Budapest és környékeCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásToplisták

Budapesten pihennél? Top 10 kihagyhatatlan program + SZÁLLÁSTIPP

3 perces olvasási idő

Egy kirándulás Budapesten mindig remek ötlet, annál is inkább, mert a város az egynapos, háromnapos, és az egyhetes kiruccanásokhoz is bőven tartogat érdekességeket. Lehetetlen megunni a számtalan színes programot, a kötelező látnivalókat, a panorámát, és a belváros pezsgését. Mutatjuk, melyik az a 10 kihagyhatatlan program Budapesten, amiért érdemes újra és újra a fővárosba látogatni! 

Top 10 kihagyhatatlan program
A Budavári Sikló is remek program, ha Budapesten járunk

Top 10 kihagyhatatlan program Budapesten

1. Városnéző program Budapesten – Hősök tere, Szépművészeti Múzeum, Terror Háza

Ha már sokszor jártál Budapesten, vagy jól ismered a várost, de idáig nem egy turista szemével néztél körül, szinte biztos, hogy nagyon régen fedezted fel a Hősök terét, a Szépművészeti Múzeumot, vagy éppen a Terror Házát, amely néhány metrómegállóra fekszik innen. 

A múzeumlátogatást összekötheted fotózással és egy kellemes ebéddel is, az Andrássy úton biztosan találsz olyan éttermet, amely hívogatja az ízlelőbimbóidat! 

Top 10 kihagyhatatlan program
Hősök tere

Szállástipp a közelben! – Minestrone Apartment 

Az 5 férőhelyes, állatbarát Minestrone Apartment Budapest kiváló választás, ha a családdal, vagy a barátokkal keresel szálláshelyet a belvárosban. A légkondi és a wifi ingyenes, a közelben találsz metrómegállót, de gyalog közel van a Magyar Állami Operaház, a Szent István Bazilika, és a Lánchíd is. 

Top 10 kihagyhatatlan program
Minestrone Apartment Budapest

2. Fedezd fel a Fővárosi Állat- és Növénykertet a családdal! 

Gyerekekkel keresel programot a fővárosban? Mindenképpen válts jegyet a Fővárosi Állatkertbe, amely egész napos elfoglaltságot biztosít majd a család számára. 

Gyermekbarát budapesti szállások >>

Az egzotikus állatok, a Nagy-Szikla, a Varázshegy, az Elefántház, a Majomház, és a pingvinek nagy kedvencek, emellett a gyerekeket állatsimogató, játszótér és számos interaktív ismeretterjesztő játék várja. 

Top 10 kihagyhatatlan program
Fővárosi Állatkert

3. Jártál már a Városligetben? – Csónakázótó, Vajdahunyad vára, Széchenyi fürdő 

A Fővárosi Állatkert mellett a Városligetben található a Csónakázótó, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Vajdahunyad vára és a Széchenyi fürdő is, amely évtizedek óta az egyik legnépszerűbb kultikus helyszíne Budapestnek. 

A Városligeti-tó vize ugyan fürdésre nem alkalmas, de csónakázni lehet rajta, a Vajdahunyad várban pedig állandó és több időszaki kiállítások várják a látogatókat. Sőt, akár toronytúrákon és vártörténeti sétákon is részt vehetsz!

Top 10 kihagyhatatlan program
Vajdahunyad vára

Szállástipp a közelben! – 4 bedrooms 7 central Apartman 

A 7. kerületben található, 10 férőhelyes 4 bedrooms 7 central Apartman elhelyezkedésének köszönhetően a külföldi turisták és a Budapestre látogató hazai kirándulóközönség nagy kedvence. A lakásban nagyobb társaság is kényelmesen elfér, a népszerű látnivalók karnyújtásnyira vannak, ráadásul a wifi is ingyenes. 

4 bedrooms 7 central Apartman

4. Keresd fel az Országház, az Opera és a Bazilika környékét! 

Ha gyalogos városnézésre vágysz, kapd fel a legkényelmesebb cipődet, és járd végig a Kossuth Lajos tér, a Szabadság tér, a Szent István tér és az Andrássy út útvonalát. Közben megcsodálhatod a Parlamentet, készíthetsz néhány képet a Duna túloldalán, szemben található Mátyás templomról, Halászbástyáról, a Dunáról, a Lánchídról, és a Margit hídról. 

Séta közben keresd fel a Szent István Bazilikát, ahonnan a Magyar Állami Operaház már csak néhány perc gyalogosan. 

Szent István Bazilika

Szállástipp a közelben! – Broadway Apartman 

A négy fő elszállásolására kiválóan alkalmas Broadway Apartman a belváros szívében fekszik, az 1930-as években épült épületben található szálláshely világos, modern szobákkal, teljesen felszerelt konyhával, és légkondicionálóval vár. A Magyar Állami Operaház, a Deák tér a Lánchíd és a Király utca néhány perces sétára van az apartmantól.

Broadway Apartman

5. Szánj egy estét a Lánchídra, és az Óriáskerékre!

A belvárosi esti sétát egyszerűen nem lehet kihagyni egy többnapos budapesti tartózkodás során. A Lánchíd környékén sétálva újra és újra beleszeretsz majd a városba, amely mindig tartogat számodra meglepetéseket. A Deák térnél bedobhatsz egy üdítőt, utána pedig ülj fel Budapest Óriáskerekére, ahonnan szédületes panoráma tárul majd a szemed elé. 

Úgy érzed, hogy korai még hazasétálni? Tegyél egy oda-vissza kört a Lánchíd és a Margit híd között. A pesti oldalon elhaladsz majd a Parlament előtt, visszafelé pedig megcsodálhatod a budai oldalról a pesti fényeket, és a kivilágított Budai Várnegyedet.

Budapest Óriáskereke

6. Ismerd meg a Budai Várnegyed legszebb részeit! 

A Budai Várnegyed felfedezésére kevés, ha csupán néhány órát szánsz, még akkor is, ha csak 2-3 napra érkezel a fővárosba. 

A Várhegyen található bakancslistás látnivalók közül amit nem érdemes kihagyni, az a Budavári Palota, a Magyar Nemzeti Galéria, a Budavári Sikló, a Sándor-palota, a Hadtörténeti Múzeum, a Halászbástya, a Mátyás-templom, a Bécsi Kapu és természetesen a Sziklakórház.

Budai Várnegyed

Szállástipp a közelben! – Hunyadi 3 Apartman 

A Hunyadi 3 Apartman Buda szívében, a Clark Ádám térnél várja azokat, akik kettesben szeretnék felfedezni a főváros szépségeit. A Budai Vár alatt található szálláshelytől 10-15 perces sétára fekszik a Halászbástya, és a Várkert Bazár. Az apartman teljesen felszerelt konyhával, ingyenes légkondival és wifivel teszi élvezhetőbbé a budapesti látogatást.  

Hunyadi 3 Apartman

7. Elképesztő panorámára vágysz? Irány a Citadella vagy az Erzsébet-kilátó!

Szeretsz fotózni, és örömmel gyönyörködnél a budapesti panorámában? Az Erzsébet-kilátó és a Citadella tökéletes úti cél lesz számodra! 

Az Erzsébet-kilátó 23,5 méter magas, kör alaprajzú építmény, amelynek a tetejére 100 lépcső vezet. Innen kiváló időjárási viszonyok mellett a Magas-Tátra csúcsai is láthatók. A Citadella Budapest legszebb részén, a Gellért-hegy tetején található, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy benne van a top 10 legnépszerűbb fővárosi látnivalóban. 

Top 10 kihagyhatatlan program
Citadella

8. Sétálj a Margit-sziget mesés birodalmában!

A vadregényes szépségű Margit-sziget a Duna közepén található, több mint 95 hektáros területen fekszik. 

Ha a szigetre látogatsz, érdemes hatalmas sétákat tenni, de felkeresheted a különféle vendéglátóegységeket, sportlétesítményeket, a Palatinus strandot, a Margitsziget Vadaskertet és a hihetetlenül népszerű zenélő szökőkutat. A Víztorony, és a szabadtéri színpad szintén bakancslistás hely, ne hagyd ki! 

Top 10 kihagyhatatlan program
Víztorony

Szállástipp a közelben! – Simon Apartman 

Az óbudai, 4 férőhelyes, panorámás Simon Apartman remek választás azok számára, akik szívesen élveznék a budai oldal vendégszeretetét. A Flórián térnél található szálláshelyhez közel fekszik a Margit-sziget, a Budai fonódó villamoshálózatnak köszönhetően pedig könnyen el lehet érni a Halászbástyához, a Várkert Bazárhoz és a Gellért-hegyhez is. 

Simon Apartman

9. Aquaworld – Ha fergeteges strandolásra és csúszdázásra vágysz!  

Az Aquaworld egészen elképesztő strandélménnyel várja azokat, akik örömmel tesztelnék a számtalan beltéri és kültéri élménymedencét, úszómedencét, különleges csúszdát, gyermekbirodalmat, illetve a szaunavilágot. 

Kipróbálhatod a szörfözést és búvárkodást, a masszázsokat, és a csoportos edzéseket is, de az éttermeket és bárokat se hagyd ki a programból.  

Aquaworld

10. Fedezd fel Budapest látnivalóit egy városnéző hajó fedélzetéről! 

Ha szereted a vizes élményeket, és örömmel megnéznéd a Parlamentet, a Várhegyet, és a főváros hídjait egy városnéző sétahajó fedélzetéről, nevezz be egy hajózásra, ahol 11 nyelven hallgathatod meg az idegenvezetést. 

Amennyiben hosszabb hajózást tervezel, látogass el a Dunakanyarba, ismerd meg Szentendrét, Esztergomot, Vácot, vagy éppen Zebegényt! Remek program Budapesten és környékén!

Városnéző sétahajó

Még több szállást keresel Budapesten? Ezeket a hoteleket ajánljuk!

Mercure Budapest Korona Hotel ****

A Nemzeti Múzeum tövében elhelyezkedő szállodából több kulturális látnivaló, fürdő, étterem is elérhető pár perc sétával. És miután felfedeztétek a főváros kincseit, a gyertyafényes vacsora helyszínéül a szálloda híres Grand Market Hall, illetve WineStone éttermét ajánljuk.

Danubius Hotel Helia Budapest ****

Szökjetek el a hétköznapok elől és töltsetek el egy romantikus hétvégét a Duna-parti szállodában! A wellness központban élménymedence, úszómedence, szauna és gyönyörű panorámával rendelkező fitness klub áll rendelkezésre, míg a hotel gyógyfürdőjébe a termálvíz a Margitsziget természetes forrásából érkezik.

TIPP: Nem kell aggódni a parkolásért annak, aki autóval érkezik, hiszen a vendégek biztonságban tudhatják kocsijukat a szálloda parkolójában, hogy a hoteltől csupán pár lépésnyire található trolira vagy buszra pattanva felfedezhetik a várost.

Impulso Fashion Hotel Budapest ****

Igazi gyöngyszem a budapesti szállodák között a vadonatúj Impulso Fashion Hotel, amely a főváros centrumában, a Nagykörúttól 400 méterre fekszik. A tágas, zuhanyfülkés szobák légkondicionálóval, telefonnal és széffel felszereltek. A szobák egy része akár baráti társaságok részére is alkalmas lehet, hiszen 3, illetve 4 fős szobák is foglalhatók hotelben.

Neked ajánljuk a budapesti kikapcsolódást, ha…

  • Szereted a városnézős programokat
  • Örömmel gyönyörködnél a budapesti panorámában
  • Szereted a gasztroélményeket
  • Családi kikapcsolódást tervezel a gyerekekkel
  • Csavarognál a budapesti éjszakában a barátokkal
  • Kipróbálnád a hajózást, és örömmel sétálnál a Duna-parton

Megtaláltad a számodra tökéletes programokat? Foglalj Budapesten szállást a szállás.hu kínálatából, és fedezd fel a főváros legszebb részeit! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%