Romantikus búvóhelyekBalcsiNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

Zöld Ajtós Ház – romantikus vendégház, ahonnan rálátsz a Badacsonyra

1 perces olvasási idő

Romantikus kis hegyi út kanyarog fel színes ajtajáról elnevezett úti célunkig. Utunkat felváltva kísérik árnyas fákkal szegélyezett szakaszok, valamint szívmelengető, már-már Toszkánát idéző, rendezett szőlő ültetvényeknek otthont adó domboldalak. A teljes odaadással megművelt szőlők zölden káprázó tengere közt bújik meg a balatonlellei Kishegy egyik legújabb büszkesége, a Zöld Ajtós Ház.  Ahogy megérkezel, rögtön érzed, ez a déli parti utazás sokkal többet tartogat a szabadstrandoknál, a lángosnál és a siófoki buliknál.

Zöld Ajtós Ház -  romantikus vendégház, ahonnan rálátsz a Badacsonyra
Zöld Ajtós Ház

Zöld Ajtós Ház – A déli parton is van már menő borászat!

Káprázatos fekvésű, ízlésesen berendezett vendégházakból több is megtalálható a Balaton környékén, a Zöld Ajtós Ház viszont még ennél is sokkal többet rejt magában! Egyike azoknak a rejtett, családias hangulatú kis borászatoknak, melyekből szerencsére egyre több tűnik fel a Balaton déli partján. Ennek köszönhetően a vendégház tökéletes helyszíne lehet egy szuper együtt töltött estének a csillagos égbolt és a ház borainak romantikát és jó kedvet biztosító társaságában.

A patyolattiszta minősítéssel rendelkező vendégház letisztult és modern, de kellően autentikus stílusú berendezése vendéglátóink ízlésvilágát tükrözi. 3 otthonosan berendezett, részben panorámás szobájával összesen 8 vendég kikapcsolódását biztosítja egy időben. A vendéglátók figyelmességét bizonyítja a teakonyha, ahol ingyenesen fogyasztható az ásványvíz mellett a tea és a kávé. Így a reggel is könnyebben indul egy éjszakába nyúló, pokrócokba bújó, borozgatós-beszélgetős este után.

Zöld Ajtós Ház -  romantikus vendégház, ahonnan rálátsz a Badacsonyra
Patyolattiszta szobák

A borterasz, ahonnan kötelező végignézni a naplementét

Nyugodtan nevezhetjük a romantika fellegvárának az alig egy éves vendégházat. Költözz ki pároddal a vendégház teraszára és figyeld meg az egyedülálló balatoni táj minden részletét, a borászat bódító nedűinek édes ízével a szádban! Szemed először végig siklik az 5,5 hektáron elterülő, tökéletes szakértelemmel elrendezett szőlő ültetvényeken. Majd a kéken szikrázó, a távolról csak fehér pontoknak tűnő vitorlásokkal tűzdelt Balaton következik. Végül a távolban a méltóságteljesen magasodó Badacsony teszi tökéletessé a képeslapra kívánkozó látványt.

Nem csodálkozunk, hogy a Zöld Ajtós Ház alig egy éves pályafutása során már esküvői helyszínként is bemutatkozott. A kisebb esküvők mellett természetesen évfordulók ünneplésére, vagy akár csak egy kettesben elbújós hosszúhétvégére is ajánljuk!

Szarvasles a szőlők között – a déli part nem csak nyáron izgalmas!

A Zöld Ajtós Házat minden évszakban érdemes felkeresni. Fedett terasza biztosítja, hogy a hidegebb évszakokban is csodálhassuk a fenséges balatoni panoráma ezernyi arcát. Ősszel pedig igazi szüreti hangulat lengi be az egész Kishegyet! A ház környéke további mesébe illő kalandokat is rejt. Ha kellően szemfüles vagy, esténként akár vaddisznókat vagy szarvasokat is megfigyelhetsz természetes környezetükben! 

Zöld Ajtós Ház -  romantikus vendégház, ahonnan rálátsz a Badacsonyra
A Zöld Ajtós Házat minden évszakban érdemes felkeresni

A friss zöldség az udvarból, a vendéglátás szívből érkezik

Ha nálad sem múlhat el nyaralás anélkül, hogy megismerkednél a helyi gasztronómia finomságaival, akkor a legjobb helyen jársz! A balatonlellei csodaszálláson házi különlegességek és helyi termelők portékáinak legjava jelenti a reggelit, amit minden vendég részére biztosítanak. Sőt, nyáron a vendéglátók kertjében termett friss zöldségek is helyet kapnak a finomságokkal teli reggeli tányéron.

Nem meglepő, hogy elégedett vendégek egész sora tér haza innen pihenéséről. A legjobban talán ez a vélemény önti szavakba, milyen mesebeli harmóniába csöppensz a zöld színű ajtajáról elnevezett házban tett látogatásod során: „Kis Toszkána Balatonlelle szőlőhegyén. Nagyon közvetlen, barátságosak a tulajdonosok és a személyzet is kedves. Egy szóval: kiváló. Gratulálok nekik, csodát alkottak.”

Ezt csináld Balatonlellén, ha a romantikázás mellett programokra is vágysz

Ha nem éred be az egyedülálló panorámával és a finomabbnál finomabb borokkal, összeszedtük neked kedvenc balatonlellei programjainkat:

Árpád-kori romtemplom

 A rengeteg balatonlellei programlehetőség mellett is viszont sokak kedvence továbbra is a Kishegy, ahol a Zöld Ajtós Ház is található. Ahogy egy korábbi látogató tökéletesen megfogalmazta: „A település Kishegy részén, a szőlőhegyen, a Balaton Déli partjáról itt a legcsodálatosabb a kilátás, és legszebb a naplemente.” Ezzel pedig nem is tudunk vitatkozni…

Kóstolj bele te is a toszkán hangulatba Balatonlellén, foglalj még ma a Zöld Ajtós Házba és add át magad a romantikának a déli part legcsodásabb naplementéjében!

(fotó: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%