Tippek utazáshoz

Keressük az Év Turisztikai Attrakcióját!

2 perces olvasási idő
Egri vár

Nagyon szerencsések vagyunk mi, Magyarországon élők, hiszen hazánk tele van szebbnél szebb látnivalókkal. Várak, kastélyok és gyógyfürdők sora található az ország területén, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzük ezeket. Valakit a Pannonhalmi Főapátság monumentális épülete nyűgöz le, mások a Miskolctapolca Barlangfürdő vizéért és egyedi hangulatáért lelkesednek, és vannak olyanok, akik a keszthelyi Festetics-kastélyt keresik fel a legszívesebben. És neked mi a kedvenc belföldi attrakciód?

A szallas.hu az Év Szállása és az Év Turisztikai Települése mellett 2017-ben szeretné megtalálni az Év Turisztikai Attrakcióját is. Hévíztől Gyuláig 16 látnivaló közül lehet választani az alábbi szavazólap segítségével. Nincs más teendőd, mint 1. kiválasztani a kedvenc látnivalódat 2. bejelölni a mellette lévő pöttyöt, 3. rányomni a „szavazok!” gombra.
A szavazás november 6-ig tart.

[poll id=”5″]

Nehéz a döntés? Az alábbi ismertetők és a fotók remélhetőleg megkönnyítik a választást:

Budapest  legnagyobb fürdőkomplexumának építését 1909-ben kezdték meg Czigler Győző tervei alapján.

Széchenyi Gyógyfürdő

A komplexum 3 kültéri és 15 beltéri medencével rendelkezik. A fürdőben különböző gyógykezelések vehetők igénybe, és nappali kórházak is működnek.

Magyarország legrégebbi és a legnagyobb gyűjteményű állatkertje a Városligetben található, ahol 7 kontinens állati érdekességei tekinthetők meg 11 hektáron.

Utazd be a Föld minden táját – Budapest szívében! Találkozz több mint 8000 különleges állattal egy páratlanul lenyűgöző műemléki állatkertben.

A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re, a sóstói üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak.

Nyíregyházi Állatpark (fotó: Nyíregyházi Állatpark facebook oldal)

Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén. A 30 hektáros területen földrészek fogadják a látogatókat, hogy aki ide belép, végigjárhatja a Földet, megfigyelheti miként élnek a világ különböző vidékein az állatok.

A gödöllői kastélyban a kezdetektől fogva pezsgő társasági élet folyt.

Gödöllői Királyi Kastély

Erzsébet királyné 1867-től előszeretettel tartózkodott itt, és maga köré gyűjtötte a magyar arisztokrácia krémjét. A népes társaság vadászatokon, lovas versenyeken, vagy egyszerűen a kastély lovardájában múlatta az időt, ahol a királyné zenére előadott lovas mutatványaiban gyönyörködhettek.

Visegrádi vár

A Visegrádi-hegység magas sziklacsúcsától le egészen a Duna partjáig húzódik a visegrádi vár, amely fontos politikai és katonai szerepet játszott a magyar történelem során egészen a 17. század végéig, amikor hadászati jelentőségét elvesztette.

Légy részese az Egri vár történelemnek!

Egri vár

Egész évben végvári vitézek viselet és fegyverbemutatója, egyedülálló kulturális hagyatékunk élményszerű bemutatása kicsiknek és nagyoknak. Színes programok, magával ragadó történelmi fesztivál, megelevenedő múlt: Vár az élmény Eger szívében!

A gyógyfürdőhöz csatlakozó 30 hektáros parkban az ország egyik legszebb strandját alakították ki – gyógy-, strand- és gyermekmedencékkel, hullám- és pezsgőfürdővel, nyitott és fedett versenyuszodával, és természetesen a strandolást szolgáló megannyi szolgáltatással.

Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

A park része a csónakázótó, a legújabb létesítmény pedig a 2000 nyarán megnyitott Aquapark, ahol korábban csak a távoli, híres tengerparti üdülőhelyeken elérhető élményekhez juthatnak a „vízi őrületek” megszállottjai.

Hévízi-tó

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb vulkanikus eredetű, tőzegiszapos, biológiailag is aktív, természetes termáltava. A gyógyító erejű, 4,4 hektár nagyságú, 38 méter forrásmélységű tavat ásványi anyagokban gazdag források táplálják, vízhőmérséklete – amelyet geotermikus energia melegít – télen nem csökken 22 °C alá, nyáron eléri a 35-38 °C-t.

A Hévízi Tófürdő az év 365 napján fogadja pihenésre és feltöltődésre vágyó vendégeit gyógyfürdő szolgáltatással, sóbarlanggal, iszapmedencével.

Pannonhalmi Főapátság

A Pannonhalmi Bencés Főapátság 996-ban alapított és azóta is folyamatosan működő Szent Benedek-rendi monostor, Magyarország egyik kiemelkedő történelmi emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központja.

A páratlan szépségű környezetben található Miskolctapolca Barlangfürdő minden évszakban élményt nyújt felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

Miskolctapolca Barlangfürdő

A természet alkotta barlangi járatokban megbúvó medencék egész évben tökéletes kikapcsolódást nyújtanak, míg nyáron számos kültéri medence várja kedves vendégeinket megannyi élménnyel! Fürdőzzön a kellemes hőmérsékletű termálvízben, csodálja meg a természet alkotta barlangi járatokat és töltődjön fel a Szauna Parkban!

Az Aggteleki Nemzeti Park hazánk nemzeti parkjai közül az egyetlen, amelyet elsősorban a felszíni és felszín alatti világ védelmének érdekében hoztak létre 1985-ben.

Aggteleki cseppkőbarlang

A közel 20 000 hektáros területen 280 darab kisebb-nagyobb barlang található, melyek 1995-ben – a Szlovák-karszt barlangjaival együtt – felkerültek az UNESCO Világörökség listájára.

Ópusztaszer

A Nemzeti Történeti Emlékpark szabadtéri néprajzi múzeum, skanzen és kirándulóhely, melyet 1982-ben hoztak létre a Csongrád megyei Ópusztaszeren. Legismertebb kiállított műve Feszty Árpád A magyarok bejövetele című körképe.

Bory-vár, Székesfehérvár

A Bory-vár egy különleges épületcsoport Székesfehérvár Öreghegy városrészében, a Mária-völgyben, melyet Bory Jenő (1879–1959) székesfehérvári építészmérnök és szobrászművész nagyrészt egymaga épített és díszített évtizedeken át, emléket állítva a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Bory a várat 1923-ban kezdte építeni és élete végéig dolgozott rajta.

Festetics-kastély, Keszthely

Festetics-kastély építése még a 18. század közepén kezdődött el, ám csak az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges formáját. A Helikon könyvtárat is magában foglaló Festetics-kastély az ország negyedik legnagyobb kastélyaként teljes felújítása után jelentős kiállításokkal és rangos zenei rendezvényekkel várja a látogatókat.

 

Az elmúlt években egy nemzetközi viszonylatban is kivételes, a maga nemében egyedülálló beruházás során új város jött létre a városon belül. Pécs kiemelkedő kulturális látványosságai és kulturális projektjei itt, az egykori gyár megújult, átalakított gyárépületeiben és környezetükben, mintegy 5 hektáron kaptak helyet.

Gyulai Várfürdő

A Várfürdő az Alföld egyik legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője, amely 19 medencéjével 2014-ben a Magyar Fürdőszövetség által minősített legmagasabb kategóriájú, ötcsillagos strand- és gyógyfürdő minősítést nyerte el. Az Almásy-kastély 8,5 hektár területű ősparkjában található.

***

És ha szavaztatok a kedvenc turisztikai attrakcióra, nem marad más, mint megkeresni a legjobb szállást vagy települést és arra is leadni egy voksot. 10 szavazó ugyanis wellness hétvégét nyer! Szavazás ⇒

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%