BalcsiBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

Vessetek horgonyt a Kultkikötőben! – Balatoni fesztivál a művészetek jegyében

1 perces olvasási idő

Tudtátok, hogy a Balaton nem csupán türkizkék vizével, remek strandjaival, kiváló éttermeivel és csodás látnivalóival csalogat benneteket a nyáron, hanem szenzációs rendezvényeivel is? Nézzetek be az augusztus 28-ig tartó, dübörgő Kultkikötő pezsgő programjaira, melyek 6 lenyűgöző helyszínen várnak rátok!

Zenés és színpadi produkciókban sem lesz hiány a magyar tenger partján, de a Kultkikötő 2022-es nyári szezonjában káprázatos kiállításokat is láthattok, miközben a gyerkőcöknek is számos izgalmas programmal készülnek a szervezők. Pörgessétek fel az év legforróbb hónapjait a legjobb eseményekkel – ezekből szemezgettünk nektek! 

Balatonföldvár – egyszemélyes előadások

Izgalmas monodrámával készül nektek Vándor Éva, aki a középkorú Shirley Valentine bőrébe bújik, hogy bebizonyítsa: van élet negyven felett is. 

Ismerjétek meg Mátyás király és az igazmondó juhászlegény történetét az Aranygyapjú Társulat zenés bábelőadásában, vagy kövessétek nyomon Kippkopp kalandjait a Nefelejcs Bábszínház jóvoltából!

Szállástippek:

Hűsítő medence és zöld oázis: Főnix Hotel****

Karnyújtásnyira a strand: Hotel Family***

Szállások Balatonföldváron >>

Balatonszárszó – különleges koncertek

Dés László egyzongorás estjén azokba az intim pillanatokba kukkanthattok bele, amikor a varázslatos dallamok megszületnek. Ám a könnyűzene kedvelőinek is tartogat bőven meglepetéseket a Kultkikötő. Fellép ugyanis a nagysikerű Ivan & The Parazol.

A legkisebbeknek Gryllus Vilmos koncertjével, valamint Süsü a sárkány és Pompom kalandjaival kedveznek a szervezők.

Szállástippek:

Pezsgőfürdővel és szaunával: Szárszó Panzió

Élmények minden szinten: Holiday Resorts***+superior

Szállást keresel Balatonszárszón? >>

Balatonboglár – színpadi csodák

100 percen keresztül Örkény István egypercesei elevenednek meg Mácsai Pál előadásában, melyhez az aláfestő zenét Lukács Miklós cimbalomkísérete adja meg. Ezen túl Pokorny Lia egy hihetetlenül szórakoztató zenés stand up műsor keretein belül rántja le a leplet a boldog és a fájdalmas szerelem ezernyi árnyalatáról. 

A klasszikus gyermekmese, a Piroska és a farkas történetét is életre hívják Balatonbogláron, de emellett a Három kismalaccal és Mirr-Murral vagy Gombóc Artúrral is találkozhatnak a legkisebbek.

Szállástippek: 

Modern és ízléses: Mediterran Garden Apartman

Otthonos kényelem: Villa Katalin

Szállások Balatonbogláron >>

Balatonfenyves – egyedi hangzásvilág

Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) neve fémjelzi az Aranyakkord egyedi formációját, melyhez állandó vendégként csatlakozott Gábor Andor „UFO”is. Az eredmény pedig egy utánozhatatlan koncert, amit nektek is látni és hallani kell!

Lépjetek be a gyerekkel a manók, boszorkányok és tündérek földjére, melyben az Erdők könyve című bábelőadás lesz a segítségetekre, amit 4 éves kortól ajánlunk!

Szállástippek: 

Tökéletes kikapcsolódás: Hubertus Hof Landhotel***+superior

Mindenhez közel: Karneol Apartman

Szállások Balatonfenyvesen >>

Badacsony – legendák nyomában

Török Ádám neve ma már fogalomnak számít, hiszen a világ legjobb rock-blues fuvolistái között tartják számon, ezért feltétlen látogassatok el arra a legendás Mini koncertre, melynek a Kultkikötő ad otthont!

Akusztikus gitármuzsika egészíti ki Mező Misi életének pillanatait, melyekről kendőzetlen őszinteséggel mesél ezen az improvizációktól sem mentes estén.

Szállástippek:

Varázslatos kilátások: Panoráma Vendégház

Tökéletes felszereltség: Béke Apartmanház

Még több szállás Badacsonyban >>

Alsóörs – csodás színpadi produkciók

Hair vagy Hotel Menthol? Idén mindkettőt megtekinthetitek a Pannon Várszínház előadásában, de Gálvölgyi János, Benedek Miklós és Egri Márta tolmácsolásában Aldo Nicolaj ismert darabját, a Hárman a padon című színművet se mulasszátok el!

A csemetéknek pedig zenés bábelőadás során mutatja be Mórocz Adrienn: milyen kalandokba keveredik Boribon.

Szállástippek: 

Gőzfürdőtől az élménymedencéig: Laroba Wellness Hotel***

Egyszerűen szuper: Lakewiew Apartman

Szállások Alsóörsön >>

A legszebb Balatoni vendégházak >>

(Képek: Szallas.hu, kultkikoto.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
84 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő