Budapest és környékeCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretProgramok hétvégére

Budapesti bakancslista a meleg őszi napokra

1 perces olvasási idő

Nincs lehetőséged arra, hogy külföldre utazz, de nem tudod, mivel töltsd a hosszú hétvégéidet? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem nektek a kedvenc budapesti programjaimat, mely pontjait követvén ti is színesebbé tehetitek az őszi napokat.

Városligeti Csónakázótó – Romantikus csónakázás a tavon

Budapest legromantikusabb helye, a városligeti korcsolyapálya területén tavasztól őszig a vízi sportokat kedvelőké a főszerep, hiszen a jégpálya csónakázótóvá alakul, mely reggel 10-től egészen sötétedésig várja a kalandra szomjazó vendégeit.

Miközben hátra dőlve élvezitek az év utolsó napsugarait a víz tetején ringatózó csónakban, a magyar építészet ezer éves történelmét bemutató Vajdahunyad vár, a Lechner Ödön által tervezett eklektikus korcsolyacsarnok és a monumentális Hősök tere által nyújtott látképben gyönyörködhettek.

Szállások a közelben >>

360 Bár – Elképesztő panoráma a város felett

Az Andrássy úton található 360 Bár a főváros egyik legnépszerűbb rooftop bárja, ahová a kedves kiszolgálás, a nagy koktélválaszték, és a  csodás 360 fokos városra nyíló körpanoráma miatt mindenképpen érdemes ellátogatni. A tetőterasz központi elhelyezkedésének hála, jól láthatóak: a Parlament, a bazilika kupolája és a budai hegyek vonulatai is. A fentről az egymásba kapaszkodás érzetét keltő tetőszerkezetek alatt, titkos teraszokat és kerteket fedezhettek fel.

Budapesti panoráma

TIPP: Gondolom mondanom sem kell, hogy nem hétköznapi, a naplementében, festői háttérrel, Európa legszebb fővárosa felett fröccsözni. Ha jól időzítetek, a tiétek lehet ez az élmény!

Novembertől fűtött igluval és pokrócokkal várják a tetőre érkező vendégeket. A bárba lifttel juthattok fel a Párizsi Nagyáruház melletti bejáraton.

Közeli szálláshelyek >>

Károlyi-kert – Titkos földi paradicsom a belváros szívében

Budapest legrégibb, francia stílusú kertje a belváros szívében található, az Astoria metrómegállótól pár méterre. Igazi földi paradicsom szökőkutakkal, virágos ösvényekkel, mely hangulata a kosztümös filmekből ismert, a századforduló békebeli világát idézi fel.

A Károlyi-kertben

TIPP: Ha már a Károlyi-kert körül jártok, ne hagyjátok ki a rendkívül különleges és bájos Csendes Társ nevű bárt se!

Szállások a belvárosban >>

Keszegsütő – Vidékies ízek nyomában

A kiváló magyaros (kizárólag) halételekre specializálódott Keszegsütő specialitása a haltepertő, mellyel minden betévedt éhes szájút megkínálnak.

Keszegsütő (Váci út 6.)

Nagyon elragadó az étterem hangulata, mely a hangsúlyos vidékies magyar dizájnt képviseli. Egyetlen hátránya, hogy a forgalmas Váci úton kapott helyet, így terasza élvezhetetlen.

Közeli szálláshelyek >>

Füvészkert – Magával ragadó természet

ELTE Füvészkert

Az ELTE botanikus kertje minden évszakban mesés: illatos virágokkal ékesítetten, zöld levelekbe borulva, sőt a lábunk alatt ropogó színes falevelekkel és csillámló hóval is.

Szálláshelyek a közelben >>

Fellini Római Kultúrbisztró – Relax a parton

A legkedvesebb a városon kívül eső helyem, ahol aztán igazán ki lehet élvezni a budapesti édes életet. Mi vár titeket?

Fellini Bisztró

Szuper, nyugodt és hangulatos környezet, finom ízek és illatok, a lágyan csobogó Duna, csíkos napozóágyak, retró zenék, melyek régi emlékképeket idéznek fel. Egyszóval itt minden hibátlan….akárcsak egy Fellini film.

A Római-part közelében keresel szállást? >>

Zoska – Különleges hangulatú reggelik

Zoska, a belváros egy csendes kis utcájában található barátságos, kellemes reggeliző, mely bájos hangulata és antik enteriőrje már a kirakata mellett elhaladva megbabonáz mindenkit. Ha betérsz a Zoskába, biztosan sokkal jobban fog indulni a reggeled!

Piknik a fűben (Zoska)

TIPP: Ülj műfűvel és párnákkal borított ablakba, hogy még különlegesebb környezetben reggelizhess!

Szállások a belvárosban >>

Budapest-Eye – Felemelő élmények

Az óriáskerékről nem csak a Deák teret és az Andrássy utat lehet megcsodálni a magasból, hanem az összes fontos budapesti nevezetesség is látható: a dunai hajóktól a várnegyeden át, a pesti templomtornyokig.

Ha szerettitek a magasságot és a festői városképeket, mindenképpen próbáljátok ki!

Wekerletelep – Nem mindennapi lakótelepi séták

A Határút metróállomásnál található, Budapest sajátos lakótelepéről csupán kevesen hallottak, annak ellenére, hogy mindenki ismeri a Barátok Közt című sorozatból ismertté vált, Kós Károly teret uraló épület homlokzatát.

Wekerle telep

A tér közepén egy nagy park kapott helyet, mely körforgalomként funkcionál. A lakótelep mesebeli házait, az erdélyi népművészet jegyeit felidéző motívumok díszítik.

Szállások a XIX. kerületben >>

 +1 Mesés lépcsőházak nyomában

A művészetek és az építészet kedvelőinek ajánlott program, Budapest belvárosi palotáinak és bérházainak felfedezése, melyek rengeteg csodát, mesés lépcsőházakat, ékes udvarokat rejtegetnek.

Remélem e rövid lista elolvasása után kedvet kaptatok egy kis fővárosi barangoláshoz. Ne feledjétek, egy budapesti hosszúhétvége is lehet éppolyan élménydús, mint egy hosszabb, több napos külföldi vakáció.

Még több budapesti program >>

Még több budapesti szálláshelyet itt találsz >>

/Fotók: Patai Mercédesz/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%