HorvátországCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

5 ok, amiért Makarska a tökéletes nyaralási helyszín

1 perces olvasási idő

Kristálytiszta vizű strandok, kavicsos tengerpartok, bárok és sok-sok kirándulási lehetőség. Aki Makarska környékét választja nyaralása helyszínéül, garantáltan nem fog unatkozni!

Budapesttől 800 km-re, a Biokovo-hegység lábánál fekszik Közép-Dalmácia gyöngyszeme, amelyet évről-évre szívesen keresnek fel a magyar turisták. Hogy mi a titka?

Makarska, Horvátország

Összegyűjtöttünk 5 okot, amiért érdemes Makarskára utazni idén nyáron!

1.   Óvárosa

A kikötő köré épült város jelképe a Szent Márk székesegyház. Az 1766-ban felszentelt templom az Andrija Kačić Miošić ferences szerzetesről és költőről elnevezett központi terének északi oldalán található.  A város másik népszerű látnivalója a Ferences kolostorban kapott helyet. Itt egy tengeri kiállítás tekinthető meg a világ tengereinek kagylóiból. A belvárosban sétálva érdemes közelebbről is szemügyre venni a barokk palotákat, amelyek közül az Ivanisević és a Tonolli-palota figyelemreméltó.

Makarska, Horvátország

2.   Strandok

Míg Makarska déli részén a kikötő épült, addig az északi partszakasz egy egybefüggő, hatalmas strand. A kristálytisztű vizű strand mellett éttermek, fagyizók sorakoznak, a strandolók mögött egy fenyves fasor védi az árnyékot kedvelőket. Aki az aktív pihenést kedveli, nyugodtan próbálja ki a csúszdát, banánt, vízi biciklit vagy a bungee jumpingot.

Makarska, Horvátország

3.   Természeti értékek

A közel 2000 méter magas Biokovo-hegység 36 kilométer hosszan az Adria partja mentén húzódik el, csodás látványt nyújtva ezzel a Makarskán nyaralóknak. A turistautak egyikén akár az 1762 méter magas Szent György-csúcsig is feljuthatunk, innen pazar panoráma nyílik a dalmát szigetvilágra, látni lehet a közeli Brac-, illetve Hvar szigeteket is.  

A természetkedvelők ne hagyják ki a város feletti botanikus kertet, ahol több mint 1200-féle növény és számos állatfaj él.

Makarska, Horvátország
Brela népszerű látnivalója

 TIPP: A szomszédos Brelán található egy tengeri szikla, amelyre fenyő nőtt. A kis sziget bárki számára körbeúszható, éjszaka pedig világítást kap.

4.   Nyári programsorozat és pezsgő éjszakai élet

Minden nyáron megrendezik a nyári programsorozatot, amelynek legnépszerűbb eseménye a Halászok estéje. Ilyenkor az esti órákban összegyűlnek a helyi halászok, kihajóznak a tengerre és versenyeznek, hogy kinek lesz nagyobb fogása. Makarskára sokan a pezsgő éjszakai élet miatt érkeznek, hiszen a városban engedélyezett a hajnalig tartó bulizás és a kései koncertek is.

5.   Hajókirándulások

A közép-dalmáciai városból akár autóval is könnyedén elérhetjük Dubrovnikot, de aki nem szívesen vezet a nyaralásán, válassza a hajókirándulásokat! Brac, Hvar és Korcula is elérhető innen hajóval, érdemes ezekre a helyekre is akár 1-1 napot szánni.

10 szuper szállás Makarska városában

Hotelt keresel vagy inkább apartmanban szeretnél pihenni Makarskán? A következő szálláshelyeket ajánljuk (különböző árkategóriákban).

Hotel Maritimo Makarska ***

Makarksa
Hotel Maritimo ***

Vila Apartmani Sumic Gino

Vila Apartmani Sumic Gino

Villa Art Makarska

Villa Art

Apartmani Emil Makarska

Apartmani Emil

Apartments Ana Makarska

Apartments Ana

Apartments Pero Makarska

Apartments Pero

Apartments Issa Makarska

Apartments Issa

Apartments Bernard

Apartments Bernard

Apartments Miljenko Makarska

Apartments Miljenko

Apartment Zorka

Apartment Zorka

A sornak itt nincs vége, nézz körül a szallas.hu oldalán további makarskai szálláshelyekért >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%