HorvátországKoronavírus utazási információkTippek utazáshoz

Regisztrációval gyorsítható a beutazás Horvátországba!- Friss határátlépési szabályok

1 perces olvasási idő

Továbbra is szabad a beutazás Horvátországba, sőt előzetes regisztrációval gyorsítható is! A július 1-jétől érvényben lévő, egész országra vonatkozó járványügyi intézkedéseket július 31-ig meghosszabbították, azonban a hatóságok igyekeznek minél gördülékenyebbé tenni a határátlépést a nyaralóknak. Jelenleg a magyar, illetve az uniós állampolgárok esetében, akinek van uniós digitális Covid-igazolványa és érvényes úti okmánya, továbbra is korlátozás nélkül léphet be az ország területére. Azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek uniós Covid-igazolvánnyal, az alábbi igazolások egyikével léphetnek be Horvátországba:

  • oltási igazolás (a Magyarországon alkalmazott összes vakcinát elfogadják, részletek a Konzuli Szolgálat honlapján),
  • 72 órán belüli PCR-teszt, vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszt,
  • Covid-19 betegségen való átesettség igazolása.

A 12 év alatti kiskorúak mentesülnek a beutazási korlátozások alól, amennyiben a velük együtt utazó szülő vagy felnőtt kísérő rendelkezik digitális COVID igazolvánnyal (konzuliszolgalat.kormany.hu).  

Regisztrációval gyorsítható a beutazás Horvátországba!

Horvátországba történő beutazáskor nyilatkozni kell a tervezett tartózkodás időtartamáról, helyszínéről, illetve többnapos utazás esetén a szállás pontos címéről. Az adminisztrációs és a várakozási idő is csökkenthető a határon, ha a beutazást megelőzően, vagy akár annak napján regisztrálunk az entercroatia.mup.hr honlapon keresztül. A dokumentum előzetes kitöltése nem kötelező, de gyorsítja a határon történő ügyintézést.

A nyaralásból hazaérkezőknek továbbra is jó hír, nincs kötelező karantén a horvátországi hazatérés után. A jelenleg hatályos magyarországi szabályok nem változtak.

Aktuális horvátországi szabályok- friss járványintézkedések:

Továbbra is kötelező a maszk viselése zárt terekben (pl. bolt), tömegközlekedésen, egészségügyi ellátóhelyeken, oktatási intézményekben, hivatali ügyintézés során, bankokban, postákon, valamint egyes esetekben nyílt téren is kötelező. Ilyen alkalomnak minősülnek a vásárok, gazdasági és turisztikai rendezvények, ahol értékesítenek, kiállítanak vagy termékeket mutatnak be. Az éttermek és egyéb vendéglátó egységek használata jelenleg nincs oltási igazoláshoz kötve. A kávéházak számára továbbra sem engedélyezett a beltéri kiszolgálás, valamint csak és kizárólag ülő vendégeket szolgálhatnak ki. A diszkók és éjszakai bárok kinyithatnak, azonban csak nyílt téren engedélyezett a szórakozás, illetve ebben az esetben is védettségi igazolással fogadhatják a vendégeket. (Index.hr)

További információk és a Konzuli Szolgálat elérhetősége >>

Szállásfoglalás

A horvát tengerpartra történő kiutazás ugyan igazolványhoz vagy teszthez kötött jelenleg, de a Horvátországi szállásfoglaláshoz nem szükséges a védettségi igazolvány, a szálláshelyek nem kérnek a vendégektől igazolást vagy tesztet sem.
Idén sem kell lemondani a tengerparti nyaralásról.

Csábító tengerparti szállások karantén nélkül! >>

Regisztrációval gyorsítható a beutazás Horvátországba!- Friss határátlépési szabályok

A szabályozás jelenleg egyes horvátországi helyszíneken eltérő lehet, abban a tekintetben, hogy a Magyarországon kiállított védettségi igazolványt elfogadják-e az unióssal egyenértékűnek, ezért a Konzuli Szolgálat arra kér minden utazót, hogy tájékozódjon az aktuálisan érvényes szabályokról

Tippek horvátországi nyaraláshoz

70+ horvátországi szállástipp és programtipp nyaralásodhoz »

Kerüld ki a határon való sorbanállást és utazz repülővel. Az út mindössze 1 óra 15 perc lesz, az árak pedig igazán barátiak, ha fapados járattal, turistaosztályon utazol. Oda-vissza akár már 20.000 forintból megoldható a repülés 1 fő számára. A város repülőtere 8 km-re fekszik a városközponttól délre.

(Fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%