogat
Bibinje madárszemmel

Romantikus sétára hív a pálmafás promenád

Lehet, hogy Bibinje nincs toppon történelmi emlékhelyek terén, és klasszikus értelemben vett óvárosa sincs, de 4 kilométer hosszan elnyúló tengerparti sétánya garantáltan megszaporázza majd a szívverésedet. 

A promenád mediterrán beütését a pálmafa-szegély csak tovább fokozza, ráadásul szinte minden kanyarulatnál vár rátok egy hangulatos kávézó vagy egy mennyei illatokkal kecsegtető étterem.

Bibinje TOP strandokkal, látnivalókkal és szállásokkal csalogat
Tengerparti romantika mesterfokon

Aki keres, az talál – Fedezd fel a Szent Rókus templomot

Bibinje sűrűn lakott apartman-dzsungeléből itt-ott templomtornyok nyújtóznak az ég felé. Mind közül a 16. században emelt Szent Rókus templom a legérdekesebb, amelynek két pici harangja már elválaszthatatlanul összeforrt az üdülő képével. Mivel a helyiek mind a mai napig itt imádkoznak, misék idején különösen ajánlott meglátogatni az épületet.

Bibinje TOP strandokkal, látnivalókkal és szállásokkal csalogat
Szent Rókus templom

Lassíts le a kikötő csendjében

Van valami elemi, megfoghatatlan béke abban, ahogy egy álmos nyári délutánon hullámok nyaldossák a hajók oldalát. Olyankor jelentéktelennek tűnnek a határidők és a megválaszolatlan e-mailek. Rá tudsz koncentrálni arra, hogy most épp az egyik legszebb horvát üdülőben nyaralsz, a napfény cirógatja az arcodat, a tenger pont jó hőmérsékletű, és te bármikor megmártózhatsz benne.

Ezért a pillanatért éri meg felkeresni Bibinje kikötőjét.

Bibinje TOP strandokkal, látnivalókkal és szállásokkal csalogat
Tudtad? Bibinje és Sukosan határán áll az egyik legnagyobb horvát kikötő

Bibinje legszebb strandjai

Kisgyermekes családok, barnulni vágyók, hobbibúvárok és az úszás szerelmesei is megtalálják majd számításaikat Bibinje változatos partjainál. A legtöbb strand aprókavicsos, és jónéhány a Kék Zászló minősítést is bezsebelte, ám népszerűségben Punta Rozica magasan veri a többit.

Ajánlott még kipróbálni Bralići gyerekbarát strandját, az úszók kedvencének számító Plaža Puntát és ha időnk engedi, a település északi részében elterülő Lipauska partot is. 

Bibinje TOP strandokkal, látnivalókkal és szállásokkal csalogat
Ez a csúszda a Punta Rozica sztárja

Hajókirándulás a Kornati-szigetcsoportnál

Bibinje összes titkát felfedted, de még tombol benned a mehetnék? Akkor ideje kiengedni a fókuszt és a környékbeli látnivalók felé venni az irányt! A Kornati-szigetek felfedezése maximálisan bakancslistás élmény. amit még a láblógatós nyaralóknak is kár lenne kihagyni. Több mint 150, kisebb-nagyobb sziget alkotja, melyeket sikerült olyan érintetlen állapotban megőrizni, hogy mintha nem is a Földön járnál.

Lélegzetelállító vízesésekkel csábít a Krka Nemzeti Park

Ha csak 1 napra vagy hajlandó hátrahagyni Bibinje kéklő strandjait, az legyen a Krka Nemzeti Parknak szentelve. Itt ugyanis olyan látványos vízesések és annyira gazdag élővilág vár rád, amitől tuti tátva marad a szád. Arról nem is beszélve, hogy összekötheted hajókázással az élményt, sőt: egyes részeken még bele is vetheted magad a vízbe!

Bibinje TOP strandokkal, látnivalókkal és szállásokkal csalogat
Mintha egy fantasy regényből ragadták volna ki

Bibinje szállástippek – TOP 10 apartman és szálloda a tökéletes nyaraláshoz

Ennyi fürdőzés és caplatás után mézédes lesz a pihenés, de hogy bibinjei nyaralásod tényleg súrolja a tökéletesség kontúrjait, muszáj lesz egy szuper bázist választani a kalandokhoz. Az alábbi listában találsz tengerparti otthont, családokra hangolt apartmant, szállást, ahol bajnok a reggeli és olyat, ahová a kutyusod is magaddal viheted. De vajon melyik lesz a nyerő? Derítsük ki!

Ingyen parkoló, klíma, egy köpésre az Adria – Apartment Danijela

Családi szállás Horvátország mesepartjainál – Apartment Jagoda

Pár lépésre a tengertől – Apartman Lucijan

Napfényes vakáció egy csoda horvát szálláson – Apartmani Adrian

Gyerekkel is tuti választás – Apartmanok Parkolóhellyel Bibinje

Lábaid előtt hever az Adria – Apartmanok A Tenger Mellett

Csendes családi kuckó 200 méterre a strandtól – Apartmanok Parkolóhellyel Bibinje

Ébredj a tenger látványára horvát nyaralásod minden reggelén! – Apartman More

A tökéletes horvát üdülés színtere – Apartman Bibinje

Macska- és kutyabarát szállás tengerpart mellett – Apartments Estella

Bibinje strandjainak nehéz ellenállni, ha pedig hozzávesszük a környező szigetvilág kincses birodalmát, szinte ég a szívünk a vágytól, hogy itt töltsük a nyári vakációt. Ha megtaláltad az idei úti célod, ragadd meg az alkalmat és foglald le a tökéletes pihenést!

Ha pedig hiányolod a városnézős élményeket, ezekben cikkekben igazi csemegéket mutatunk neked:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
12 bejegyzés

A szerzőről
Brigi vagyok: fordító, blogger és harcedzett szövegszelídítő. Legszívesebben minden szabad percet írással vagy utazással töltenék – ha vegyíthetem a kettőt, úgy a legjobb. Itt a blogon főleg városnézések, könnyű túrák és bakancslistás látnivalók kapcsán találkozhatsz velem, de nem idegen tőlem a gasztro téma sem.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Horvátország

    TOP 30+1 gyerekbarát szállás Horvátországban

    5 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő