Horvátország

TOP 30+1 gyerekbarát szállás Horvátországban

5 perces olvasási idő

A gyerekekkel való utazás mindig nagyobb körültekintést igényel, legyen szó hazai vagy külföldi vakációról. Ahhoz, hogy a nyaralás a szülőknek is valóban pihentető legyen, elengedhetetlen egy igazán jó gyerekbarát szállás, ahol felkészülten fogadják a kicsiket is.

Hazai gyerekbarát szállást már rengeteget ajánlottunk, de jön a nyár és vele együtt a tengerparti pihenések ideje, ezért most összeállítottuk a TOP 30+1 horvátországi gyerekbarát szállások listáját. Hogy megkönnyítsük a választást, 4 kategóriába soroltuk őket, így mindenki könnyen megtalálhatja a saját családja számára legideálisabbat.

Gyerekbarát hotelek

A gyerekbarát hotelek egyre népszerűbbek, és míg korábban, ha horvátországi nyaralást tervezett a család, akkor legtöbbször az apartman jöhetett szóba, egyre többen döntenek úgy, hogy a szülők kényelme megér egy kis plusz költséget. Mutatunk 5 nívós gyerekbarát hotelt Horvátországban, amiket bátran ajánlunk.

1. Hotel Pansion Comfort Bok Novalja***

A Hotel Pansion Comfort Bok méretéből adódóan is igazán családias hangulattal várja a nyaralókat. 12 szobájukban 28 főt tudnak elhelyezni, ráadásul a szállás 6 éves korig ingyenes. Elhelyezkedés tekintetében is szuper, mert a központ és a tengerpart is könnyen elérhető akár egy kellemes sétával is, de mégis olyan távolságban vannak, hogy a pihenést már nem zavarja meg a nyüzsgő éjszakai élet zaja.

Magához a hotelhez tartozik egy kis wellness részleg, illetve kültéri medence, ahol kicsit lazulhat a család. Családoknak ajánljuk a hegyekre néző Standard 4 ágyas szobájukat, aminek díja a reggelit is magában foglalja.

2. Hotel Vila Tina Arbajina***

Ez a hotel amellett, hogy szívesen fogad gyerekeket, még állatbarát is, így akár a négylábú családtagok is velünk tarthatnak a tengerparti nyaralásra. A családi üzemeltetésű szállodától alig 50 méterre már strandok vannak, így bármikor le lehet ugrani a partra egy kis csobbanásra.

Az előnyei között kell felsorolni saját éttermüket is, ahol a helyi specialitásokat is megkóstolhatja a család, sőt, még gyerekmenüvel is készülnek a legkisebbeknek. A szobáik többségben 2 felnőttre és 1 gyerekre vannak berendezve, ezért kisebb családoknak ajánljuk. A szállás 4 éves korig ingyenes!

3. Hotel Laguna Privlaka****

A 20 szobás hotel tulajdonosa örömmel fogadja a gyermekeket is, hordozható kisággyal, fürdetőkáddal, asztali etetőszékkel, gyerekágyneművel és gyerekkerékpár kölcsönzéssel biztosítja a komfortos üdülést az egész család számára. 6 éves korig a szállás ingyenes, és ha ez még mind nem lenne elég, ingyenesen vihető kutya vagy akár macska.

Kisebb gyerekekkel is remek választás, mert a hotel közvetlen közelében homokos strand is található. Szobaáraik tartalmazzák a reggelit, de egy vacsora keretében érdemes kipróbálni a házias, tradicionális ízeket kínáló éttermüket, ahol gyerekmenüt is felszolgálnak.

4. Angelo d’Oro Heritage Hotel Rovinj****

A Rovinj óvárosában található gyerekbarát szálloda antik berendezésével igazi mesebeli hangulatot varázsol a horvátországi nyaralásnak. Olyan családoknak a legideálisabb, akik a strandolás mellett szeretik a városnézős, sétálós programokat is, mert innen szinte minden sétatávolságra van.

Családoknak a hangulatosan berendezett, városra néző Family négyágyas szobákat ajánljuk. A szállás 12 éves korig ingyenes!

5. Hotel Srce Prirode Ribnik***

Az utolsó gyerekbarát hotel ajánlatunk kakukktojás abból a szempontból, hogy nem a horvát tengerparton található, hanem a szlovén határtól 12 kilométerre, Ribnik településen, festői környezetben.

Akiknek nem lételemük a víz, és nem feltétlenül a tengerparti pihenés jelenti számukra a nyarat, mert jobban szeretnek kirándulni és túrázni, azoknak nem is kell tovább keresgélni! Ám ha mégis csobbannátok egyet a kiadós túrák után, a közeli Kupa folyónál még erre is lehetőség van. 

A hotelhez tartozik játszótér, és gyerekkerékpárt is lehet kölcsönözni, ha a család 2 keréken járná be a környéket. A családoknak háromágyas vagy 2×2 ágyas szobákat kínálnak.

Gyerekbarát üdülőközpontok

A TOP 30 horvátországi gyerekbarát szállás listájának következő blokkjában olyan komplexumokat mutatunk, ahol minden megtalálható egy helyen, amire csak szükség lehet egy gondtalan családi vakációhoz.

Ezeknek az üdülőközpontoknak a nagy előnyük, hogy szinte mindegyiket úgy alakították ki, hogy tökéletes mértékben felkészültek a gyermekvendégek fogadására és szórakoztatására egyaránt. Valljuk be, nekünk szülőknek ez hatalmas segítség, ha nem kell minden nap a programon agyalni, hanem készen kapjuk az ötleteket például izgalmas animátor programok formájában.

6. Resort Pine Beach Pakoštane

Az All Inclusive ellátást kínáló üdülőkomplexum egy árnyas fenyőerdőben terül el 44 hektáron, és egy másfél kilométeres kavicsos strand is tartozik hozzá. Családok számára 6 fős, légkondicionált mobilházakat kínálnak, amikben 2 hálótér, 2 wc, 2 fürdőszoba, egy konyha és egy nappali található, és saját terasz, valamint udvar is tartozik hozzájuk.

Tény, hogy nem olcsó szállásról van szó, de család-és gyerekbarát szolgáltatások terén kimagasló, amit nyújtanak, ezért akik csak a pihenésre szeretnének koncentrálni, és semmi másra, azoknak ez az ideális gyerekbarát szállás Horvátországban.

Szolgáltatásaik igen széleskörűek, a szokásos gyerekbarát felszerelések megléte alap, emellett pedig játszótérrel, játszószobával és ingyenes gyermekanimációs programokkal várják a kicsiket. Az All Inclusive ár a szállás mellett magában foglalja a teljes ellátást, a sportolási lehetőségek igénybevételét, valamint az ingyenes parkolást is.

7. Resort Arena Grand Kazela Camping Homes Pula

A Resort Arena Grand Kazela Camping Pula egyik legmodernebb kempingje, egy valóságos üdülőparadicsom családosoknak és gyerek nélkül utazóknak egyaránt. Tágas, modern mobilházaikban 5 fő szállhat meg, így akár nagycsaládosoknak is szuper bázisként szolgálhat a nyaraláshoz.

Bár alig 50 méterre már találhatók strandok, de az üdülőközpont saját medencével, sőt, gyerekmedencével is rendelkezik. Gyerekbarát szolgáltatásaik között szerepel a játszótér, vízipark, külön gyereksarok és gyerek animációs programok.

8. Resort Ai Pini Medulin

Medulin kifejezetten kedvelt üdülőfalu az egészen pici gyerekkel utazók körében, mert hosszan benyúló, homokos strandját a legkisebbek is nagyon élvezik. Hihetetlen, de a strand egyes részein még több tíz méterre a parttól is csak térdig (vagy addig sem) ér a víz.

A Resort Ai Pini árait tekintve is családbarát, mert az olcsóbb kategóriába tartozik, de szolgáltatások terén hozza a színvonalat. Az apartmanok felkészülten várják a gyerekeket is, a resort területén pedig játszótér és különféle gyermek animációs programok várják őket.

9. Arena Kazela Apartments Medulin

Hogy mennyire közkedvelt Medulin, azt az is bizonyítja, hogy dupláz a TOP 30 gyerekbarát horvátországi szállás listáján az üdülőkomplexum kategóriában. Mindenképpen meg kell mutatunk az Arena Kazela Apartments apartmanjait is, amik nem a luxus kategóriába tartoznak, de ár-érték arányban nagyon megéri náluk foglalni.

Nem csupán gyerekbarát, de még állatbarát is a hely, felár ellenében kutya és macska bevihető. A gyerekbarát szolháltatások között náluk is megtalálhatók az elmaradhatatlan gyermek animációs programok, és tartozik az üdülőfaluhoz egy kis vízipark is.

10. Camp Milo Moje Drvenik

Az üdülőközpont remek elhelyezkedésének köszönhetően szinte karnyújtásnyira van a kristálytiszta tengertől. Az itt foglalható mobilházak mindegyike modern, saját udvar vagy kert is tartozik hozzájuk. Akár nagyobb családoknak is ideális választás a komplexum, mert 8 fős üdülőházaik is vannak.

Ha a család nem szeretné otthon hagyni a 4 lábú családtagot sem, itt felár ellenében kutyákat is fogadnak. A kicsiknek kialakítottak egy játszószobát, hogy a strandolás után még levezethessék a maradék energiájukat.

Gyerekbarát villák

Akik igazán exkluzív környezetben szeretnének pihenni a családdal, azoknak mutatunk 5 szuper, gyerekbarát villát, ahol a kicsik és nagyok egyaránt remekül pihenhetnek, és a tulaj is szívesen fogadja a gyerekeket.

11. Vila Lena Labin

A 10 fős, 5 szobás villa tökéletes választás azoknak a családoknak, akik gyerekekkel pihennének Horvátországban. A szállásadó kisággyal, bébiőr telefonnal, gyerekágyneművel, bébiétel-melegítési lehetőséggel, Xbox szobával, asztali etetőszékkel, fürdetőkáddal, trambulinnal, hordozható kisággyal és játszótérrel várja a gyerekeket. 

12. Apartments Villa Ana Poreč

Poreč homokos strandjának köszönhetően népszerű a gyerekes családok körében. Az Apartments Villa Ana olyan baráti társaságoknak a legjobb választás, akik gyerekekkel utaznak. A teljes villa 3 részből áll és 10 fő befogadására alkalmas. A szobák külön-külön is foglalhatók, de ha több család utazik együtt, akkor is remek hely.

A szálláshelyhez tartozik egy játszótér, hogy a legkisebbek is jól érezzék magukat. 3 éves kor alatt ingyenes!

13. Villa Vjeka Sumartin

A festői Brac-sziget egyik legszebb szállását mutatjuk most meg! A pazar villa olyan, mintha egy romantikus mozifilm díszlete lenne. Meseszépen berendezett szobák, tágas erkély és az elmaradhatatlan medence tengerre nyíló kilátással. Persze a gyerekekre is gondoltak, őket egy szuper kis játszótér várja.

14. Villa Vicina Milna

Nem kevésbé meseszerű ez a 9 fős villa sem, amihez szintén tartozik játszótér és kültéri medence is. A 140 nm-es ház nagyobb családoknak ideális, mert a tágas nappalin kívül 3 hálószoba, 2 fürdőszoba, 3 wc és egy nagy konyha található benne, így megvannak a közös terek, de a privát szféra is.

15. Villa Nika Škrip

A villa barátságosan berendezett szobákkal, wellness szolgáltatásokkal és sütögetési lehetőséggel várja vendégeit Škrip településen. A szálláshelyen 7 fő fér el kényelmesen, a parkolás és a wifi ingyenes. 

A gyerekek számára hordozható kiságyat, asztali etetőszéket, gyerekágyneműt és kiságyat is bekészítettek. 

Gyerekbarát apartmanok Horvátországban

Mutattunk pár igazán különleges szállást már, de tény, hogy Horvátországban az apartmanok a legkedveltebbek, így a mi TOP 30 horvátországi gyerekbarát szálláslistánkról sem hiányozhatnak. Szerencsére választék bőven van, a következő 15 gyerekbarát horvátországi apartmannak azonban a vendégértékelések alapján is itt a helye.

16. Apartmani Perkić Rab

A Rab szigetén található családi házban két különálló apartman található, de egyben is kivehető a teljes ház, így akár 17 fő is elfér benne. A külön bejáratú földszinti 9 fős apartmant Marjetka (Daisy) néven találjátok, az emeleti 8 fős apartman pedig Tina néven fut.

Felszereltségében és jellemzőiben a kettő nagyon hasonló, mindkettőhöz tartozik külön, jól felszerelt, gépesített konyha, tágas terasz és 3-3 hálószoba, de ami a legfontosabb, hogy minden szobához külön fürdőszoba és wc van, így reggel nincs sorbanállás a fürdő előtt.

Az alap gyermekbarát szolgáltatások mellett tartozik egy hintákkal felszerelt játszótér is a házhoz, illetve még gyermekfelügyeletet is vállalnak. A szállás 2 éves korig ingyenes!

17. Apartman Adriana Trogir

A kiváló minősítéssel bíró családbarát apartman maximum 6-7 fő számára ideális szálláshely. 3 hálószobájában a család minden tagja kényelmesen elférhet. A strandok kissé távolabb esnek, inkább autóval közelíthetők meg, de cserébe a ház egy nyugodt, csendes környéken áll.

A központtól mégsincs annyira messze, sőt, boltok, éttermek is elérhető távolságban vannak. Akik szeretik a modern, igényesen berendezett apartmanokat, azok nem fognak csalódni.

18. Apartman Harmonia Bibinje

Az állatbarát szálláshely, amelynek saját tengeparti lejárója van, kényelmes és tágas apartmanokkal, bográcsozási lehetőséggel és vizes élményekkel várja vendégeit. A balkonokról csodálatos kilátás nyilik a méltán hires zadari naplamentékre. 

Nagycsaládosoknak remek választás a 24 férőhelyes apartmanház, ahova akár babával is érdemes szállást foglalni. Baba etetőkészlet, babajátékok, hordozható kiságy, és asztali etetőszék is rendelkezésünkre áll. 

19. Alina Apartman Vir

A Vir szigetén lévő ház nem csak elhelyezkedését tekintve főnyeremény (a tengerpart alig 100 méterre fekszik tőle), de panorámában is díjnyertes. A házban 2 darab 2 hálószobás apartmant alakítottak ki, amik külön és egyben is foglalhatók, így összesen 8 fő fér el bennük. Mindkét apartmanhoz saját konyha és fürdőszoba tartozik.

A családbarát felszereltség itt is alap, a házigazdák szívesen fogadnak gyerekeket. A kedves fogadtatás egyik bizonyítéka, hogy az itt nyaraló gyerekes családok kivétel nélkül a maximum adható 10 ponttal jutalmazták a szálláshelyet. 3 éves korig a szállás ingyenes!

20. Apartman Dorothy Vir

Még mindig Vir szigetén maradva most egy olyan gyerekbarát apartmant mutatunk, ami nagyobb családoknak is megfelelő, mert 8 fő kényelmesen elfér benne. A 80 négyzetméteres, tágas emeleti apartman berendezését tekintve teljesen modern, található benne egy jól felszerelt konyha, egy nappali és 3 hálószoba. Igény szerint asztali etetőszék, fürdetőkád és hordozható kiságy kérhető.

Előnye még, hogy saját kertrész is tartozik hozzá és 3 darab saját parkoló.

21. Apartman Žitna Uvala Vir

Ez az apartman talán az egyik leginkább gyerekbarát a TOP listánkon, mert náluk egészen 14 éves korig ingyenesen szállhatnak meg a gyerekek. Nem egy átlagos gyerekbarát szálláshelyről van szó, hanem egy olyan családbarát apartmanról, ahol a tulajdonosok úgy fogadnak, mint egy kedves rokont.

Vendégeiket általában házi készítésű, finom süteményekkel is megvendégelik, hogy minél inkább otthon érezzék magukat. Szintén előnye, hogy több szuper strand is elérhető közelségben van, sőt akadnak, amik pár perc sétával könnyedén megközelíthetők.

22. Mirjana Apartman Štinjan

A Pulától kissé északra elhelyezkedő Štinjan déli szomszédjához képest kevésbé nyüzsgő, de nagyon hangulatos kisváros. A 4 férőhelyes Mirjana Apartman szívesen fogad gyerekeket, a vendéglátók szem előtt tartják a legkisebbek kényelmét is. Ennek érdekében nem csak az alap gyermekbarát felszereléseket biztosítják, a kertben még csúszda és trambulin is található.

Az apartman elhelyezkedése is ideális, található a közelben bolt és étterem, de ami a legfontosabb, hogy 1 kilométeres körzetben több remek strand van, köztük egy minden igényt kielégítő, Kék Zászlós minősítéssel bíró partszakasz is.

23. Apartments Mistral Lopar

A Rab szigetén lévő Lopar kedvelt üdülőhely a kisgyerekes családok körében, mert több homokos strand is van a környéken. Az Apartments Mistral 4 különálló apartmant kínál, amik között van 4, 6 és 8 fős is.

Az igényesen berendezett, modern lakosztályok mindegyike gyerekbarát, ráadásul a szálláshely rendelkezik egy kis játszótérrel, ahol csúszda és trambulin is van. Ha nem szeretnétek otthon hagyni a kutyát sem, itt arra is lehetőség nyílik, hogy négylábú kedvencetek veletek tartson, mert felár ellenében kutyákat is fogadnak.

24. Apartmani Marušić Lopar

Az Apartmani Marušić szintén Loparban van, és akár több családot is kényelmesen el tudnak szállásolni itt. Összesen 5 különálló apartmanjuk van 15 férőhellyel, akad köztük 2, 3 és 4 fős is.

Teljes mértékben gyerekbarát szálláshely, ahol nem csak az alap felszerelések vannak meg, hanem sok plusz is, mint például a gyerekfellépő, játszótér és trambulin.

A szépen gondozott kertjükben grillezési lehetőséget is biztosítanak. Szívesen látják a négylábú kedvenceket is felár ellenében, gyerekeknek pedig 3 éves korig ingyenes a szállás.

25. Apartman Profaca Rab

Ha Rab szigetének a középső részén kerestek szállást, ezt a Banjol településen lévő apartmant mindenképpen megéri kipróbálni. Elhelyezkedésének köszönhetően a sziget bármely pontja könnyen elérhető innen, és több nagyon jó strand is található a közelben, köztük kisebb gyerekeknek való homokos partszakasz is.

A családoknak való 5 fős apartmanjuk előnye, hogy 2 hálótér van benne és mindkettőhöz tartozik saját wc és fürdőszoba. A gyerekeket a kertben egy trambulin várja. A szálláshely 6 éves korig ingyenes.

26. Apartmani Petra Rab

A Supetarska Dragában lévő szálláshely 2 különálló apartmannal várja a vendégeket, az egyik egy 4 fős, a másik nagyobb családoknak is kényelmes 6 fős lakosztály. Felszereltség tekintetében mindegyik gyerekbarát, így a pihenés alatt semmit nem kell nélkülözni a kisebbeknek sem, sőt még egy kis játszótér is várja őket a kertben.

Muszáj kiemelni a ház igényes és praktikus berendezését, ami kifejezetten otthonossá teszi.

27. Apartmani Ivana2 Vidalici Novalja

A Pag-szigeten lévő Zubovići egy kis falu, amit főként olyan családoknak javaslunk, akik szeretnek kicsit elvonulni a tömegtől. A barátságosan berendezett családi apartmanban 4 fő fér el kényelmesen. Az apartmanban 2 hálótér van, így mindenkinek marad egy kis privát szféra.

A szállástól alig 100 méterre van kavicsos és betonos strand, ezért egy pár perces sétával már a tengerparton élvezhetjük a napsütést. Az apartman egyébként is a pénztárcabarát kategóriába tartozik, 9 éves korig pedig ingyenes!

28. Apartmani Marin Arbanija

Ha az álomnyaralót keresitek Trogir közelében, ne keresgéljetek tovább, már mutatjuk is! Az Apartmani Marin családi lakosztálya több mint tökéletes, a földszinti Romantik apartmanban akár 5 főt is el tudnak szállásolni. Előnye, hogy 2 hálószobája van, mindkettő tágas és gyönyörűen berendezett.

A háztól alig 10 méterre már ott a kristálytiszta vizű tenger, akár fürdőruhában is le lehet sétálni a partra. 12 éves korig a szállás ingyenes!

29. Apartmeni Zaric Krk

Ezt a Krk-szigeten lévő családbarát szálláshelyet baráti családoknak is ajánljuk, mert a házban több különálló apartman található, így több foglalása esetén együtt, de mégis külön pihenhet a baráti társaság.

Bár a strandok kissé távolabb vannak, de azért sétával is elérhetők. Extraként a szálláshelyen is van medence és napozóterasz, így ott is lehűsíthetjük magunkat. A gyerekeket az udvaron trambulin várja.

30. Apartments Bračić Sukošan

Ár-érték arányban szintén egy remek szálláshelyről van szó, hiszen kevesebb mint 7000 Ft/ fő/éjszakáért szuper apartmanban pihenhet a család. Gyerekkel érkezőknek a 2 hálószobás, 4 fős apartmanjukat ajánljuk, de pótágyazva a nagyobb 2 fős apartmanjukban is elfér egy 4 fős család.

Gondoltak a nagyobb családokra is, nekik 5 fős és 6 fős apartmanokat kínálnak. A gyerekeknek játszótérrel kedveskednek a vendéglátók, míg a szülők térítés ellenében használhatják a szállás wellness részlegét is. Az apartmannál van lehetőség felnőtt és gyermek kerékpár kölcsönzésére.

+1: Apartman Ivan & Iva Ličko Petrovo Selo

A TOP 30 gyermekbarát horvátországi szálláslistánk végére egy kakukktojást hagytunk, ez az apartman ugyanis nem a tengerparton található, hanem a Plitvicei-tavak szomszédságában fekszik.

A tágas, 6 fős apartmanban 3 hálószoba, nappali, konyha és fürdőszoba van, így nagycsaládok is kényelmesen elférnek. Teljes mértékben gyermekbarát, játszótér, trambulin várja a gyerekeket, a legkisebbeket pedig babajátékok. Akik nem feltétlenül tengerparti nyaralásra vágynak, azok imádni fogják ezt a helyet!

Ha nem szeretnétek a fél házat magatokkal cipelni a horvátországi nyaralásra, akkor mentsétek el ezt a listát, és válogassatok a TOP 30+1-es horvátországi gyerekbarát szállás közül.

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%