Programok hétvégéreCsaládi kiruccanás

5+1 menő hazai bobpálya, amin muszáj lesz lesiklanod

2 perces olvasási idő

Ha családi, vagy baráti kikapcsolódást tervezel, és élvezed a száguldást, próbáld ki, milyen a bobozás Magyarország legmenőbb pályáin. Balatoni panoráma, erdei környezet, alpesi bobpálya, és kivilágított, különleges esti siklás teszi még izgalmasabbá a programot az ország számos pontján. Készen állsz az élményre? Akkor tarts velünk, lássuk, hol vár rád a legjobb bobos kaland!

5+1 menő hazai bobpálya, amin muszáj lesz lesiklanod
Balatoni Bob Szabadidőpark

5+1 menő hazai bobpálya, amin muszáj lesz lesiklanod!

Visegrádi bobpálya – Teszteld a nyári és az alpesi pályát is!

A Visegrádi Bobpálya a Nagyvillám-hegyen fekszik, ez az egyik legnépszerűbb bobpálya az országban, évente több ezer látogató keresi fel. A Zsitvay-kilátó közelében található nyári és alpesi bobpálya az aktív kikapcsolódás egyik legizgalmasabb formája Visegrádon, ráadásul erdei környezetben tesztelheted őket. 

Foglalj szállást Visegrádon! >>

A felvonó hossza 250 méter, a lesikló rész pedig 700 méter hosszú. A 10-12 kanyar biztosan felpörget majd, a gyorsulásra alkalmas egyenes részeken pedig tövig nyomhatod a „gázt”. A lesiklás ideje nem több 5-6 percnél, de ezt csak néhány másodpercnek érzed, úgy élvezed majd, ahogyan a szíved a mellkasodban dübörög. 

Érdemes kipróbálni az alpesi és a nyári pályát is, mert egészen más a bob, amiben ülsz. 

Még több program Visegrádon >>

Ha kifáradtál, vagy csak szünetet tartanál, frissülj fel a büfében! Kíváncsi vagy, milyen a pálya? Nézd meg a kihelyezett webkamera segítségével ITT

5+1 menő hazai bobpálya, amin muszáj lesz lesiklanod
Visegrádi Bobpálya

Ismered már Sátoraljaújhely biztos befutóját, a Zemplén kalandparkot?

Ha Sátoraljaújhelyen keresel aktív kikapcsolódást, vedd célba a Zemplén Kalandparkot, ahol nem csupán a bobozás ígér felejthetetlen élményt! Az extrém programok között kötélpálya, kalandtúra pálya, és mászófal vár! 

Kíváncsi vagy Sátoraljaújhely legjobb szállásaira? >>

Itt találod az ország leghosszabb bobpályáját, amely 2275 méter hosszú. A bobpálya önállóan 12 éves kortól vehető igénybe, a legnagyobb sebesség pedig, amivel csúszhatsz, 37 km/óra, ezután a sebesség automatikusan lefékeződik. A négy csövön rögzített bobok nagyon biztonságosak, emiatt nem kell aggódnod. 

5+1 menő hazai bobpálya, amin muszáj lesz lesiklanod
Zemplén Kalandpark

Tipp! A Kalandparkban érdemes kipróbálni:

  • az ország leghosszabb ülőszékes libegőjét 
  • a Magas-hegy és a Szár-hegy között átcsúszó 1036 méteres kötélpályát
  • a zárt kabinos kötélpályát, ahonnan élvezheted a páratlan panorámát 
  • a kalandtúra pályákat, ahol 4 különböző nehézségi fokozatú pálya vár
  • a boulder-, és negatív falakkal is felszerelt mászófal központot
5+1 menő hazai bobpálya, amin muszáj lesz lesiklanod
Zemplén Kalandpark

Boboznál a Balatonnál? Vár Fűzfőn a Balatoni Bob Szabadidőpark

Persze a Balaton már önmagában is garancia arra, hogy jól érezd magad a vízparton, és a népszerű látványosságok környékén, ám a Balatonfűzfőn található Balatoni Bob Szabadidőpark gondoskodik a tökéletes aktív kikapcsolódásról is.  

Tudtad? Magyarországon a fűzfői a leghosszabb olyan dupla bobpálya, amelyen a bobok sínre rögzítve futnak. A két pálya összesen 1,5 km hosszú!

A legjobb szállások Balatonfűzfő közelében >>

A kocsik három- illetve kétpontos biztonsági övvel vannak ellátva, sebességük pedig elérheti a 40 km/órát is. Menet közben még a Balaton látványában is gyönyörködhetsz, elbűvölő innen a panoráma. 

Nyári estéken ráadásul plusz élményt nyújt, hogy a pályákat este kivilágítják, így még különlegesebb a száguldás.

Balatoni Bob Szabadidőpark

Kipróbálnád a Balatonboglári bobpályát? Nem csodáljuk! 

Balatonboglár nem csak a Várdombon található, gyönyörű panorámát ígérő Gömbkilátó miatt különleges település. A családok számára rendkívül vonzó a mindössze 2 hektáron, erdei környezetben fekvő Kalandpark és Bobpálya miatt is. 

Foglalj szállást Balatonbogláron >>

Az éles, döntött kanyarok és bukkanók izgalmassá teszik a majdnem 580 méter hosszú bobpályát, ahol a kétszemélyes bobokban akkor is élvezni fogod a csúszást, ha nem mersz kormányozni. Itt a „mitfahrer” is felejthetetlen élményekkel lesz gazdagabb. Ha megőriznéd ezt az emléket, megvásárolhatod a rólad készült élményfotót is a Shop-ban.

Tipp! Ha a kalandparkban jársz, próbáld ki a falmászást, a drótkötélpályát, a kötélpályákat, és az íjászatot is! 

Miskolctapolcai bobpálya

Miskolci kikapcsolódást tervezel, és kipróbálnád a télen-nyáron üzemelő bobpályát Miskolctapolcán? Hát persze, remek ötlet! A 800 méter hosszú bobpályát a Barlangfürdő és a Csónakázó-tó szomszédságában találod, különlegessége, hogy esténként kivilágított pályán csúszhatsz. 

Miskolctapolcán keresel szállást? >>

A felvonó pályaszakasz végén a bob automatikusan lekapcsolódik a felvonókötélről, így a fékkar előre nyomásával máris indulhat a siklás! Készen állsz?

Miskolctapolcai bobpálya

Soproni bobpálya – A száguldás szerelmeseinek! 

A Soproni bobpályát a Bécsi dombon találod, amit a 84-es útról tudsz megközelíteni. A pálya felvonójának hossza 340 méter (3-4 perc), a lesikló rész pedig 900 méter hosszú. Útközben 13 kanyar vár rád, és bár a lesiklás ideje csak 3-6 perc, biztos lehetsz benne, hogy élvezni fogod a száguldást. 

A legjobb szállások Sopron környékén >>

A nyári pályát 3 éves kor fölött lehet kipróbálni, de 8 éven aluli gyermek kizárólag felnőttel utazhat. 

Miért fogod szeretni a pályát? Mert bombabiztos befutó, ha már unod a városnézést, és egy kis aktív kikapcsolódásra vágysz. Ezenkívül a menetjegyek ára nagyon baráti, így akár több lesiklás is beleférhet a programba! 


Most, hogy megmutattuk a legjobb bobos helyeket Magyarországon, nincs más hátra, mint hogy felírd a listádra az összes célpontot, hogy később össze tudd hasonlítani őket egymással! 

Ha hosszabb pihenést tervezel, foglalj szállást a szállás.hu kínálatából, és kösd össze a bobozást városnézéssel, kirándulással és egy kis gasztroélménnyel!  >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
33%
Imádom
Imádom
67%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%