Koronavírus utazási információk

Belföld az új külföld! – Így nyaralunk a koronavírus után

2 perces olvasási idő

A koronavírus után a hazai szállásadók számára a legnagyobb kihívás az, hogy minél gyorsabban alkalmazkodjanak az új igényekhez. Bár csökken a vendégéjszakák száma, a vendégek továbbra is vágynak a feltöltődésre, így a belföldi turizmus újraindul, de egyértelműen dominálnak bizonyos szempontok a szállás kiválasztásakor. Mutatjuk azokat a szálláshely típusokat, amelyek garantáltan népszerűek lesznek idén! 

Így nyaralunk a koronavírus után

Így nyaralunk a koronavírus után! Milyen trendek várhatók idén a szállásfoglalásnál? 

1. A tisztaság mindenekfelett! 

Az elmúlt hetekben, hónapokban különösen nagy hangsúlyt kapott a fertőtlenítés, és tisztaság fontossága. Ez a megnövekedett igény várhatóan még évekig fontos tényező lesz a szállásfoglalásnál, ezért kelendőbbek lesznek azok a szállások, ahol a korábbi vendégértékelések is dicsérik az adott szálláshely tisztaságát. Természetesen szállástippet is hoztunk! 

Dorogi Borkuckó Tarcal

Tokaj-Hegyalja nem csak azok számára ideális úti cél, akik örömmel kirándulnak a családdal és a barátokkal, de a gasztroélmények szerelmesei is hódolhatnak a borozás örömeinek. A Borkuckó a Dorogi Testvérek Pincészetének feldolgozója felett helyezkedik el, a 7 férőhelyes szálláshelyen borkóstolóra is van lehetőség.

Programtippek Tarcal közelében >>

Középkorú pár vendégértékelése: „Nagyszerű és újszerű szobák, nyugodt környék, finom borkóstoló és reggeli, és legfőképpen nagyon barátságos vendéglátás! Mindehhez képest nagyon jó áron.”

Így nyaralunk a koronavírus után
Dorogi Borkuckó Tarcal

Szent Rita Vendégház Lókút

Lókút Veszprém közelében, Eplény szomszédságában fekszik, a község a Dunántúl egyik legmagasabban fekvő települése. A 2 szobás, állatbarát vendégház ideális választás azok számára, akiknek a tökéletes pihenés a csendről és a nyugalomról szól. A környéken több túraútvonal áthalad, kirándulás után pedig jóleső érzés lesz megpihenni a vendégház kertjében található fedett teraszon. 

Legjobb programok Lókút közelében >>

Idősebb pár vendégértékelése: „Szép, tiszta, kellemes ház, kedves, barátságos szállásadók. Bogáncs kutyus egy tünemény! Bakonyi kirándulások kiindulópontjaként a legmegfelelőbb, csendes, hangulatos kis falu.”

Így nyaralunk a koronavírus után
Szent Rita Vendégház Lókút

2. Szálláshely teljes ellátással

Az elmúlt hetekben számos étterem, sütöde, és cukrászda zárta be ideiglenes a kapuit, és bár a házhozszállítás sok helyen működött, a legtöbb háztartásban saját készítésű ételek kerültek az asztalra. Érthető okokból tehát azok a szálláshelyek egyértelműen népszerűek lesznek idén, ahol egy kicsit feltehetjük a lábunkat, és teljes ellátást vehetünk igénybe. A koronavírus után mindenki szeretné teljes nyugalomban kipihenni a karantén fáradalmait.

Erdei Villa Dobogókő

Az Erdei Villa a Dobogókői hegycsúcson található, erdei környezetben. Az épületnek hatalmas zöld kertje van, ezért azok különösen élvezik majd az itt tartózkodást, akik szívesen vannak a szabad levegőn a szürke hétköznapok után. Baráti összejövetelekhez, családi kikapcsolódáshoz kiváló választás a 10 férőhelyes ház, ahol ráadásul a kisállatokat is szívesen látják. 

A legjobb programok Dobogókő környékén >>

Itt megszálló gyermeke család vendégértékelése: „A szállás természet közeli, csendes és nyugodt. Nagyon jól éreztük magunkat. A szállásadó nagyon segítőkész volt. Az étteremben az étel nagyon bőséges és finom volt.”

Erdei Villa Dobogókő

Thermal Hotel Harkány

A hotel a Dél-Dunántúli régió legnagyobb szállodája, Pécstől mindössze 25 km-re fekszik. A szálloda pihentető környezete népszerű azok körében, akik a teljes kikapcsolódást és ellazulást keresik. A Villányi Borvidék borai, a hagyományos magyaros ételek és a modern konyha ínyencségei garantáltan meggyőznek arról, hogy Harkány jó úti cél. Aktív kikapcsolódáshoz remek választás a teniszpálya, a strandröplabda pálya és a kerékpározás is. 

Kihagyhatatlan programok Harkány közelében >>

Középkorú pár vendégértékelése: „A csend és a Wellness kiváló volt, valamint a Svédasztalos ellátás, kimagasló étel kínálata nagyszerű, az étterem tisztasága és felszerelése az asztalok terítése, vendégek fogadása kimagasló!”

Thermal Hotel Harkány

3. Olcsó szállások, kedvezmények, kuponok

A koronavírus után sokan csak azokat a kedvezményes szállásokat engedhetik meg maguknak, amelyek a kuponoknak és akcióknak köszönhetően nem terhelik meg a pénztárcákat. Az olcsó szállás nem jelenti azt, hogy a minőségről is le kell mondanunk, a szolgáltatások sokszínűsége így is garantált. 

Vadása Camping és Faházak Hegyhátszentjakab

Az Őrség dombjai között rejlő kemping alpesi stílusú, otthonos faházai családi kikapcsolódáshoz, és baráti összejövetelek lebonyolítására kiválóan alkalmasak. A Vadása-tó csupán 4-5 perces sétára található a kempingtől, a tó a strandolás mellett horgászáshoz is tökéletes célpont. A 3 hektáros természetvédelmi területen sátorozásra is van lehetőség. 

Programok Hegyhátszentjakab környékén >>

Itt megszálló család vendégértékelése: „A kemping nagyon szép, hangulatos és csendes. A faház kényelmes, jól felszerelt. Bababarát: nagyon jó minőségű volt a kiságy és az etetőszék. Kádat is lehet kérni, de nekünk nem volt rá szükség. Gyerekekkel tökéletes választás. A tulajdonosok is nagyon kedvesek voltak.”

Vadása Camping és Faházak Hegyhátszentjakab

4. A koronavírus után szívesebben utazunk autóval, és kerékpárral

A repülős és vonatos utazásokkal szemben idén előtérbe kerülnek azok a célpontok, ahova autóval és kerékpárral is el lehet jutni. Ez persze nem jelent kihívást a vendégek számára, hiszen számos ilyen hely található az országban, ráadásul utazás közben biztosan nem kell érintkeznünk másokkal. 

Studio Apartman Velence 

Ha nem riadsz vissza gondolattól, hogy a Velencei-tó partján kerékpározz, vedd célba a családdal Velencét! Az apartmanokhoz külön terasz tartozik, az udvaron pedig sütögetés és bográcsozási lehetőség is van.

Programok és látnivalók Velence környékén >>

Fiatal pár vendégvéleménye: „Csendes környék, nagyon közel a Korzóhoz. Szépen berendezett, tiszta apartman, gyönyörű kert, mindennel meg voltunk elégedve, szuper hely!”

Studio Apartman Velence

Ostorházi Vendégház Kemence

Bár a Börzsönyben nincsenek nagy távolságok, mégis autóval érdemes útnak indulni, mert a kacskaringós utak és a szintkülönbség alaposan próbára tehet bennünket. A vendégház gyalog csupán 2 percre fekszik a Kemencei kisvasút végállomástól és a Kemence pataktól. Az udvarban focizni, tollasozni, és pingpongozni is lehet, nyári időszakban pedig strandolni is lehet a kemencei strandon.

Kemence közelében keresel programtippeket? >>

Baráti társaság vendégvéleménye: „Tiszta, kényelmes, jól felszerelt szálláshely. Segítőkész házigazdák, szép kert, kiváló családoknak, baráti társaságoknak.”

Ostorházi Vendégház Kemence

5. Szállások 20-30% kedvezménnyel

A korlátozások feloldása után nem ritka, hogy egyes szállások 20-30% kedvezményt is adnak, hogy minél több vendég számára legyenek vonzóak. A Szallasguru.hu oldalán található akciós utazásokra és élménycsomagokra nehéz nemet mondani. 

Szívesen választanál a kiszemelt programokhoz szállást? 

Népszerű belföldi utazások, és hihetetlen akciók várnak a Dunakanyarban, Hévíz környékén, a Balatonnál, vagy akár a hegyekben. Sőt! Akciós ajánlatok hosszú felhasználással is igénybe vehetők, a választék igen színes, ráadásul nem csak a szállás-, és ellátástípusok közül választhatunk, de számos helyen Pihenőkártyával is lehet fizetni!   

Így nyaralunk a koronavírus után

A koronavírus után a magyarországi turizmus újraindításával sokat tehetünk a belföldi szállásadókért, a kedvezményeknek köszönhetően pedig soha nem látott akciós ajánlatok közül válogathatunk. Alig várod, hogy egy szálloda vagy vendégház teraszán pihenj? Vízparti és kulináris élményekre vágysz?

Nézz körül a szallas.hu kínálatában, és szavazz a kikapcsolódásra! A legjobb szálláshelyeket még ma lefoglalhatod! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%