Romantikus búvóhelyekKülföldi kalandokRomantikus kikapcsolódásToplisták

Bújjatok el a világ elől – Top 15 romantikus szállás Szlovákiában

4 perces olvasási idő

Romantikáznátok egyet a kellemes őszi napsütésben? Látogassatok el a meseszép Szlovákiába, fedezzétek fel a különleges helyszíneket, és élvezzétek a szabadságotokat gyönyörű környezetben. Összeállítottunk nektek a Top 15 romantikus szállást Szlovákiában, ahol eltölthettek pár kellemes napot kettesben!

Szlovák szállások reggelivel >>

Romantikus sétahajózás – Apartmány Hilson Jasná Liptovský Mikuláš

Látogassatok el a Lipótszentmiklós közelében lévő Apartmány Hilson Jasná Liptovský Mikuláš szállásra, és élvezzétek a tiszta, friss levegőt, valamint a meseszép környezetet, ahol az apartman helyet kapott. A teraszról gyönyörű kilátás nyílik a környező helyekre, a hatalmas szobák legtöbbje pedig teakonyhával rendelkezik, így a vacsorát akár a helyszínen is el tudjátok magatoknak készíteni. A szálláson csehül, szlovákul, angolul és németül beszélnek.

Fedezzétek fel a környék csodáit, séta hajókázzatok egyet a közelben lévő Szentmáriai-víztározón, vagy ismerjétek meg a különleges barlangok egyikét, amelyek pár kilométeres távolságon belül találhatóak. Élvezzétek az indián nyár utolsó sugarait, és látogassatok el Lipótszentmiklósra!

Utazzatok kisállattal – Apartmánové domy Villa Gardenia Donovaly

Töltsetek el pár napot az Apartmánové domy Villa Gardenia Donovaly szálláson Szlovákiában! A népszerű Donovalyban található apartman számtalan erkélyes és teraszos szobát kínál, így elsősorból élvezhetitek a meseszép kilátást a csodálatos környékre.

A helyszínen akár wellness szolgáltatásokat is igénybe vehettek 12 euró fejében. A szállás bőséges reggelit kínál, és a visszajelzések alapján a személyzet rendkívül kedves, a szobák pedig tiszták és tágasak. A helyszínen sajnos csak szlovákul beszélnek, de a Szallas.hu munkatársai segítenek a foglalásban!

Lehetőségetek van kisállatot is magatokkal vinni a pihenésetekre, mindössze 8 euró/éj az ára annak, hogy négylábú kedvencetek is veletek élvezze a szabadságotokat. Donovaly nem csak télen izgalmas, számtalan túraútvonal és felvonó biztosítja, hogy hó nélkül is jól érezzétek magatokat!

Élvezzétek a kettesben töltött időt – Penzión Mária Liptovský Mikuláš

A népszerű üdülőparadicsomban, Lipótszentmiklóson található a Penzión Mária Liptovský Mikuláš szállás, amely összesen 17 szobával és 70 férőhellyel rendelkezik. Rendkívül népszerű a vendégek körében, faberakású szobái tökéletes helyszínt biztosítanak egy romantikus elvonuláshoz.

Az apartman saját wellnessrészleggel rendelkezik, ahol 7 euró/fő fejében kipihenhetitek az otthoni fáradalmakat. A szálláson szlovákul beszélnek.

Amennyiben kipróbálnátok valami újdonságot, látogassatok el a közelben lévő Adrenalin Centrumba, ahol a számtalan vízisport mellett kipróbálhatjátok az íjászatot, a célba lövést, vagy akár a siklóernyőzést is. Igazi kalandtúra adrenalinfüggőknek!

Távol a város zajától – Penzión Tiberia Trenčín

A Trencsén közelében található Penzión Tiberia Trenčín kiváló helyszín arra, hogy egy nyüzsgő város mellett élvezzétek a pihenést. A mindössze 15 férőhelyes kis szlovák apartman garantáltan partner lesz abban, hogy végre egy kicsit kettesben legyetek, és élvezzétek a megérdemelt pihenésetek minden egyes percét.

Az idelátogatók a bőséges reggelivel, a családias hangulattal és a szívélyes fogadtatással voltak a legjobban megelégedve. A dolgozók angolul, ukránul, lengyelül, szlovákul, oroszul és németül is beszélnek.

Látnivaló gyanánt a közelben lévő történelmileg is jelentős Trencsén várát ajánljuk, valamint a nem messze található Vágsziklás bencés apátság romjait. Ezek mellett számtalan dombormű, templom, valamint vártorony is felfedezhető a városban, érdemes nyitott szemmel járni.

Tisztaság és kedves személyzet – Penzion Fontana Bešeňová

Besenyőfalu a Szentmáriai-víztározó keleti csücskében található, itt kapott helyet a Penzion Fontana Bešeňová, ami minden romantikus szállást kereső számára ideális helyszín lehet. A panzióban helyet kapott egy wellnessrészleg is, amit 10 euró/alkalom felszámolása után tudtok használni.

Az itt foglaló és visszajelzést adó vendégek szinte maximális pontszámot adtak a tisztaságra és a kedves személyzetre, de ezen felül a megközelíthetőséggel és a szolgáltatásokkal is rendkívül elégedettek voltak. A helyszínen szlovákul beszélnek.

A víztározó adta lehetőségek mellett 10 kilométerre található a szállástól a Malino Brdo sí és biciklipark, ahol azok is megtalálhatják a számításukat, akik nem hódolnak a téli sportoknak.

Itt akár túrázhattok, kipróbálhatjátok a kalandparkot, különböző bicikliútvonalakon tekerhettek, vagy akár igénybe vehetitek a felvonót is. Számtalan lehetőség, hogy minőségi időt töltsetek el együtt!

További meseszép szlovák szállások >>

Helyi, ínycsiklandó fogások – Hotel Hviezdoslav Kežmarok

A Késmárkon található szállás a város központjában helyezkedik el, amely elsőre ugyan aprócskának tűnik, de kényelmes és hatalmas szobákkal rendelkezik. A visszajelzések alapján rendkívül tiszta, figyelmes és fegyelmezett személyzettel, valamint kifogástalan felszolgálással jellemezték, valamint a helyi, finom fogásokat is kiemelték, ennek köszönhetően kényeztetésben biztos nem lesz hiányotok.

A Hotel Hviezdoslav Kežmarok szállás vendégei ingyenesen használhatják a helyszínen a wellness szolgáltatásokat, így akár ki sem kell lépnetek az apartman ajtóin, ha egy kis kikapcsolódásra vágytok. A dolgozók szlovákul kommunikálnak, de a Szallas.hu munkatársai segítenek nektek lefoglalni a számotokra szimpatikus szobát!

Minimális autóútra található a Lomnici-csúcs, amely páratlan szépségével azonnal levesz majd benneteket a lábatokról. Ha azonban a környékben kirándulnátok, megnézhetitek a Késmárki várat, vagy a Nagyőri kastélyt.

Tiszta levegő, erkélyes szobák – GARNI HOTEL 31 Spišská Nová Ves

A Iglóban található GARNI HOTEL 31 Spišská Nová Ves neve alapján arra is következtethetnétek, hogy egy hideg, kietlen helyre érkeztek, de a szállás gyönyörű helyen található. A modern, minimalista hotel barátságos környezetben, kedves kiszolgálással, bőséges reggelivel vár benneteket, valamint kristálytiszta levegő és elképesztő táj is a partneretek lesz a szabadságotok alatt.

Természetesen a szálláson tudtok erkélyes vagy teraszos szobát foglalni, ahol egész nap a meseszép kilátásban gyönyörködhettek. A szálláson csak szlovákul beszélnek.

Ha a történelem és a túrázás szerelmesei vagytok, akkor a Márkusfalvi vár és kastély pár kilométeres körzetben található, valamint az iglói állatkertet is felfedezhetitek, ami szintén közel van a szálláshoz. Kapcsolódjatok ki, és élvezzétek a természet adta szépségeket.

Közel a magyar határhoz – Pension EDEN Želiezovce

Az Esztergomtól mindössze 35 kilométerre található Zselíz városában helyezkedik el a Pension EDEN Želiezovce, ami központi helyen, mégis csendes környezetben fekszik. Kitűnő, jól felszerelt szobákkal, saját zárt kerttel rendelkezik a szállás, amit reggeli igénylésével tudtok lefoglalni.

A mindössze 15 szobás szállás családias hangulatot biztosít minden vendég számára. A szálláson szlovákul beszélnek. 

Zselízen számtalan park található, így a városon belül is zöld környezetben találhatjátok magatokat szinte percek alatt. A szlovák szállástól 1 kilométerre fekszik a zselízi Eszterházy-kastély, amint szintén könnyedén meglátogathattok. Ha nem szeretnétek több órán keresztül autózni azért, hogy egy kellemes kis szlovák paradicsomban töltsetek el pár napot, akkor Zselíz a ti városotok!

Erdős területen – Penzion Rojas Mýto pod Ďumbierom

A Vámos közelében található szállás egy erdő mellett terül el, így a csend és a madárcsicsergés lesz a fő társatok, ha a Penzion Rojas Mýto pod Ďumbierom mellett teszitek le a voksotokat. Az itt megszálló vendégek visszajelzése alapján rendkívül tiszta, és igényes környezetben töltötték el a szabadságukat, valamint a személyzet kedvessége határtalan volt az ott tartózkodásuk alatt.

Több túraútvonal is elérhető a közelben, de ha csak az erdőben szeretnétek romantikus sétára menni, azt is megtehetitek. A szálláson szlovákul beszélnek.

Izgalmas kikapcsolódási lehetőségnek bizonyulhat a közeli Besztercebányán lévő Sebeséri-barlang, amely az Alacsony-Tátra déli részének egyik legnagyobb barlangja. Különlegessége a rendkívül érdekes barlangcsarnokokban, és a látogatóösvény alatt 15-20 méterrel csörgedező patakban rejlik, ami egyszerre nyújt páratlan és félelmetes látványt. Romantikus elvonulásra tökéletes!

A meseszép Tátra kapujában – Penzión Borievka Poprad

Poprád Szlovákia egyik idegenforgalmi központja, itt található a Penzión Borievka Poprad, ami kellemes megjelenésével várja a pihenni vágyó párokat. A panzió területén jakuzzi, szaunák és kültéri medence is található, de 1 kilométeren belül az AquaCity Poprad hatalmas aquaparkja tökéletes programot ígér a számotokra. A szálláson szlovákul beszélnek.

A szállásadók a visszajelzések alapján nagyon kedvesek, mindenben segítenek, emellett pedig a bőséges reggeli és a tisztaság is a pozitívumok között foglal helyet. Poprád a ti helyetek, ha egy kis kedves szálláson hajtanátok álomra a fejeteket, napközben pedig az időtök nagy részét aktív pihenéssel töltenétek!

Páratlan szállások Szlovákiában >>

Zöld környezetben, az erdő mellett – Penzión Bernáth Krásnohor. Dlhá Lúka

Várhosszúrét községben, Rozsnyó városától 8 kilométerre, a magyar határtól pedig 32 kilométerre található a Penzión Bernáth Krásnohor. Dlhá Lúka, amely aprócska méretével rögtön a szívébe lopja magatokat.

Modern felszereltségével, természetközeli helyszínével és családias hangulatával ideális lehet egy romantikus elvonulásra. A házigazdák rendkívül kedvesek így valószínűleg az sem lesz probléma számotokra, hogy a szálláson csak szlovákul beszélnek. 

A közelben található Buzgó-barlangban felfedezhetitek a környék legnagyobb cseppkő képződményeit, valamint a faluban több érdekes látnivalót is találhattok, de ha csak a friss levegő és a zöld környezet vonzz benneteket, Várhosszúrét akkor is tökéletes helyszínnek bizonyul.

A Tára közvetlen közelében – Penzion Vila Park Tatranská Lomnica

Mindössze 500 méterre található a Tárta leghíresebb csúcsától a Penzion Vila Park Tatranská Lomnica, ami festői környezetben várja a pihenni vágyó vendégeket. Központi helyen fekszik, mégis kiváló kikapcsolást nyújt, hiszen a közelben felvonók, túraközpont, valamint különböző múzeumok és boltok is találhatóak.

A szállás tiszta, jól felszerelt, és könnyen megközelíthető, saját éttermében pedig lehetőség van megkóstolni a helyi specialitásokat. Igény esetén a diétás vagy vegetáriánus étrendet követőknek is tudnak ételeket készíteni. A szállás turistaparadicsomban helyezkedik el, így a szlovák nyelv mellett, valószínűleg az angol és a német nem jelent majd problémát, ha kommunikációról van szó.

Élvezzétek a csodás levegőt, a meseszép környezetet, vagy használjátok a szálláson található szaunát, és pihenjétek ki a hétköznapi fáradalmakat.

Séta a fák felett – lombkorona tanösvény a Tátrában >>

Bárral és tetőkerttel – Hotel Kaskáda Matejovce

Poprád közelében található a Hotel Kaskáda Matejovce, ami központi helyen, mégis csendes környezetben helyezkedik el. A szálloda bárral és tetőkerttel is rendelkezik, így akár napközben, akár este is romantikázhattok az indián nyár adta kellemes időben. Bőséges büféreggelivel, családias berendezéssel, valamint ingyenes parkolással várnak benneteket. 

Ha nem tudjátok megoldani a kisállatotok elhelyezését a szabadság ideje alatt, az se jelentsen problémát, ugyanis a szállás minden probléma nélkül fogadni tudja őt is 8 euró/nap fejében. 

Fővárosi pihenés – Pension PETIT Bratislava**

Akár hosszabb pihenésre, akár csak pár napos elvonulásra vágytok, a Pension PETIT Bratislava kiváló helyszín lehet ennek megvalósítására. A nyüzsgő város szívében található panzió modern megjelenésével, valamint tiszta és komfortos szobáival vár benneteket.

A szállás parkolója felár ellenében használható, és számoljatok azzal is, hogy a belvárosba nem egyszerű a bejutás. Olyan pároknak ajánljuk, akik szeretik a pezsgő éjszakai életet, valamint felfedeznék a szlovák főváros szépségeit. A dolgozók szlovák nyelven kommunikálnak csak, de a Szallas.hu munkatársai örömmel segítenek nektek a foglalásban.

Pozsony városában számtalan látnivalót felfedezhettek, meseszép óvárossal, különleges templomokkal és kapukkal rendelkezik, amelyek mind-mind a történelmi építészet remek művei. A szállás közelségének köszönhetően gyalogszerrel mindent felfedezhettek, így érdemes pár romantikus sétát szerveznetek ezen a különleges helyszínen!

Frissen készített, reggeli finomságok – Hotel Julianin dvor Habovka***

A lengyel határ közelében található Hotel Julianin dvor Habovka a Blatná folyó partján fekszik, gyönyörű, zöld környezetben. A szlovák szállás helyi konyháján mindennap friss, reggeli finomságokkal kényeztetnek benneteket, az igazi kényeztetést pedig a tiszta levegő, valamint a hotel wellnessrészlege biztosítja, ahol medence, különböző szaunák és masszázs is a rendelkezésetekre áll.

Válasszatok erkélyes vagy teraszos szobát és élvezzétek a romantikus pillanatokat a szabad ég alatt. A szálláson szlovákul, csehül, angolul és németül is beszélnek. Ha egy hosszabb útra is rászánnátok magatokat, akkor Habovka a ti városotok! Foglaljatok szobát pár napra, és pihenjetek egy jó nagyot!

Számtalan lehetőségetek van Szlovákiában arra, hogy eltöltsetek pár romantikus napot kettesben. Fedezzétek fel a szomszédban lévő gyönyörű tájakat, vagy egyszerűen pihenjetek valamelyik megadott szállás wellnessrészlegén. Nem találtátok meg az álomhelyszínt a felsorolás között? Válogassatok szlovákiai szállásaink közül! >>

Programtipp Szlovákiában >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
100%