Tavaszi zsongásCsaládi kiruccanás

Tavaszköszöntő programok a március 15-i hétvégére

1 perces olvasási idő
Egri vár

2018 a hosszú hétvégék éve lesz!

Szerencsére nem kell sokat várnunk a legelső 4 napos szabadságra, hiszen a hosszú hétvégék sora már tavasszal elkezdődik! Mivel március 15. az idei évben csütörtökre esik, négy teljes napunk lesz ünneplésre, pihenésre vagy éppen utazásra. Jól hangzik, ugye?

Még több infó az idei hosszú hétvégékről ⇒

Március 15-én az 1848-49-es szabadságharcra emlékezünk, és ennek megfelelően az országban számos ünnepi esemény kerül megrendezésre. De mivel a hétvége most jóval több napból áll, a megemlékezések mellett gasztrofesztiválok, pincenyitogatók és sok-sok édes rendezvény közül is válogathatunk, szerte az országban. Indulhatunk?

Pincenyitogató Cákon – 2018. március 15.

Cáki pincesor

Régi idők emlékei címmel pincenyitogató fesztivált rendeznek a Kőszegtől 5 km-re fekvő Cákon. A XIX. században épült, műemléki védettséget élvező borospincék jelenleg skanzenként működnek, az egyes épületekben megismerhetjük a régi szőlészeti-borászati eszközöket, a szőlőpréseket, az egyik pincében pedig kádárkiállítás található.

Cím: Cák, Gesztenyés u. 3-6.

Telefon: +36 94 501-941

XII. Tiszator – Abádszalóki Böllérfesztivál – 2018. március 17.

2018 tavaszán Abádszalókon ismét a bölléreké lesz a főszerep! A Tisza tó településén idén is felelevenítik a régi idők disznótorainak hangulatát, szokásait és ízeit, és egy szakértő zsűri segítségével az is eldől,  ki készíti a legjobb májas hurkát, vagy ki főzi a legfinomabb orjalevest. A fesztivál érdekessége, hogy a csapatok nem csak versenyeznek, hanem vendégül is látják a látogatókat, akik kóstolójegyek ellenében megízlelhetik az elkészült ételeket.

A fesztiválon pálinka- és pogácsaversenyre is sor kerül, emellett népművészeti és kézműves jellegű kirakodóvásár is várja a vendégeket.

Belépő:
Felnőtt: 500 Ft
Gyerek: 400 Ft
Kóstolójegy: 300 Ft

Cím: Abádszalók, Füzes Kemping (Strand út 2.)

Csokoládé és Édesség Fesztivál Tatán – 2018. március 17-18.

Csokoládé és Édesség Fesztivál, Tata

Első alkalommal rendeznek Csokoládé és Édesség Fesztivált Tatán! Március 17-én és 18-án kézműves csokoládék, ínycsiklandó édességek, ingyenes gyerekprogramok és játszóház, valamint tombola várja a látogatókat a Tatai Új Sportcsarnokban.

Kikeleti kapunyitó a Körösvölgyi Állatparkban – 2018. március 16.

Március 16-án pénteken ismét megnyitja kapuit a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. A „Kikeleti kapunyitó” elnevezésű programon a közelgő Víz világnapja alkalmából tavaszköszöntő túrán vehetnék részt a látogatók, és megismerkedhetnek az Állatpark legújabb lakóival is.

Cím: 5540 Szarvas

Időpont: 2018. március 16. 10-12 óra között

IV. Debreceni Édességfesztivál és Vásár – 2018. március 17-18.

Immár negyedik alkalommal rendezik meg Debrecen legédesebb hétvégéjét, ahol kézműves csokoládé manufaktúrák, torták, bon-bonok, marcipánok, grillázsok, zsanna-manna, tea különlegességek, mézek, lekvárok, házi sütemények, szörpök, mézeskalácsok, cukor és glutén mentes finomságok várják a látogatókat. A rendezvény ingyenes!

Helyszín: Debrecen Plaza

Ünnepi programok a bikali Reneszánsz Élménybirtokon – 2018. március 15.

Lovagi torna a Puchner Élménybirtokon

A bikali Reneszánsz Élménybirtok kézművesprogramokkal, sok zenével és játékkal, valamint ínycsiklandó finomságokkal vár mindenkit március 15-én. Ezen a napon a vendégek kipróbálhatják, hogyan kell nemzeti színű gyertyát és kokárdát készíteni, az állatudvarban a kedvenc meséink csendülnek fel, az Apródképzőben pedig gyerekprogramok várják a legkisebbeket. És hogy senki ne maradjon éhen, igazi gasztronómia kavalkád fogadja a vendégeket fenséges kemencében sültekkel, édes és sós aprósüteményekkel, szívmelengető forró italokkal. A napot a lovagok rendhagyó produkciója zárja.

Időpont: 2018. március 15. 12-17 óra között

Jegyár (6 év fölött) 1500 Ft

Kattints a bikali Reneszánsz Élménybirtok kedvezményes belépőiért>>

Tavaszköszöntő az Egri várban – 2018. március 15.

Egri vár

Idén is ünnepélyes zászlófelvonással és díszlövéssel kezdődnek a március 15-i programok az egri várban. Ezen a napon a Dobó István Vármúzeum kiállításai és az ünnepélyes zászlófelvonás ingyenesen tekinthetők meg.

 Cím: 3300 Eger, Vár 1.

Kattints az Egri vár kedvezményéért>>

Szoboszlói Toros Napok – 2018. március 15-17.

Hajdúszoboszlói termálfürdő

A Szoboszlói Torkos Napok fesztiválján számos népi és táj jellegű étel mellett lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban. A rendezvény célja a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése, amit érdemes összekötni egy hajdúszoboszlói termálfürdőzéssel is. Fald fel Szoboszlót!

Helyszín: Hajdúszoboszló, Szent István Park


A fenti programok mellett érdemes átböngészni a szálláshelyek ajánlatait is, hiszen a legtöbb belföldi hotel saját programokkal és izgalmas kedvezményekkel készül a március 15-i hosszú hétvégére.

Hotelek és apartmanok március 15-i kínálata ⇒

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%