ToplistákCsaládi kiruccanásNyári vakációVárosnézések

Hol fogunk idén nyaralni? Top 10 belföldi úti cél 2021 nyarán

2 perces olvasási idő

Végre jó hír, hogy idén nyáron már szabadabban utazhatunk – persze a szabályokat betartva, és egymásra odafigyelve. De mi is legyen az úti cél? Nos, belföldi úti cél tekintetében ezzel a listával remélhetőleg sokat segítünk a döntés meghozásában: íme, a top 10 belföldi úti cél 2021 nyarán, a foglalási darabszám alapján. Avagy következzenek a kedvenceitek!

Hol fogunk idén nyaralni? Top 10 belföldi úti cél 2021 nyarán
A top 10 belföldi úti cél közül az egyik: Eger

Top 10 belföldi úti cél 2021 nyarán, a foglalási számok alapján:

1. Siófok

Úgy fest, a jó öreg Siófok a legkedveltebb belföldi úti cél 2021 nyarán. A város jellemzője a pezsgő hangulat és a szuperjó szabadstrandok, nem csoda, hogy nem lehet ráunni! Aki csöndes, elvonulós pihenésre vágyik, az valószínűleg nem Siófokot fogja megcélozni, viszont akinek fontos, hogy a balatoni nyüzsgés szívébe csöppenjen, sok-sok programlehetőséggel és karnyújtásnyira mindenféle szolgáltatástól, az jól fog járni. Itt megnézhetitek, mi minden vár rátok a Balaton fővárosában, az Aranyparttól kezdve a gyerekprogramokon át a Víztoronyig >>

Hol fogunk idén nyaralni? Top 10 belföldi úti cél 2021 nyarán
Aranyparti szabadstrand, Siófok

Akár családos-kisgyerekes vakációról van szó, akár kettesben történő romantikus nyaralásról, Siófokon nem nyúlhattok mellé szállás tekintetében. Egymást érik a családbarát apartmanok, a barátságos vendégházak és a többcsillagos wellness hotelek. Válasszátok ki a számotokra legmegfelelőbbet! >>

2. Balatonfüred

Ha Balatonfüred, akkor Tagore sétány, vitorlás múzeum és aquapark, vagy éppen Jókai Mór és Csöpi, azaz Bujtor István emléke. Az északi part egyik legnépszerűbb települését a számos látványosság mellett az is vonzóvá teszi, hogy a festői Tihany, a történelemben gazdag Veszprém és a csopaki borvidék is a szomszédban van. Ha tehát a fürdés mellett a kirándulás és a városnézés is fontos számotokra, Balatonfüred remekül ötvözi a kettőt!

Szálláshelyekből sincs hiány Balatonfüreden >>

Hol fogunk idén nyaralni? Top 10 belföldi úti cél 2021 nyarán
Balatonfüred

3. Hajdúszoboszló

Ha titeket is az élményfürdőzés vagy a gyógyvízben való ázás kapcsol ki, továbbra sincs párja Hajdúszoboszlónak. A Hungarospa Fürdő még mindig viszi a pálmát a településen, ugyanakkor a legtöbb hajdúszoboszlói wellness hotel alapból rendelkezik saját fürdő részleggel. A vízi üdülés fellegvára ráadásul karnyújtásnyira van a Hortobágyi Nemzeti Parktól vagy Debrecen kulturális látnivalóitól, így elhelyezkedés szempontjából is szuper választás!

Az összes hajdúszoboszlói szállás egy helyen >>

Hol fogunk idén nyaralni? Top 10 belföldi úti cél 2021 nyarán
Hungarospa, Hajdúszoboszló

4. Hévíz

Hévíz az idén elnyerte az Év Települése díjat, így cseppet sem meglepő, hogy szerepel a top 10 belföldi úti cél listáján. Európa legnagyobb, meleg vizű gyógytavát továbbra is imádjuk, főleg, hogy klassz szálláshelyek övezik – például a 2021-es Év Szállása, az Ensana Thermal Hévíz is. A fürdőzés mellett a hangulatos belváros és a környék (Keszthely, Balaton, Tapolca, Sümeg) látnivalói is arra csábítanak, hogy Hévíz páratlan környezetében töltődjetek.

Válogassatok a hévízi szálláshelyek közt >>

Hol fogunk idén nyaralni? Top 10 belföldi úti cél 2021 nyarán
Hévízi-tó

5. Eger

Egy biztos: akármilyen évszak van, és akármilyen népszerűségi listáról van szó, Eger jó eséllyel rajta lesz. Barokk központja a várral együtt, a szépasszonyvölgyi borok, és a Bükk közelsége mind romantikussá teszik. Nem beszélve arról, hogy nagyon sokféle szálláshely közül választhattok: kényelmes apartmanok a belvárosban, felnőttbarát szállások párok számára, vagy családbarát vendégházak és wellness hotelek mind megtalálhatók Egerben.

Eger összes látnivalóját itt tudjátok megnézni. További szállások a városban >>

Hol fogunk idén nyaralni? Top 10 belföldi úti cél 2021 nyarán
Dobó tér, Eger

6. Gyula

A Dél-Alföldön idén nyáron is megunhatatlan kedvenc Gyula, amiről elsőre leginkább a vár ugrik be, de van ott még más is bőven. A Várfürdő az ország egyik legjobb élmény- és gyógyfürdője, de kedvelt program például a Kőrös-parti bringázás, az Almásy-kastély látogatása vagy a Százéves cukrászdában tartott ínycsiklandó sütizés is. Bónusz, hogy a látnivalók és programok sokasága mellett Gyula jellemzően nyugis, pihentető, békés város.

Gyulai vár

Szálláshelyet kerestek Gyulán? Itt összegyűjtöttünk néhány szuper helyet, ami segíthet:

Még több szállás Gyulán >>

7. Zalakaros

A Zalai-dombság ölén megbújó Zalakaros főleg a Zalakarosi Fürdővel és a termáltóval csábítja a nyaralókat. Gyógyvize messze földön híres, és akárcsak Hévízen vagy Hajdúszoboszlón, itt is temérdek (wellness) szállás tarkítja a várost. Amiről kevesebben tudnak, pedig kihagyhatatlan hely Zalakaroson: az erdei, interaktív Csiga-túra Tanösvény, amit nemcsak a gyerkőcök szoktak élvezni, hanem a felnőttek is.

Böngésszetek Zalakaros legjobb szállásai között >>

A Zalakarosi Fürdő kinti része

8. Pécs

Pécs örök, Pécs állandó – mármint a népszerűsége. Ha ti is elsősorban a kulturális látnivalókat értékelitek, a számos múzeum, a dzsámi vagy a TV-torony panorámája garantálja, hogy ne unatkozzatok. A mediterrán hangulat adott, és a Mecsek révén egy kíméletes nyári túra lehetősége is karnyújtásnyira lesz tőletek. Hogy még mi mindent kínál Pécs, ezen a listán nézhetitek át >>

Széchenyi tér, Pécs

Gyerekkel vakációznátok Pécsett? Ez a cikk hasznos lehet:

Pécs széleskörű szálláskínálatát itt találjátok >>

9. Balatonlelle

Balatonlellét valószínűleg azért szeretjük annyira, mert szép, gondozott pázsitú és lassan mélyülő, gyerekbarát strandjai vannak – ráadásul a csendesebb, nyugisabb balatoni települések közé tartozik. Közel a híres Gömbkilátó, ahol lehet piknikezni, kirándulni, de van gokart pályája és élménybirtoka is, ahol állatsimogató is akad. Egy szó mint száz, a gyerekes családok körében ez továbbra is verhetetlen belföldi úti cél!

Komfortos balatonlellei apartmanok és panziók itt találhatók >>

Balatonlelle kikötője

10. Szeged

A napfény városa is tarol 2021 nyarán. A Tisza-parton mediterrán hangulat fogad, a belvárosban pedig olyan kihagyhatatlan látnivalók, mint a Dóm vagy a Kárász utca, ahol általában a kiülős vendéglőkben sütkérezik és iszogat a jónép. De aki egyszerűen fürödni szeretne, annak a legjobb választás a csúszdákkal teli Napfényfürdő Aquapolis. Mivel fedett, így attól sem kell tartani, hogy esősebb napokat fogtok ki. Szegeden, akárcsak Gyulán, tökéletesen összeköthető a városnézés a strandolással! A sok-sok látnivaló és program, amivel Szeged vár titeket >>

Szegedi szállások széles választéka >>

Szeged sétálóutcáján

Ez a top 10 belföldi úti cél, ami az idei legtöbb foglalást számlálja – és ti hova utaztok 2021 nyarán? Bármi is legyen az úti cél, segítünk a legjobb szállásokat megtalálni! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
50%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%