Wellness + HotelekBudapest és környékeKedvenc szállásokŐszi élményszüretToplistákVidéki víkend

Merülj el az őszben! TOP 5 fürdőváros őszi kiránduláshoz

2 perces olvasási idő

A magyarországi fürdővárosok több szempontból is tökéletes célpontjai egy őszi mini szabinak. Egyrészt a fürdőkön kívül biztosan mindegyik városban akad néhány izgalmas látnivaló, másrészről pedig nem kell az időjárás miatt aggódni. Hiszen ha odakinn az aranyló őszi idő helyét átveszi a süvítő szél és az eső, mi akkor is békésen üldögélve élvezhetjük a termálvizek jótékony hatását

Fürdővárosokból pedig elég sok akad az országban, hiszen Magyarország az ötödik leggazdagabb termálvízkészlettel rendelkezik a világon. Ezekből szemezgettünk most néhányat nektek.

A történelmi vizek: fürdők Budapesten

A budapesti fürdőélet mondhatjuk, hogy nagyjából egyidős a várossal, hiszen már az ókori rómaiak is kihasználták a környék természetes forrásvizekben gazdag mivoltát. A török hódoltságban virágkorát élte a városban a fürdőélet, amely aztán a boldog békeidőkben vált újra népszerűvé.

Nem csoda, hiszen Budapesten közel 20 különböző gyógyvizet tartanak jelenleg is számon. Ahol pedig ennyi forrás van, ott előbb-utóbb fürdők épülnek. Így történt ez Budapesten is, ahol ma már 8 történelmi és néhány városi gyógyfürdő is várja az ide látogatókat. 

Rudas Gyógyfürdő, Budapest

A történelmi fürdők közül az egyik legpatinásabb a sellőkkel és halakkal sűrűn díszített Széchenyi Fürdő. Az Európa legnagyobb fürdőkomplexumának címével büszkélkedő hely idén ősszel is nyitva tart. A fedett részen összesen 11 gyógymedencében élvezhetjük a Szent István-kútból előtörő hévizet és a gyönyörű, klasszicista épületet.

Merülj el az őszben! TOP 5 fürdőváros őszi kiránduláshoz
Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, Budapest

A Gellért Gyógyfürdő szintén Budapest egyik legendás fürdője. A lenyűgöző szecessziós épületben a fürdőzőket öt beltéri termálmedence mellett két merülőmedence várja, amelyeknek vize alkalmas a különböző kopásos és ízületi fájdalmak kezelésére, de jó hatással lehet a keringésre is. 

Merülj el az őszben! TOP 5 fürdőváros őszi kiránduláshoz
Gellért Gyógyfürdő, Budapest

Fürdővárosok vidéken

Ha inkább vidékre kirándulnánk néhány napot az őszi hónapokban, akkor is számtalan irányba indulhatunk. Fürdővárosokat ugyanis egyaránt találni fogunk az Alföldön és a hegyek ölelésében is

Hévíz

A Festetics-család által kialakított fürdő a Hévízi-tó partján és magán a tavon terül el. Bár ez a fürdő nem fedett, de a tó vize télen is 23-25 fokos marad, ami alkalmassá teszi arra, hogy hideg időben is élvezzük kénes gyógyhatását.

A tó körül elterülő erdő, a bájos fatornyos épület látványa, az alattunk lévő akár 38 méteres mélység és a Balaton közelsége egy igazán kellemes úti céllá teszi ezt a fürdővárost. 

Merülj el az őszben! TOP 5 fürdőváros őszi kiránduláshoz
Hévízi-tó

Makó

Ha egy igazán különleges épületben szeretnénk néhány fürdőzős, őszi napot tölteni, akkor irány a makói Hagymatikum! A Makovecz Imre, Kossuth-díjas építész tervei alapján készült fürdő meglepően nagy.

Az épületben 18 medence kapott helyett, köztük a különleges Barlang és Sakk medencével. Szép időben a Lombkorona-sétány vagy a Maros Kalandpark nyújthat egyéb kikapcsolódást a fürdővárosba látogatóknak. 

Maros-menti ékszerdoboz – 7 mesébe illő látnivaló Makó városában >>

Merülj el az őszben! TOP 5 fürdőváros őszi kiránduláshoz
Makói Hagymatikum Fürdő

Egerszalók

Talán az ország egyik legérdekesebb természeti elemével rendelkező gyógyfürdőt találjuk Egerszalókon. Az itt feltörő, ásványi anyagokban rendkívül gazdag gyógyvíz ugyanis egy látványos mészkőlerakódást hozott itt létre.

Az úgynevezett sódombok a település védjegyévé váltak, és évről évre rengeteg turistát vonzanak. Már csak azért is, mert a világon mindösszesen még két helyen, Törökországban és Amerikában lehet ilyen különleges képződményt találni. Ha itt járunk, ne hagyjuk ki a 17. században épült barlanglakásokat sem a látnivalók közül.

Egyedülálló természeti csoda Egerszalókon >>

Merülj el az őszben! TOP 5 fürdőváros őszi kiránduláshoz
Egerszalóki Sódomb

Harkány

Ősszel a villányi borvidékre is érdemes ellátogatni – nemcsak a hamarosan kiforró új borok miatt, hanem egy kedves kis fürdőváros, Harkány kedvéért is. A napsütéses órák száma ezen a vidéken nagyon magas, így jó eséllyel fogjuk ki a jó időt is.

A harkányi gyógyvizet több száz éves fák árnyékában kell keresnünk, hiszen a fürdő egy több hektáros parkban terül el. A kutatások szerint a víz gyógyító hatása itt hasonló, mint a Holt-tengeré.

Merülj el az őszben! TOP 5 fürdőváros őszi kiránduláshoz
Harkányi Gyógyfürdő

TB által támogatott wellness- és gyógykezelések >>

Top fürdővárosi szállások

Ha már fél kézzel a bőröndödet pakolod, akkor nincs is más hátra, mint egy jó kis szállás kiválasztása. Hogy egy kicsit megkönnyítsük a dolgod, mutatunk neked néhányat a Szallas.hu legjobb vendégértékelésű szállásai közül.

1. Mediterrán Hotel Budapest ****

A Gellérthegy lábánál található Mediterrán Hotel Budapest **** szobái a budai hegyekre néznek.

2. Benczúr Hotel Budapest***

Budapest belvárosában elegáns környezetben várja vendégeit Benczúr Hotel Budapest***.

3. Ensana Thermal Aqua Hévíz

Hévíz első All Inclusive gyógy- és wellness-szállodájában is ásványi anyagokban gazdag gyógyvizet élvezhetsz!

4. Hotel Európa Fit**** Hévíz

A látványosan megújult Hotel Európa Fit**** superior 231 szobájának mindegyike erkélyes.

Hotel Európa Fit **** Hévíz – számtalan újdonsággal és élménnyel vár a 2020-as Év Szállása! >>

5. Grand Hotel Glorius Makó****

Az 1920-as évek hangulatával várja vendégeit a Grand Hotel Glorius Makó****.

6. Oázis Panzió Makó

Az Oázis Panzió egy bájos kis szállás egy makói hosszú hétvégéhez.

7. Saliris Resort Spa & Conference Hotel****

Sokszínű szolgáltatással várja vendégeit Egerszalókon a Saliris Resort Spa & Conference Hotel****.

8. Villa Cuvée Egerszalók

Stílusos szállás finn szaunával és beltéri játszóházzal a Villa Cuvée Egerszalókon.

9. Dráva Hotel Thermal Resort****

A Dráva Hotel Thermal Resort**** a gyógyfürdő közvetlen szomszédságában, csendes, zöld környezetben várja vendégeket.

A szállásról bővebben itt olvashattok >>

10. Hotel Xavin Restaurant Wellness****

A folyamatosan megújuló Hotel Xavin Restaurant Wellness**** már 18 éve várja a vendégeit.

Mártózz meg az élményekben! Őszi wellness a legjobb fürdővárosokban >>

TIPP: Töltsd le most a Szallas.hu mobil appot ingyenesen, találj és foglalj szállást egyszerűen! Letöltöm Androidra >> , Letöltöm iOS-re >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
33%
Imádom
Imádom
33%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
33%