Programok hétvégéreBarátokkalCsaládi kiruccanásKastélyok és várak

Különlegességek a Városligetben! – szabadulós játékok, amiket nem hagyhatsz ki idén!

2 perces olvasási idő

A kreativitás az a tulajdonság, amely az embert megkülönbözteti az élővilág többi teremtményétől, és mindig izgalmas, ha találékonyságunkat próbára tehetjük. Remek lehetőséget nyújtanak erre a szabadulós játékok, melyek során furfangos fejtörőket megoldva juthatunk ki a börtönből vagy egy kastélyból. Olykor az is lehetséges, hogy egy elrabolt kincs nyomába eredhetünk a Városligetben. Ez utóbbi kalandot mi is kipróbáltuk az Escapebox csapatával. Beszámoló következik, spoiler nélkül.

5 szabadulós játék, amit ki kell próbálnotok! 

A nyomozó táskája 

A Városligetben játszódó szabadulós játék, A nyomozó táskája a nyolcvanas évekbe repíti vissza a játékosokat, akik ezúttal elszánt nyomozók bőrébe bújhatnak. A csavaros történet a Chopard-nyakék rejtélyes elrablása körül forog, mely a Szépművészeti Múzeumból tűnt el. 

Hősök tere, Budapest

Amikor hosszas nyomozás után már közelebb jutnánk a rablók kilétének felfedéséhez, az ügyet vezető detektív is eltűnik. Feldúlt lakásában megtaláljuk kopott bőrtáskáját, benne az összegyűjtött anyagokkal. Ránk vár a feladat, hogy a táska titkait felfedve megoldjuk az ügyet, miközben bejárjuk a Hősök terét, a Vajdahunyad várát, megpihenünk tavak és szökőkutak mellett, az utolsó feladvány megoldását pedig a Széchenyi Fürdő pompás épülete rejti. 

Milyen is egy hordozható szabadulószoba? 

Mindenekelőtt különleges és kreatív megoldásokkal teli, hiszen egyetlen, vállon vihető aktatáskába kell, hogy beférjen minden nyom és feladvány, melyeket általában egy egész szobában helyeznek el.

A Szépművészeti Múzeum mellett álló, piros-fehér Wünsch-hídtól indul a kaland, itt kapjuk meg a nyomozó táskáját, és további hasznos kellékeket. 

Mindenekelőtt adnak egy walkie-talkiet, amelyen keresztül útmutatást kérhetünk a közelben tartózkodó játékmestertől. Egy vaskos kis füzetet is a kezünkbe nyomnak, ez tartalmazza az egyes feladatok megoldókulcsait arra az esetre, ha úgy érezzük, elakadtunk. 

Mielőtt egy lépést is tennénk, máris megfejthetünk egy rejtvényt, mely az első helyszínre vezet minket, a táska kinyitásához

Amikor egy sikeres kódfejtés után először tárul fel előttünk a táska belseje, elámulunk az aprólékosan kidolgozott és összeállított kellékek során. Nem kerüli el a figyelmünket, hogy egyik-másik játékelem bizony kézzel készített, egyedi tervezésű fatárgy, és ez még inkább emeli a játék színvonalát. 

Számkódok, trükkös lakatok, sőt, UV lámpával előcsalogatható rejtvények várják, hogy a játékosok minden kreativitásukat latba vetve felnyissák őket. 

Még a rejtélyektől, játékoktól eltávolodott felnőttek is gyermeki izgalmat és sikerélményt élhetnek át, amikor rájönnek az egyes feladványok megoldására, és kinyílik egy újabb lakat

A nyomozó táskája remek városi szabadulós program, akár párosan, akár családdal vagy barátokkal játszotok. Különlegesebb ismeretek sem szükségesek hozzá, így egy-egy feladványt akár iskolás gyerekek is megfejthetnek

Az EscapeBox története

Ez a különleges kincskereső kaland Kecskeméti János kreativitását és elhivatottságát dicséri, aki már két évvel ezelőtt is dolgozott a játék megvalósításán. János már akkor sem számított kezdőnek a szabadulós játékok területén, hiszen korábban öt évig dolgozott szabadulószobában. Itt kapott ihletet a feladatok tervezéséhez, az EscapeBox végleges koncepcióját pedig párjával, Alexandrával együtt dolgozták ki. 

Törekedtek arra, hogy más játékoktól eltérően A nyomozó táskája ne a négy fal között, hanem a szabadban játszódjon, és így a vállalkozó kedvű résztvevők a feladatok megoldását összeköthessék egy kellemes sétával Budapest egyik legszebb zöld szigetén. 

Az is fontos szempont volt számukra, hogy a fejtörők megoldásához ne mobiltelefonos applikációt használjanak a játékosok, hanem kézzelfogható tárgyak segítsék őket. 

Véleményünk szerint mindezt tökéletesen megvalósították. A régi bőrtáska, a megsárgult fotók mind különleges, múltidéző hangulatot kölcsönöznek a játéknak, a Városliget pedig pazar díszlete ennek a furfangos feladványokkal teli kalandnak. 

Időpontfoglalás, árak >>

Aktuális információk >>

Budapesti szállások, ahonnan nem akarsz majd kiszabadulni

1. Elisabeth Downtown Residence Budapest

Budapest központjában, mégis csendes helyen pihenhetsz, hiszen a szálláshely épületének zárt belső kertje garantálja a nyugalmat. Akár nagyobb családdal is érkezhetsz, de páros budapesti kiruccanáshoz is remek választás.

2. Camille Apartmanhouse Budapest

Szuper design apartmanok várnak Buda szívében, ahonnan csak egy macskaugrás a Duna pesti oldala. A modern és kényelmes szobák között párok és családok is megtalálják a legjobbat.

Még 4 kihagyhatatlan szabadulószoba 

1. Boszorkány História – városi nyomkereső kalandjáték – Sopron

Magyarország első boszorkány históriáját ismerhetitek meg, ha részt vesztek a Sopron utcáin játszódó szabadtéri nyomkeresésen. A valós történeten alapuló játékhoz csak kreatív problémamegoldó készségre, kényelmes cipőre és egy okostelefonra lesz szükségetek, a játék ráadásul éjjel is játszható.

Boszorkány História – városi nyomkereső kalandjáték, Sopron

Szállástipp Sopronban: Hotel Sopron****

A Tűztoronytól sétatávolságra található a Hotel Sopron, melynek egyedülálló része a városra panorámás Sky Wellness. Próbáld ki te is, mekkora élmény a medencében ejtőzve gyönyörködni Sopron látványában!

2. Szabadulószoba Hírös Exit Room – Kecskemét

A kecskeméti Hírös Exit Room gyerekeknek és felnőtteknek is kínál korosztályuknak kialakított szabadulószobákat, többféle izgalmas témában. Remek családi vagy barátos program lehet a Rejtély a vadászkastélyban, a 80 nap alatt a Föld körül, vagy épp a Hírös City Kids Room. Ez utóbbi kifejezetten gyermekeknek szól.

Rejtély a vadászkastélyban (Forrás: hirosexitroom.hu)

Szállástipp Kecskeméten: Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont****

A Four Points by Sheraton név egyet jelent a magas minőséggel. A szálloda legfelső szintjén kialakított wellness részlegen úszómedence, jacuzzi, szaunák, gőzfürdő és relaxációs szoba is vár, de kipróbálhatsz sokféle masszázst is. 

3.  A Várbörtön Legendája Szabadulós Játék – Tata

Egy valódi középkori várbörtön foglya leszel egy órán keresztül, méghozzá a tatai várban! Itt kell latba vetned minden ügyességed, hogy kiszabadulhass a fogdából, melyet eredeti állapotában találsz meg. Ez a szabadulós játék 12 éves kortól ajánlott, 2-6 játékos részére. 

Várbörtön, Tata

Szállástipp Tatán: Fűzfa Apartman Tata

Az Öreg-tó közelében vár a Fűzfa Apartman Tata, amely ideális szálláshely, ha kisgyerekkel utaztok. A gyerekeket fa játszótér, pedálos gokart is várja, s ha szívesen fedezitek fel a környéket biciklitúrákon, jó hír lehet, hogy a szálláshelyen található többféle méretű kerékpárt térítésmentesen használhatjátok.

4. Knowland Szabadulószoba – Debrecen

Debrecen belvárosában vár a Knowland Szabadulószoba, ahol három különböző téma közül választhattok. Az egyik pályán egy beomlott metróállomásról kell kijutnotok, a másik kaland során viszont egy motelszoba ajtaja záródik rátok hirtelen. A harmadik játék során Csernobilban találjátok magatokat, ahol megakadályozhattok egy szörnyű tragédiát.

Knowland Szabadulószoba, Debrecen

Szállástipp Debrecenben: Hotel Divinus Debrecen*****

A Nagyerdő pihentető hangulatát élvezheted a Hotel Divinus vendégeként, mely a térség első ötcsillagos szállodája. A gyerekbarát debreceni szálloda megújult wellness részlegén élménymedence és több jacuzzi vár.

Ha még nem ismered a szabadulószobák világát, idén ne hagyd ki ezt az élményt! A választott pályához foglalj szállást is, hogy legyen hol kipihenned a szabadulás fáradalmait!

Izgalmas belétri szabadulószobák országszerte >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
77 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Tavaszi zsongás

    Hová menjünk május 1-jén vidéken?

    2 perces olvasási idő
    Budapest és környéke

    Hová menjünk május 1-jén Budapesten?

    2 perces olvasási idő
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő