ToplistákCsaládi kiruccanásTéli tájoló

TOP3 tipp az élvezetes immunerősítéshez

1 perces olvasási idő

Hogyan készülhetünk fel legjobban az előttünk álló hosszú, hideg időszakra jellemző meghűléses megbetegedésekre? Immunerősítéssel!

Az őszi-téli időszakban tarol a nátha, köhögés, fül- és torokfájás. Ha nem akarjuk az előttünk álló hónapokban egyik betegségből a másikba esni, időben neki kellene látnunk az immunrendszerünk megerősítésének. Ha valaki úgy gondolná, hogy néhány pirula lenyelésével kipipálhatja a feladatot, sajnos túl optimista – a tapasztalat azt mutatja, hogy ennél azért többre van szükség. A testedzés mindenképpen jót tesz, de szerencsére nem ez az egyetlen alternatíva. Ha nem akarunk szenvedni, nem kell, enélkül is felkészíthetjük szervezetünket az önvédelemre!

1. Természet nyújtotta segítség

Hazánk a gyógyvizek Mekkája, vegyük bátran igénybe áldásos hatásaikat! A fürdőzés során a bőr hőmérséklete megemelkedik, az erek kitágulnak, nő a keringő vér mennyisége, az izomgörcsök enyhülnek – szinte újjászületünk!

A kényeztető és pihentető termálfürdőzés nemcsak feszültségoldó, hanem izomlazító, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású is. A termál- és gyógyvizekben oldott ásványi sók a bőrön keresztül felszívódva bekerülnek a vérkeringésbe, és így eljutnak a test minden egyes kis sejtjéhez. Erősítik az immunrendszert, pótolják az izmok, ízületek számára nélkülözhetetlen anyagokat, kedvezően befolyásolják a szervezet reakciókészségét, segítik az öngyógyító folyamatokat.

2. Hathatós méregtelenítés

A nap sugaraihoz hasonló infravörös fény csak a testet melegíti fel, a szauna kamra levegőjét nem. 40-60 C°-os hőmérsékleten fejti ki ideális hatását, ezért ajánlható azoknak is, akik nem kedvelik a hagyományos szauna forróságát, vagy szív- és érrendszeri betegségben szenvednek.

A sugárzás a bőr mélyebb rétegeit is felmelegíti, serkenti a verejtékmirigyek működését. Az így kiválasztott verejték sokkal nagyobb koncentrációban (átlagosan ötször nagyobb koncentrációban) tartalmaz salakanyagokat, ezért az infraszauna az egyik leghatékonyabb méregtelenítő eljárás. Egyéb jótékony hatásai is vannak: javítja a vérkeringést, csökkenti az izmok feszültségét, az ízületi fájdalmat, sőt nem utolsósorban a kezelés alatt jelentős mennyiségű kalóriát is éget a szervezet.

Szállásajánlatok >>

3. Csodatévő kezek

A jó masszázs szinte csodát tesz: ellazít, méregtelenít, csillapítja a fájdalmat. A masszázs hathatós segítséget jelent ahhoz is, hogy az idegrendszerünk is „kisimuljon”. Egy kellemes relaxációs masszázs, például a melegolajos mécsesmasszázs, hatására egyenletesebb lesz a légzés, alacsonyabb a vérnyomás, és hatást gyakorolhatunk a szívritmus működésére is.

Szőlőmagolajos Testmasszázs csökkenti az ízületek és szövetek merevségét, fokozza az izmok rugalmasságát, javítja a vérkeringést és oldja a felhalmozódott feszültséget. Kifejezetten az ülőmunkát végzőknek kedvező hatású a forró guriga masszázs. A masszőr ugyanis két feltekert és meleg vízbe mártott törölközőt speciális technikával, határozott mozdulatokkal végig görget a nyakon, a vállakon és a háton, le egészen a keresztcsontig. A törölközők melegsége a hátizom merevségére és a hátfájás megszüntetésére hat eredményesen.

Akár aktív, akár passzív formáját preferáljuk az egészségmegőrzésnek, a Danubius szállodák wellness részlegein tucatnyi metódus és kezelés közül választhatunk. Napijeggyel is használhatjuk a Danubius Health Spa Resort szállodák gyógy-wellness részlegeit, ahol minden együtt van: igényesen felszerelt fitneszterem, úszó- és gyógyvizes medencék, hagyományos- és infraszaunák, felkészült masszőrök és terapeuták.

Foglalj szállást a Danubius szállodák egyikében és élvezd a gyógy-wellness szolgáltatások áldásos hatásait >>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%