Ismét hóvirágünnep Alcsúton!

PirosKalaposLány 2017-02-18
piros-kalapos-lany

Csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik február első felében ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba, és megfigyelik az egyedi látványosságot nyújtó hóvirágok virágzását és a végtelen hóvirágmezőt!

Időpont: Előreláthatólag 2018. február 05 – március 04. között várják a látogatókat!

A különleges esemény minden évben hatalmas érdeklődésre tart számot, több ezer látogató fordul meg ebben az időszakban a Fejér megyei településen, hogy megcsodálják a fehér virágtengert. A két és fél hektárnyi területen összesen 24 fajta hóvirág borítja a földet, gyönyörű látványt nyújtva ezzel. Aki már látta, egész biztosan visszatér, de aki eddig kihagyta az élményt, idén feltétlenül látogasson el Alcsútra!

A közel 40 hektárnyi területű Alcsúti Arborétum Természetvédelmi Terület a Vértes hegység lábánál terül el, az első növényeket József nádor telepíttette ide 1825-től. A kertet egy Schönbrunnból hazatérő kertész, Jámbor Vilmos tervezte meg angolkert rendszerben. Az arborétumban a ritka növényfajokon túl megtekinthetők a Habsburg-kastély maradványai, a Kastélykápolna, egy Oroszlános kút és egy Gloriette is.

Jegyárak:
Teljes árú: 1050 Ft/fő
Kedvezményes: 700 Ft/fő
Csop. felnőtt: 900 Ft/fő
Csop. kedvezményes: 600 Ft/fő

Néhány fotó az elmúlt évek hóvirágzásáról:

View this post on Instagram

Hóvirág

A post shared by @ ketlotti on

View this post on Instagram

#hóvirágmező #snowdrops #hungary #alcsutiarboretum

A post shared by Tündi Hrvth (@hrvthtunder) on

TIPP:

Szállj fel a Puskás Akadémia megállójánál a Vál-völgyi kisvasútra!
Menetrend hamarosan itt: http://www.valvolgyikisvasut.hu/