Családi kiruccanásHegyek-völgyekProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Programok apák napja alkalmából

1 perces olvasási idő

Az apáknak is jár egy nap. Na nem mintha több „napjuk” nem lenne, de június harmadik vasárnapja hivatalosan is apák napja. Készüljetek rá programokkal, meglepetésekkel!

Amerikában kezdődött…

Az az apák napja, amit Magyarországon is ünneplünk, egy 20. század eleji egyesült államokbeli kezdeményezés eredménye. Egy bő tucatnyi gyerekét egyedül nevelő polgárháborús veterán emlékét őrzi. Nixon elnök idején, 1972-ben vált hivatalos ünneppé.

Mikor van apák napja?

Az USA-ban, nálunk és sok országban ünneplik közel azonos időben az apák napját, azonban egyházi és egyéb nemzeti hagyományok ettől eltérnek. A római katolikus egyház Szent József napját, március 19-ét nevezte ki apák napja gyanánt, míg az iszlámban áprilisban tisztelegnek az édesapák előtt.

Hivatalosan 2019. június 16., vasárnap ünnepeljük az Apák napját Magyarországon.

apák napja

Mit szeretnek csinálni az apukák apák napja idején?

Ahány apa, annyi mindent. Biztos van apuka, aki annyit szeretne mindössze, hogy ezen a napon hagyják őt békén. Megint más a hobbijának szentelné a napot, a közösségibb szellemű apukák családjuk társaságának örülnek legjobban. És van, akit teljesen hidegen hagynak a mindenféle dolgoknak szentelt napok, mert úgy vélik, hogy minden nap figyeljünk oda egymásra. Ha azonban mégis az apák napi programok mellett tennétek le a voksotokat, számos lehetőség közül választhattok.

Programajánlatok apák napjára

1. Kerékpáron apák napján

Nyeregbe! Németországban ezen a napon sok apa kap bicajra. Tekerjetek egy kellemeset a Tisza-tó körül, a Dunakanyar nevezetésségei között vagy a Fertó tó mellett!

Úti tippek kerékpártúrához:

apák napja

2. Wellness apák napja alkalmából

Ha szépen viselkedett apa, a testi törődést is megérdemli egy kényelmes wellness hotelben. Számos wellness szálloda kínál ezen a hétvégén kedvezményes wellness csomagot, valamint kezeléseket – nem csak hölgyeknek! A Kolping Hotel Spa & Family Resort kifejezetten uraknak összeállított welness programjain az apukák és nagypapák is felfrissülhetnek! Nézettek utána az egyéb kényeztető lehetőségeknek, biztos találtok megfelelőt a szallas.hu oldalán!

Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok**** – Apawellness csomagok is igénybe vehetők!

3. Apák napi sörtúra

Persze, az apukák csak sört isznak, ami nyilván nem igaz. De ha már sört isznak, legyen az minőségi ital, divatos nevén kézműves sör, amit a főzdében kóstol meg.  Miért ne egy hétvégi túrán Békésszentandrás sörfőzdéjébe?

Szállások a békésszentandrási Szent András Sörfőzde közelében >>

4. Apák napi borkóstoló

Van bor sör nélkül, sőt, jobb ha inkább nélküle van. Egy borkóstoló élmény. Ha valaki nem nagy boros, már a környezet miatt is élmény elkirándulni teszem azt Villányba, Egerbe, Tokajba vagy akár a Budapest környéki Etyekre.

apák napja

5. Apák napi horgászat

A pecázás alapvetően magányos tevékenység. Vagy elengeditek apát egyedül ezen a napon is, vagy legyen ez a nap más, mint a többi pecázás: ti is vele tartotok? És lefoglaltok valami szimpatikus szállást egy vidéki horgásztanyán! Tovább a szallas.hu oldalára >>

Tippek pecás apáknak, amivel nem foghatsz mellé:

Képünk illusztráció

6. Apák napi repülés

Ha a papa nem pilóta, de ez égbe vágyik máshogy, mint amit egy utasszállító egyhangúsága adhat, fizessétek be egy rendhagyó repülésre! A hőlégballon kosarából, a siklóernyő utasbeülőjéből, a vitorlázó szűk fülkéjéből, vagy egy girokopter gondolájából kicsit máshogy látja az ember a világot.

7. Apák napi evezés

Egy júniusi kora reggel csodálatos tud lenni még egy forgalmas, nagy folyó is. Ébresszétek fel apát, vigyétek le egy Római-parti, Tisza-tavi vagy dunakanyari csónakházba és lapátoljatok kenuval egy napot! A piknik kosarat se felejtsétek otthon!

Kenuk a Tisza-tó partján

8. Apák napi vonatozás

Valamikor a legnagyobbra nőtt apuka is gyerek volt, aki csillogó szemekkel nézte a vonatokat. Lehet, hogy még ma is csillog a szeme. Mit szólna apa egy erdei vasutazáshoz? Mehettek a Börzsönybe, Bükkbe, vagy akár a budapesti Vasúttörténeti Parkba!

TIPP: Lillafüreden álljatok meg néhány órára és keressétek fel a legszebb látnivalókat!

9. Apák napi bowling

Egy pontos gurítás, a tökéletes találat élmény a megfelelő bowlingpályán, mint a balatonfüredi Anna Grand Hotelben működő 4 sávos automata bowlingpályán, ahol széles italválasztékkal bár is működik. Minimum egy éjszakát megér!

TIPP: a balatonfüredi Bowling & Bar -ban -20% kedvezményt kaptok, ha a Szallas.hu oldalán foglaltok szállást! Zsebeld be az ajándék kedvezménykuponokat most >>

9. Apák napi libegőzés

Június 16-án apák napján az apukák, nagypapák, dédnagypapák, üknagypapák INGYEN LIBEGŐZHETNEK! Gyertek el az egész családdal, és ünnepeljétek együtt az apukákat a Kaland Hegyen!

Helyszín: Kalandhegy, Eplény
Időpont: 2019. június 16.

Eplényi Kaland-hegy - Apák napján ingyenes a libegőzés az apukáknak!
Eplényi Kaland-hegy – Apák napján ingyenes a libegőzés az apukáknak!

Térkép az eplényi Kaland Hegyhez:

Szállások az eplényi Kaland Hegy közelében>>

Semmi sem kötelező, de mindent lehet. Lepjétek meg apát, de ő se felejtse el a gyereknapot és az anyák napját! 🙂

Az apák napi meglepetéseknek, programoknak csak a fantázia szab határt. A helyszín kíválasztásában pedig segítünk mi! >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%