BalcsiCsaládi kiruccanás

14 szuper balatoni esőprogram gyerekkel – Rossz idő esetén se unatkozzon a család

3 perces olvasási idő

Tény, hogy roppant bosszantó, mikor épp a nyaralás alatt romlik el az időjárás. Ez pláne igaz, ha együtt a család, és a gyerekek „nyúznak” valami izgalmas programért. De ezt felfoghatjátok lehetőségként is: végre van jó indok felfedezni a környék látnivalóit strandolás helyett! Na de mit lehet csinálni esőben? A válasz szerencsére az, hogy nagyon is sok mindent: balatoni programok rossz idő esetén is szép számmal akadnak. Íme, 7-7 balatoni esőprogram a tó északi és déli partján!

14 szuper balatoni esőprogram gyerekkel – Rossz idő esetén se unatkozzon a család
Rossz idő esetén se unatkozzon a család

Balaton rossz időben, gyerekkel? Sebaj! 7 balatoni esőprogram a déli parton – játékbirodalom, élményfürdő és madarak is várnak

Fordított Ház, Siófok – játsszatok a gravitációval!

Gondolkodtatok már azon, hogyan látja a világot egy fejjel lefelé lógó denevér? Most megtudhatjátok; akárcsak a ház, úgy a teljes berendezés is a feje tetejére van állítva, úgyhogy igazán újszerű perspektívában lesz részetek. Ha siófoki esősprogramok után kutakodtok, ennél aligha van jobb választás. Nem csak a gyerekek szeretik, a felnőttek is élvezik, hogy kideríthetik, milyen hatást gyakorol az egyensúlyérzékre a fejére állított világ.  

Keressetek egy családbarát apartmant Siófokon >>

Fordított ház Siófokon
Fordított ház Siófokon

Játékbirodalom, Siófok – a legjobb játékok, amikhez a szülő is kedvet kap

Ha nem csak strandoláshoz, de a szabadtéri játékhoz is túl rossz az idő, a gyerekek viszont játszani szeretnének – irány a siófoki Játékbirodalom! Amíg a csemeték kalandoznak, a szülők szusszanhatnak egyet, de éppenséggel egy-egy érdekesebb játékba ti is becsatlakozhattok. Fogadjunk, hogy a sok-sok játék közt fő kedvenc a labdás medence, trambulin, labirintus, függőhíd, óriás Lego vagy csúszda lesz!

Top 10 pazar szálláshely Siófokon, a Balaton ajánlásával >>

14 szuper balatoni esőprogram gyerekkel – Rossz idő esetén se unatkozzon a család
Játékbirodalom, Siófok

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, Siófok – fürödjetek rossz időben is, tető alatt!

Miért is kéne lemondani a strandolásról, csak azért mert esik az eső? A megoldás egy fedett élményfürdő, mint a Galerius, ahol még akár több mókában lehet részetek, mint a szabadstrandon. A kölykök minden bizonnyal letáboroznak majd a gyerekmedence vagy a játszóház mellett, a nagyobbak pedig a 2 csúszdát és élménymedencét szokták kiszemelni. De a lazábbak a termálmedencét vagy a szaunavilágot is választhatják egy kis regenerálódásra. Egy biztos, mindenki megtalálja, amiért jött!

Külön listában szedtük össze a legjobb siófoki programokat gyerekkel >>

14 szuper balatoni esőprogram gyerekkel – Rossz idő esetén se unatkozzon a család
Galerius Élményfürdő

Magyar Nemzeti Cirkusz, Balatonlelle – a gyerekek kedvence

Tudtátok, hogy Balatonlellén is van cirkusz? Nézzetek meg egy izgalmas produkciót a Magyar Nemzeti Cirkusz szervezésében, az előadást követően pedig akár meg is tekinthetitek az állatokat, ha szeretnétek. A cirkusz örök kedvenc a gyerekek körében, de valljuk be, felnőtt fejjel is teljesen le tud kötni egy-egy előadás. Szuper balatoni esőprogram!

Válogassatok a szállások közt Balatonlellén >>

14 szuper balatoni esőprogram gyerekkel – Rossz idő esetén se unatkozzon a család
Balatonlellei cirkusz

Balatoni Madárkert- Díszmadár és Kisállatpark, Kereki – különleges szárnyasok festői helyen

Csöppenjetek bele különleges, színes, kicsi és nagy madarak kakofóniájába egy csodálatos dél-balatoni környezetben! Egész évben nyitva tart a kisállatpark, melyet az ország egyik legjobb látnivalójának tartanak a látogatók. Minőségi ismeretterjesztésben vehet részt az egész család: szakvezetéssel megismerhetitek az egészen apró pintyféléket, a papagájokat, vagy a nagytestű futómadarakat. Egyes madarak nemcsak megjelenésükkel, de vokális produktumukkal, dallam és beszédhangokkal is szórakoztatják a látogatót. A park Balatonföldvártól egy 10 perc autóval; Kereki festői falujában, dombtetőn található, ahonnan túraútvonalak is indulnak.

Jó kis szállást kerestek Kereki közelében? Itt találjátok a listát >>

14 szuper balatoni esőprogram gyerekkel – Rossz idő esetén se unatkozzon a család
Papagáj a kereki madárkertben

Cseles Kelepce, Siófok – szabadulószoba és interaktív kalandok minden évszakban

Ha a családdal vagy a barátokkal szeretitek az interaktív programokat, akkor a siófoki szabadulószobát nektek találták ki. 2-6 fős csapatok egy több helyiségre osztott játéktérben találkozhatnak a legkülönfélébb feladatokkal és rejtvényekkel. Mivel kizárólag logikára és megfigyelőképességre van szükség, így már a kisebb gyermekek számára is élvezetesek a feladatok. A szabadulásra egy óra áll rendelkezésre. Hogy ez sikerüljön, elengedhetetlen a közös gondolkodás, a csapatmunka. Ha valamelyik feladat mégis megakasztja a játékosokat, lehetőség van segítség igénybevételére, hogy átlendülhessenek a holtponton.

Segítünk családbarát szállás találni Siófokon >>

Cseles Kelepce szabadulószoba, Siófok

Balatonboglár Kalandpark Bobpálya, Balatonboglár – száguldjatok és fejlesszétek az ügyességet a Gömbkilátó mellett

Igaz, szakadó esőben ez nem opció, de ha csak borús, hűvös idő van, szuper választás lehet a boglári bobpálya, ahol több, mint fél kilométer hosszú pályán száguldhattok. De ez nem minden! Van drótkötélpálya, akadálypálya, játszótér, labirintus, vár, és csúszda. A felnőtteknek is izgalmas program, a hiperaktív gyerekek pedig pláne imádni fogják. A kalandozás előtt vagy után pedig menjetek fel a Gömbkilátóba, mert fantasztikus kilátásban lesz részetek.

Foglaljatok Balatonboglár valamelyik családbarát apartmanjában! >>

A balatonboglári bobpálya

Itt még nincs vége a tippeknek! 7 balatoni esőprogram az északi parton – tavasbarlang, várak és izgalmas múzeumok is a listán

Csigaparlament, Keszthely – világszínvonalú csoda, amit mindenkinek látni kell

Nézzétek meg a világ nyolcadik csodájaként is emlegetett lenyűgöző csigaparlamentet, amit Miskei Ilonának köszönhetünk! 14 éven át építette, több mint 4 millió Pannon-tengeri csigából. A fantasztikus alkotás 7 m hosszú, 2,5 méter magas, és a Guinness rekordok könyvében is egyedülálló remekműként hivatkoznak rá. Mindegy, hogy jó vagy rossz idő van, mindenképp kerítsetek rá sort, ha Keszthely környékén jártok!

Az összes szállás Keszthelyen, család- és gyerekbarát apartmanokkal, vendégházakkal együtt >>

Csigaparlament

Történelmi Panoptikum, Keszthely – most kiderül, hogyan néztek ki a régi nagy magyarok!

Érdekel, hogyan nézhetett ki Attila a hun, vagy épp Horthy Miklós? Mindenki tanul töriórán a nagy magyarokról, de az olyan izgalmas kérdésekre kevésbé terjed ki a tananyag, mint hogy hogyan is festettek, milyen magasak voltak, és így tovább. A Panoptikumban szórakozva tanul a gyerek – és szülő is. A pincerendszerben közel negyven király, fejedelem, hadvezér, költő és író viaszszobra sorakozik, korhű ruházatban megidézve a múltat. Ez nem az a fajta múzeum, amit unni fog a gyerek, főleg ha iskoláskorú.

Nem tudjátok, melyik a legjobb szállás Keszthelyen? Segítünk – top 10 keszthelyi szálláshely >>

Történelmi Panoptikum

Tapolcai-Tavasbarlang, Tapolca – csónakázzatok a kivilágított barlangban

Merüljetek el egy varázslatos hangulatú barlangrendszer világában! Ha rossz idő van, azért, ha pedig elviselhetetlen a kánikula, akkor azért – a barlangban ugyanis egész évben kellemes 20 fok körüli hőmérséklet van. A tavasbarlang felújítása óta minden eddiginél szebb fényekkel várja azokat, akik csónakba ülnek. A termek közt megtalálható a Cseppkő terem, az Ősrégész terem, a Denevér terem vagy a 3D vetítőterem, de akad játszótér és mászófal is. Szuper élmény az egész családnak, hisz ez hazánk egyik legszebb természeti képződménye.

Egy helyen Tapolca összes szállása, már csak választani kell egyet >>

Tapolcai tavasbarlang

Szigligeti vár – a lenyűgöző panorámától a kovácsműhely titkaiig

Ez megint csak egy olyan programtipp, ami nyilván szélsőségesen rossz időben nem tanácsos, de ha csak hűvös van vagy szemerkél az eső, simán megejthető. És kár is lenne kihagyni! A szigligeti vár Magyarország egyik legszebb vára, ahonnan a Balatonra, a Badacsonyra és a tanúhegyekre is pazar panoráma tárul elétek. Kukkantsatok be a kovácsműhelybe, a várkápolnába, a barokk konyhába, de a kézműves udvar és a fegyverkiállítás se maradjon ki. 

Szigligeti apartmanok és vendégházak listája >>

Szigligeti vár

Vitorlázeum, Balatonfüred – szórakoztató kiállítás, nem csak vitorlásőrülteknek

Balatonfüred rossz idő esetén is kínál szuper programot: a vitorlásmúzeum nem is akárhogyan mutatja be a balatoni hajózás történetét, csínját-bínját. Interaktívan és szórakoztatóan tárja elétek a kulisszatitkokat, például vitorlás-szimulátorral, ügyességi és készségfejlesztő játékokkal, kisfilmekkel, érintőképernyős táblákkal. Ha egy kicsit is érdekel a sport, a szórakozás vagy a Balaton nagyhírű hajóinak története, itt a helyetek!

Foglaljatok Balatonfüreden! Itt találjátok az összes füredi szállást >>

Vitorlázeum, Balatonfüred

Ökoturisztikai Látogatóközpont, Badacsonylábdihegy – izgalmas tárlat a Badacsonyról, esőben is

A Badacsony lábánál található Ökoturisztikai Látogatóközpont esős időben is garantálja, hogy az egész család szórakoztató módon ismerkedjen meg a Balatonnal és Badacsonnyal. A látogatóközpont két termében interaktív tárlatvezetés vár, audiovizuális eszközökkel, játékokkal, kézműves- és tematikus foglalkozásokkal, hogy a gyerekek is élvezzék az ismerkedést és a tanulást. Ha viszont jó idő van, sok-sok szabadtéri programon is részt vehettek, sőt erdei és vízi túrákat is szerveznek. 

Válogassatok a Badacsony környéki szállások között >>

Ökoturisztikai Látogatóközpont, Badacsonylábdihegy

Veszprémi várnegyed – a Királynék városa a múltról mesél

Veszprém rossz időben is tartogat programokat: ha a strandhoz túl hideg van, irány a történelmi belváros! A központ egy igazi ékszerdoboz, ahol a macskaköves utcák és a házak is a régmúltról mesélnek. Sétáljatok el a Kálvária-dombra, ahonnan letekinthettek a városra, nézzétek meg István király és Gizella szobrát, haladjatok át a Hősök kapuja alatt és menjetek be a látogatóközpontba is. Persze a Tűztorony sem maradhat ki, a vár 48 méter magas tornya, ahova belépő ellenében felmászhattok a csodás panorámáért!

Foglaljatok Veszprém valamelyik családbarát szálláshelyére! >>

Hősök kapuja, Veszprém

Ugye, hogy van élet a strandoláson túl is gyerekkel? Böngésszétek át az összes olyan balatoni programot, ami rossz időben is látogatható, és meglátjátok: nyugodtan foglalhattok, mert akkor sem lesz semmi baj, ha netán rossz időt fognátok ki. Az összes balatoni szállás egy helyen >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
60%
Imádom
Imádom
20%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
20%