Romantikus kikapcsolódásToplistákWellness + Hotelek

Pihenj úgy, ahogy megérdemled – Ezek a TOP felnőttbarát szállodák

4 perces olvasási idő

Maga a felnőttbarát fogalom többekben felháborodást kelt, pedig ha létezik gyerekbarát szálláshely, miért ne lehetne felnőttbarát is? A két kategória tökéletesen megfér egymás mellett, és így mindenki találhat kedvére valót, ahol valóban kikapcsolódás lesz a pihenés.

Legtöbbször mi is gyerekkel utazunk, de néha jól esik a kettesben töltött idő, ezért ezekre az alkalmakra szívesebben választunk nem gyerekbarát szállodát, hogy tökéletesen elengedhessük magunkat (egészen az esti telefonig, mikor lecsekkoljuk a nagyszülőket, hogy minden rendben van-e otthon).

Most azoknak szeretnénk segíteni, akik kifejezetten gyerekek nélkül pihennének: íme, a top 25 felnőttbarát szállás!

Nagyobb felnőttbarát hotelek, ahol a wellnesszé a főszerep

1. Imola Hotel Platán Egerben

Az Imola Hotel Platán volt Magyarországon az első hotel, amelyik be merte vállalni, hogy csak 16 éven felüli vendégeket fogadjon, és ezzel a hazai felnőttbarát szálláshelyek sorában igazi úttörővé vált.

Azóta már több hotel is a nyomdokaiba lépett, de sokak első számú kedvence még mindig az egri szálloda, ahol egyedülállóan nyugodt környezetet biztosítanak a pihenni vágyó felnőtteknek.

Hogy mindez valóban így legyen, széles körű wellness és beauty szolgáltatásokkal, valamint első osztályú konyhával várják a vendégeket.

A kényeztetés mellett jól fog esni egy kis városnézés is, az alábbi programokat érdemes betervezni a lazítás mellé >>

2. Aura Hotel Balatonfüreden

Az exkluzív 4 csillagos balatonfüredi szálloda a Balaton egyik legklasszabb hotele. A gyerekzsivajtól nem kell tartani, mert csak 12 év feletti vendégeket fogadnak, hogy zavartalan pihenést biztosíthassanak a felnőttek számára.

Ha részletesebben is olvasnátok erről a felnőttbarát szállodáról, csekkoljátok le a bemutatkozójukat >>

3. Duna Relax Hotel Ráckevén

A ráckevei Duna Relax Hotel elsők között csatlakozott a gyerekzsivaj mentes szállások sorához, mikor kikötötte, hogy csak 12 év feletti vendégeket fogad.

Itt valóban átadhatjuk magunkat a teljes ellazulásnak, színvonalas wellness szolgáltatásaikkal a romantikázni vágyó ifjaknak és a megújulni vágyó örökifjaknak is kedveznek.

Hogy tényleg minden apró részletre figyelnek, azt az is bizonyítja, hogy éttermükben a speciális étrendet követők is több fogás közül válogathatnak.

Kifejezetten párok számára összeállított romantikus csomagjaik és a 60+ kiemelkedő kényelmi szolgáltatásokat tartalmazó csomagjaik mind hozzájárulnak a gondtalan, felnőttbarát kikapcsolódáshoz.

4. Bonvital Wellness & Gastro Felnőttbarát Hotel ****+superior Hévízen

Az ország egyik legkedveltebb fürdőhelye Hévíz, ahol igazán változatos a szálláskínálat. Természetesen felnőttbarát hotellel is gazdagodott a város néhány éve.

A Bonvital Wellness & Gastro Hotelt a vendégek gyakran említik a nyugalom szigeteként, ami teljes mértékben igaz rá, hiszen szolgáltatásaikkal minden kényelmet igyekeznek megadni ahhoz, hogy vendégeik feltöltődhessenek.

520 négyzetméteres wellnessrészlegükön számtalan szolgáltatás igénybevehető a különféle masszázsoktól a jégzuhanyon át a különböző medencékig, de hasonlóan színvonalas a konyhájuk is, ami nem csak modern és magyaros, hanem még speciális fogásokat is kínál.

A szálloda csak 14 éves kortól fogad vendégeket!

Ezeket a programokat ajánljuk, ha Hévízen nyaraltok >>

5. Fibula Residence Felnőttbarát Hotel & Wellness Pécsen

Pécs egyetlen felnőttbarát szálláshelye kizárólag 14 éven felüli vendégeket fogad, hogy a felnőttek maximális csendben és nyugalomban tudjanak kikapcsolódni.

Az egyedülálló komplexum a belváros szívében, nyugodt, exkluzív környezetben helyezkedik el. Összesen 32 modern stílusú apartmannal és szobával várják a vendégeket, akik minőségi szálláshelyet keresnek karnyújtásnyira a város főbb látnivalóitól.

A szálloda wellness részlege tökéletes kikapcsolódást nyújt a testnek és léleknek.

6. LUA Resort – Adults Only Balatonfüreden

A LUA Resort ideális hely a befelé forduláshoz, a fesztelen kikapcsolódáshoz. A háborítatlan környezet támogatja a csendes pihenést és a feltöltődést, valamint személyre szabott szolgáltatások segítik a páros vagy egyéni elvonulást.

A szobákból páratlan kilátás nyílik a Balatonra és a kikötőre.

7. Patak Park Hotel Visegrádon

A háromcsillagos Patak Park Hotel a Dunakanyar egyik legszebb részén, Visegrádon, az erdővel szegélyezett Apátkúti-patak partján található. Az erdei friss levegő páratlan élményével, a patak adta kellemes hangulattal, valamint feledhetetlen visegrádi programok kimeríthetetlen tárházával várja vendégeit.

Visegrád első felnőttbarát szálláshelyének célja, hogy mindenki teljesen feltöltődve, újult erővel távozzon. Szeretettel várják a romantikus kikapcsolódásra vágyó párokat, a csendes feltöltődést vagy az aktív pihenést keresőket, mindenkit, aki szeretne kiszakadni a szürke hétköznapokból és elvonulni a világ elől egy varázslatos helyre.

A hotel kizárólag 18 éven felüli vendégeket fogad!

8. Minaro Hotel Tokaj Mgallery*****

A tokaji szőlőstőkék között megbújó hotel dizájnját az egykori bányakörnyezet ihlette, amibe tökéletesen beleillik ez a modern, mindennel felszerelt wellnesshotel.

Nem csak a wellnessrészlegük pazar, az egész környezet lélegzetelállító, és ki kell emelni a rendkívül változatos konyhájukat is, ahol a nemzetközi ízekkel is megismerkedhetnek a vendégek.

A felnőttbarát hotel 16 éves kortól fogad vendégeket.

9. Hotel Clark Budapest*****+superior

A főváros egyik legújabb felnőttbarát design szállodája, a Hotel Clark Budapest 16 éves kortól várja vendégeit. A budai várnegyed lábánál, a Clark Ádám téren elhelyezkedő szálloda szobáiból mesés panoráma nyílik a városra, a magasabb árkategóriába tartozó szobák pedig saját panorámaterasszal is rendelkeznek.

Bár nem wellnesshotel, de a Poppaea Day Spa együttműködésének köszönhetően elérhetők olyan wellness szolgáltatások, mint például masszázs, vagy kozmetikai kezelések, és tartozik a butikhotelhez egy fitness terem és finnszauna is.

10. Hotel HegiQ**** Hegykőn

A termálfürdőjéről híres Hegykőn 2022-ben nyílt meg a letisztult vonalat képviselő, felnőttbarát szálloda, ami 14 éves kor fölött fogad vendégeket.

Az itt megszállókat maximális kényelem várja, a foglalás mellé ingyenes belépőt biztosítanak a termálfürdőbe, és a wellness részleget is díjtalanul lehet használni. Extra szolgáltatásaik közé tartozik a délutáni kávé és sütemény a Café Lazuliban, valamint a welcome ital felkészítése a szobába, amiket szintén magában foglal a szobaár.

11. RQ Boutique & Unique Hotel**** Győrben

Ha igazán exkluzív környezetben kapcsolódnátok ki a pároddal, ajánljuk ezt a meseszép butikhotelt, ahol garantáltan háborítatlanul pihenhettek. A hotelt az érzékiség, intimitás, pihenés szerelmeseinek igényeire szabták New Yort és Párizs butique és unique szállodáinak a mintájára.

Minden szoba stílusa egyedi, így arra csábítja a vendégeket, hogy újra és újra térjenek vissza, és élvezzék ezt a csodás környezetet.

A felnőttbarát szálláshely csak 14 éves kortól fogad vendégeket.

Kisebb felnőttbarát szállások, apartmanok

12. Erla Villa Egerben

Eger nem csak nagy felnőttbarát hotellel büszkélkedhet, akik a családiasabb hangulatú szállásokat szeretik, azoknak ajánljuk a 14 szobás Erla Villát, ami 14 éves kor felett fogad vendégeket.

Wellness szolgáltatásaik mellett a minőségi pihenést hivatott elősegíteni a hangulatos kertjük, és a belsőépítész tervei alapján egyedien berendezett csodálatos szobáik is.

13. SXRD Luxus Apartman Szekszárdon

Szeretnétek elbújni a világ elől és a luxus élvezete mellett romantikázni a gyönyörű szekszárdi borbirtokon? A SXRD Luxus Apartmanjaiban pontosan ez vár rátok!

Szekszárd első ötcsillagos szálláshelyén a kikapcsolódást és a feltöltődést a privát wellness-részleg biztosítja: hatalmas zuhanykabin csodálatos panorámával, infraszauna, napozóterasz és privát jakuzzi (egész éves, 27-40 fokos) várja a vendégeket.

Sőt, akár masszőrt is házhoz rendelhettek! De ha inkább zavartalanul pihennétek kettesben, egy-egy pohár borral a kandalló előtt is összebújhattok. A szállásról bővebben itt olvashattok >>

14. Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem

Az erdei kolostor olyan nyugalmat áraszt magából, hogy ide belépve azt érezhetik a vendégek, hogy egy másik „dimenzióba” kerültek.

A szobák egyszeriben érzékeltetik a szerzetesi élet ritmusát, közvetítik annak csendjét, másrészről pedig átélhető valósággá formálják 500 év kulturális örökségét.

Ezek az adottságok és a modern kor elektronikai vívmányainak száműzése lehetővé teszik azt, hogy a vendégek kilépjenek egy képzeletbeli ajtón és valóban pihenjenek.

15. Páskom Vendégház Lajoskomáromon

A Páskom Vendégház elsődleges célja, hogy csendet és nyugalmat biztosítson a felnőtt vendégek számára, így 14 év alatti gyermekeket a szállás nem tud fogadni. (Egy kivételt tesznek, ha nagyobb társaság egyben az egész házat lefoglalja.)

A teljes kikapcsolódást a hatalmas, meseszép park, a fürdő-tó, a medence, a szaunaház és a további wellness szolgáltatások biztosítják.

16. Vidéki Hangulat Vendégház Noszvajon

Ha elbújnátok a világ elől, akkor a Vidék Hangulat Vendégház tökéletes választás lehet számotokra, itt ugyanis garantált a nyugodt pihenés.

Itt minden a felnőtt vendégekről szól, így az itt töltött pár nap után felfrissülten, kipihenten térhetnek vissza a mindennapokba. Ha csendes, igényes környezetre, komfortos, színvonalas szobára, nyugalomra vágytok, nem fogtok csalódni. 

A vendégház 16 éves kortól fogad vendégeket.

Látnivalók Noszvajon >>

17. Tündérliget Panzió Egerszalókon

Egész nap az ágyban lustálkodnátok? A franciaággyal ellátott szobák a vidéki romantika hangulatával ajándékozzák meg az itt megszálló párokat. Nem kell attól tartani, hogy már kora hajnalban felverik a házat a gyerekek, ugyanis a felnőttbarát szállás csak 14 éves kortól fogad vendégeket

Nem csak a szuper wellness részlege fog elcsábítani, a meseszép kertben is órákat el lehet tölteni, ha romantikus sétára, vagy egy hangulatos piknikre vágytok.

18. Love and Dream Élményvilla Zalakaroson

A Love and Dream Élményvilla egy igazi paradicsom azok számára, akik csak kettesben, egymásra hangolódva töltenének el néhány felejthetetlen napot.

A szállás felnőttbarát, csak 16 éven felüli vendégeket fogad, továbbá a lakosztályok a wellness élményét is biztosítják: privát fényterápiás jacuzzi és infra szauna gondoskodik a felejthetetlen pillanatokról.

Itt tényleg helytálló a szlogenjük: „Felnőttbarát kikapcsolódás luxus környezetben”.

Érzékek útján Zalakaroson >>

19. Corso Lux Apartman Gyulán

A Gyula belvárosában található apartman 16 éves kortól fogad vendégeket. A tágas belsőterek és a modern környezet minden kényelmet megadnak a pihenéshez.

Bár a szálláshoz wellness komplexum nem tartozik, de azok, akik csak egy egyszerűbb felnőttbarát szállást keresnek és egyébként szívesen töltik az idejüket városnézéssel, nem fognak csalódni, ha itt foglalnak.

20. Neptun Panzió Badacsonyban

A 15 éves kortól foglalható Neptun Panziót azoknak ajánljuk, akik családias hangulatú felnőttbarát szálláshelyet keresnek. Ár-érték arányban is nagyon jó választás, mert a panziónak van egy kis wellness részlege, amit a szállóvendégek díjmentesen használhatnak.

Egy kis ízelítő, milyen látványosságok várnak a Badacsonyban >>

21. Lumen Gasztropanzió**** Egerben

Ha egy igazán exkluzív felnőttbarát szálláshelyet kerestek, ajánljuk az egri Lumen Gasztropanziót, ami egy vadonatúj színfoltja a hazai szálláspalettának. A modern stílusú, családias hangulatú panzió 2023. őszén nyitott meg az Érsekkert és az Egri Termál- és Strandfürdő szomszédságában.

A szálláshely csak 14 év fölötti vendégeket fogad.

22. Vidéki Porta Vendégház Herenden

Egy valóságos mesebirodalom vár azokra a párokra, akik a herendi Vidéki Porta Vendégházat választják pihenésük helyszínéül. A szállás berendezése olyan, mintha egy kosztümös film elegáns díszlete közé lépne be a vendég, minden tökéletes harmóniában van, ezért már a környezet is elképesztő nyugalmat áraszt. Ezt fokozza, hogy felnőttbarát szálláshely lévén csak 14 éves kortól fogadnak vendégeket.

A Provance-Vitage stílus jegyében kialakított szálláshely berendezését restaurált antik bútorok alkotják, és mindent úgy igyekeztek kialakítani, hogy a lehető legnagyobb kényelmet kínálják szállóvendégeiknek.

Herend és környéke látnivalóit itt szedtük csokorba >>

23. Madaras Ház Tardon

A tardi Madaras Ház tökéletes hely azok számára, akik csendre és pihenésre vágynak, és szívesen kiszakadnának kicsit a mozgalmas hétköznapokból.

A házigazdák vendégszeretete kivívta a szállóvendégek elismerését, hiszen a Szallas.hu oldalán kiválóértékeléssel szerepel az apartman. A vendégeket házi lekvárral és pogácsával fogadják, mintha régen látott kedves ismerősök lennének.

A pihenést szolgálja a kertben felállított dézsafürdő, amit térítés ellenében lehet használni. Felnőttbarát szálláshely lévén csak 18 éves kortól fogadnak vendégeket.

24. Szegfű33 Vendégház Zebegényben

A vendégház mesés virágos és gyümölcsös kerttel, valamint gyönyörű dunai panorámával várja a 18 év feletti vendégeket Zebegényben, a Dunakanyar egyik festői városában. A kis faház minden kényelemmel el van látva, ami egy romantikus pihenéshez kell, de nem csak a ház berendezése, a környezete is idilli.

Ha kicsit elbújnátok a világ elől, hogy kettesben tölthessetek néhány napot, ne keresgéljetek tovább, próbáljátok ki ezt a szuper szállást!

25. Káma-szútra szobák a gyulai Corvin Hotelben

Igaz, a gyulai Corvin Hotel egyébként baba- és gyermekbarát szálláshely, de előrukkoltak egy hazánkban egyedinek mondható felnőttbarát ötlettel, méghozzá a Káma-szútra szobával.

Ebből pedig rögtön 13 darabbal, hogy minél többeknek elérhető legyen az élmény. A szobák berendezése igazi romantikus hangulatot áraszt, ahol minden csak kettőtökről szól, és teljesen kizárhatjátok a külvilágot.

Ha valami igazán különlegesre vágytok, legyetek bevállalósak és próbáljátok ki! A szállásról bővebben itt olvashattok

Elbújnátok a világ elől? Ebben a cikkünkben jobbnál-jobb romantikus búvóhelyet találtok a zavartalan kikapcsolódáshoz >>

(Fotók: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
65%
Imádom
Imádom
12%
Vicces
Vicces
6%
Hűha
Hűha
6%
Nem tetszik
Nem tetszik
12%