Horvátország

Így lehet hosszabb a nyár! 5 érv, amiért megéri utószezonban utazni az Adriára

2 perces olvasási idő

Igaz, a naptár szerint már közeleg a nyár vége, ez azonban nem jelenti azt, hogy a nyaralásról is le kell mondanunk. Sőt! Augusztus végén vagy szeptemberben az Adria egészen más arcát mutatja a nyaralóknak, mint a júniusi és júliusi csúcsidőszakban. Mutatjuk, milyen előnyökkel jár, ha az utószezonra tervezitek a horvátországi vakációt!

5 ok, amiért megéri utószezonban utazni Horvátországba

Nincs nagy tömeg

Az utószezon egyik legnagyobb előnye, hogy főszezonra jellemző tömeg eltűnik. Nincsenek tele az utcák, nincsenek tele a strandok, nincsenek kígyózó sorok a fagyizók előtt és nincsenek zsúfolásig tele az éttermek. 

Gyorsabban lehet haladni az utakon

Mivel az utószezonban kevesebben indulnak nyaralni, az utakon is kevesebben lesznek. Így ha autóval vagy busszal tervezel Horvátországba indulni, valószínűleg nem kell majd kilómétereken át dugóban ülnöd az autópályán vagy órákig araszolnod a határ környékén

Kellemesebb az időjárás

Az utószezonban az időjárás is megváltozik: a forró napsütés enyhül, nem fogsz megsülni az árnyékban is, általában 24-28 fokra lehet számítani nap közben. A tenger viszont nagyon kellemes, még szeptember végén is 23-25 fokos, amibe egy élmény megmártózni. 

Autentikusabb a környezet

Augusztus végén és szeptemberben a turisták nagy része eltűnik és felbukkannak a helyiek. Így azt is láthatod, milyen Horvátország „igazi arca”, amikor minden visszaáll a normál kerékvágásba.

Olcsóbb lehet a nyaralás

Sokszor a repülőjegyek és a szállások is olcsóbbak, ha nem a főszezonra időzíted a nyaralást. Ha egy kicsit spórolni szeretnél, akkor mindenképp az utószezonra érdemes tervezni a kiruccanást!

10 szállás Horvátországban, ami az utószezonban is elvarázsol

Hotel Villa Arausana&Antonina Vodice****

Dalmácia egyik legkedveltebb üdülő övezetében, Vodicében, közvetlenül a tengerparton helyezkedik el a Villa Arausana & Antonina. A villák teljeskörűen fel vannak újítva és elegánsan berendezettek, az étteremben az isteni ételek mellett vendégek a gyönyörű kilátást is élvezhetik.

A La Belle Vie Beach Bar pedig közvetlenül a parton található, így miközben a kedvenc italodat fogyasztod, akár a tengerben és a szemközti szigetekben is gyönyörködhetsz.

Apartmani Marin Arbanija

Ez a gyönyörű, panorámás szállás mindössze 10 méterre van a tengertől, így a csak pár lépés, és máris a strandon találhatod magad. A földszinti Ronatik Apartman teraszán ráadásul grillsütő, valamint egy privát pezsgőfürdő is található, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre.

Aminess Magal Hotel Njivice***

Az Aminess Magal Hotel meseszép, erdei környezetben bújik meg, mindössze 100 méterre a tengerparttól. Tökéletes választás gyerekes családok számára is, ugyanis a szálláson játszótér, a Kids Klubban játszóház, valamint esténként gyerekprogramok is várják a legkisebbeket.

Matilde Beach Resort Vodice***

A Matilde Beach Resort Vodice egyik legszebb helyén található, gyönyörű kilátással az óvárosra és a szigetekre, mindössze 50 méterre a tengertől és a fő strandtól.

A Superior apartmanok a földszinten, míg a Junior apartmanok az első emeleten helyezkednek el két sorban, közvetlenül a tenger mellett. A legjobb pedig, hogy az ár a reggelit is tartalmazza!

TOP látnivalók a strandjairól és pezsgő életéről híres Vodice városában >>

Robinson House Monte Cristo Bogomolje

A Robinzon házak olyan szálláshelyek, melyek távoli öblökben, kis szigeteken vagy más településektől távol helyezkednek el. A Robinson House Monte Cristo megközelítése kissé nehézkes, de a közvetlenül a tengerparton található házikó, a csend és a nyugalom biztosan kárpótolni fognak.

Ha úgy érzed, elbújnál a világ elől, ez a tökéletes választás! Utószezonban pedig tényleg extrán megéri ezt a szállást választani, ugyanis akik szeptember hónapra foglalnak le bizonyos apartmanokat, ajándék vacsorát kapnak.

Heritage Hotel Liberan Podgora****

A hatalmas Biokovo-hegy lábánál, olaj-, füge- és mandulafák, valamint illatos levendula-, zsálya- és szalmavirág-bokrok ölelésében bújik meg a Heritage Hotel Liberan.

Pontosan 260 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el: itt a meleg, sós tengeri levegő és a hideg, tiszta hegyi levegő találkozik. Tökéletes választás azoknak, akik a béke és a csend, valamint a kedvező elhelyezkedés kombinációját keresik. 

Damianii Luxury Boutique Hotel & Spa Duće*****

A Damianii butikhotel mindössze 5 méterre található a privát homokos strandtól, ahol napozóágyak és napernyők állnak a vendégek rendelkezésére. Minden szoba egyénileg van berendezve, de egy dolog közös bennük: a saját pezsgőfürdő. A szálloda étteremében pedig dalmát ételek széles választékával várják a nyaralókat, melyek friss, helyi alapanyagokból készülnek. 

La Luna Hotel Lun****

A Hotel La Luna Pag szigetén, Jakišnica gyönyörű halászfalujában található. A szobák nagy részéből káprázatos kilátás nyílik a kristálytiszta tengerre. A vendégek pihenését a kültéri és beltéri medencék, a koktélbárok, a wellnessközpont, valamint az a la carte étterem varázsolják igazán különleges élménnyé.

Hotel Villa Schubert Ičići****

A 19. század végén épült Hotel Villa Schubert Ika városában, a Kvarner Riviéra szívében, közvetlenül a tenger és a híres Lungomare sétány mellett húzódik. A szállás előtt egy bájos, kavicsos strand várja a vendégeket, a Bellevue nevű étteremből nézve pedig egyszerűen káprázatos a naplemente. Plusz pont, hogy az ár magában foglalja a bőséges reggelit!

Obonjan Island Resort Šibenik

Obonjan szigete nagyjából 5 km-re található a szárazföldtől Sibenik és a Kornáti szigetek közelében. Ha itt szállsz meg, egy védett, magántulajdonban lévő szigeten lazíthatsz, ami jó pár lakatlan sziget között található, így garantált az extra nyugodt pihenés. A különleges hangulatú, bájosan berendezett, kuckós szobák azonnal el fognak varázsolni!

Horvátország utószezonban is tárt kapukkal vár. Böngéssz oldalainkon és foglald le a neked tetsző szálláshelyet pár kattintással! >>

Tippek horvátországi utazáshoz:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%