BalcsiCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásToplisták

Ez lesz idén a Top 10 nyári program Balatonfüreden!

2 perces olvasási idő

Balatonfüred az egyik legszínesebb vízparti település. Akár a barátokkal, akár a családdal keresel szabadidős elfoglaltságot, nem fogsz benne csalódni. Hajózhatsz, kirándulhatsz, borozgathatsz, de tesztelheted akár az adrenalinbomba programokat is. Egyetlen dolog biztos: Itt aztán nem fogsz unatkozni! Mutatjuk, melyik lesz idén a 10 legjobb nyári program Balatonfüreden!

Ez lesz idén a Top 10 nyári program Balatonfüreden!
Balatonfüredi kikötő

Top 10 nyári program Balatonfüreden

1. Balatonfüreden jársz? A hajózás legyen rajta a listádon! >>

A balatonfüredi hajóállomás már önmagában is nagyon szép, a hajózás pedig valódi élmény. Menetrendi- és sétahajó járatok is indulnak a kikötőből, az 1 órás utak nem csak a felnőttek, de a gyerekek számára is szuper szabadidős programok. A hajóállomáson emlékérmét is lehet készíteni, ami még évek múlva is ezt a remek kikapcsolódást idézi fel benned!

Foglalj szállás a hajóállomás környékén! >>

Ez lesz idén a Top 10 nyári program Balatonfüreden!
Balatonfüredi kikötő

2. Jókai-kilátó – A balatoni panoráma szerelmeseinek

Szívesen kirándulnál a környéken? A Jókai-kilátó a balatonfüredi Tamás-hegyen áll, a háromemeletes, fából készült épület tetejéről láthatod a teljes Tihanyi-félszigetet. A Tamás-hegyi kereszttől elindulva végigsétálhatsz a 600 méteres Aranyember tanösvényen, ahol a pihenőpadokról is gyönyörködhetsz a panorámában.

A legjobb szállások a Jókai-kilátó közelében >>

Ez lesz idén a Top 10 nyári program Balatonfüreden!
Panoráma a Jókai-kilátóból

3. Vízparti séta a kikötő és a Tagore sétány környékén

A Tagore sétány Balatonfüred egyik legnépszerűbb része, a sétány közvetlenül a Balaton-parton vezet. Ha itt jársz, feltétlenül keresd fel a Bujtor István szobrot, illetve A halász és a révész szobrát. A terület gyakori helyszíne még különféle fesztiváloknak, bornapoknak és más rendezvényeknek, a sétány melletti büfékben pedig imádni fogod a hekket, a sült kolbászt és a lekváros palacsintát. 

Ezek a legjobb szállások a Tagore sétány közelében >>

Ez lesz idén a Top 10 nyári program Balatonfüreden!
Tagore-sétány

4. Csobbanj Balatonfüred balatoni strandjain!

Szívesen pancsolsz a Balaton északi partján? Balatonfüred strandjait muszáj lesz tesztelned, a legmelegebb nyári napokon egyszerűen kihagyhatatlanok! A Kisfaludy strand 430 méter hosszan, és 40 ezer négyzetméteren terül el, az Esterházy strandon pedig élménymedencék, csúszdák és gyermekmedencék várnak. Itt vízibicikli és kajak is bérelhető. 

Foglalj szállást a strandok környékén! >>

Ez lesz idén a Top 10 nyári program Balatonfüreden!
Esterházy-strand

5. Családbarát programok a Kiserdőben – Minden korosztálynak

A Kiserdőben kapott helyet egykor az 1831-ben épült első Dunántúli Magyar Nyelvű Kőszínház, ennek ma is megtekintheted a megmaradt oszlopai. A Kiserdőben ezen kívül teniszpálya, játszótér és futóösvény vár.

Vendégházat keresel Balatonfüreden? >>

Séta a Kiserdőben

6. Számos múzeum és kiállítóhely vár a városban!

Ha kedveled a múzeumi élményeket, keresd fel Balatonfüreden a Jókai Mór Emlékházat, a Vitorlázeumot, a Vaszary Galériát, a Helytörténeti Gyűjteményt, és a Kisfaludy Galériát! Érdemes a múzeumlátogatásra több napot szánni, ha pedig gyerekekkel nyaralsz, iktass be a programba strandolást is!

Szállást keresel a Vitorlázeum környékén? >>

Ez lesz idén a Top 10 nyári program Balatonfüreden!

7. Extrém Kalandpark – Ha tesztelnéd a kitartásod!

Az Extrém Kalandpark kötélpályái kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagy kihívást jelentenek, a különböző nehézségi szinteknek köszönhetően kezdők és haladók is bátran tesztelhetik őket. Itt találod az ország legnagyobb mászófalát, amelyet megmászva 18 méter magasból tekinthetsz le a Balatonra. A parkban kerékpárbérlésre is van lehetőség.

Legjobb szállások a Kalandpark környékén >>

Extrém Kalandpark Balatonfüreden

8. Járd be a várost a Liliput Kisvonattal!

Kipróbáltad a hajózást Füreden, de szívesen vonatoznál is? A Liliput városnéző kisvonatnak köszönhetően megismerheted Balatonfüred nevezetességeit. A 9 km-es, 30 perces út tökéletes családi kikapcsolódást ígér, a gyerekek garantáltan élvezni fogják a zötykölődést.  A kisvonat 1 mozdonyból és 3 kocsiból áll, 60 felnőtt, illetve 75 gyermek utas szállítására alkalmas. Ha nagyobb baráti társasággal utazol, akkor is elfértek majd a vonaton!

Apartmant keresel Balatonfüreden? >>

Liliput kisvonat

9. Annagora Aquapark – Próbáld ki a vízi vidámpark 12 csúszdáját!

Ha gyerekekkel pihensz Balatonfüreden, szuper nyári program lesz a vízi vidámpark felkeresése, amely vad folyó, hagyma, turbó és kamikáze csúszdákkal várja a pihenni vágyókat. A kisebb csemetéknek biztosan tetszeni fog a kalózhajós élménymedence, a vizet spriccelő tűzoltóautó, a vízköpő sárkány, illetve a gyermek hullámmedence. A vízi játszótér mellett homokozó és street workout pálya is színesíti a programkínálatot.

Foglalj szállást az Aquapark közelében! >>

Annagora Aquapark

10. Tárt karokkal vár a Bodorka Balatoni Vízivilági Látogatóközpont

A Látogatóközpontot a Tagore sétányon találod, a hely nagyon népszerű a kirándulók körében. Mit láthatsz az épületben? Óriás harcsát és szúnyogirtó fogaspontyot biztosan, de a 460 négyzetméteren elterülő központ még számos már érdekességet is mesél a Balaton sokszínű élővilágáról.  

Szállást keresel a Látogatóközpont közelében? >>

Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont – Balatonfüred

Nyári program Balatonfüreden – Kiknek ajánljuk?

  • Akik szeretnek a Balatonon hajókázni
  • Akik örömmel feltérképeznék a város múzeumait és kiállítóhelyeit
  • Akik nagyobb társasággal érkeznek
  • Akik gyerekekkel keresnek kikapcsolódást
  • Akik nyaralás közben Tihanyba és Badacsonyba is szívesen átugranának
  • Akik kedvelik a rafinált kötélpályákat
  • Akik az északi parton ülve gyönyörködnének a balatoni panorámában

Szállást keresel Füreden? Nézelődj a szallas.hu kínálatában, és foglald le a legjobb szálláshelyet Tihany szomszédságában! Balatonfüred egyértelműen jó választás! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%