Koronavírus utazási információk

COVID-19 koronavírus és utazás – általános tájékoztató és navigációs oldal utazóknak

1 perces olvasási idő

Mi, a Szallas.hu Zrt.-nél elkötelezettek vagyunk vendégeink biztonságáért és bizalmáért, különösen most, a koronavírus (COVID-19) okozta járvány idején. Mint mindig, ezúttal is elhivatottan igyekszünk a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani és segíteni, hogy nyugodtan és biztonsággal tervezhess. Megértjük, ha a jelenlegi helyzet alakulása miatt, bizonytalan vagy a már megtett foglalásod leutazása kapcsán vagy egy későbbi utazás tervezésében. Ezért szeretnénk megosztani Veled néhány fontos információt koronavírus és utazás témában a meglévő vagy jövőben tervezett foglalásod kapcsán.
Részletes COVID-19 tájékoztató >>

szallas.hu logo maradj itthon

Az utazókat érintő korlátozások


Magyarország kormánya 2020. november 10-én a 484 és 485/2020 (XI.10.) kormányrendeletekben korlátozó intézkedéseket vezetett be a COVID-19 járvány visszaszorítása érdekében. A négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás beadásával a lépcsőzetes nyitás következő fokozataként, a Kormány újabb intézkedéseket határozott meg. A védelmi intézkedések feloldásának aktuális lépcsője jelentős részben a védettségi igazolványhoz kötött.

Miután a koronavírus ellen beoltottak száma meghaladta a 4 milló főt, a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának köszönhetően, ismét lehetőség nyílik a turisztikai célú utazásra a koronavírus ellen védett vendégek és a velük együtt utazó, felügyeletük alatt álló, kiskorú gyermekek számára. A koronavírus elleni védettség igazolása, a védettségi igazolvány bemutatásával történik.

A védettséget igazoló vendégek mellett, szállásadó partnereink továbbra is fogadhatják az üzleti, gazdasági, oktatási céllal érkező vendégeket, illetve abban az esetben, ha rendvédelmi illetve egészségügyi dolgozók szolgálatteljesítés kapcsán szeretnének megszállni.

A korlátozások minden szálláshelyre vonatkoznak, szállodákra és magánszálláshelyekre egyaránt.

Magyarország kormánya a külföldi utazások megkönnyítéséhez kétoldalú megállapodásokat köt egyes országokkal. Ennek eredményeként május 6-tól védettségi igazolvánnyal Horvátországba is korlátozások (PCR teszt, karantén) nélkül lehet utazni.

Visszajár-e az előleg , érvényes-e a kötbér?

Az aktuálisan érvényben lévő rendelet szerint a korlátozások, a 2021. évi őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napon vesztik hatályukat. Az első ülésnap az elmúlt évek alapján szeptember közepe felé várható, így a veszélyhelyzet várhatóan szeptember végéig fenn fog állni.

Így – az aktuális korlátozások szerint – az alábbi három pont együttes teljesülése esetén járhat vissza a kötbér:

  • az utazás az aktuálisan érvényben lévő korlátozások idejére esik
  • az utazás turisztikai céllal történne, de nem rendelkezel védettségi igazolvánnyal
  • a foglalás megtételének időpontjában még nem voltak érvényben korlátozó intézkedések!

Ellenkező esetben a foglalás megtételekor elfogadott lemondási feltételek maradnak érvényben, a szálláshely igényt tarthat a kötbérre.

Koronavírus és utazás – így segít a Szallas.hu foglalóinak

Meglévő foglalás módosítása

Utazásod időpontját és egyéb részleteit a foglalás után is módosíthatod, például: későbbi időpontra. Nálunk ezt könnyen és egyszerűen megteheted, automata felületünkön módosíthatod az utazásod dátumát!
A felületet a foglalás visszaigazoló levelében található “Módosítom a foglalásom” gomb megnyomásával, illetve regisztrált felhasználóként a Szallas.hu profilodból érheted el.
Keresd bátran ügyfélszolgálatunkat, ha elakadnál vagy ha bármilyen infórmációval segíthetünk!

További információk >>

Hívj minket a hét bármely napján 9:00 és 18:00 óra között, a +36 30 344 2000 telefonszámon, vagy írj nekünk emailt a szallas@szallas.hu email címre!

Rugalmas lemondás

Fontos számunkra az utazásod, de még fontosabb a biztonságod, így számos partnerünk rugalmas lemondási feltételeket állított be, hogy akár az utazás előtt is dönthess annak lemondásáról! Amennyiben a módosítás helyett inkább lemondanád foglalásod, megteheted az alábbi módokon: ügyfélszolgálatunk által; a foglalás visszaigazoló levélben elhelyezett linkre kattintva; regisztrált fiók esetén a Foglalásaim menüpontban. Kérlek, tájékozódj a lemondási feltételekről a lemondás előtt.

Lemondhatom-e ingyenesen a foglalásom koronavírusra hivatkozva?

Lemondáskor a  foglalás visszaigazoló levelében szereplő lemondási feltételek a mérvadóak, ezek hatályukat vesztik, amennyiben az adott országban olyan hatósági korlátozások lépnek érvénybe a leutazás időszakára, amik megakadályozzák annak megvalósulását.

Szallas.hu ügyfélszolgálat

szallas@szallas.hu
+36 30 344 2000
(9:00-18:00)

Szallasguru.hu ügyfélszolgálat

info@szallasguru.hu
+36 30 344 2003
(08:00-16:30)

Koronavírusra vonatkozó utazási tanácsok és egyéb helyi információk

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a koronavírust (COVID-19) világjárvánnyá minősítette 2020.03.11-én. A járvány gyors terjedése miatt világszerte folyamatosan vezetnek be a kormányok óvintézkedéseket: utazási korlátozásokat adnak, útmutatásokat tesznek illetve egészségügyi tanácsokkal látják el az utazókat. Azt javasoljuk mind a szálláshely adóknak, mind a vendégek számára, hogy legyenek naprakészek, hiszen az információk folyamatosan változnak.

Ebben mi is szeretnénk Önöknek segíteni, így összegyűjtöttük a legfontosabb koronavírussal és utazással kapcsolatos tudnivalókat, oldalakat:


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%