Tippek utazáshozProgramok hétvégére

Indulhat 2023 tervezése! Hosszú hétvégék és a legjobb szálláshelyek hozzá

2 perces olvasási idő

Az újév új utazások ígéretét hordozza magában, és persze új szabadnapokat is jelent! Célszerű minél előbb kimazsolázni, melyik napokat fogjátok majd kivenni, ezért összeszedtük a 2023-as év hosszú hétvégéit, program és szállásajánlóval kiegészítve.

Ezek a hosszú hétvégék várnak 2023-ban:

3 napos hosszú hétvégék 2023-ban:

  • Május 1: április 29-30. – május 1. (szombat, vasárnap, hétfő)
  • Pünkösd: május 27-28-29. (szombat, vasárnap, hétfő)
  • Október 23: október 21-22-23. (szombat, vasárnap, hétfő)
  • Újév: december 30-31. – január 1. (szombat, vasárnap, hétfő)

4 napos hosszú hétvégék 2023-ban:

  • Húsvét: április 7-8-9-10. (péntek, szombat, vasárnap, hétfő)
  • Karácsony: december 23-24-25-26. (szombat, vasárnap, hétfő, kedd)
Indulhat 2023 tervezése! Hosszú hétvégék és a legjobb szálláshelyek hozzá

A rossz hír, hogy mivel március 15-e szerdára esik, így nem csaptak hozzá pihenőnapot, és mivel augusztus 20-a vasárnap lesz, ott szintén nem kapunk hosszú hétvégét. A jó hír viszont az, hogy nincs munkanap áthelyezés, tehát minden szombatunk szabad marad! Ráadásul némi ügyeskedéssel a meglévő hosszú hétvégék tovább bővíthetők. Például:

  • A húsvétot mindössze két nap kivételével (ápr. 6. és 11.) 6 naposra bővíthetitek, és így legalább egybeesik a gyerek tavasz szünetével is!
  • Ha karácsony után kivesztek 3 napot (dec. 27-28-29.), akkor már kereken 10 naposra bővíthetitek a téli szabadságot! (dec. 23-tól egészen jan. 1-ig.)

Szállástippek a hosszú hétvégék idejére:

Május 1: privát, panorámás wellness

P19 Boutique Villa Badacsony

A tavaszi fáradtságnak vége, de a nyári nagy vakáció még sajnos odébb van – erre a „holtidőszakra” szuper ötlet kettesben elvonulni a világ elől. A villa távol a város forgatagától, gyönyörű helyen vár mesés kilátással, hangulatos jacuzzival és szaunákkal. 

Húsvét: hagyományőrző kirándulás Hollókőre

Nefelejcs Vendégház **** Hollókő

Ha húsvét, akkor Hollókő, de egyébként is érdemes felkeresni ezt a mesés palóc falut, szomszédságában a Hollókői Várral. A vendégház igazi falusi hangulatot teremt, ráadásul a falu szívében található, közvetlenül a templom mellett.

Pünkösd: illatok és színek a virágtengernél

Tornácos Hotel Hegykő ***

Májustól vár az Esterházy-kastélyhoz tartozó Cziráky Margit Rózsakert, ami remek program a balzsamos tavaszvégi napokra. Innen egy ugrás a termálfürdőjéről ismert takaros falu, Hegykő. A háromcsillagos hotel wellness részleggel vár, és akár félpanziós ellátást is kérhettek. 

Október 23: őszi elvonulás a Bükkbe

Kakukkfű Barlang Vendégház Noszvaj

Az őszi bekuckózáshoz nyújt hangulatos menedéket ez a noszvaji vendégház. A tulajok minden részletre odafigyeltek, így az eredmény egy gondosan felszerelt, bájos szálláshely. Noszvaj látnivalói, köztük a De La Motte kastély is rövid sétával elérhető.

Őszi és téli élményfürdő Noszvajon >>

Karácsony: irány az ünnepi Eger!

Imola Hotel Platán Eger ****superior

Az adventi pompában tündöklő Eger kiváló célpont, ha karácsonykor az otthoni sürgés-forgás helyett inkább szállodában pihennétek. Félpanziós ellátás és színvonalas kényelem vár, mindez a belváros szívében, néhány perc sétára a feldíszített Dobó tértől

Újév: fürdőruhás buli szilveszterre

Hotel Wellamarin Zamárdi ****superior

Köszöntsétek az újévet közvetlenül a Balaton partján, az újonnan nyílt hotelben, ahol minden szobából csodás kilátás fogad! Nem fogtok unatkozni: van bowlingpálya, squash, fitneszterem, kávézó, és játszóház a kölyköknek. A széleskörű wellness szolgáltatások ugyancsak a felhőtlen pihenést garantálják. 

Inkább a szállás típusa szerint válogatnátok? Íme, a különböző kategóriák egy-egy kiváló „példánya”:

Felnőttbarát szállástipp:

Tündérliget Panzió Egerszalók

Teljes béke és csend vár ebben a tündéri paradicsomban, karnyújtásnyira a természettől. Wellness a szálláson, piknik a kertben, túra a környéken – itt tényleg egymásra tudtok figyelni!

Pihenés gyerekmentesen? Te is megteheted felnőttbarát szállásokon >>

Szállástipp állatbarátoknak, négylábú útitársakkal:

Provence Birtok Decs

A főszerepben: a szabadság! Zöld dombok és végtelen mezők látványa fogad, a vályogház mellett hatalmas területen szaladgálhatnak a kutyusok. Ráadásul egy lovarda található a szomszédban, így lovagolhattok is, ha a szekszárdi borvidéket már keresztbe-kasul bejártátok.

10 erdei állatbarát szállás – Ne hagyd, hogy Buksi otthon unatkozzon! >>

Ha kettesben kerestek egy romantikus búvóhelyet: 

Dézsa-vü Vendégház Zebegény

Ez a panorámás faház kiváló hely, ha kettesbe szeretnétek pihenni vagy a Dunakanyar legszebb részén kirándulni. Ázhattok a tradicionális dézsafürdőben, vagy kémlelhetitek a csillagokat a kihelyezett távcsővel. 

A szerelem 10 árnyalata – Top 10 eldugott búvóhely, ha izgalmas romantikus kikapcsolódást tervezel! >>

Család- és gyerekbarát szálláshely:

Hotel Aurum Family „A” Hajdúszoboszló ****

Ha gyerkőcökkel utaznátok, de aggódtok, hogy minden szolgáltatás, kényelem és program adott legyen a számukra, a Hotel Aurummal nem nyúltok mellé. Családi apartman, játszószoba, gyerekmenü, HungaroSpa a szomszédban – minden van! 

Gyerekbarát szállások 2023-as bakancslistája – íme a legjobbak, ahová érdemes már most megtervezni az idei nyaralásod >>

Szállástipp azoknak, akik számára a wellness az első:

Hotel Európa Fit Hévíz ****superior

700 méterre a Héviz-tótól vár az egyik legjobb wellness szálloda, ahol kinti-benti wellness részleg vár széleskörű szolgáltatásokkal, valamint félpanziós ellátásban és négycsillagos kényelemben lehet részetek. Nemrégiben felújították, így még színvonalasabb, mint valaha!

Wellness bakancslista 2023-ra – mesés fürdők, látnivalók és szállások >>

Ti melyik hosszú hétvégét várjátok a legjobban? Bárhova is utaztok, biztosan találtok a közelben egy szuper szállást >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%