Koronavírus utazási információk

Védettségi igazolvány nélkül is várnak élmények

1 perces olvasási idő

Ne aggódjatok, mert oltási igazolvány híján is vannak ötleteink, hogy hol tudtok kikapcsolódni. Készítettünk is nektek egy összeállítást azokról a programokról és látványosságokról, melyeket védettségi igazolvány nélkül is bátran felkereshettek! Kíváncsiak vagytok mik ezek? Akkor tartsatok velünk, mert a csodás panorámán túl mini és óriási várakkal is készültünk!

Védettségi igazolvány nélkül is várnak élmények

1. Természetrajongók kedvence: Jeli Arborétum, Kám

Európa egyik leggyönyörűbb botanikus kertje tárt kapukkal készül a látogatásotokra. Keressétek fel a tavat, járjátok be a virágokkal övezett sétautakat, majd masírozzatok fel a kilátóba! Ha pedig marad még erő a lábatokban, akkor szemléljétek meg a világot a lombkorona sétány magaslatából, ahonnan óriáscsúszdával is visszatérhettek a földre! 

2. Séta a múltban: Szigligeti vár, Szigliget

A Balaton északi partján magasodó Szigligeti vár szerencsére szabadtéri kiállítótérnek minősül, így nem kérnek a belépéshez védettségi igazolványt sem. A sok izgalmas látnivaló mellett pedig ráadásként még a kilátásban is gyönyörködhettek. Ha pedig szeretnétek, akkor négylábú kedvenceteket is magatokkal vihetitek a kirándulásra, ugyanis a vár maximálisan állatbarát is!

Szállást keresel Szigligeten? A legjobb helyen jársz >>

3. Mini erődök bűvöletében: Várpark, Dinnyés

Tudtad, hogy több mint 30 várat tekinthetsz meg egyszerre Dinnyésen? Pedig így van! Elég csak ellátogatni a Várparkba, ahol a hazánkban épült erődítmények agyaghű makettjeit szemlélhetitek meg közelebbről. Ha pedig szeretnétek, akkor izgalmas tárlatvezetésen is részt vehettek, de a történelmi Magyarország sétaútjain barangolva is gazdagíthatjátok izgalmas ismeretekkel a tudásotokat!

Szálláshelyek a Velencei-tó körül >>

4. Lombkorona Tanösvénytől a levendulamezőkig: Pannonhalma

Páratlan kilátásban lehet részetek, ha felkeresitek a Pannonhalmán megbújó Lombkorona Tanösvényt, ahonnan nem csak a településben, hanem a sokorói dombokban is gyönyörködhettek. Amennyiben pedig itt jártok, akkor a levendula és gyógynövénykertet is célszerű útba ejteni, vagy további élményekért megmászhatjátok a Boldog Mór-kilátót is!

Találd meg a legjobb pannonhalmi szállásokat! >>

5. Láblógatás 404 méteren: Flóra-pihenő, Pécs

A Pécs fölé magasodó Mecsekben lapul a Flóra-pihenő, ahol nem csak a lábatokat tornásztathatjátok meg, hanem elképesztő felvételeket is készíthettek, ha fotózni támad kedvetek. Pattanjatok hintába és lógassátok a lábatokat 404 méter magasan, miközben álomszép táj vesz körül titeket. Kár kihagyni ezt az élményt!

Pécsi szállásokat itt találsz >>

Védettségi igazolvány nélkül is várnak élmények
A Flóra-pihenő hintája

6. Adrenalin fröccs vízen innen és túl: Élményfalu, Sarud

Nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is élvezni fogják a Tisza-tó partján található Élményfalu szolgáltatásait, melyek közül a kültéri elemek minden további nélkül igénybe vehetőek bárki számára – vízen és szárazföldön is! Ugrabugráljatok az 1200 négyzetméteres trambulinparkban vagy vessétek bele magatokat az élményekbe, melyeket az Aquaglide Vízijátszótér biztosít! Ezt biztosan imádni fogjátok!

Szuper szállások a Tisza-tónál >>

7. Akár külföldön: a Megyer-hegyi Tengerszem, Sárospatak

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fekvő Sárospatakon felemelő környezetben ismerkedhettek meg a sziklamászás alapjaival. A Megyer-hegyi Tengerszem felé vezető tanösvényen vízzel telt katlanok és tekintélyt parancsoló sziklafalak váltakoznak majd. A környék pedig Kilátótornyot és Pihenőparkot is rejt. 

8. Korzózás a Dunakanyarban: Szentendre

Levezetésnek egy igazi ékszerdoboz felfedezését tartogattuk, mely Budapest közvetlen közelében fekszik. Keressétek fel Szentendrét, andalogjatok a korzón, üljetek ki a hangulatos teraszokra egy finom ebédre vagy vacsorára – mondjuk a Művész Étterem és Bisztróba!

Védettségi igazolvány nélkül is várnak élmények
A szentendrei Duna-part

Ha még nincs meg a tökéletes szálláshely a következő kiránduláshoz, érdemes körülnézni a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
84%
Imádom
Imádom
11%
Vicces
Vicces
3%
Hűha
Hűha
1%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%