Nyári vakációCsaládi kiruccanásToplisták

10 hét, 10 ötlet – nyári bakancslista a szünidőre

2 perces olvasási idő

Bár a vakáció már dübörög néhány hete, programtippből sosem lehet elég. Ha nincs ötleted, hogy milyen élményekkel töltsd meg a nyári szünidőt, akkor ne keresgélj tovább! Ebben a blogcikkben 10 olyan lehetőséget gyűjtöttünk össze, amely felejthetetlen élményt nyújthat az egész családnak! 

1. Csöppenjetek a középkorba Gyulán!

Július utolsó hétvégéjén Gyula városában visszarepülhettek az időben. Július 26. és 28. között rendezik meg ugyanis a városban a Gyulai Végvári Napokat, amelynek keretében közel kétszáz hagyományőrző eleveníti fel a gyulai vár 1566-os ostromát.

A háromnapos eseményen megismerhetitek a végvári vitézek mindennapjait, a vár és környékének történetét, illetve látványos hadi bemutatókban is részetek lehet. A harcos délutánokat esténként zenés mulatság váltja fel, hiszen a Bagossy Brothers Company vagy az Edda is fellép a Végvári Napokon.

10 hét, 10 ötlet – nyári bakancslista a szünidőre
Gyulai Végvári Napok

Fantasztikus, gyerekbarát hotelek Gyulán:

Wellness Hotel Gyula ****+superior

Komló Hotel Gyula ****

2. Hajókázzatok a Balatonon!

Csodáljátok meg a káprázatos Balatont egy sétahajóról! A forró nyári napokon tökéletes program lehet könnyű szélben szelni a magyar tenger csillogó habjait! A főszezonban július 6. és augusztus 25. között Balatonalmádiból, Balatonföldvárról, Balatonfüredről, Balatonlelléről, Keszthelyről és Siófokról sűrített menetrenddel minden nap elindulhattok az egyórás túrára a BAHART valamelyik sétahajójával.

10 hét, 10 ötlet – nyári bakancslista a szünidőre
Keszthely hajóállomás – Balatoni Hajózás Zrt., Keszthely

Káprázatos balatoni gyerekbarát hotelek:

Holiday Resorts Balatonszárszó ***+superior

Hotel Marina-Port Balatonkenese ****

3. Csobbanjatok Körös-Torokon!

Nyaranta a Tisza és a Körös találkozásánál az ország egyik legszélesebb homokpadja jelenik meg az alacsony vízállásnak köszönhetően. A csodálatos homokföveny a helyiek szerint vetekszik bármelyik homokos tengerparttal, így a legmelegebb napokon biztosan megéri Csongrád felé venni az irányt, és megmártózni a Tisza hűs habjaiban.

10 hét, 10 ötlet – nyári bakancslista a szünidőre
Körös-torok Szabadstrand, Csongrád

Szuper szállások Csongrád-Csanád Vármegyében:

Hunguest Szeged (ex Forrás) ****

Elixír Medical Wellness Hotel Mórahalom ***+superior

4. Barangoljatok a Folly Arborétumban!

Különleges ciprusok, cédrusok és fenyők árnyékában sétálhattok, ha felkeresitek a badacsonytomaji Folly Arborétumot, amely egy kifejezetten családbarát hely. A kertet akár babakocsival is végigjárhatjátok, de a recepción hordozó is a rendelkezésetekre áll. Az arborétumon belül több játszóteret is találni fogtok, szombatonként pedig ingyenes gyerekprogrammal várnak benneteket.

Kicsit nagyobbakkal az önállóan bejárható, 8 állomásos, szabadtéri szabadulószobát mindenképpen érdemes kipróbálni, míg a kisebbekkel a Meseösvényen Móki mókussal karöltve barangolhattok.

10 hét, 10 ötlet – nyári bakancslista a szünidőre
Folly Arborétum és Borászat, Badacsonyörs

Badacsonyi kényelmes és gyerekbarát hotelek a nyári szünetre:

Hotel Bonvino Wine & Spa Badacsonytomaj ****

Hotel Halászkert Badacsony ***

5. Hűsöljetek egy barlangban!

Élvezzétek a csendet és a hús levegőt 104 méterrel a föld alatt, a Budai-hegység leghosszabb barlangrendszerében, a Pál-völgyi-barlangban. A csillogó cseppköveket rejtő hegy gyomrában télen-nyáron 11 fok van, ezért bármennyire is furcsa, de pulóvert még a legforróbb napokon is érdemes ide magatokkal hozni.

A hely 5 éves kor és 115 cm-es magasság alatt nem látogatható. Ha kisebb gyerekkel mennétek, akkor válasszátok a Szemlő-hegyi-barlangot, ahonnan szintén óránként indulnak vezetett túrák, és egy kisebb kiállítást is találtok a bejáratnál, ami már óvodások számára is izgalmas lehet.

10 hét, 10 ötlet – nyári bakancslista a szünidőre
Pál-völgyi-barlang, Budapest

Komfortos hotelek a barlangok közelében:

Petneházy Aparthotel Budapest ***

Klebelsberg Kastély Hotel Budapest ***+superior

6. Járjatok Ridley Scott és Matt Damon vagy Nicolas Cage nyomában!

Az Etyek melletti Korda Filmparkban előzetes bejelentkezés után egy csipetnyi Hollywoodba cseppenhettek. Vezetett túrákon keresztül pillanthattok be a filmipar világába, testközelből láthatjátok a stábtagok munkáját, és még a Borgiák káprázatos díszletei között is fotózkodhattok. Bár a Korda Filmparkban az igazi forgatásokat hétpecsétes titokként kezelik, a hely óriási élmény a filmrajongóknak.

10 hét, 10 ötlet – nyári bakancslista a szünidőre
Korda Filmpark, Etyek

Gyerekbarát szállodák Etyek közelében:

The Hotel Unforgettable Hotel Tiliana by Homoky Hotels & Spa ****

Szépia Bio & Art Hotel Zsámbék ****

7. Merüljetek el Egyiptom rejtélyeiben!

Igazi múmiák, egy felfedezőszoba és egy bárki által virtuálisan megszólaltatható ókori hangszer vár a Szépművészeti Múzeum falai között. Az ókori Egyiptomot bemutató kiállítás hatalmas területen, több mint félezer tárggyal enged bepillantást a Nílus menti hétköznapokba. Az „Egyiptomi titkok kamráját” pedig semmiképpen ne hagyjátok ki. A felfedezőszobában ugyanis rengeteg izgalmas információ várja a gyerekeket. 

10 hét, 10 ötlet – nyári bakancslista a szünidőre
Szépművészeti Múzeum, Budapest

Családbarát szállásajánlatok Budapesten:

Hotel Rose City Budapest ***

Hotel City Inn Budapest ****

8. Sétáljatok a magyar Marson!

Egy különös  képződményt találhattok az egykori külszíni bauxitbánya helyén, Gánton. A Mars bolygó vörös dűnéire hajazó vidék napsütésben elképesztően szép látványt nyújt. Sétáljátok végig a mesebeli táj 13 állomásból álló tanösvényét, majd menjetek át a Balás Jenő Bauxitbányászati Múzeumba, ahol a gyerekek a kis bányavasutat is kipróbálhatják.

10 hét, 10 ötlet – nyári bakancslista a szünidőre
Gánti Bauxitföldtani Park

A földöntúli kirándulásról bővebben itt olvashattok >>

Gyerekbarát hotelek a közelben:

MeDoRa Park – Hotel MeDoRa Gárdony ***

Szárcsa Hotel Székesfehérvár ***

9. Ünnepeljétek meg az ország szülinapját!

Töltsétek az államalapítás ünnepét Budapesten. A főváros idén is rengeteg koncerttel, családi- és gyermekprogramokkal, hagyományőrző bemutatókkal várja majd a látogatókat a Szent István Nap rendezvényein 2024. augusztus 18-20. között. Az ország születésnapja ebben az évben is egészen biztosan tűzijátékkal zárul, amelyet kár lenne kihagyni.

10 hét, 10 ötlet – nyári bakancslista a szünidőre
Tüzijáték, Budapest

Fővárosi gyerekbarát hotelek:

Aquaworld Resort Budapest ****

Helios Apartmanhotel Budapest ***

10. Sétáljatok éjszaka egy állatkertben!

Zárjátok a nyarat az állatkertben! Hazánkban 2024-ben augusztus utolsó péntekén a főszerep az állatoké lesz. Ekkor rendezik meg ugyanis országosan az Állatkertek Éjszakáját, melynek keretében a vadasparkok különböző izgalmas vezetett túrákkal, érdekes állatbemutatókkal, látványetetésekkel, koncertekkel, foglalkozásokkal és sok más színes programmal várják a látogatókat. 

10 hét, 10 ötlet – nyári bakancslista a szünidőre

Hotelek a Fővárosi Állat- és Növénykert közelében:

Star City Hotel Budapest ***

Szőnyi Garden Hotel Pest Budapest ***

Használjátok ki a verőfényes napokat a nyári szünetben és gyűjtsetek minél több élményt a gyerekekkel a szeptemberi iskolakezdés előtt! Ehhez szuper gyerekbarát szállásokat ajánlunk, melyeket pár kattintással oldalunkon le is foglalhatsz >>

Gyerekbarát nyaralás a Balatonnál >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%