Téli tájolóÉrdemes megnézniProgramok hétvégére

Eta néni dabasi karácsonyháza – Idén is tengernyi fény díszíti a mesebeli otthont

1 perces olvasási idő

Eta néni dabasi háza nagy örömünkre 2022 telén is fényárba borul, a karácsonyi égők, mesefigurák, díszek és LED sorok idén november 27-től várják a látogatókat. A ház a karácsonyi készülődés hangulatos állomása, garantáltan mosolyt csal minden felnőtt és gyerek arcára

Eta néni dabasi karácsonyházának története

A dabasi karácsonyi ház napjainkban már igazi turisztikai látványosság, pedig több mint 10 évvel ezelőtt Kajdácsi Józsefné Eta néni az unokái örömére kezdte el díszítgetni a házát és a kertet. 

Eta néni dabasi karácsonyháza – Idén is tengernyi fény díszíti a mesebeli otthont
Eta néni az előkertre a legbüszkébb

Kezdetben csak a szomszédok sétáltak el a házhoz, hogy megcsodálják a világító dekorációt, ma pedig több százan várják a napot, amikor Eta néni kertjében felgyulladnak a fények. 

Eta néni dabasi karácsonyháza – Idén is tengernyi fény díszíti a mesebeli otthont
Eleinte unokái szórakoztatására díszítette fel a házat

A téli mesevilágra olyan sokan kíváncsiak, hogy az adventi vásárokhoz hasonlóan ez a ház is a karácsonyi bakancslisták népszerű része. 

Tudnivalók – Nyitás, árak, megközelítés

Az energiaárak ellenére nem kell lemondanunk Eta néni fényeiről, már három éve működik napelem a házon, így a szükséges energiát megtermeli a plusz áramfogyasztáshoz is.

2022-ben advent első vasárnapján (idén november 27.) kereshetjük fel először Eta néni dabasi házát, minden nap sötétedéstől este 20 óráig várják a látogatókat. 

Eta néni dabasi karácsonyháza – Idén is tengernyi fény díszíti a mesebeli otthont

A fényeket idén is ingyen tekinthetjük meg, de természetesen – ha szeretnénk – támogathatjuk Eta nénit a ház dekorációjának bővítésében. 

Eta néni háza Dabason, a Wesselényi utca 12-es szám alatt található. Budapesttől csupán egy órás autóútra vannak a dabasi fények, a Bartók Béla úti körfogalmat a Vörösmarty utca felé kell elhagyni, majd rátérhetünk a Wesselényi utcára. 

A parkolás ingyenes, de fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy a környéken csupa lakóház áll. 

Ha a környéken szeretnénk pihenni még néhány napot karácsony előtt, érdemes időben szállást foglalni, színes kínálattal vár a Szallas.hu >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
59%
Imádom
Imádom
35%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
6%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő
    Programok hétvégére

    TOP 10 magyar város, ahová érdemes lesz húsvétkor kiruccanni

    2 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Top 5 húsvéti gyerekbarát program, ahol fergeteges móka vár a kicsikre

    2 perces olvasási idő